Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
válasz
Szicskeee #32388 üzenetére
Én tennék egy próbát Tim82
megoldásával.
Keress egy ugyanilyen laptopot eladó notebookok között, vagy adj fel hirdetést kinek van pont ilyen. Ha sikerül megfűznöd a tulajt, simán elnavigál a Biosban. -
batman.
senior tag
válasz
Szicskeee #32379 üzenetére
Azt írtad az ubuntu elindult. Sata portra kötött merevlemezről indult és a HDMI-n adott képet?
Ha igen ugyanezt az állapotot kellene elérned VGA kábelen. Jól gondolom, hogy egy TV-n próbálkozol?
Ha VGA-n van jel, akkor a bootmenü-t kellene előhoznod. HDMI-n én még nem láttam BIOS-t, de VGA monitorra szokott képet adni ilyenkor is minden lapos. Ez viszont típusfüggő a VAIO-kon, van amelyiken az Assist indítja, van amelyiken valamelyik funkciógomb. Olvass utána a tiédnek melyik indítja. Ha megvan a bootmenü akkor nyertél.
A billentyűzet hozzá való, és ki is próbáltad az ubuntu indításakor? -
bitafter
csendes tag
válasz
Szicskeee #32364 üzenetére
Eddig amiket próbáltam gépeket, azok egyike sem adott jelet HDMI-re egyből, vagyis a biost nem láttam sose még külső monitoron.
Szerintem szerezz egy merevlemezt bele, gondolom satas, és akkor már legalább haladsz, nem is nagy összeg. Vagy szerezz egyet tesztként.
Még azt próbálhatod meg, ha van benne cd hely, hogy beraksz valamilyen oprendszer telepítőt, vagy live rendszert, ha feláll, akkor rendben vana cucc, és ha kép nincs is, tudod, hogy csinál valamit, mert hallod. Vagy hasonlót tudsz pendrve-val is.
-
batman.
senior tag
válasz
Szicskeee #32360 üzenetére
"BIOS be kellene jojjon siman HDMI-vel is ugye?"
Soha nem próbáltam még...
Az egy komoly meló, hogy laptop alaplapot próbálsz elindítani topcover és kijelző nélkül, vga kimenet sincs is a laposon?
Az "Assist" indítása után is hasonló a felbontás mint a Bios, szerintem tökmindegy. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest