Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Azt mondtad, hgoy az egyik géped. Én kipróbálnám a másik gép tápjával elsőre. A szervíz véleményét meg tegyük el későbbre.
Ha azzal sem megy, akkor a lapból mindent kiszed, a kis buzzer csipogót rádug és áramot neki. Ha nem csipog, akkor halott, ha csipog, akkor utána beszéljünk még.
AMD Power: Ha egyszer jól elindult, akkor teszteld a merevlemezt a hd sentinellel. Lehet nem akar felpörögni. Aztán lehet nyomatni egy bios frissítést neki, ha más nem, akkor egy ugyanolyannal ami már rajtva van. Ha meg megbírja a gép, akkor Win7-et neki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Tegnapi napon behalt az egyik gépem. Egy AM2-es rendszerről lenne szó, Gigabyte MA-69G-SH3, X2 5600+ CPU-val. Semmi életjelet nem ad, mintha nem lenne áram. A tápot (Gigabyte 460W) ellenőrizték helyi üzletben tápteszterrel, állítólag jó.ACMOS reset megvolt, elem ki bekapolás detto.
Ha van vkinek tippje, vagy megerősítené, hogy ez a tünet az alaplap halálára utal, azt megköszönném. Utóbbi azért lenne fontos, mert a garanciafutárral csak a hibás alkatrészt szeretném elküldeni. -
AMD Power
titán
Jó reggelt!
Barátnőm gépe meghülyült. Nem indul el csak egy kis kurzor jell van a bal felső sarokban és win xp képernyő nincsen. Ha úgy inditom el ,hogy boot setup vagy mi és kiválasztom ,hogy miről akkarom bootltatni a gépet.. kiválasztom ,hogy hdd. Ok Win keprnyő bejön tölt is a csík majd semmi. Jó újra restart. Utána kiadja ,hogy nem jól indult a win. Ha az utolsó helyes beállítások szerinti indulást választom néha jó néha nem.

Ötletek?
-
vittuka
aktív tag
Na de hogy ez tortenjen egy lappal, nekem azert eleg fura. Es pont hogy nem extrem tuningrol volt szo, meg feszultseg a csillagos egig emelesrol.. Gariztatasnal mit szolnak hozza vajon?
Egyebkent a kondikat megneztem, de nem igazan lattam semmi problemat rajtuk. Lehet nem voltam eleg alapos.
Sosem szerettem az ilyen giga, msi, asus lapokat igazsagszerint, de azert mindegyiknek van akkora multja, hogy ne forduljon elo hasonlo problema. Megnezem egy masik tappal azert, hogy biztosan kiszurjek mindent, utana meg visszadobom garba. Lehet mar az elejen erdemes lett volna befektetni egy dfi, evga vagy hasonlo megoldasba, de sporolni akartam!
-
vittuka
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom a gépemmel, hogy kis varialas utan (feszultseg csokkentes, prime teszt) a rendszer magatol lekapcsolt. Volt mar ilyen, nem is ez a problema, csak sehogyan sem tudtam utana mukodesre birni. Hiaba elemkivetel, cmos reset, egy fel masodpercre kapott aramot bekapcsolasra, utana semmi.
Kiszedtem mindent, ramokat is, vga-t, vinyokat... Csak proci, hutese, es a tap volt rakotve. A helyzet ugyanez. Jott a drasztikus modszer, cmos rudak osszeerintese jumperrel (Ugye ez power gombkent funkcional gyarkolatilag ha aram alatt csak osszeerintjuk es le is huzzuk rola). Kicsit "bikazgattam" vele a dolgot, eljutottam addig, hogy bekapcsolasra felporog a gep, picit megy majd lekapcsol. Es ezt folytatja akar 10 percig is, magatol kapcsolgat be es ki ilyenkor. Ha ebben az allapotban ujrabikazom a jumperrel akkor pedig elindul. Jelenleg 1 oraja prime stabil, hibatlanul uzemel a gep, csak ha kikapcsolom akkor megint maszhatok be a cmos jumpert bikazni, mert kulonben a jelenseg a szokasos, felporog-leall idotlen idokig..
Nem nehez leszurni, hogy alaplap problema a dolog, viszont nem tudom letezik-e valami megoldas ra. Bios update odavissza megvolt, mindenfele bios reset is szoval ezeken tul vagyok.
-
leyo76
senior tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Hát nem vágom ezt, csak azért tippelek biosra mert xp és 7 alol is azt írtad ugyan az a helyzet. Ha már w7 nem tudja kezelni akkor lap okozza (ill ezen belül bios beállítás)
-
néha
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! van egy asztali gépem és nem működik semmilyen usb-s cucc bedugom és egyszerüen nem érzékeli a gép, több usb csatlakozó is van a gépen, próbáltam többször is pendrive-vel meg mp3 mal de nem ismeri fel a gép őket vmi tipp h mi lehet a baj?
-
leyo76
senior tag
válasz
norbi19884
üzenetére
nem sajna, mással ne próbálkozz mert még a végén kinyírod, akkor gondolkodjunk rajta tovább....
-
lorant80
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
A fekvő házban nem volt vele semmi gond? - akitől vettem az azt mondja, hogy minden ok volt a lappal!!! Ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos!

Simán reseteld a biost kezdésként. - holnap ezzel kezdem majd!
Csak majd valami leírás után kell néznem mivel nem kaptam vele könyvet!!! 
Nem lehet a táp a hibás ? - ezzel a táppal egy másik lapon lévő hűtő ventilátor szépen dolgozott (forgott)!
Egy kontaktus tisztítás sosem árt... - arra a három pöcökre (tűre) gondoltál a lapon???
-
-
lorant80
tag
Szevasztok!
A köv. lenne a problémám:
Egy HP Compaq fekvő házból..., átszereltem a lapot és a procit egy álló házba!
Az a gond, hogy amikor töltődik be a rendszer azt írja ki, hogy nem észlel CPU ventilátort, ami rá van dugva, de természetesen nem forog. Próbáltam már másik hűtőt és az alaplapon lévő másik FAN csatlakozó helyre rádugni a proci hűtő ventilátort, de nem működött!
Ami még furcsa, hogy amikor a BIOS-ba akarok belépni..., valami "jelszót" emleget...., az ENTER billentyűre reagál..., 4-5x megnyomom akkor beenged a BIOS-ba, de nem tudok semmin se állítani..., olyan furcsa az egész..., mintha csak azt engedné, hogy megnézzem a beállításokat!Előre is köszönök minden infót!!!

-
leyo76
senior tag
válasz
norbi19884
üzenetére
striker alatt rengeteg bios frissítés van az asus oldalán, ebből feltételezem hogy voltak gubancok vele, tehát a helyedben frissítenék ha még nem történt meg...
-
norbi19884
tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Ja és persze nem ezzel a lappal volt gond win7 alatt.
-
norbi19884
tag
Asus Striker a biosba minden rendben van volt már egy pár asus lapom és minden ugyan úgy van mint azoknál azóta megint volt windows reinstall,de nem oldotta meg felrakja,de nincs semmi,dikmgmt-ben is néztem ott se látja, mert régebben win2003 alatt volt ilyen gond, hogy nem osztott neki meghajtó betü jelet.
-
leyo76
senior tag
válasz
Kis Samurai
üzenetére
ez a jó is meg nem is nekem mindig a lapra tereli a gyanút, volt már több hasonló jelenséggel küzdő gép a kezemben, legtöbbször egy lap csere megoldotta a dolgot, de az se ritkaság hogy táp + lap. Ezt igazából csak csere alkatrészekkel tudnád kipróbálni..
{mellesleg ha valami buherálva van a biosban akkor mindenképp állítsd előbb vissza a normál értékekre}
{és a proc hűtő / pasztát is nézd meg hogy áll}mod: tudom hogy új tápod van, csak hangosan gondolkodtam }}}}}
-
Kis Samurai
tag
Üdv!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, ami 1 hete jelentkezik újra a gépemnél. A storym a következő: Van az adatlapomon leírt gépem, ami ha egyszer bebootol, akkor onnantól stabil. Ellenben a bootolással akadnak problémái. Karácsony körül kezdte azt játszani, hogy post-olás közben megfagy, és mivel épp egy plusz winchesterrel bővült a konfig, a tápra gyanakodtam, le is cseréltem egy 500w-os BlueStorm-ra. A hibajelenség megszűnt, elégedetten dörzsöltem a tenyerem. 1 héttel ezelőttig. Akkor ugyanis fogta magát az én betonstabil gépecském és "kitalálta" hogy ő bizony hosszabb leállás utáni inditáskor kifagy. Nem kékhalál, nem újraindulás, hanem fagyás (kép kimerevedik) Innentől reset gomb nem segít, eljut post-ig és újra megfagy. Kikapcsolom, várok 10sec-et, elindítom, és onnantól újra betonstabil, leállításig. Ram tesztelve, táp nem hiszem hogy 1,5 hónap alatt felmondta volna a szolgálatot, ötleteket várnék hol és hogyan keressem a hiba okát.
Elöre is thx mindenkinek. -
pepperhaj
tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy windows telepítéskor a windows behozza a szép kis hátterét plus az egeret de onnan nem megy tovább! Előre is köszönet a segítségért!
-
leyo76
senior tag
válasz
norbi19884
üzenetére
a lap biosában mi újság? megadnád a lapod pontos típusát?
-
jaja1981
addikt
válasz
norbi19884
üzenetére
Tedd újra a wint.
Én is jártam már így. -
norbi19884
tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gépem nem ismeri fel az USB-s cuccok többségét Striker lapom van mi lehet a gond?Amiket ismerSB modem,fényképező,telefon Amiket nemendrive,USB vinyó mind kettőböl többel is ki lett próbálva telepít vam amikor azt írja fel rakta, de semmi van amikor meg azt hogy nem sikerült.A dimgmt.msc-t próbáltam htáha az a baj, hogy nem oszt neki betűjelet, de nem. -
joe2005
senior tag
válasz
playhard75
üzenetére
videokártya, monitor?
-
playhard75
csendes tag
sziasztok! szereztem egy DFI LanParty NF4 Ultra-D alaplapot egy AMD 939-es procival. összeraktam a gépet és valamiért nem ad képet. a ledek világítanak az alaplapon a ventik is felpörögnek még szabájozza is őket de semmi. valakinek van valami ötlete?

-
leyo76
senior tag
vagy táp vagy lap vagy vga vagy bármely alkatrész
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ennél pontosabb diagnózis is létezik
-
jaja1981
addikt
Ez kamu.
Te sem gondolod, hogy 250W.
És mivel hűtöd?
Gondolkozni is kéne néha.
100W-os Quad-okat plyan bazi hűtővel hűtik, hogy leszakadna a VGA nyákja.Itt egy rendes teszt fogyasztásról.
Egész gép terhelve eszik 150-160W-ot.
Ezért mondom a VGA-ra a 100W-ot, de ez maxra járatva.
Azért keringenek ilyen fogyasztási adatok a neten, mert különben nehéz lenne eladni 600+W-os tápokat.
Csak gondolj bele.
250W-ot lehűteni.
Az szinte lehetetlen ekkora felületen.Sőt!
Írja is, hogy a táp hatásfokát nem is számolta bele, ami 80%.
Tehát nem 160W (ennyit vesz föl a konektorból), hanem csak 130W a teljes konfignak. -
Bonzo
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
fogyasztás
ATI Radeon X1950 Pro power requirementPower consumption
Radeon X1900 GT 245 Watts
Radeon X1950 Pro 228 Watts
CrossFire X1950 Pro 280 WattsIgen a mercury nem egy "jóféle" márka, ez tény. De szerintem jelen esetben nem az okozza a hibát. Ha minden igaz tudok szerezni egy csere alaplapot, akkor minden kiderül. (reméljük nem az lesz hogy a mercury azt is kinyirja..)
-
dre_am
csendes tag
Köszönöm a válaszodat! A helyzet az hogy már minden felállásban kipróbáltam a lapot. PCI eszközök nélkül, videokártya nélkül, cserélgettem a slotokban a memóriát is. Vadi új tápegységgel is tesztelve lett. Eredmény semmi.
A lapcsere (Asus A8N-E volt) azért történt, mert a gép a tulaj állítása szerint használat közben egyszerűen kikapcsolt. Többé el sem indult, csak a ventik forogtak, de nagyon minimális fordulatszámon. BIOS síp nélküli sötét képernyő indítás után. Erősen tápgyanús volt a dolog. Elvitte egy szakihoz, aki kimérte a tápot. De a táp a mérési értékek szerint jó volt, így jutottak az alaplap hibára. Ekkor lett vásárolva a jelenlegi alaplap, ami úgy néz ki szintén bukta
jaja1981: Köszi hogy megerősítetted a tudatot bennem. Én is így emlékeztem, de a mostani eredménytelen próbálkozások bizonytalanná tettek. Nem. Semmi. A ventik sem forognak. Abszolút nihil.
-
leyo76
senior tag
Bios verzió önmagában nem hiszem hogy blokkolná az indulást processzor miatt.
A lelkesedés már inkább, már csinált nagyjából mindenki olyat hogy nagy nehezen kivárta a hiányzó alkatrészt, majd gyors összerakta a gépet és nem megy. Később kiderült hogy nem volt elég körültekintő.Javasolnám hogy nézd át újra, prochűtő, mem, vga, tápkábelt.
Nézd át a lapot is esetleges hibák után, ha mégsem megy akkor el tudom képzelni hogy hibás a lap...mod: még valami, az előző lap mitől készült ki?
-
dre_am
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi probléma megoldásában. Alaplaphiba miatt vásároltam nemrégen egy használt Asus A8NE-FM típusút. Socket 939 lapról van szó, egy Athlon 64 3000+-os Venice magvas processzor került bele.
Indítás után gyorsan bele is szaladtam a fennálló hibába. Se kép se hang. Egyszerűen mintha áramot sem kapna a lap. Szétnéztem a deszka weboldalán, hátha a processzort nem támogatja. Kiderült hogy támogatja ugyan, de csak egy bizonyos BIOS verziószámtól. Ez rendben is van, tegyük fel nem a megfelelő BIOS van a lapon.
Amit kérdezni szeretnék az ezzel a dologgal kapcsolatos. Miért nem a BIOS jelzi ezt? Akárhogy is gondolkodom a dolgon és próbálok visszaemlékezni, ilyen hiba esetén legrosszabb esetben is csak fekete képernyővel találkoztam és komoly BIOS füttyel (esetleg hang nem volt), de azért a lap elindult. De itt semmi életjel nincsen. Nagyot tévedek ha arra gondolok hogy rossz az alaplap? Előre is köszönöm a segítséget! -
Bonzo
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Érdekes amit írsz. 500W táp gyenge lenne (persze mercury márka.. meg hatásfok..tudom én) De ez eszembe se jutott. Sajnos egy 300Wattos táppal tudtam csak kipróbálni, azzal nem változott a helyzet.
De akkor a több óra játékot se bírná. Ott azér a kedves kis videokártya is bekéri a több mint 200wattot(talán 250 is van), nem beszélve a dual core kb 100wattjáról. Ilyenkor pedig sose volt gond. Egyedül az első (vagy első pár) indítás..

-
Bonzo
tag
Üdv, van egy gép ami hosszú leállás (min 4-5óra) után nem szeret elsőre elindulni. Nincs beep, egyszerűen nincs kép. A gép nem megy (nincs boot), olyan mintha lefagyna. A power gomb rövid megnyomására se kapcsol ki. (pedig ugye postnál mennie kellene)
Viszont ha elindul..betonstabil.
Prime95 öt 21 óráig futott, hiba nélkül. (Blend test)
Memtest86 is 100%Amit eddig próbáltam:
-másik videokártya (ami nem zablja az áramot (nincs pci-e tápcsatija))
-másk memória
-másik táp
-Bios frissítés (természeten default beállitások)Elég egyértelműnek tűnik hogy alaplap bibi. De furcsa nekem hogy amúgy ennyire stabil a gép.
Sajnos csere alaplapom nincs. Van valami egyéb ötlet? vagy más szerint is egyértelmű, és mehetek alaplapot venni?MSI 945PL Neo, DualCore 3.4ghz, 2x512ddr2, X1950pro, 500w Mercury
-
gardener
senior tag
Megérzés.

egyébként pedig: "nincs sípolás" gondolom szokott legalább "pittyeni" régebben bootoláskor,
Ha a felbontásokat mutatja az meg csak a monitor procija dolgozik, nem a vga kártya írja ki.
Nem írta, hogy hallani legalább,hogy felpörög a tápventi... 5-6éves gépnél én tápra gyanakszom az alaplap előtt.De természetesen az Általad végzett módszer pontosabb, hogy további információkat szerzel be.

-
leyo76
senior tag
válasz
acampora
üzenetére
Hát ez felettébb érdekes, az én gépem újabb, és az sem megy, itt áll mindig a helyén.

Ahhoz azért kellene tudni hogy mégis milyen gép, ha bekapcsolod mit csinál, felpörögnek a ventik vagy még azt sem, esetleg mit dolgoztál rajta utoljára, meg ilyen egyéb apró cseprő infók amikből ki lehetne indulni...
-
acampora
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy viszonylag régi gépem (5-6 éves) és tegnap óta nem akar menni.
Ha elindítom, akkor nincs sípolás, se semmi. A monitoron nem jelenik meg semmi, csak a felbontásokat váltogatja és azt mutatja. És ezzel kilőve.

-
GaVik
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van a gélpemmel, most vettem nem rég. És letöltés közben midnig újraindul. Meg néha amikor böngészek vele. Az adatlapomban le van írva milyen gépem van. De nem UTP-n van netem hanem egy dlink airplus 520w belsőmodem segítségével.
Várnám a tippeket, hogy mit nézzek meg.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
jaja1981
üzenetére
ram nélkül sem csipogott semmit, csak ment magának.
vga-t asszem azelőtt sem csipogta, talán.Sikerült elővakarnom a garilevelet,és megnyugodtam, jól emlékeztem, még szeptemberig garis. Tudtam én, hogy van értelme 1-2000ft-vel többet adni a 3 év gariért.
Most beszéltem a bolttal, holnap viszem is a lapot vissza, remélem hamar letudom a dolgot. -
jaja1981
addikt
Igen.
Ki kellene csipogni a ram és VGA hiányát is.
Meg persze mást is, de ezek könnyen kipróbálhatóak.crazyzozy:
Külön-külön mennek.
És ha nem dual-chanel-ben rakod be?
Simán lehet inkompatibilitási probléma.
Miért kellett 1600-as ram?
Nem lett volna elég az 1333-as?
Nem minden alaplap szereti a tuning ramokat. -
crazyzozy
tag
Sziasztok az a problémám,hogy folyamatosan újraindul a gépem mikor töltené be a windows-t. Csak sokadik alkalomra indul el. Ilyen hibaüzenetet ír ki:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 86134510
BCP2: 8DA19C4E
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\020810-23353-01.dmp
C:\Users\Zozy\AppData\Local\Temp\WER-39343-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtEz most memória probléma lehet?
Két darab Kingston DDR3 1GB 1600MHz memóriákról van szó.Külön-külön mindkettő működik. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
jaja1981
üzenetére
igen, elég rosszkor, szakdolgozatommal gőzerővel haladni kéne, ezen a netbookon, amiről írok, nem lehet multis anyagot csinálni.
Mellesleg emlékeim szerint, minden alaplap csipog, ha nincs memória benne, igaz?
Csak mert ezt is kipróbáltam, és nem nagyon akart megnyikkanni a speaker
-
z0d1AK
nagyúr
Akadt egy kis gondom, nem tudom a hiba okát,csak remélni tudom, hogy az alaplap lesz az, mert arra van egyedül gari.
A történet:
A konfig az adatlapomon található.
Kaptam most a 2 geil ultra mellé egy harmadikat, ez elvileg mem hibás, azt akartam megnézni.
Betettem 3.-ként a gépbe, úgy ment is gond nélkül, gondoltam memtest-el megnézem mit mutat.
Először mind a 3 ramot néztem egyben, de lassan haladt, leállítottam, és csak azt az egy, vélhetően hibás darabot, hogy megnézzem azzal. Ki írta a post képernyőnél, hogy az előzőleg használt bios beállítások elvesztek, nyomjak F1-et, ezzel nem is volt gond.
Hirens's boot cd-t használtam, ki is mutatta a hibát.
Leállítottam, vissza tettem a másik, jó rampárt a rossz helyére, és bekapcsoltam.
A monitor meg csak azt írj, hogy No Signal, és készenléti állapotba kapcsol.
Próbáltam a vga-t, nem az a bibi, cserélgettem a ramokat, próbáltam a régebbivel is, de nem ment. Áramtalanítottam, BIOS elemet is kivettem, de úgy sem akart menni a gépezet.Mi lehetne a gond oka?
-
gregtom6
csendes tag
Hy mindenki!
A sulis laptopommal (Fujitsu Esprimo Mobile V6535) tegnap óta gond van. Amikor bekapcsolom, minden bejön rendesen, de az egér megjelenése után egyből az asztal bal alsó sarkába ugrik.
Ha az egeret mozgatom, akkor ki tudom onnan vinni a nyilat, de visszaugrik ugyan oda. (így alig tudok bármire is kattintani).
Ha kihúzom az egeret, és Touchpaddal próbálkozok, akkor ki se tudom mozdítani a bal alsó sarokból a nyilat.Pár perc után kék halált dob a gép, végig ellenőrzi a memóriát, majd 100% után újraindul, de magát a hibaüzenetet el se tudom olvasni, olyan gyorsan indítja újra a gépet.
Elsőként arra lennék kíváncsi, h a merevlemez tartalma megmenthető-e, valamint, hogy oldható meg ez a probléma?
Köszönöm a gyors segítséget... -
gardener
senior tag
Megpróbáltam.
http://support.microsoft.com/kb/318728/hu itt a 2. módszert alkalmaztam.
Az ntldr valóban hiányzott. ntdetect.com -ot felülirattam. boot.ini rendben volt.
Újraindít de ugyanaz az eddigi hibajelenség.
A gyökérkönyvtárban nem találtam fölös "sok" filet.Ismét beléptem a helyreállító konzolba - gondoltam,hátha törlődött ismét-, de ott van az ntldr.
Nah most akkor, merre tovább?

-
Grof.Marton
csendes tag
először is:
alaplap: MSI P43-C51
processzor: Intel Core 2 Quad Q9550
táp: Thermaltake TR2 W0062RE 420W PFC
winchester: Samsung HD501LJ
RAM: Transcend DDR3 2 GB 1333 Mhz
OP rendszer: Ubuntu 9.10 serverAmikor bekapcsolom a gépet bebootol és minden jól megy.
De amikor újraindítom, akár parancsal, akár gombal, az alaplap képe bejön és utána fekete az egész képernyő és csak egy ilyen: "_" villog.
Nem reagál semmire.bootolási sorrend jó.
mi lehet a gond? nagyon fontos lenne a gyors segítség

-
saskaa
tag
nekem ha hosszabb ideig kivan kapcsolva a gép utána csíkozódik be. de egy res után helyre áll. most volt a win telepítve vele 1ütt újra raktam a drivert is. frissítés nem elérhető hozzá.
( geforce 2
). a memória modulok kezdenék feladni? -
Goatman
aktív tag
Hello!
Tegnap átálltam Intelről AMD-re: beszereztem egy AM3-as alaplapot, 2Gb DDR3-at és egy Athlon II X4-et..ez sok volt szegény Win7 RC-nek és a "Starting Windows" felirat alatt minden indításkor hősi halált hal és újraindul. Számítottam erre, hisz ugyanez megtörtént a legutóbbi (fordított irányú) váltáskor is, de akkor a csökkentett mód segített, most viszont sem az, sem pedig a Startup Repair nem segít.
Az újonnan vásárolt holmik hibátlanok: egy tesztvinyóra feltoltam az Xp-t, ez remekül működik, alóla hozzá is tudok férni a Win7-es vinyómhoz, így az adataimat tulajdonképp nem fenyegeti komolyabb veszély.
Lélekben felkészültem az újratelepítésre, de kérdezem: nem lehetne valahogy mégis bebootolni a Win7-et?
A választ előre is köszi.. -
gardener
senior tag
Notim.
Este használom, semmi gond.
Ma reggel felnyit, sleepből indítanám, de (mondjuk sokszor szokta) nagyon lassan akar éledni. Nah mint ahogy szoktam, kikapcs-újraindít.
Erre, boot képernyő megjelenik minden szokásos adattal, de rajta elszórva szines karakterek, valamint kiírja "hiányzó ntldr". Azt sehova tovább.
Gondoltam hátha a bent maradt dvd, de nem.
Újraindít. Nem
Akksi ki, vissza, újraindít nem.Ötlet?
Ezek a krix-kraxot furcsák nekem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen routert?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- OTP Bank topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Micro Four Thirds
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Gamer PC i7-14700K / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / NZXT RGB HÁZ-AIO
- White Design - Intel 14900K - RTX 4080 - 5TB SSD - 48GB 8000Mhz DDR5
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás!I5 6600 /GTX 1650 Super / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak azért kérdeztem hátha erre is lehetséges mert arra vannak újjabb frissítések egyébként a striker winxp driverek között van vmi USB reg fájl, de Xp alatt se oldotta meg a problémát.

Csak majd valami leírás után kell néznem mivel nem kaptam vele könyvet!!!