- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12288 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Adzo82
tag
Üdv!
Annyi kérdésem lenne, hogy a laptop proci cserénél miután a tokozás, és a TDP megegyezik akkor ott még az FSB-t is nézni kellene az alaplap tudása alapján?
Például: egy T2330-s cpu helyett nem tudnék egy szintén socket P-be illő, 35W-s T7800-st berakni mivel hiába a megegyező szükséges paraméter (tokozás + TDP) az alaplap amibe lenne a csere csak 667 mhz FSB sebességű, és így a T7800-st nem kezelné mivel annak 800 mhz az FSB-je.
Mivel ez egy Asus F5VL-AP011 laptop így az esetben akkor a T2330-st egy szintén socket P, 35W TDP-s vagy 533, vagy 667 mhz bus sebességű cpu-ra lehetne cserélni. Tehát max T5750-sre.
Remélem nem kutyultam meg eléggé
Köszönöm a segítséget!
Szép napot!
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12278 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget. Nagyjából hallottam már ezt, viszont azzal nem voltam tisztában, hogy már bekapcsolás után a biosban sem látni mind a 4 gb-t a 32bites win miatt.
Ezt is megtudtam. Köszönöm még egyszer! -
Adzo82
tag
Üdv!
Olyankor mit lehet tenni, ha egy 9 éves laptopnál a gyártó és a teszt oldalak által közölt 4gb ram maximális bővíthetőség ellenére is csak 3-t lát a BIOS? Hiába raktam bele azt a fajta 2x2gb ramot, amit támogat is a laptop mind a saját gyártó és mind a ram gyártó honlapja alapján, abból akkor is 3 lát a bios. Aztán a win és a cpu-z ugyan látják a 4 gb-t, de a win erre azt írja, hogy a 4 ből 3gb használható, zárójelben.
Asus F5VL. Spec alapján 4gb-g bővíthető. Kingston 2gb KVR667D2S5/2G típusú ramokat tettem bele.
Bios frissítés meg volt. A legújabb a 213-s a gyártói honlap szerint. A win típusa 32bit, de attől még a biosnak kezelnie kéne mind a 4-t.
Köszönöm a türelmet!
Szép napot!
-
Adzo82
tag
válasz
Tomeck007 #12265 üzenetére
T7800 ami 2 mag / 2 szál. 2.6 ghz, 65nm, 35W a TDP-je, és persze Socket P-be való. Amiben most neked a T5750-d van. Ezt találtam a legerősebbnek. Sajnos azért nem értek hozzá olyan nagyon, de én is procit keresek az én laptopomba. A fent leírt értékeket veszem figyelembe, és ami sztem a lényeges az a foglalat, a TDP, és persze a teljesítmény (mag/szál főképpen.) Amit még szeretnék írni, hogy nekem azt tanácsolták, hogy tényleg nézzem meg, hogy az adott laptop volt egyáltalán árusítva azzal a procival amit végül is bele szeretnék rakni upgrade gyanánt. És nem nem biztos, hogy lehetséges az alacsonyabb nm-s proci kezelése az alap által, még egy bios frissítés után sem. Mivel újabb gyártástechnológiáról van szó. Hiába azonos a tokozás. Igazán nem értek hozzá, tényleg. Viszont, ha neked sikerül belerakni a 65 nm cpu helyett a 45nm-set (az általad választott T8300-st) akkor mindenképp írd le kérlek. Nekem is fontos lenne.
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/T5750.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Beállítottam néhány értéket az alábbi linken. Tettszés szerint variálhatod és tehetsz hozzá még:
http://www.cpu-world.com/cgi-bin/CPU_Chart.pl
És egy link aminél összehasonlítottam a T7800 és a T8300-st.
http://www.cpu-world.com/Compare/931/Intel_Core_2_Duo_Mobile_T7800_(Socket_P)_vs_Intel_Core_2_Duo_Mobile_T8300_(BGA__Penryn-3M).html
Szerintem a T8300-st felejts el. Nem hinném, hogy jobb lenne még a T7700-nál sem. L2-s gyorsítótár pl nagyobb a T7700-snál, a T7800-snál pedig a max frekije is. Nem sokkal, de jobb.
Remélem nem írtam sok zagyvaságot
-
Adzo82
tag
Visszaszívtam a 3612QE-t. BGA-s
Bocs! Hajnal háromnegyed négykor kicsit fáradt voltam, de most vettem észre
-
Adzo82
tag
válasz
Thunderzolee #12253 üzenetére
Köszi a választ. Amúgy lehet hogy fals oldalt néztem de a Ivy Bridge 3612QE elvileg kompatibilis a H65-s chipsettel is. Azért gondoltam a cserére azzal. Itt találtam:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM65_Express.html
Amúgy a 2640M-s most allin 90-110 dollár és új. Shen Zen-től ahonnan már rendeltem ezt-azt és kifogástalan. Ha azt nézem, hogy + 600 mhz turbo alatt akkor talán annyit nekem megér. Csak azt szeretném már olvasni, vagy hallani valakitől, hogy nyugodtan cseréljem ki a 2410M-t a 2640M-re, mert működni fog és nem lesz a túlmelegedés miatt throthling
Eddig még senki nem volt benne biztos. Amúgy, ha a termal design power azonos és mégis van közte 500-600 mhz eltérés, akkor az lényegesen jelentkezhet a hőtermelésben is? Gondolok olyan +10 C? Vagy, mivel egy kategóriában vannak a TDP-t tekint akkor ez nem fog akkor sem hőmérséklet különbözettel járni, még ha 500-600 mhz különbség is van közte teljesítményileg?
Még egyszer köszönöm.
-
Adzo82
tag
Üdv!
Egy Acer Aspire 5830TG prociját szeretném lecserélni egy gyorsabbra és több magosra. Jelenlegi cpu egy 2410M ami 35W, 2 mag / 4 szál, 2.9 ghz húzza magát turbo boosttal, Socket G2-s és HD 3000-s grafikus vezérlő van benne.
Amit elsőre kiszemeltem és egyezik a TDP értéke is és a G2-be is beleillik (és volt belőle ilyen acer a piacon belőle) az az egyik a 2640M (2 mag / 4 szál, 3.5 ghz-ig képes boostolni) ill a másik az már egy generációval újabb Ivy Bridge 3612QE. Ami szintén Socket G2-s 35W-s, csak ez már 22nm-s, HD 4000-s grafikus vezérlő van benne és 4 mag / 8 szál. Sajnos a Sandy Bridge családba tartozó 2410M és a 2640M - s cpu-k mellett nem volt 4 magos / 8 szálas cpu 32 nm-s 35W tpd értékű amit bele tudnék rakni a socket G2-be. Csakis 45 W-sak voltak még ebben a családban amik beleillenének. Viszont az Ivy Brige-nél ami eggyel újabb család, ott van ez a 3212QE ami a paraméterek alapján csak a gyártástechnológiában és a HD graficsban tér el.
Szerintetek melyik lehetséges, hogy a 2410M-st ki tudja váltani és persze működjön rendesen? Számít, hogy milyen integrál videó vezérlő van benne, ha a TDP, a tokozás megegyezik? A 2640M elviekben csak az általa teljesíthető max frekvenciában tér el a 2410M-től, így tehát ezzel előnyben van. A 3212QE gyártás technológiában és integrált vid vezérlőben is eltér, (és persze nagyobb a boost ghz is) de minden másban megegyezik a 2410M-mel a szükséges specifikációt tekintve. Mindegyik cpu H65-s chipkészlettel (ami ezen az Acer alaplapon hegsztve van) fut.
Köszi a türelmet!
Ha van valakinek, jobb tippje akkor azt előre is megköszönném. Én ezt a két cpu-t találtam legmagasabb szinten ami megfelelő lenne a 2410M helyett és még a specifikációkat tekintve reális is lenne az esélye annak, hogy működni fognak helyette ebben az Acer laptopban.
-
Adzo82
tag
Üdv!
Elnézést, ha valamit nem olvastam volna vissza figyelmesen.
Acer Aspire 5830 tg -ről lenne szó. Néztem hivatalos oldalt róla, de nem igazán derült ki számomra, hogy lehetséges e benne a procicsere és a videokártya csere (illetve Nvidia chipset). Ramokat néztem bele és még van belőle a piacon, de az előbbi kettővel kapcsolatban semmit nem találtam. Valaki tudna tanácsot adni, hogy próbálkozzak a cserékkel és, hogy ilyenkor kivel kell beszélni, hova kell elvinni, elküldeni, vagy hagyjam, mert nem egy mai darabról van szó, ráadásul nem egy barkácsolható tipus.
Annyit találtam, hogy a BIOS frissítés nélkül 8gb -ig, 1333 mhz-s ramo(ka)t támogat, de mást sajnos nem.
A választ előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest