- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mancer7151
tag
válasz
gycs02 #49470 üzenetére
A modemed ebben a viharverte időben nem kapott egy pofont/frissitést/áramszünetet+túlfeszt? Megérne egy resetet/diagnosztikát mielőtt a géped kezded nézegetni.
Aztán nekem alapos szeméttörlések után, egy hálózati eszköz tiltás és engedélyezés lenne, ha még mindig rossz a drivere újratelepitése lenne, hardver eltávolitás, uninstall, ujraindít és driver telepítés.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
gycs02 #33294 üzenetére
Ez már itt off téma és elnézést is kérek itt mindenkitől.
A pendrive-val bootoljál be a gépeddel, pendrive ról live Linux-al én ezt mondtam.
A kicsomagolt iso-t kell másolni ezt mem értem?
Légy szíves kérdésedet ezzel a témával kapcsolatban, Linux abszolút kezdőknek a Fórumán tedd fel és biztosan kapsz választ. -
IstvánLászló
őstag
válasz
gycs02 #33288 üzenetére
A lényeg ha géphibát keresek ez a legjobb megoldás és próbáld is ki mert rengeteg időt spórolsz is meg a hibakeresésével.
A lényeg 1 pendrive-ra írjad ki ezt a live >>>Linux Mint 17 "Qiana" - MATE (64-bit) iso-t ha van lehetőséged is rá.
Itt a link: https://www.linuxmint.com/edition.php?id=160
A pendrive-val bootoljál is be a gépeddel, ha nincs hardverhiba látni is fogod a live Linux asztalát és még a netet is tudod még használni.
A gépedben a HDD hagyd is bent nyugodtan, nem ír rá és nem piszkál meg semmit mert minden a ramba töltődik is be és onnan fut a Linux live módban.
Remélem ezzel előrébb is jutsz, jelezzed majd hogy mit sikerült csinálnod. -
IstvánLászló
őstag
válasz
gycs02 #33281 üzenetére
Aidaba beléptél, írja mindkét VGA-t, ezt meg is tudnád mutatni?
A VGA-nak azonos a bios verziója?Beidézem a kérdésedet, "Aidaba beléptem, írja mindkét VGA-t, de tiltást infót nem látok, merre keressem.", Aidaba belépsz az alaplap és lapkakészlet és látnod is kell ehhez hasonlót.
A gépembe nincsen APU csak alaplapi inegrált vga, ez ne is zavarjon meg.Északi híd tulajdonságai
Északi híd AMD RS690C
Revízió 00
Tokozás típusa 465 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 21 mm x 21 mm
Tranzisztorok száma 72 millió
Gyártási technológia 80 nm
Magfeszültség 1.2 VIntegrált grafikus vezérlő
Grafikus vezérlő típusa ATI Radeon X1200
Grafikus vezérlő állapota Letiltva
Grafikus képkockapuffer mérete 128 MBItt a lényeg.
-
berzebub
aktív tag
válasz
gycs02 #33275 üzenetére
Amd catalyst vagy crimson driverben nézz szét szerintem. Elvileg az apu drivere ugyan az mint ami a 7770-eshez kell,ergo telepítés nélkül is azt kéne felraknia a winnek,ha meg nem akkora eszközkezelőben add még neki manuálisan a kicsomagolt driver helyét.
IstvánLászlo: Amdnél kicsit más a helyzet a dual graphics miatt, bár a 7770 nem dg kompatibilis azt hiszem.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
gycs02 #33275 üzenetére
Az eszközkezelő még mindig nem látja a vga kártyádat, jól értelek?
A Bios tudom hogy automatikusan át áll a vga-ra, ha nincs vissza az APU-ra, minden BIOS állítgatás nélkül kellene működjön, ez így teljesen korrekt.Az eszközkezelőben látszott mindkét videokártya, itt van a hiba biztosan.
Az én gépembe nem APU-van, hanem inegrált vga de betettem egy Nvidia vgat-t és működik flottul.
Az én eszközkezelőben csak a Nvidia vgat-t látja az oprendszer.
Az aida látja mind a kettőt, ez így korrek és ki is írja hogy alaplapi vga tilva is van..A Bios resetet javaslom megoldásnak.
-
-
gycs02
tag
válasz
gycs02 #33265 üzenetére
Üdv!
Ma futottam még egy kört. 7770 ki, apu "beüzemel", szépen kiírja az eszközkezelőben a típusát, driver AMD, az AMD honlapjáról letöltött driver kereső legfrissebbet ír.
7770 vissza, monitor rádug, kártya működik, eszközkezelő még mindig nem látja, AMD driver kereső is csak az apu-t találja, így nem tudok rá driver-t tölteni ezen keresztül. Ha meg manuálisan töltöm le, a 7770 driverét rárakja az apura, mert csak az van az eszközkezelőben. AIDA látja mindkettőt, meg mint írtam működik is. Valami ötlet? Esetleg egy célirányosabb topik?
Előzmény: [link]Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Fotó állvány eladó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged