- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LadyLorien
tag
válasz
Thunderzolee #12906 üzenetére
Sajnos HM70-es
Akkor mit javasolsz? Mi a legjobb proci, amit esetleg bele tudok tenni? Előre is nagyon köszönöm!
-
Grózi
veterán
válasz
Thunderzolee #12903 üzenetére
Én is erre jutottam,de mondom nem árt a megerősítés.Köszönöm a segítséged!!
-
hallerlaller
addikt
válasz
Thunderzolee #12886 üzenetére
eh már rendeltem, bár még nem adták fel.
ragasztó szalagot vettem itt a sarkon villamossági boltba amit a villanyszerelők is használnak vászon szalag, elvileg ez is bírja a hőt 105 fokig [link], jól körbetekertem vele a venti meg a hűtő között, tuti nem fog kifújni, sőt talán még jobb is lesz mert a feléről hiányzott.
billentyűt meg rendeltem ebay-ről 2560 huf-ért találtam angol kiosztásút ami nagy enter-es, amíg meg megjön kicseréltem a rakoncátlan billentyűket azokra amik kevesebbet vannak használva
-
blu79
addikt
válasz
Thunderzolee #12887 üzenetére
Nagyon de nagyon kösziii !!! és a belinkelt videót is !!!
Gondolkodtam épp az imént M2 ssd-n is és meg akartam kérdezni hogy azt is be lehet e tenni, de már nem kell
. Laptopokban nem vagyok otthon ezért inkább kérdezek , nagyon de nagyon még 1x kösziii
-
aytukabozs
addikt
válasz
Thunderzolee #12851 üzenetére
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12835 üzenetére
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html itt egy lista amit írtál 3620QM infozok utánna köszi!Azt kell akkor nézzem amikor procit választok hogy 35W TDI Ivy bridge és a tokozás?
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12828 üzenetére
A cpu z ezt írja Socket 988B rPGA így sem?
-
koviubi92
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12831 üzenetére
Megneztem, valoban kivulrol egy az egyben igy nez ki! Koszonom szepen, kerestem pesig youtuben is de nem lattam ezt
amugy igen, eleg erdekes a termektamogatas sajnos. Koszonom megegyszer
-
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #12828 üzenetére
Valószínűleg csak elírás és rPGA988B változata van, mert így néz ki az adott lap:
-
hajdo84
újonc
válasz
Thunderzolee #12790 üzenetére
Ok,köszi a segitséget.Majd írok mikor megvan .
-
hajdo84
újonc
válasz
Thunderzolee #12788 üzenetére
Sandy Bridge ,ezt írja a CPU-Z.
REV 09Soutbridge HM65 REV B2
BIOS insyde 3.10
data,02/10/2012
Mit gondolsz,mi jó hozza.Köszi előre is. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Thunderzolee #12775 üzenetére
Hardverapróról lesz igen, csak nem tudtuk pontossággal hogy mi az annyi feszültségben, de mostmár így tiszta a kép teljesen, köszönjük szépen a segítséged!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12727 üzenetére
Koszonom.
Azt hittem az x9100 jobb, vagy tobb valamiben. Jo sokat lefaragtak a fogyasztasbol egy ev alatt. -
bubu1981
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12720 üzenetére
Ahogy jobban megnézem ja, piszkosul szét kell szedni hozzá, van egy híradástechnikus ismerősöm az szokott javítani minden félét, majd megkérdezem hogy bevállalná-e, mondjuk ha még éveken át használni akarom, biztos nem ártana már újrapasztázni se.
-
bubu1981
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12718 üzenetére
Igen ezt kevertem össze, T7200-as a legerősebb amit találtam, szerintem akkor beruházok egyre, köszönöm! Még egy kérdés. Én még sose szereltem laptopot meg valószínűleg hozzáértőbbre is fogom bízni a dolgot, de azért érdekelne, hogy a procicseréhez elég csak az alját lebontani, nem kell kivenni az egész alaplapot ugye? Youtube-on csak olyan videó van ahol apró darabokra szedik az egészet.
-
bignor
tag
válasz
Thunderzolee #12696 üzenetére
Köszönöm a választ és segítséget.
-
icons
addikt
válasz
Thunderzolee #12686 üzenetére
Multitól vettem "leselejtezett" gépként, arra tippelek, hogy a vezeték megvan hozzá, csak maga a kis panel hiányzik (egyszerűbb így legyártani), de persze semmi sem biztos
Köszi a segítséget, nézelődök az aprókon, de attól tartok, a vége a külön webcam lesz!
-
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12681 üzenetére
Négy magost nem találtam annyiért amit nekem megér, úgyhogy maradtam a 3 magnál és a 25w TDP-nél.
Phenom II P860 rendeltem, remélem jó lesz. -
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12673 üzenetére
Szia.
Nem a legjobb az angol tudásom, de mintha itt olyasmiről lenne szó hogy jó bele.
Ezt találtam még régi hirdetésLehet megpróbálom. Az a gondom hogy csak az e-bay találok ilyen procikat.
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12678 üzenetére
Jaaaah ertem, felületesen olvastam a HSZ ed, azt hittem hirtelen a 2x8 Gb ra irod, hogy fölösleges lehet.
Nem akarok semmi extra tuning, vagy gamer ramot venni, egyszerüen csak ezt nagyon sokan, nagyon pozitivan ertekeltek es nem szeretnem ha a gep vesztene a stabilitasabol
lattam mar nem passzolo ramok miatt instabil gepet
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12641 üzenetére
Most 2x4gb memoria, 120Gb Msata SSD (C meghajto) meg egy 500gb os HDD van a rendszerben. Ez igy sajna már keves, gyakran elfogy a memoria is vagy nagyreszt ki van hasznalva. A 120gb msatat ssd is keves, elegge tele van es gyakran bekapcsolgat a HDD, gondolom ideiglenesen ir ki dolgokat....es ugye ilyenkor lesz hangja a gepnek
Mivel azt szeretnem, hogy szepen együtt dolgozzanak a memoriak, nem akarok varialni, hogy egy 4gb os meg egy 8 gb os, pedig 12 is eleg lenne valszeg.
30k körül van ez 2db 8gb os modul, meg megy bele egy 250gb os Msata ssd is es igy jo par evig ujra zajtalanul es tökeletesen eleg lesz nekem a T530 as. Legjobb gepem ez amit valaha hasznaltam!
-
gigollo
tag
válasz
Thunderzolee #12663 üzenetére
köszi
-
Wasquez
senior tag
válasz
Thunderzolee #12674 üzenetére
Igen, elgépeltem a számát!
Én innen néztem a listában szereplő procik közt a chipset által támogatott procik listájában van a Q9100, és az X9100.
Azt hittem, hogy ha a chipset támogatja, akkor menni fog.Mivel a fogysztás sem lényegtelen, ezért a P9700 lesz a befutó, de 9500Ft tudnék most hirtelen venni. Gondoltam, hogy nagy száguldásra nem számíthatok, de %-ban mennyi az annyi 800 vs 1066 2,1GHz vs 2.8, GHz, 2MB vs 6MB cache.
Nem akrok másik gépet venni, ebből kell még kipréselnem, amit lehet. SSD, RAM már került bele, még a processzoron lehet hozni valamennyit.2-3e Ft-ért semmi nem lesz hozzá, néztem, tavaly ezek még 15e körül mentek.
Sajnos az SSD-t is megfogja a SATAII-es csatlakozó, és én az erőforrás figyelőben azt látom, hogy a proci szokta megakasztani a gépet.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Thunderzolee #12661 üzenetére
Ezek a processzorok mennek a chipsettel, és az alaplappal is?
Q9100
QX9300
X9100
Ezek is elmennének benne?Minek a függvénye a bios és a chipset?
Lenne valami javaslat esetleg?
Nem akarok fogyasztásban feljebb menni, és ebből kellene a legjobb teljesítményt kihozni.
A T és P sorozat közt mi a különbség -
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12665 üzenetére
Köszi.
Ha jól értem akkor a 3 ill. 4 magos cpu az lutri, vagy -vagy ??
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12662 üzenetére
AMD Turion 64 X2 RM-74 ez akkor jó bele?
-
MasterHUn
senior tag
válasz
Thunderzolee #12652 üzenetére
Köszönöm szépen. Akkor bármilyen m2 ssdt veszek bele 256gb ig jó lessz bele?
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12637 üzenetére
Köszi!
Tehat akkor ez mondjuk jo lenne bele ha jol ertem: (mondjuk az a "for Mac" az nem tudom mit jelent
nem hiszem, hogy Mac gepekbe jo vagy csak abba lenne jo nem? )
CT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VVagy Te mondjuk mas memoriat valasztanal? Vagy nincs ekkora jelentösege...
(i7 es procival van a gep amugy)
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12631 üzenetére
köszi
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12629 üzenetére
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12620 üzenetére
Koszonom!
Neked is pjen!
Akkor meg gondolkodom a processzoron, de valoszinu hogy igy marad, legalabb igy eredeti allapotban lesz. Hasznalni nem akarom, csak hasznalhato allapotba hozni.
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12624 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12623 üzenetére
Ha HM55, akkor első generációs mobil i3/i5/i7 való bele.
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12613 üzenetére
Milyet pl:t7300 vagy t7500? Amit mondta nekem tutira 5450 es Ha jól írtam?
-
válasz
Thunderzolee #12609 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12605 üzenetére
Koszi, rairtam.
-
válasz
Thunderzolee #12591 üzenetére
Hát azért valahol jogos az , hogy nem támogatnak minden szir-szar utángyártott aksit..
Láttam már olyan károkat emiatt... Ki lehet fogni jót és szart is..
Ja és ami biztos, ha ezt meglépik, akkor látod, szar a gyártó... Milyen szemét... Ha kigyulladt volna a laptop, akkor meg mi lett volna... Miért gyártanak ilyen hulladék laptopokat...
-
sevcsenko jr
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #12587 üzenetére
Köszi!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12572 üzenetére
Miutan visszaolvastam es megtalaltam a linket a hozzaszolasodban, megneztem a 17w-osak adatlapjait, es lattam hogy bga processzorok.
Nem a hosszabb akkuido miatt akartam, hanem a kisebb hotermeles miatt. Ha huvosebb a processzor, akkor nem megy a ventillator es zajtalan a gep -
válasz
Thunderzolee #12572 üzenetére
BGA-sok azok még nem jók sajna
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12561 üzenetére
Hello.
Ez lehet a tipus szama az enyemnek is? A cpu-z csak annyit ir hogy sandy bridge. -
Bence942
tag
válasz
Thunderzolee #12561 üzenetére
köszönöm!
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12543 üzenetére
Tudsz ajánlani i3 i5 i7 esetében 2ghz vagy feletti belevaló típust?Köszönöm!
-
theooracy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12545 üzenetére
Ok. Köszi.
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12518 üzenetére
Köszönöm az infókat
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12515 üzenetére
Az mit jelent, hogy használható? Például melyik intelessel lehet egy szinten? Azért vettem meg, mert nagyon jó áron kinálták. 90.000ért vettem újan, garisan. Igaz a ramot kicseréltem egy kingston 2*8 gb osra.
-
moba1226
újonc
válasz
Thunderzolee #12514 üzenetére
Igen, ez az.
Pédig A8 7050 van irva. Te is látod -
válasz
Thunderzolee #12514 üzenetére
Van egy rossz hírem.
hp.com/us-en/product/hp-17-p100-notebook-pc-series/8499335/manualsEz alapján a manualban szereplő többi processzor BGA tokozású, vagyis olyan fajta, ami nem cserélhető. A 7050-est továbbra sem találtam meg, de feltételezem, h az is BGA-s, így ezek nem cserélhetők, alaplappal egybeépítve árulja őket a HP.
Az AMD A10-7300-as az még egy egész használható darab, de a kisebbekről ez már nem mondható el.
Kár volt a gépet megvenni, ha már most úgy érzed, h kevés lesz neked.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12508 üzenetére
Most erre kattantam rá. Elvileg két soros, úgyhogy egy próbát megérne.
-
válasz
Thunderzolee #12502 üzenetére
A Corsair modulok az esetek 60 százalékában Micron chippeket a többi pedig Samsung szokott lenni.Bocs,hogy okoskodni próbálok.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12502 üzenetére
Értem, köszönöm a segítségedet!
Még benézek a RAM topicba, mert kíváncsi vagyok rá.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Thunderzolee #12500 üzenetére
Utána néztem és valóban 1333MHz-es memóriát képes kezelni, nagyobbal nem indul el.
Az lenne a kérdésem, hogy Kingston-t vagy Corsair-t vegyek (más választásom nincs sajnos)? Tudom, hogy itt sok ember ár alapján döntene, mert nincs különbség bennük teljesítményben, viszont engem érdekelne, hogy melyik gyártó használ jobb minőségű chip-eket (a Corsair-nek ki gyárt, mert tudtommal csak átcímkéz)? -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12493 üzenetére
Sok helyen olvasott tapasztalatok alapján a T8***-ek kicsit kevésbé melegszenek és valamivel kevesebbet is fogyasztanak, mint a (4 MB L2 cache-s) T7***-ek, hiába tartoznak ugyanabba a TDP osztályba. Valamivel erősebbek is, a picit kisebb L2 cache ellenére, de persze ez nüansznyi különbség.
T8300-at én emlékeim szerint holland eBay-es eladótól olyan 3k-ért rendeltem postázással együtt és hasonló árban nem nehéz ott kifogni ilyen vételt. Kínából valószínűleg még olcsóbban is menne, csak ugye ott legalább 2-3 hét, amíg megjön. Én két magos T3000 Cerkát váltottam vele apósjelöltem notijában, ahhoz képest kifejezetten nagy előrelépésnek bizonyult.
-
somag
tag
válasz
Thunderzolee #12489 üzenetére
Az ssd már megvan, de egyszerre ugranék neki.
A CPU-nál a 65nm-et és a 35w-t is figyelnem kell, vagy az mindegy? -
somag
tag
válasz
Thunderzolee #12487 üzenetére
Így néz ki.
-
fulemuless1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12484 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Hannibhál
őstag
válasz
Thunderzolee #12480 üzenetére
Okés, köszi
-
Hannibhál
őstag
válasz
Thunderzolee #12477 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat már csak azt szeretném kérdezni h a gt 635ös ha úgy van cserélhető?
-
gonorrea
senior tag
válasz
Thunderzolee #12472 üzenetére
Köszönöm, Ram 2x1 GB van benne, ezt is már én cseréltem
SSD mehet bele simán, nem kell semmi átalakítás-mókolás?
Már most is win 8.1 fut rajta -
Hannibhál
őstag
válasz
Thunderzolee #12473 üzenetére
Nem sajna overwatch alatt kőkemény cpu limit van, vga 60-70en teker cpu meg 80-90en s kisjátszós gépnek lett, de nem létszükséglet bele új mert a régi notimtól igy is jobb. S am semmilyen 35w os i7 es nem megy bele? Az h 2. vagy az nekem mindegy. Vagy hozna nagyobb fejlődést egy i5-ös is?
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12468 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nem vártam, hogy megtáltosodik a gép, de ahogy leírtad, gondolom nyomokban fellelhető lesz a bővítés. Szoktam azért játék mellett 4-5 internetablakot is futtatni. Óriási javulást az SSD berakása után tapasztaltam, viszont hallottam már mástól is, hogy a Windows "szereti" a memóriát. Mivel 3 éve hosszútávra vettem gépet, most pont azért gondoltam, hogy korszerűsítek kicsit az újratelepítéssel(Win10) együtt. Az i5+SSD kombó mellett máshoz nem nagyon lehetett nyúlni csak a memóriához, mert az eddig 4 gb volt ugyebár. Megnéztem feladatkezelőt is, amit említettél. Ha jól látom normál felhasználás során 2,5-3 gb memóriát "eszik", de most már azért megnyugtató, hogy van hova nyúlnia tartalékért. Az elkövetkezendő pár évben remélhetőleg nem lesz gondom(az elavultságra gondolok).
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12461 üzenetére
Közben beszereztem a memóriát. 4gb-os, 4 ezer Ft-ért. Nagy örömömre bele is tudtam rakni a gépbe. A rendszer érzékeli, a CPU-Z-ben is látom, de egyelőre nem vettem észre semmi különöset. Hogyan lehet majd észlelni a teljesítményjavulást? Lehet, hogy nem lesz könnyű mert SSD-m is van.
Köszi még egyszer a segítséget! -
polo5
tag
válasz
Thunderzolee #12456 üzenetére
Hello!
Itt találtam hardveraprón Core I7-740QM procit 9000 Ft az ára !
Ebayen sokkal többe kerül !
Még nem szántam el magam a vételre mert ahogyan írtad az plusz táp a 120 wattos az sem kevés pénz , plusz proci plusz pénz amiért berakják nekem !Üdv: polo5
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12461 üzenetére
Szia!
Köszi a türelmed és, hogy összefoglaltad.
Azért szeretném, ha mindenképpen jó lenne a memória, mert vidékre viszem le a gépet, ott van az ismerős, aki beteszi és újratelepíti a rendszert, mert az is időszerű már. Végül megnéztem apróba a memóriát, ahogy ajánlottad. Találtam is megfelelőt, aki vissza is vásárolja, hogyha nem működik megfelelően a gépen. Lehet, hogy ezt az utat választom. -
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12458 üzenetére
Köszi a segítséged! Nem tudtam.
Közben megtaláltam a márkát is az SPD fülön keresztül. Samsung van benne. A Rendszergazda szerint, nem mindegyik különböző márkájú memória "szereti" egymást(ezek szerint csacskaságokat beszél?). A Kingston HyperX-et néztem ki, mert ilyen márkájú SSD-t kapott a gép és tökéletesen elégedett vagyok vele.u.i.: Közben most nézem, hogy nincs is Samsung 4 gb-os memória, legalább is az árukereső nem dobott egyet sem(csak 8, illetve 1 gb-at).
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12455 üzenetére
Köszi a segítséget!
Leszedtem az általad ajánlott programot. Kinéztem én egy 4 gb-os kingston memóriát, a Cas Latency az stimmel is, viszont a Mhz nem. A progi szerint a DRAM Frequency 798 Mhz, az általam kinézett memória viszont 1600-as(ami azt illeti, nincs is 1000-nél kisebb). Nem tudom jót nézek-e? Viszont magáról a márkáról semmi adatot nem látok. Vagy menjek biztosra és vegyek 1 db 8gb-os memóriát? -
polo5
tag
válasz
Thunderzolee #12449 üzenetére
Hello!
90 wattos a táp, akksi nincs hozzá ! Mert így vettem használtan hogy nem volt benne akksi !
8540P Nvidia quadro nvs 5100m a videokari benne !
Van ssd-m, csak az embert hajtja a kíváncsiság , ezért kérdeztem hogy elmenne e gyorsabb procival a laptop !Mert ram bővítéskor is kényes volt, kingston rammal nem volt hajlandó elindulni csak samsunggal , így van benne 8GB ram !
Hwinfo szerint ezek az adatok !!!
Hogy milyen az alaplap pontosan : Hewlett-Packard 1521
Chipset: Intel QM57 (IbexPeak-M DO)
Proci ami most benne van : Core i5-520M
Stepping: C2
Codaname: Arrandale SV
SSpec: SLBNB
Platform: Socket G1 (rPGA988A)
Microcode Update Revision: F
TDP: 25wÜdv: Gábor
-
fistvan1205
újonc
válasz
Thunderzolee #12450 üzenetére
Sajnos nekem sem jut eszembe semmi, hogy miért ne menne...
Holnap elviszem a gépet a boltba, ahol az ssd- is vettem, ők majd összehoznak valamit. Ha nem, akkor kénytelen leszek az újat befogni munkára, pedig sajnálnám. Ha kiderül valami, majd megírom érdekesség képpen. -
animatrix11
őstag
válasz
Thunderzolee #12445 üzenetére
Köszi a tippeket!
-
fistvan1205
újonc
válasz
Thunderzolee #12446 üzenetére
Először is köszönöm a választ. Igen a gépben Intel 965 PM chipkészlet van.
-
Gh00st
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12424 üzenetére
Szia,
Mint korábban írtam ma ár fizikálisan is rendelkezem a notival, ezért gyorsan csekkoltam:
A laptop nincs 5 éves és a legfrissebb bios van.Azonban továbbra sem javult a helyzet, még nagyobb káosz lett a fejemben...
- Az Intel szerint ez a plafon(T3500 cerka).
- A Lenovo szerint(nem térnek ki más chipkészletre), mehetne bele akár T6600 vagy P7550 Core2Duo.
- A Lenovo szakszervize szerint a GL40-es fogadhat akár P5270-9500-ig.
- CPU-Upgrade is(hasonlóan az Intelhez) hivatalosan T3500-ig írja.
- Socket P foglalat alapján 1.
- Socket P foglalat alapján 2.Tudnál/Tudnátok segíteni, hogy most akkor végül is milyet keressek ?
Egyáltalán lehet e cserélni 1066-ra vagy csak 800MHz-esekre, de az is meddig 6/7 ezres széria?Előre is köszönöm
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12425 üzenetére
Koszonom.
A driver booster bejott, mostmar megy 1024 x 768 felbontasban
Viszont erdekes hogy a vga tipusa nem SiS302LV hanem SiS M652 pedig M652 chip nincs is benne. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12428 üzenetére
magával a kijelzővel nincs gond, én is találtam már bele való, megfelelő felbontású kijelzőt (meg elvileg kábelt is, amit szintén cserélni kell), ami nekem fontos lenne, hogy a lecserélt kijelzőt is helyben le tudjam passzolni, ezáltal ne legyen a nyakamon hetekig/hónapokig. meg ugye az anyagi része is fontos a dolognak, bár egyre inkább tartok tőle, hogy még ha helyben be is veszik a kiszerelt cuccot, se úszom meg a dolgot 10k alatt...
-
Gh00st
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12424 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Holnap érkezik az első adag, akkor már fizikálisan is látom hogy milyen chipsettel szerelt.Köszii még 1x.
-
válasz
Thunderzolee #12422 üzenetére
Várjunk csak, közben eszembe jutott valami.
A HM65, az a második generációs Core i sorozat chipsete.
Nem mennek benne hármassal kezdődő processzorok.
Az a pár, ami mégis megy, az ritka, mint a fehér holló. (pl. a 3210ME)Szóval keress a laptophoz 2-essel kezdődő processzort. Aprón 5ezertől indulnak az i3-2ezres procik, illetve i5-öst is kapsz akár picivel többért.
A 3210M-et meg el tudod adni. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12392 üzenetére
Megerkezett a hdd adapter meg a 2ghz-es pentium 4m processzor
az 1gb ram meg uton van.
Az ssd-t nem tudtam belerakni mert az msata->ide adapterem hibas, de majd kuldenek masikat csak az ujabb 2-3 het, igy muszaj volt beraknom a regi vincseszteremet de az meg annyira lassu, hogy semmi kulonbseget nem erzek sebessegben a celeron meg a pentium 4m processzor kozott.
Viszont a celeron processzor joval melegebb volt mint ez a pentium 4m, szoval mar emiatt is megerte a csere.
Kivancsi vagyok milyen lesz ssd-vel -
Directors
senior tag
válasz
Thunderzolee #12415 üzenetére
Köszönöm szépen! Ezer hála
-
castiels
addikt
válasz
Thunderzolee #12413 üzenetére
Küldtem pü-t a dilemmáról.
-
castiels
addikt
válasz
Thunderzolee #12411 üzenetére
Ergo tokmindegy melyik..?!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12392 üzenetére
Szivesen
de inkabb en koszonom a sok segitseget.
Kozben kideritettem, hogy ez egy acer travelmate 270 utanzat RM CY25 markanev alatt, es ilyen hdd csatlakozo adapter van benne ami az enyembol hianyzik, de irtam az eladonak, utananezett es megvan, jovo heten utanam kuldi. Szerintem a regi, cserelheto vincseszteres laptopokban mindegyikben volt valamifele csatlakozo adapter, hogy megkonnyitse a felhasznalo szintu ki-be szerelest. Van egy regi hp omnibook xe4100 laptopom, abban is van csak mas fajta, es a regi dell laptopokban is volt, az megint mas fajta.Akkor beszerzek egy pentium 4-m processzort, meg 1gb ramot. Processzornol 2ghz, 2.2ghz meg 2.4ghz tudnek szerezni. Melyiket ajnlanad?
Merevlemezt nem akarok belerakni. A regi hp laptopomhoz vettem egy msata ssd-t egy ide->msata atalakito csatlakozoval, de kozben a hp laptopom elromlott, igy most az fog az rm laptopba menni.
Kozben akadt meg egy kerdesem. Ezeket a regi procvesszorokat elektromosan szigetelni kell a cpu hutotol?
Amikor leszedtem a hutot a processzorrol, eszrevettem, hogy az erintkezo feluletere egy vekony alufolia szeru anyag van ragasztva. Le akartam szedni, hogy jobb legyen a hutese, de azt gondoltam valami celja biztos volt hogy raraktak, ezert megneztem muszerrel, es ez a kis folia szigetelve van a hutotol, gondolom a ragaszto a szigetelo anyag. A regi hp laptopom hutojen is volt. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12388 üzenetére
A laptop tipusa: RM CY25
Probaltam rajonni a lista alapjan, hogy melyek a mobil megfeleloi ezeknek a processzoroknak.
A mobile intel pentium 4 csalad lehet az, es azokbol is a 400mhz fsb, 512kb L2 a legjobb amit belerakhatok. Jol gondolom?
Azokbol van 1,4 ghz-tol 2,6 ghz-ig. Mennyivel lenne jobb a gep, ha a mostani celeront kicserelnem egy 2ghz vagy 2,2ghz-es pentium 4-re? -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12388 üzenetére
Ja nem, nem arrol van szo, hogy nem tudta kiolvasni.
Hdd nelkul vettem a gepet, a sajatomat akartam bele rakni, de nem tudtam, mert az alaplapon speci csatlakozo van a hdd-nek, amihez kell egy adapter es az hianyzik. Azt majd vennem kell ha nincs meg az eladonak.
Szoval ez az oka. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12368 üzenetére
Hello.
Megjott a gep, de nem tudom megnezni cpu-z programmal, ezert szetszedtem.
Ezek a chipek vannak benne:
SiS 650
SiS 961
SiS302LVMeg tudnad mondani melyik ezekbol a chipset, es milyen processzort lehet bele rakni a celeron helyett?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12368 üzenetére
Meg nincs itt a gep. Neten vettem, elvileg holnap erkezik, es elso dolgom a cpu-z lesz.
Kossz az eddigi segitseget! -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12366 üzenetére
Hello.
Koszonom a reszletes leirast.
Akksija birja valameddig de nem tesztelte az elado hogy meddig. Nem varnek 15-20 percnel tobbet de nem is lenyeg, mert vegul egy masikat vettem meg. Abban egy 1.8ghz celeron processzor van, de nekem van itthon egy pentium t3200 processzorom, erre ki lehet cserelni azt a celeront? -
.Szaki.
addikt
válasz
Thunderzolee #12341 üzenetére
Szia, köszi szépen!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12322 üzenetére
Ertem. Kossz az infot!
Akkor megiscsak a hutest kell turboznom valahogy. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12320 üzenetére
Ez biztos?
Én már szétszedtem a laptopot és ugy láttam, hogy az alaplapon volt egy külön kis lapka, amin a processzor volt, ugy mint ezen a kepen ez az i5-4200u, és azt gondoltam azt a lapkát csak ki kell húzni, a másikat meg be és kész. -
flymi
addikt
válasz
Thunderzolee #12309 üzenetére
Azt hol tudom megnézni, hogy milyen videokártya van benne (ha van), valamint hogy bővíthető-e és mivel?
Elvileg EZEK a paraméterek, csak a HDD 320 helyett 500-as... -
trialboj
őstag
válasz
Thunderzolee #12306 üzenetére
Áhh, nem értem miért így nevezik el, nekem i3as proci van benne... Sehol nincs utalás arra hogy kinek melyik van.
Amúgy kiderült hogy a hdd volt a ludas. Szerintem egy régi ócskavasat szereltek bele alapból, mert ég és föld a különbség sebességben, pedig csak egy használt 7200rpmest raktam a helyére, és ha a win boot nem is szakít, utána egész korrekt a sebesség.
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12288 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12278 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget. Nagyjából hallottam már ezt, viszont azzal nem voltam tisztában, hogy már bekapcsolás után a biosban sem látni mind a 4 gb-t a 32bites win miatt.
Ezt is megtudtam. Köszönöm még egyszer! -
faparkett
újonc
válasz
Thunderzolee #12275 üzenetére
Igen akkor jol sejtettem azert koszi!
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12253 üzenetére
Köszi a választ. Amúgy lehet hogy fals oldalt néztem de a Ivy Bridge 3612QE elvileg kompatibilis a H65-s chipsettel is. Azért gondoltam a cserére azzal. Itt találtam:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM65_Express.html
Amúgy a 2640M-s most allin 90-110 dollár és új. Shen Zen-től ahonnan már rendeltem ezt-azt és kifogástalan. Ha azt nézem, hogy + 600 mhz turbo alatt akkor talán annyit nekem megér. Csak azt szeretném már olvasni, vagy hallani valakitől, hogy nyugodtan cseréljem ki a 2410M-t a 2640M-re, mert működni fog és nem lesz a túlmelegedés miatt throthling
Eddig még senki nem volt benne biztos. Amúgy, ha a termal design power azonos és mégis van közte 500-600 mhz eltérés, akkor az lényegesen jelentkezhet a hőtermelésben is? Gondolok olyan +10 C? Vagy, mivel egy kategóriában vannak a TDP-t tekint akkor ez nem fog akkor sem hőmérséklet különbözettel járni, még ha 500-600 mhz különbség is van közte teljesítményileg?
Még egyszer köszönöm.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #12243 üzenetére
Ki, igen, az rendben van.
De nem tudom esetleg a táppal lehet e valami, mert olyat is csinál újabban, hogy ha bekapcsolom, pörög mint a vadállat, és le sem áll. Ki kell kapcsolni a gépet, kihúzni a tápkábelt, visszadugni, és megy megint rendesen.
Ennek ellenére én speciel a thermal pad fele hajlok.
Mellesleg fura, de a napokban egy mások laptopomon amin remek volt a hűtés nyomtam egy Bios reset-et, és azóta sokkal többet jár a ventillátor. Lehet esetleg ezen is valamit a Biosban kéne bütykölni? Mondjuk az tuti, hogy télen a problémás laptopon frissítette, Bios-t, lehet az a baja? Azután jöttek elő ezek a gondok. Vissza lehet rakni a régebbi Bios verziót?
-
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #12247 üzenetére
Az az igazság el is vagyok kényeztetve sebességügyileg, asztaliban i7 4770-et használok, ssd-vel.
Az után persze, hogy lassabb a notebook
De az avast az tényleg fogja...
Remélem még pár évig ki fog szolgálni ez a notebook!
Ami még érdekes, hogy az asus T100-asom mintha gyorsabb lenne mint a notebook...
Pedig a notiban elvileg minden erősebb, cpu i5 2520m kontra Atom Z3740, Ram 6 GB kontra 2 GB, ssd kontra eMMC. -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #12242 üzenetére
Köszönöm, akkor marad az i5. Kétmagos i7et csak drágán látok, és ahhoz képest nem is olyan nagy a teljesítmény különbözet... i5 2520m - i7 2620m, 1 mb cache különbség és 0.2 GHz az alap és a turbó órajelben.
Azt hiszem ez nem számottevő különbség...
Mindegy, leszedtem az Avastot, az azért sokat lassított, windows defender is elég lesz talán és igy már teljesen élvezehtő a sebesség, ssd és 6 GB Ram mellett, win10et használva! -
oriistvan
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12236 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged
-
oriistvan
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12234 üzenetére
Ime a CPU-Z kép.
-
válasz
Thunderzolee #12231 üzenetére
Lehet igazad van,de én dolgozom illetve javítok a Fixdirectnek és az utóbi idöben a garos gépek 95 százaléka integrált procival jön.még a nagyon drága ROG G751 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest