- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12468 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nem vártam, hogy megtáltosodik a gép, de ahogy leírtad, gondolom nyomokban fellelhető lesz a bővítés. Szoktam azért játék mellett 4-5 internetablakot is futtatni. Óriási javulást az SSD berakása után tapasztaltam, viszont hallottam már mástól is, hogy a Windows "szereti" a memóriát. Mivel 3 éve hosszútávra vettem gépet, most pont azért gondoltam, hogy korszerűsítek kicsit az újratelepítéssel(Win10) együtt. Az i5+SSD kombó mellett máshoz nem nagyon lehetett nyúlni csak a memóriához, mert az eddig 4 gb volt ugyebár. Megnéztem feladatkezelőt is, amit említettél. Ha jól látom normál felhasználás során 2,5-3 gb memóriát "eszik", de most már azért megnyugtató, hogy van hova nyúlnia tartalékért. Az elkövetkezendő pár évben remélhetőleg nem lesz gondom(az elavultságra gondolok).
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12461 üzenetére
Közben beszereztem a memóriát. 4gb-os, 4 ezer Ft-ért. Nagy örömömre bele is tudtam rakni a gépbe. A rendszer érzékeli, a CPU-Z-ben is látom, de egyelőre nem vettem észre semmi különöset. Hogyan lehet majd észlelni a teljesítményjavulást? Lehet, hogy nem lesz könnyű mert SSD-m is van.
Köszi még egyszer a segítséget! -
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12461 üzenetére
Szia!
Köszi a türelmed és, hogy összefoglaltad.
Azért szeretném, ha mindenképpen jó lenne a memória, mert vidékre viszem le a gépet, ott van az ismerős, aki beteszi és újratelepíti a rendszert, mert az is időszerű már. Végül megnéztem apróba a memóriát, ahogy ajánlottad. Találtam is megfelelőt, aki vissza is vásárolja, hogyha nem működik megfelelően a gépen. Lehet, hogy ezt az utat választom. -
Petyus87
aktív tag
Közben lecsekkoltam, hogy a HyperX az időzítés miatt nem lesz jó, mert az CL9-es, a jelenlegi pedig CL11. Akkor maradok ennél a Kingstonnál ez minden tekintetben egyezik a jelenlegivel, csak a márka más.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12458 üzenetére
Köszi a segítséged! Nem tudtam.
Közben megtaláltam a márkát is az SPD fülön keresztül. Samsung van benne. A Rendszergazda szerint, nem mindegyik különböző márkájú memória "szereti" egymást(ezek szerint csacskaságokat beszél?). A Kingston HyperX-et néztem ki, mert ilyen márkájú SSD-t kapott a gép és tökéletesen elégedett vagyok vele.u.i.: Közben most nézem, hogy nincs is Samsung 4 gb-os memória, legalább is az árukereső nem dobott egyet sem(csak 8, illetve 1 gb-at).
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12455 üzenetére
Köszi a segítséget!
Leszedtem az általad ajánlott programot. Kinéztem én egy 4 gb-os kingston memóriát, a Cas Latency az stimmel is, viszont a Mhz nem. A progi szerint a DRAM Frequency 798 Mhz, az általam kinézett memória viszont 1600-as(ami azt illeti, nincs is 1000-nél kisebb). Nem tudom jót nézek-e? Viszont magáról a márkáról semmi adatot nem látok. Vagy menjek biztosra és vegyek 1 db 8gb-os memóriát? -
Petyus87
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 5521-es laptoban szeretném a memóriát bővíteni. Jelenleg 4 gb-os van benne. Utána néztem, hogy DDR3-as kell bele. Ezek közül bármelyiket megvehetem? Rendszergazdától azt hallottam, hogy nem mindegyik különböző márkájú memória szereti egymást, úgyhogy utána kéne nézzek, hogy pontosan milyen van az enyémben. Ebben mennyi az igazság?
Köszöntem előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Bittorrent topik
- EAFC 25
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest