-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem hülyének nézünk, pusztán nem értjük. De amit mondtál, az hiányos volt (a mi tudásunk is), és félre vezető.
A szaki leírja, hogy a földeléssel ellátott érintés védelem mértéke a nullával egybe kötött hálózatnál 42 volt, e felett közösíti a nulla hálózatával, így zárlat keletkezik, és leold az automata hőkioldó. Ez így már érthető, és ezzel voltképp egy önálló földhálózatot hoznak létre. Az, hogy a földelést össze kötötték a nullával, fals, félre vezető infó. Ha ezt így otthon megcsinálja valaki, életveszélyes. Ebben talán egyet érthetünk. De kösz az infót, erről a kényszer földhálózat létrehozásról érdekes volt olvasni -
IstvánLászló
őstag
Nem vitaindításnak írom soraimat.
Gotz kolléga valami tévedésben vagy, föld ugyanis a 0-ra van kötve ez tilós és életveszélyes!
A Tiger.huhhhh kollégának igaza van amit írt neked, megerősítem én is a véleményét.
A régebben épült panelházaknál villámvédelem és életvédelmi központi ipari földelés van kötelezően.
Az új építésűeknél is biztos vagyok benne hogy megvan a külön életvédelmi földelés és villámvédelem is.
Itt egy link érintésvédelemről: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rint%C3%A9sv%C3%A9delem
Remélem meg nyugtató a válaszom és nem sértő szándékú, tömören ennyi lenne a lényeg.
-
törölt tag
A házakban a földelésnek levittek egy vasat a ház fala mellett a földbe. Arra van rákötve a földelés. A panelházaknál nem tudom, új építésűekben biztos vagyok, hogy megvan a külön földelés, van ismerős, aki ezzel foglalkozik, hívják szerelni, mérni újgazdagok. Itt is talál sok érdekességet, a szakik sokszor egyszerűen lusták bekötni a konnektort, de a nulla itt is nulla, a föld pedig földhálózatról ered. Régi házaknál meg jellemzően fürdő környékén, konyhában található szakszerűen földelt konnektor, a többi helyen nem alkalmazták, nem volt rá akkor szükség, a porszívónak meg a tévének nem kellett.. Ha valaki bárhol egybe köti a földelést a nulla vezetékkel, akkor pl a mikrohullámú sütő burkolata csípni fog, és még sorolhatnánk a fellépő hibákat, minden burkolat érintését kerülnéd (viszonylagosan kis hálózatról beszélek). Nem tudom cáfolni, hogy valahol a távolban nincs ilyen földhálózat és nulla "egybekötés", de házaknál ez biztosan nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest