- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bossp
addikt
válasz
Pyttawrx #15331 üzenetére
Tesztlés: vinyó ki: változatlan. Optikai meghajtót is kivettem semmi. Egy 4 GB-os ram modul van benne ha átteszem a másik slotba egyből kikapcs bekapcsolás után. Kipucoltam kifujtam a ram slotolat változatlan. Ha marad az eredeti slotban akkor ugyan az a melegedős állapot lép fel amiből talán fél óra után egy boot lesz.Találtam itthon 2 db 2GB-os ddr 3 1333mhz-es ramot azokat bárhogy pakolom egyből off: de elvieg mennie kellene vele. Képen csatolom. Ezek fényében ötlet?
-
-
-
bekecs76
tag
válasz
Pyttawrx #15225 üzenetére
Gyári aksinak már húzós az ára, annyit nekem nem ér meg. A második link viszont szintén 14.8voltosak, amiket én is találtam. Na mindegy, a lényeg, hogy megrendeltem egy 14,8 volosat. Azt mondta a faszi, hogy kárt nem fog tenni a gépben, max annyi, hogy nem ismeri fel, vagy nem veszi fel a töltést. Azt mondta, próbáljam meg, ha nem jó vissza lehet küldeni, visszafizetik a pénzt. Majd meglátjuk, kiváncsi leszek...
-
válasz
Pyttawrx #15145 üzenetére
Ahhh, értem. Ez a Sata 150 ez a merevlemezre vonatkozhat, alighanem amivel szerelték, az lehetett ilyen.
Már a 7-es sorozattól felfelé SATA300-as vezérlővel jöttek ki a déli hidak.
A többit viszont továbbra is fenntartom.
SSD-t hiába tesz a gépbe, ha nem lesz mellette használható méretű L2 tárral rendelkező processzor, és legalább 3giga ram. -
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #15133 üzenetére
Az, hogy megy-e vele, nem vélemény kérdése. Az N500-ban lévő alaplap chipsetje (Intel GL40) kezeli (saját példám a szintén ugyanilyen chipsetes Fujitsu Amilo Li3710, de már az egy generációval korábbi, még PM/GM965 chipsetes notik is: Thinkpad R61, Medion Akoya WIM 2210 - szintén saját tapasztalat), BIOS-ban meg nincs ilyesmire korlátozás.
A gazdaságosságban-hasznosságban egyetértünk, de azért szerintem tök jó, ha pontos információk birtokában dönthet a kérdező arról, milyen mértékű, ár-érték arányú bővítés éri meg neki.
-
-
mm779
tag
válasz
Pyttawrx #15066 üzenetére
Igazad van, ez van benne:
Rendszermemória 3989 MB (DDR4 SDRAM)
DIMM3: Samsung M471A5143EB0-CPB 4 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM (16-15-15-36 @ 1066 MHz) (15-15-15-36 @ 1066 MHz) (14-14-14-34 @ 1018 MHz) (13-13-13-32 @ 945 MHz) (12-12-12-29 @ 872 MHz) (11-11-11-27 @ 800 MHz) (10-10-10-24 @ 727 MHz)Ugyan ilyet kellene venni? Vagy más is jó bele? Esetleg tudsz adni linket, ahol meg is lehet vásárolni?
-
-
válasz
Pyttawrx #15015 üzenetére
Elindult a lap... 1 órát futott rajta a trémárk.
Szerintem verje a kis popsiát a betonhoz örömébe ,hogy nem kell cserélni rajta a lapot.
Szóltam is a főnöknek ,hogy vastagon fogjon a ceruza... mivel 1/2 órán keresztül sikáltam a cuccot + forrasztás ,persze az ezen felüli pasztázás szétszedés+összreakás...Igy is gondolkodtam amikor ezt megláttam ,hogy összerakom és visszaadom ,hogy elkúrtad öcsém ahogy lehet... dobd ki és vegyél újat ,ha már erre a pasztára volt pénz az új lapos ára sem vághat földhöz
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #14997 üzenetére
Nem az enyém, ilyet nem vennék. Közben meg is érkezett és szétkaptam. Sírtam is és nevettem is. [link] [link]
Az már világos, hogy az eMMC-t kiváltani nem lehet. USB3 hiánya kizárja a külső boot eszközt.
Win10-el ez halál.
Mostmár csak egy olyan Linux kéne ami be tud bootolni 32bites UEFI implementáción.
EFI=Windows IA32 OS, ezt mondja magáról. -
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14963 üzenetére
Na már csak a beszerelés jöjjön valahogy össze gond nélkül.
Néztem már tutorial videót, elvileg nem olyan komplikált dolog.
Az aksi csatlakozóját le kell venni az alaplapról mielőtt behelyezem az SSD-t? Mert egyik videóban volt aki leszedte, de az más dolgokkal is mókolt. -
-
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14952 üzenetére
Köszi a felvilágosítást.
Akkor ez lenne a ram, ami árban is elég jó: HyperX Impact, 8GB, DDR4, 2666MHz, CL15, 1.2vÉs ez lenne az SSD: Intenso High Performance 240GB SATA-III M.2 2280 (a leírás szerint gaming-re is alkalmas)
Csak az a gond, hogy nem jön csavarral együtt. Honnan tudnék egy olyan csavart beszerezni és mekkora méretűre lenne szükség? -
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14950 üzenetére
Átfutottam az összefoglalót. Annyi kérdésem lenne, hogy ha két darab ugyanolyan ram-ot veszet, az elvileg kell tudja a dual channelt, igaz? Mert kit-ben nem találtam csak nagyon drágán.
És még egy dolog, amit nem értek. A CL érték akkor jó, ha minél nagyobb vagy minél kisebb? -
-
LógaGéza
veterán
válasz
Pyttawrx #14837 üzenetére
Kb 90%-ban böngészés, irodai meló - de most asztali kiváltó lett belőle, szóval néha esetleg Premiere Pro, meg apróbb játékok (bár ez az elmúlt 1 évben tervben van, és sose jött össze
).
Főleg azért is bővíteném, mert azt tudom, hogy az integrált VGA hatalmas teljesítményének jót tesz a Dual Channel memória. -
JohnD
tag
válasz
Pyttawrx #14744 üzenetére
Igen, nálam az Ugreen vált be töltőnél és micro USB kábelnél is. Ankert majd lehet lecsekkolom. Mondjuk sajnos - hogy teljes legyen a kép - rossz, silány minőségű dolgok is vannak ott. Pl. rendeltem vagy 3 csiptetős MP3 lejátszót, 2 rossz volt közülük. Persze ezek már tényleg a filléres kategória.
-
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14733 üzenetére
Azok a sebességek összeadódnak...
[itt a kép róla] -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14731 üzenetére
Nem,2000-el le és 1000-el fel!
[itt a bizonyíték]
-
HookR
addikt
válasz
Pyttawrx #14700 üzenetére
Osztottunk-szoroztunk, s végül abban maradtunk a tulajjal, hogy vesz egy 2,5"-es, SATA-s 500GB WD Blue-t a HDD helyére, mert az úgysem kell és az NVME-s M.2 SSD sem lenne kihasználva. A 4GB-os memóriamodul első körben marad, meglátja jó lesz-e így, aztán később cseréli azt is, ha mégsem.
-
HookR
addikt
válasz
Pyttawrx #14698 üzenetére
"A mellékelt leírás szerint, 4gb van forrasztva, plusz egy szabad hely..."
Nem, a Lenovo oldaláról származó specifikáció szerint a forrasztott 4GB opcionális.
Láthatod az általam lőtt fotón, hogy a szóban forgó laptop nyákján a memóriachip-ek helye szépen körbe van festve, de a memóriamodulok hiányoznak, nincsenek ráforrasztva. A szóban forgó laptopban mindössze azzal az 1db memóriafoglalattal lehet gazdálkodni.
"van egy kép a lapról, ott van ram slot is."
Csak ram slot van. -
HookR
addikt
válasz
Pyttawrx #14696 üzenetére
Az NVME a biztos, a SATA nem egyértelmű. Bár a specifikációban van rá (kissé zavaros) utalás, hogy jó a SATA is, itt a felhasználói visszajelzés szerint csak NVME-ssel működött (ami lehet akár felhasználói hiba is).
Memóriafoglalatból csak egyet találtam, az alaplapra forrasztott chipeknek pedig csak a helye van ott. Gondolom mindkettő kellene a DC-hez.
Amennyire látom hiába DDR4-2666-os a memóriamodul, ha egyszer a proci csak DDR4-2133-at támogat (HWiNFO64 szerint is csak addig megy fel). -
JohnD
tag
válasz
Pyttawrx #14687 üzenetére
Dual channelhez nem egyforma méretű ramok kellenek?
Erről mi a véleményetek: https://notebook-memoria.arukereso.hu/kingston/8gb-ddr4-2400mhz-kvr24s17s8-8-p348303964/#termek-leiras ?
Köszi!
-
elodman
aktív tag
válasz
Pyttawrx #14648 üzenetére
Üdv.
Köszi az érdeklődést és helpet!
4 GB RAM, DDR4, bővebbet nem tudok kideríteni, mert
- szétszedve se látok benne RAM modult
- a gyári oldalról már levették.Ez a noti: [acer-aspire-5-a517-51g-3695]
Képek a (felesleges ?) bontás utáni helyzetről:
[link]
[link]Szóval nem látok semmi nyomravezetőt. Elvileg 1 slot-ba pakolták a 4 GB-ot, a másik szabad.
Bővíteném 8 v. inkább 12-16 GB-ra, a jövőre gondolva.
(4 GB-al lelassul már böngészéskor is Win 10-ben)Vajon tudjátok-e, amit én nem:
- h. eltérő kapacitású RAM berakása nagyon ellenajánlott-e.
- milyen ingyenes programmal lehetne kideríteni a beszerelt RAM paramétereit?
- netán érdemes tovább bontani (bár ebben gyakorlatlan vagyok)?Thanx és üdv.
-
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14621 üzenetére
Annyit nem ér az egész,csak megakartam győződni róla hogy jó-e az átalakító amit küldtek nekem.
Sztem jó mert az adapter kapcsolatoknál 1 Gb-et ír de akkor miért nem hozza át ez rejtély.
Gondolom a driver de hogy miért nincs hozzá win10 driver ezt sem értem..Meg az is fura hogy a másik laptopomnál is ennyit mérek az meg Inspiron 5558...
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Pyttawrx #14596 üzenetére
tobias40 vagy tőlem kérded? - bocsánat ha bele kotnyeleskedtem a beszélgetésetekbe, csak gondoltam, ha ki tudom szedni a linket, és beírom, akkor segítek a kommunikációban.
Ha viszont az én esetemre gondolsz, - ahol az volt a cél, hogy gyorsabb sebesség legyen a 4TB hdd és egy régi asus gép között mint usb 2.0 - akkor nem, a gépen debian van, felmerült az USB 3.0 hub a sata data+power kábel kombinációra való hegesztése is, de azt elvetettem, mert nem találtam a piacon - a Kínain sem!
- megfelelő hardvert hozzá.
A gép sata csatlakozásként ismeri fel, hiszen az alaplapon lévő DVD foglalatba lett beleapplikálva a 4TB 3.5"-os hdd.
Igen, fura, de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest