-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #46847 üzenetére
Működött ez a konfiguráció így korábban valaha, vagy most raktad össze?
Egyébként szerintem a lap nem támogatja a procit (már ha nem döglött)
De egy régebbi (pl Athlon X2,3,4) CPUval fel tudid frissíteni a Biost -
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde #46847 üzenetére
Az az alaplap egy max 4 magos Athlon AM3 procihoz való. Van ilyen f0schom nekem is Asusban. Olcsó, irodába való, kezelje a Mariska néni lap.
Miért mondja azt, hogy "lófurulya" én nem indulok:
- FX-ekhez csak béta verziós BIOSt taknyoltak. Lehet, hogy ez nincs fenn ---> nem indul.
- Nem elégséges a lap bizonyos TDP-n felül.
- a lap döglött, ahogy van. Egy AM3 Athlon II X2/3/4 procival próbálnám ki. Ezzel kell, hogy induljon, ha nem döglött.Nem táp és nem VGA probléma.
---- Izé????
Abban a korszakodban vagy, hogy építsünk várat szaré-hugyé? 2013-ban csináltam utoljára. Kinőttem belőle. Mint a 2015-ös perforált vakbél műtétből. Lett még 4 műtétem azóta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #46458 üzenetére
Egy ideig úgy tűnt, hogy megoldja nekem a problémát, de nem. Vagyis csak akkor van baj, ha 60 fps alá esik...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #46451 üzenetére
Könnyű lenne, de már nincs fent a neten a korábbi driver
Legalábbis nem találom -
KROK640
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #46436 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, a legutóbbi driver frissítést is megbántam a VGAmon.
-
tserrof77
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #46429 üzenetére
Ez a másodikra indulás mindig hosszabb pihenő utáni? Vagy ha elindítod, használod 20-30 percet, leállítod, akkor is csak másodikra indul? Mert ha csak "tökhidegen" nem indul, akkor a táp fáradt el, a nem jó "power good" érték miatt nem indítja az alaplapot. Esetleg még érdemes a bios elemre rámérni, mert 2,8-2,9V alatt az is okozhat ilyesmi hülyéskedést.
-
LemonHorse
tag
válasz
Fr@nkieWilde #46429 üzenetére
A legújabb nvidia drivert használod? Windows 10 van a gépen?
-
válasz
Fr@nkieWilde #45091 üzenetére
Korábban töröltem, de most ide írom megint.
Szerintem nem árthat, ha felteszed, így keresd: Realtek HDMI Audio Driver R2.70.
Elsősorban ATi kártyák HDMI hang gondját hívatott kezelni, de lehet, hogy itt is segít. -
válasz
Fr@nkieWilde #45088 üzenetére
...
-
redgreg
tag
válasz
Fr@nkieWilde #45088 üzenetére
Nagyon buta kérdés, de mivel kb fordítottan egy hasonlót végigzongoráztam anno, nem állította át az öreg picipuha a hangcsatornát hdmiről audioportra?
-
asynur
tag
válasz
Fr@nkieWilde #43350 üzenetére
Szia!
PCI-e frekit fixáltad? (100-ra szokás de esélyes, hogy így nem tudja majd azt a magas FSB-t) Ha auton van hagyva ilyen fsb mellett általában az egekbe száll ezeken a lapokon, az pedig simán okozhatja ezt, valamint adatkorrupció ssd/hdd-n, LAN problémák stb. bármi rendellenesen működhet, ami a PCI-e re van "bekötve".
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #37385 üzenetére
grafikus kártyéra tippelném, vagyis próbálj felrakni régebbi drivert, esetleg 2-3 különbözőt is próbálj ki, de lehet hogy elszállt a vga valamilyen szinten... ha tudod hogy milyen hangcsip van az alaplapon akkor keress hozzá drivert. a windows alap driver sokszor megteszi, de igazából nagyon általános driver, nem ajánlom ha van konkrét is. mindenképpen érdekes probléma, kivácsi vagyok mi lesz
-
Petya XT
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #37167 üzenetére
Az integrált az abból a szempontból érdekes, hogy így le tudod tesztelni a 630 nélkül. Azon a kártyán nincs kiegészítő PCIE csati, max 65W, de ha fárad valami, akkor ez változhat. Az meg, hogy az egér villog, ill nem működik, megint csak azt erősíti meg bennem, hogy nincs elég fesz mindenhol ébredés után. A kártya kivételével mindjárt könnyítesz a rendszereden, alaplapodon 70W körül, az indítási önteszt pillanatában.
Ott az önteszt során valami nem oké, és a BIOS nem engedi el a rendszert, de mivel nincs kép se, csak találgatni lehet, hogy mi az.
De ez az első momentum, én ezt próbálnám ki először, ha nincs változás, d. vga vissza, a táp, alaplap felé fordulnék( BIOS update,vagy CMOS reset), memóriateszt, esetleg teszt másik táppal. Van elég sok variáció, így látatlanban ennyit tudok erre mondani.
..aztán lehet, hogy teljesen máshol lesz a probléma
-
Petya XT
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #37162 üzenetére
Szia,
Mivel van az alaplapon IGP, első körben kikerülhetnéd az Nvidiát, egy próba erejéig vedd ki, így egy fontos tényezőt ki is zárhatsz.
A másik zavaró pont, hogy nem reagált sem a on/ off, reset gombokra sem, ez lehet alaplap( vagy kontakt, vagy bármi), de nem komplikálnám túl egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest