- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Netfone
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Például működik a szolgáltatás. 😅
Viccet félretéve, pesti lefedettségről nem tudok nyilatkozni, de ez tényleg nagyon helyfüggő.
Minden szolgáltatónak vannak gyenge pontjai.200+ perc. Milyen hosszúságuak a hívásaid átlagosan. Ez azért fontos, mert Netfone esetében a számlázás másodperc alapú, azaz simán lehet sok rövid hívás esetén elég lenne a 100perces csomag is.
Ha viszont sok sms is küldesz akkor korlátlan célszerű, abban van 100sms is.100perc + 4gb = 2990Ft
Korlátlan + 100sms + 4Gb = 3990FtEzek a Vodafone infrastruktúrát használó árak.
Telekomot használó csomagok:
100perc + 4gb = 2990Ft
Korlátlan + 4Gb = 4590FtTelekomos csomagra megrendelést online nem lehet leadni, az csak rajtunk Netfone partnereken keresztül lehetséges,
-
ianhoward
tag
Helló!
Olvasgatva a fórumot nem tudom eldönteni, hogy ez a szolgáltató megfelelő lesz-e számomra.
Jelenleg Yettel előfizetésem van, a hűség lejárt. Az emelkedő árak miatt keresnék egy megfizethetőbb szolgáltatást, persze nem mindenáron.
Pest megyéből az agglomerációból Budapestre ingázom és vissza, a munka és a lakhatás miatt.
Ezen területen szereném hogy működjön a szolgáltatás.
Kb 200+ percet beszélek egy hónapban, 3-6 Gb net.
Lesz problémám ha váltok Netfone-ra?
Áltagos felhasználásra kellne. Tehát tudjak telefonálni mobilnetezni.
Ha a Netfone oldalán kötök számhordozással szerzősdést lesz egyéb dolgom?
Sim kártyát küldenek, vagy amikor életbe lép a szolgáltatás nem is kell új sim kártya?
Készüléket nem akarok venni.
10 havi hűséggel később lesz áremelés, vagy ezen idő alatt?
Jó és rossz tapasztalatokat szívesen veszem.
Köszönöm. -
FingR86
őstag
válasz
MadMancs #1742 üzenetére
ha a kisebb előfizetést megkötöm és már mondjuk aznap át is akarok váltani netfone-ra, szóval elindítani a folyamatot, akkor nem lesz tartozásom az adott előfizetésen ami miatt el fogják utasítani a számhordozást? Vagy ez hogy fog történni a gyakorlatban? Gondolom kötök valami kisebb előfizut hűségidő nélkül? Vagy már alapból mondjam a telekomnál, hogy váltási szándékkal akarok kijönni a flottából és kérjek tőlük tanácsot ?
meg nálam egy 1 napos előfizetés sem tűnik fizetőképesebbnek mint egy feltöltőkártyás szám (a kaució szempontjából)
-
sifarr
senior tag
válasz
MadMancs #1742 üzenetére
Feltöltőkártyás számhordozásnál minden esetben van kaució, 1 vagy 2 havi díj ...
És azt honnan tudja a Netfone, hogy feltöltőset akarok átvinni? Persze, megkérdezi és én megmondom. De mi van akkor, ha a feltöltőssre azt mondom, hogy előfizetéses? Hogy ellenőrzi le?
A számhordozási nyilatkozattal én csak arra adok felhatalmazást, hogy a Netfone az adataimat az átadó szolgáltatóval egyeztesse és az egykapus számhordozást lebonyolítsa. De hogy milyen típusú szerződésem van az átadó szolgáltatónál, ahhoz semmi köze. Arról az átadó szolgáltató sem jogosult adatot szolgáltatni 3. félnek - kivéve jogszabályi eseteket, de ez nem az és nem az átvevő szolgáltató.
Ahogy, ha az átadónál előfizetésem van és lejárt tartozásom, akkor nem az átvevő szolgáltató tagadja meg a számhordozást, hanem az átadó szolgáltató. A jogcímet (lejárt tartozás) közölheti.Persze van feketelistája a mobilszolgáltatóknak. De abban pont az adós előfizetéses (!) ügyfelek szerepelnek és nem a feltöltősök, akiknél a tartozás fogalmilag kizárt.
Tehát ha valaki egy előfizetést feltöltősre vált és nincs lejárt tartozása, nem tudja meg a Netfone, hogy feltöltősre vonatkozik a számhordozás. -
FingR86
őstag
jelenleg egy telekomos flottában vagyok, most indítottam el a kilépési folyamatot, hogy újra a nevemre kerüljön a számom. Ha számhordozással átjönnék kipróbálni a netfone-t, mire érdemes váltanom a flottát arra a kis időre? Bármilyen legolcsóbb előfizetés, vagy domino feltöltőkártya ? Vagy van bármi különbség az ügyintézés mikéntjében?
valamint érdeklődnék még, mert az oldalon nem igazán találom meg, hogy külföldön roaming adat ingyenes a netfone-al?
-
kl122
tag
válasz
MadMancs #1734 üzenetére
Megkövetlek, igazad van.
Ahogy néztem a hostod alapján Telekom és Invitech vonalakon jönnek be az országba valamint nincs önálló BIX kapcsolatuk. Ezek alapján saját hálózattal és kapacitással nem rendelkeznek, hanem a nagyoktól bérelik azt, ahogy látom ez alapján a BIX-ben van bent valamelyik nagynál a rackjük.
-
kl122
tag
válasz
viktorhu #1720 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy önálló internet szolgáltatást nyújtanának úgy, hogy önálló BIX kapcsolatuk sincs, inkább itt is az van, hogy egy átbrandelt szolgáltatást adnak el saját infrastruktúra nélkül amihez adják a saját számlazást és ügyfélszolgálatot.
Persze konkrétumot az tudna írni akinek van vezetékes Netfone internetje. -
kl122
tag
válasz
MadMancs #1709 üzenetére
"Netfone saját telefonközponttal ... rendelkezik"
Ez pedig tudtommal nem igaz, nincs önálló infrastruktúrájuk, csak a számlázást és az ügyfélszolgálatot adják.
Persze ez könnyen kideríthető, légyszives a www.iplocation.net oldalról másold már be nekem hogy a hosztnév és az ISP mezőkben mit ír ki nálad az oldal a Netfone-os mobilneteddel. -
4Grider
nagyúr
válasz
VincentXxX #1728 üzenetére
Már az is nagy eredmény, hogy VoLTE van.
-
VincentXxX
csendes tag
Van már eSIM?
-
hamzamark
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
hamzamark #1722 üzenetére
gondolom ugyanazért, amiért a munkahelyemre nem lehet telekom docsis netet bekötni: az adatbázisok nem hibátlanok. a címlistában ott van, de a kiérkező szerelő szomorúan állapítja meg, hogy az ezen az utcaszakaszon valójában nincs hálózatuk.
de olyan is előfordul a világban, hogy a szomszédoknak még van, de neked már nem maradt szabad csatlakozás. -
hamzamark
csendes tag
válasz
4Grider #1719 üzenetére
Hmm...érdekes...
Miért lehetséges akkor az, hogy állításuk szerint nem lehet vezetékes netet bekötni nálam ( Tata ), miközben nem 1 és nem 2 szomszédnak van a tömbben telekomos internete?
(Igazából ezért tettem fel a kérdést, mert volt egy ilyen tippem, hogy velük vannak szerződésben.) -
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #1719 üzenetére
De ott is csak a hozzáférési részt adja a Telekom, mint a Vodás konstrukció, nem? Mert mondjuk egy Telekomos netet nem biztos, hogy egy kisebb szolgáltatóra cserélnék, nemzetközi kapcsolatokban a Telekomnak óriási előnye van, gyakorlatilag a saját infrastruktúráján keresztül köt össze a többi globális szolgáltatóval.
-
hamzamark
csendes tag
Sziasztok!
Netfone-os otthoni (vezetékes) internettel kinek mi a tapasztalata?
Melyik internetes szolgáltatóval vannak szerződésben? ( Telekom vagy esetleg más? ) -
viktorhu
veterán
válasz
StiAndZol #1714 üzenetére
Akkor nem nagyon működöött még az mvno-k szabályozási háttere, meg kellett egyezniük az infrastruktúra gazdájával, így majdnem viszonteladóként működtek. A Netfone valódi virtuális szolgáltató, kb. mint ahogy pl. a Vodafone ad internetszolgáltatást Telekomos hálózaton keresztül is.
-
válasz
StiAndZol #1714 üzenetére
nem ugyanaz.
viszont egy mvno-t elég sokféleképpen lehet megoldani onnantól, hogy a szolgáltató csak a rádiós infrastruktúrát adja odáig, hogy valójában a szolgáltató csomagját kapod, az ő nevüket látod kiírva a telenonon, és az ő ügyfélszolgálatukat hívod, csak a kártyát mondjuk a postán veszed át a szolgáltató üzlete helyett, és más a doboz színe. -
MadMancs
veterán
válasz
viktorhu #1708 üzenetére
Pontosan.
De a virtuális szolgáltató se pontos megfogalmazás. Netfone saját telefonközponttal és saját SIM el rendelkezik. Önálló szolgáltató. Az egyetlen amiben különbözik a 3 nagytól, hogy a hívásvégződtetést azaz konkrétan csak a tornyot és a tornyokon lévő aktív eszközöket bérlik fix kapacitással. -
GeryCapital
újonc
Köszönöm szépen!
-
Fecó88
tag
válasz
GeryCapital #1703 üzenetére
Szia igen de ami a veboldalukon kint van az voda csomagok. Telekom csomagot is lehet kérni ha majd hívnak de azok drágábbak.
-
xts
csendes újonc
válasz
GeryCapital #1703 üzenetére
Csomagtól függ.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Lincoln76 #1701 üzenetére
Nyilván egy csomó olyan hely van, ahol a voda jobb, és még több olyan, ahol a Telekom. Mivel utóbbinak több bázisállomása van és csodák nincsenek. Ahol én élek, ott még a negyedik is felvállalható, nemhogy a három nagy. De most eljöttem Budapestről a Balatonra a Balatonfelvidéken keresztül, és valahogy feltünt, hogy sokkal többet szakad meg az autóban a netrádió vodával mint yetivel. Szóval hazafelé marad a yeti. De ha csak voda van, az is simán felvállalható.
-
Lincoln76
aktív tag
Soha nem volt gondom a vodafone-nal, mindig elérhető voltam és vagyok, ellenben a telecom-ot majdnem minden nap szidtuk sok kollégámmal együtt, pontosan ezek miatt, amit te írtál a voda-ról. Amióta itt vagyok stabil minden, a net sebesség is átlagosan 100, inkább 110... Na akkor most mi van?
mert ma menekulnek az emberek a voda cégtől
És miért pont ma menekülnek az emberek?
Mi történt, vírust sugároznak mobilon keresztül vagy mit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest