- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsanet
csendes tag
Kedves 04ahgy!
2 éve írtad a fórumon, hogy a saját Acer Aspire TimelineX 3820TG notebookod egy idő után csíkokat húzott a normális kép helyett, majd színesen villogott. Nekem ugyanez a jelenség van a desktop gépemnél, de 1-2 perc után kikapcsol a kép majd az egész gép leáll. Utána kb. fél óráig használhatatlan. Bekapcsolást követően kb. 5 percig működik a gép. Dedikált PCI-E videókártyával (ATI Radeon HD 4350 DS DVI) nem tűnik el a kép, de ugyanúgy lefagy és használhatatlan. A proci 39 foknál sosem volt melegebb, egyedül a PCH dióda 50 fok körüli volt(AIDA64 szerint).
A kérdés az, hogy nálad végül is mit kellett a notebookonál cserélni a legvégső megoldáshoz?Amúgy a hardver, amivel a gond van:
Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap (LGA1155, Intel B75)
Intel Celeron Dual-Core G1610 processzor (beépített Intel HD Graphic 650 MHz-en)
Kingston HyperXBlu DDR3/1600 4GB RAM (1db modul)
Samsung 620 Series 128GB SSD
Cooler Master RS-500-PSAP-J3 táp (max 500W) -
Dell XPS
veterán
Újra elolvastam többször is, és végiggondoltam az egész történetét a gépednek, és amennyit még enged a vizualitásom. Jelenlegi javaslatom, hogy várjunk és figyeljük a viselkedését.
Több dolog vált érdekessé: a driverét is újra kellett rakni, mert máshogy jelent meg az eszközkezelőben! Visszaállítottam Switchable Graphics-ra, és egész éjjel ment loopolva. A hűtés ez alapján rendben levőnek tűnik! A hiba azonban nem jött elő ezúttal. Ma egész nap ment a gép, videolejátszással, és semmi hibája nem volt.
Amennyiben újból jelentkezik, akkor a Switchable Graphics működése érdekesnek tűnik.
Üdv: DZ
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
-
04ahgy
nagyúr
Hoppá, sikerült a hiba jelentkezése után kikapcsolni, visszakapcsolni, mikoris egyből jelentkezett. Sikerült róla egy meglehetősen látványos videót is készíteni.
A képtartalom váltlsa és a külső HDD kattanása csak véletlen esik egybe, magában is csinálja a gép.
HGyu
-
Dell XPS
veterán
Arra gondoltam hogy különböző teszt programokat kellene futtatni rajta, és közben egy-egy kiértékelés után, folyamatosan egyeztetni. Amennyiben a dialógusok után esetleg még is sikerülne megfejteni vagy megközelíteni a problémát, a garancia miatt ismét visszakerül a szervizbe.
Nem gondolnám, hogy két alkalommal is tönkre ment az alaplap, ha csak v.mi nem teszi tönkre. Kicserélték CPU-t és a ventilátort is, de mint ha még mindig az eredeti hiba körül járkálnánk, hiába tűnik úgy hogy változott a helyzet, mert már 4-5 órát is filmezel rajta. Talán először is fokozatosan jelentkezett, és erősödött a hibajelenség, és nem hirtelen következett be. -Mennyivel szerencsésebb lett volna! Szerintem egyszer sem szabadna ilyen hibának előfordulnia, ergo nem megnyugtató amit írtál.
Sajnálom hogy ilyen tömörítve fogalmaztam!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jövedelem
- Tidal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- iPhone topik
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Óvodások homokozója
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- További aktív témák...
- MacBookPro 15" 2018 - A1990
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9, 32GB, 1 TERA, 4GB Radeon, touchbar, garancia (100)
- Lenovo V110 i3 6006U / 8GB Ram / 256SSD / Win10, gyári töltő
- Új Dobozos PcCom Revolt Gamer Tervező Vágó laptop -65% 15,6" i7-13700H 32/1TB RTX4060 8GB FHD 144Hz
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 512GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest