Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gheldin #12135 üzenetére
SSD esetleg, ahogy már írták?
Ha nem akarsz SSD-t, akkor persze jó a 7200RPM-es merevlemez is.
A kollégát picit kiegészíteném.
A mostani 7200RPM-es merevlemezek már nem vibrálnak, nem melegednek, nem hangosabbak, mint a többi laptopmerevlemez.A Probookomban pl. egy egy tányéros 7200RPM-es 320-as volt gyárilag; és az már pár generációval korábbi modell. (4330s)
Észrevehetően gyorsabb volt a gép, mint a többi hasonló felszereltségű, de 5400RPM-es merevlemezzel szerelt noti. (Sandys i3 CPU mellett)
Persze messze nem SSD gyorsaságú, de én azt mondom, ha olcsón kifog az ember egy 320-as, 500-as merevlemezt ekkora sebességgel, érdemes rááldozni, mert észrevehetően jobban megy a gép vele, mint egy 5400RPM-es laptop.Az tény, h nem szabad dobálni a notit, de mondjuk a HP-nek van erre szoftvere, mondjuk kell hozzá a notiban lennie gyorsulásmérőnek (enyémben volt), az érzékeli, amikor mozgatva van a gép, és kiparkolja a fejet a merevlemezben (hallani is, amikor sivít ahogy leáll); ez egyébként annyira érzékeny volt, h ha asztalról hirtelen felkaptam, és ölbevettem, vagy arrébb tettem, már egyből állította is le a merevlemezt.
500-as, egy tányérost is építettem már be párat, azok is halkak, nem melegednek, és nem zajosabbak az 5400-eseknél.
Az tény, h a kezdeti, évekkel ezelőtti első 7200RPM-es 120-as, 160-as merevlemezek még jóval hangosabbak voltak notikban, és csúnyán melegedtek is.
320-ast, 500-ast is csak 1 tányérost szabad venni, régebbiek, amik még 2 tányérral vannak szerelve, azok értelem szerűen olyanok, mint a fele akkor tárkapacitású társaik, gyorsnak gyors, de nem csendes, melegszik, és esetleg még rezonál is.Az általad linkelt 1terást nem ismerem, HD Sentinel adatlapja még nincs, nem tudom hány tányéros. (A HD Sentinel adatlapokon a legegyszerűbb leellenőrizni egy adott merevlemez hány tányérból áll). Tudtommal 1 nem lehet, mert ekkora kapacitással még nincs egy tányéros merevlemez 2.5" méretben.
Azt meg nem tudom, h ha két 500-as tányér van benne, az az egy tányéros verziónál mennyivel jelent nagyobb zajt, mennyivel melegszik jobban, ill. rezegteti-e a gépet érezhetően?Az adatlapon levő súlyából kalkulálva két 500-as tányérból van összerakva.
A vastagsága 9mm (8.5), az egy tányérosaké manapság 7mm, ebből is következik, h azért vastagabb, mert 2 lemezes. -
dugo_
veterán
válasz
Gheldin #12135 üzenetére
Vegyél bele 120/240-es SSD-t a rendszernek, a meglévő HDD-t meg száműzd az optikai meghajtó helyére adattárolónak.
Egy 7200-as HDD-t egyrészt nem feltétlenül fogsz lényegesen gyorsabbnak érezni, de legalább nagyobb lesz a vibráció, fogyasztás, zaj, hőtermelés és kényesebb a mechanikai behatásokra is, ami mondjuk noti esetében leejtés, meglökés képében nem ritkán előfordul.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged