- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagyugyaerik
tag
válasz
Dell XPS #6260 üzenetére
1 ram van benne. Azokat cserélgettem a modulokban. Ugyanaz elindul venti felpörög a monitor még tápot sem kap, mert ugyanaz a matt színe van, mint mikor kivan kapcsolva. Most azt csináltam, hogy lehúztam az elemt és kivettem az aksit és vártam pár percet. Továbbra is ugyanaz
-
geeeza
csendes tag
válasz
Dell XPS #6145 üzenetére
Szia! Semmiség! Megígértem,hogy megírom a hiba forrását! De ha már itt tartunk érdeklődhetem tőled, hogy milyen memóriát vegyek szerinted? 1066 cl7 vagy 1333 cl9? Melyik a gyorsabb a gépben,mert ezt nem vágom! Remélem nem baj ha itt kérdeztem meg! Köszi előre is! Üdv!
-
rabbit87
tag
válasz
Dell XPS #6114 üzenetére
üdv!
Beszéltem a bolttal, készségesen végig kérdeztek mindent, feltelepitettem-e mindent, de nem tudtak segiteni és a lenovo-t ajánlották, forduljak oda...
Skype-on beszéltem velük, de van több boltjuk is (laptopszalon) majd megpróbálom másikkal is..
Egyéb ötleted nincs, amit meg tudok csinálni? -
.Benett
tag
válasz
Dell XPS #6117 üzenetére
Mennyire számítsak és szerinted hol érdemes csináltatni ? Csak panelt lehet kapni ?
A féktisztító onnan jött , hogy nagyon illékony és jól oldja a szennyeződést.
A napokban szétszedtem és kiderült , hogy az ablaktisztító volt a ludas ugyanis nem párolgott ki az lcd-ből , mikor szétszedtem éreztem rögtön a citromos illatát :S -
jaladar
csendes tag
válasz
Dell XPS #6071 üzenetére
Nem ez angliában van és amikor jelentkezett a hiba felhívtam őket majd udvariasan meg kérdezték hogy új gépet akarok vagy elég ha küldenek egy vinyót és ki tudom e cserélni én mondtam hogy elég a vinyó és persze menni fog. A gép a csere után tökéletesen működött egy darabig mostanában kezd megint az idegeimre menni én se ma kezdtem csak inkább asztali gépekben vagyok jártas. Lehet e az probléma hogy sokat volt aku nélkül használva akkor még nem tudtam hogy ezek a masinák nem töltik halálra az aksit ha az nincsen használva most már tudom. És hát történt egyszer kétszer vagy többször hogy ki húzódótt persze közben aku a polcon
lehet e miatt van az egész ? -
MuNy3Z
csendes tag
válasz
Dell XPS #5993 üzenetére
Nos, kiszedtem felváltva a Ram-t illetve a HDD-t, úgyvélem ezeknek semmi közük a jelenséghez.
Viszont van még egy érdekes dolog, van, hogy a képernyő elsötétül, és a gép fél perc - 1 percen belül kikapcsol magától, ezután viszont soha nem tudom visszakapcsolni egyből, és ilyenkor kell a legtöbbet várnom akár 3-4 órát! Viszont arra jöttem rá, hogy amint elsötétül, gyorsan kikapcsolom a gépet még mielőtt ezt ő maga tenné, akkor betudom kapcsolni egyből utána, minden ott folytatódik ahol abbahagytam. Gyanítom ennek nagyban köze van az "x-akta" eddigi jelenségéhez.
Jövőhéten viszont elviszem a javasolt bevizsgálásra, remélem jutok valamire. -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Dell XPS #6010 üzenetére
Kösz!
Nekem itt úgy tűnik vannak elemek ÉS akkumulátorok is.
MSI-nél pedig rögtön ezt találtam:
"MSI Használt CMOS elem-akku CMOS battery"Ezekszerint lehetséges hogy laptop akku nélkül is azért jelez töltést mert tölt csak a CMOS aksit, mivel már sokáig porosodott szegény?
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Dell XPS #5964 üzenetére
Na utánakérdeztem, és egy szaki mondta, hogy a netbookban található elem nem is elem, hanem akku, azaz tölthető, ami ha áram alatt van folyamatos töltést kap.Ha én ebbe sima elemet rakok, akkor elcseszhetem az egészet, szóval mindenképpen azt javasolta, hogy ne cr1220-at, hanem ml1220-at tegyek bele.
-
-
MuNy3Z
csendes tag
válasz
Dell XPS #5943 üzenetére
Hali!
Megmondom őszintén nem mindenre tudok választ adni, mert egy csaj ismerősömé volt.
A hibajelenséget nem előzte meg semmi, egyikről napról a másikra.
Ha bekapcsol, akkor megy napokig is, de most ezt tesztelem, reggelig bírja akkor nincs gond mert 24 órája biztosan menni fog.
Miután újra be tudom kapcsolni, semmilyen változás nem történik, sőt ugyanott folytatok mindent ahol abbahagytam, az akksi % néhol változik, lemegy 0-ra, utána már 4% lesz, a max amit eddig mutatott 6% volt általánosságba, és 10 óra pár perc van neki hátra, ez össze vissza változik szerintem teljesen logikátlanul.
Az új akksival és töltővel ugyanezt csinálta, a % -t ugyanennyinek mutatta, pedig zsír új volt.
Az adapter akku nélküli használatot pedig holnap még letesztelem, ma már nem merem mert tartok tőle nem fog bekapcsolni
De az új töltővel már nem tudom kipróbálni, mert az nincs nálam.
Ezzel a hibával tudok menni egy sima Pc szervízbe az egyik boltba, vagy ASUS szervíz?
Gari értelemszerűen már nincs. -
tacsk0
aktív tag
válasz
Dell XPS #5941 üzenetére
Szia
Ez megtortent, kabelen semmi baja. Amint wireless-rol megy es nagy az adatforgalom elobb ledobja magat es teljesen megfagyasztja a gepet. Annyira hogy powergomb hosszu lenyomas es ujra megnyomas orvosolja a problemat.
Mas halozaton nem nagyon volt alkalmam kiprobalni. De most beszereztem egy usb-s wifi egyseget, es kaptam egy masik wlan hozzaferest a szomszed jovoltabol, de keves a remeny hogy a sajat wifi adapterevel mas halozaton hibatlanul fog mukodni...
En wifi adapter, vagy alaplap hibara gyanakszom.
Esetleg, az alaplap csere lehet problema az op rendszernek. Mivel itt ilyen system recovery gombal telepidet ujra egy rejtett particiorol. Csak nemtudom, hogyan kene ezt a modszert is kiloni. Azaz ujra krealni a rejtett particiot, beszerezni egy OME windowst... -
attilaxxxx
tag
válasz
Dell XPS #5909 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/120912/K_pkiv_g_s1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/120912/K_pkiv_g_s2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/120912/K_pkiv_g_s3_www.kepfeltoltes.hu_.pngSzia!
Mikor fel áll a rendszer akkor csinál egy hiba keresést.
Abban meg ez áll.
Reggel be kapcsolom a gépet(NEC) és alvóba teszem, utána inditom és simán indul.
Ezt kb 3x tudom megcsinálni utána jön a kék képernyő,újra inditás Windovs normál modban inditási képernyővel. -
Lalek
csendes tag
válasz
Dell XPS #5899 üzenetére
Csak és kizárólag külső monitoron van a 4 bites kép. Ez látszik az első hozzászólásom 2. képén, hogy a laptop sötéten világít, gondolom a háttérvilágítás, és csak a külső monitoron látszik minden, de abban a minőségben.
Azért szaladnék a bontóba, mert már annyi baj volt vele, annyit költöttem rá - egy 6 éves laptophoz képest- hogy már elég. -
Lalek
csendes tag
válasz
Dell XPS #5896 üzenetére
Csak külső monitoron van kép. Valószínűleg túlmelegedett, mivel eleve úgy kaptam hogy meleg volt, és a pali is azt mondta hogy 60° fölött kapcsoljam ki.. Ezt meg is tettem, sőt szobaventilátorral is hűtöttem, így stabil 46-50 fokon működött. Szerintem visszaviszem és beadom alkatrészként.
Szerintetek mennyit lehetne érte kérni?
Köszönöm a válaszokat! -
KoPy89
tag
válasz
Dell XPS #5884 üzenetére
Benne van az SSD, 4 gigas.
Halozatrol el is tudtam inditani az xp telepitot, de sajnos azt a hibat irja ki, hogy a windows xp verziobol hianyzik az ethernet drivere, probaltam tobb xpvel is, de egyik sem volt jo, win7el menne, de annak ugye keves a 4giga SSD
Milyen programmal tudom belepakolni a gyari drivereket az xp telepito lemezbe? Vagy, honnan tudnek beszerezni eredeti telepitot hozza? (ha illegalis akkor uziben kuldjetek el)
-
snooze13
csendes tag
válasz
Dell XPS #5885 üzenetére
Túlmelegedés volt az első gondolatom, de játék mellett futtattam a speccyt (mondjuk lehet hogy nem ez a legjobb program rá), és a fagyás pillanatában nem volt kiemelkedően magas a hőmérséklete semminek, és ha 1-2 mp alatt nem tud hirtelen felugrani akkor szerintem nem ez lesz a baj. Venti is működik rendesen. Takarítás, pasztázás ráfér azért, azt mindenképp megejtem holnap.
-
astralhun
csendes tag
válasz
Dell XPS #5873 üzenetére
Mielőtt felraktam sem volt jó. Megpróbálom még ezt illetve az AMD driver újra telepítését.
A nagyobb probléma hogy a windowsban sem tudom semmilyen módon állítani a fényrőt. Mielőtt újra telepítettem nem volt semmi gond vele, úgy hogy nem értem.Itt is kellene lennie egy fényerő szabályzónak de semmi....
-
Dolby
senior tag
válasz
Dell XPS #5809 üzenetére
Akárhogy mozgatom. Mindig ha bekapcsolom enyhén szürke képet ad, mintha dosban lennék csak nem írná ki a szövegeket, aztán mikor windows elindul, akkor elsötétül a monitor - ahogy rendesen szokott - és pár másodperc múlva ismét bekapcsol a világítás és a megvilágított fekete képernyő jön...
#5810: Nem fehér a képernyő.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5792 üzenetére
HDD-vel küldöm a szervizbe, de SSD-vel használom. Nem driver gond, mert BIOS-ban is csinálta a második szervizelés előtt, és most legutóbb is.
Az első szervizelésnél volt alaplap, CPU csere, de akkor be sem kapcsolt egyáltalán, nem is töltött. Semmi életjel nem volt.HGyu
-
válasz
Dell XPS #5773 üzenetére
Sziasztok.
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Másodszor én is jobban szemügyre vettem a gépet, miután ismerősöm elment.BIOS resetig nem jutottam el, rájöttem hogy ezen a problémán nem tud segíteni. Ezután bekapcsoltam a notebookot és külső monitorral és még ismerősöm előtt vettem fel a felbontást 640*480-ról 800*600-ra. Semmi gond nem volt akkor vele, ezért kérdeztem utána a topikban.
Ismerős miután lelépett, tovább emeltem a felbontást és a kijelző elkezdett csíkozódni is.
Ezután a memóriákra kezdtem el gyanakodni, hát ha az egyik rossz lenne benne, így kivettem az egyiket és láss csodát...két bekapcsolás erejéig adott képet a technika, de a rendszer nem bootolt be, a gép újraindult, a memóriákat lehúztam ahibás alkatrészek listájáról.
A VGA hűtőjét levettem, a VGA chip körül az alaplapra 2 memóriachip van integrálva. Szerintem nem a VGA magjával lesz a gond, hanem az egyik memória chip adta meg magát, így reball nélkül tényleg nem tudom megoldani a helyzetet....és ha már itt tartunk. fkenny, mennyiért tudnád nekem megnézni / megjavítani a laptopot? Milyen esélyekkel indul a noti azok alapján, amit leírtam? Referenciáid vannak? Az eddig megjavított notik meddig bírták a strapát? Illetve ezekre választ már PÜ-ben kérnék
Szerk.: A válaszokig / köv. segítségig nem nagyon fogok a notihoz nyúlni, ha a VGA chip levált, akkor nem hiszem, hogy jót tesz neki, ha egyfolytában gyilkolom
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5766 üzenetére
BIOS-ban is csinálja, tehát driver gond nem lehet.
Desktop gépekben sokkal nagyobb tapasztalatom van, mint notebook esetében, de ott tökugyanolyan alaplapnál is legalább a hálózati vezérlőt felismeri újra, hisz más a MAC Address. De tapasztalataim szerint több dolgot is felismer és telepít az OS.
Mindenesetre a prime95 lekapcsolt, mire az imént hazaértem, de megint szabályosan.
HGyu
-
válasz
Dell XPS #5771 üzenetére
Bocsi, kicsit összevontam két mondatot
Szóval a külső monitoromat rádugtam a gépre és úgy van kép. Bebootol a Windows 7, tudom állítani a felbontást, működik.
A külső moncsit lehúzva, a noti képernyőjét átállítva kijelzőre, csak szürkén világít a kijelző. Időnként csíkos lesz a kép, valamikor csak fehér / szürke csíkok vannak, máskor színes is.Inverterre vagy VGA-ra tippelnék, de nem vagyok benne biztos.
BIOS reset folyamatban, bár kizárt, hogy ez lenne a baja. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5739 üzenetére
De, a dedikálttal jól megy. Kikapcsoltam BIOS-ban a switchable graphics-ot, így csak a HD6550M-et használja (a driverét is újra kellett rakni, mert máshogy jelent meg az eszközkezelőben, de szerintem ez normális, sosem volt így, csak dedikálttal még a gép), és semmi képhiba. Éjjel futott a Prime95, de lekapcsolt ma reggelre a masina (érdekes, hogy a win7 bekapcsoláskor nem jelenítette meg a szöveges indítóképernyőt, miszerint nem szabályosan állt le).
Kartondoboz egyenes tetején áll most, saját lábain, így 85-87°C Prime95 alatt. (Realtemp adat, 90°C-nak írja a TJmax értéket.)
A hűtés ez alapján rendben levőnek tűnik, de megpróbálom a kikapcsolás körülményeit megnézni.HGyu
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Dell XPS #5707 üzenetére
Szia!
Úgy lett, ahogy mondtad, sajnos már el sem tudom indítani.
írja ki, nem jelenik meg az ASUS logo. Gondolom az alaplap kuka. Abban segítenél, hogy mit lehet egy ilyen öreg géppel csinálni? Mit lehet benne hasznosítani? Nyílván szervízelni nem nagyon éri meg. Amit tudok a tesztek alapján, hogy: HDD 97%-os, Memória tesztje OK. Köszi a segítséget!
-
vadger
tag
válasz
Dell XPS #5756 üzenetére
Tehát akkor vehetek egy panelt? Lehet hülye kérdés, de a mostani 1280x800 helyett tehetek bele egy nagyobb felbontásút is? Ez egyszerűen szerelhető? Értsd, egy magamfajta nem éppen szerelésre termett ember is meg tudja csinálni a cserét?
Illetve lehet tenni LED panelt is bele, vagy az már nem fog működni? Jelenleg ugye sima TFT-LCD ha jól tudom.
-
vadger
tag
válasz
Dell XPS #5752 üzenetére
Ne haragudjatok, de nem vagyok valami pro a témában, pl mi az az inverter ebben az esetben? Másik panellal sajnos nem tudom kipróbálni. A szalagot egyszerűbb és olcsóbb beszerezni? Mert akkor szerintem azzal próbálkoznék első körben, hátha az rosszalkodik, bár ha meg lenne törve vagy ilyesmi akkor mindig előjönne a probléma szerintem.
-
fkenny
senior tag
válasz
Dell XPS #5739 üzenetére
3. javítás után kérhet cserét, amit valószínűleg meg is kap, vagy írjon egy levelet az Acer Magyarországnak. ( Mikor betört a kijelzőm meg alaplapi bajom lett amiatt, hogy egy szemét el akarta lopni a gépem és megsínylette az akciót, 2napi levelezés után gariba megcsinálták egy hét alatt) ha kell előkeresem a címet. Ez kb 2éve volt.
Az meg tény, hogy ez a gép komolyan hibás. Nem tudom volt e futtatva mem test, mert lehet memória baja van.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5724 üzenetére
Ne haragudj, de ez a mondatod elég kusza: "Tesztelni kellene és 10 percenként kérdezni és szerviz a vége."
Most beraktam filmet lejátszani, szépen loopolva, IGP-ről, eddig egyszer reprodukáltam már a hibát (tegnap este jelentkezett először filmnézés közben, kb. 4-5h után), ma napközben 3-4h után jelentkezett, ekkor kikapcsoltam, majd vissza, most két órája megy, eddig hibamentesen.
HGyu
-
Stevee83
aktív tag
válasz
Dell XPS #5713 üzenetére
Ezt nekem címezted?
amúgy semmi egyszer csak kikapcsolt... azt ezt eljátszotta 2-3 szor... vettem alá coolert és no more problem... de 3 napja újrakezdte... ha viszont arra gondolsz hogy már a teszt lement-e nem mert még nem hozták vissza, ismerősnél van most várom h valamikor visszaérjen vele
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Dell XPS #5697 üzenetére
Egyelőre nem bontottam meg a laptopot, de kitapasztaltam, hogy a borítást hol kell megnyomni, ha nagyon ingadozna a háttérfény és akkor általában fixálódik.
Mivel én nem értek a géphez annyira, inkább egy haverommal bontom majd szét, de ő egyelőre külföldön van. Addig is várok, aztán ha lesz vmi kérdésem akkor majd még írok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest