Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bereczt
csendes tag
Sziasztok!
Abit BD7-E alaplap, 2 GHz Celeron processzor. Bekapcsolás után csak a merevlemez és a ventilátorok kapcsolódnak be.
Bios sem töltődik be, nem pittyen, nem sípol, monitor sem kapcsolódik be.
Elég poros volt belül a ház. Sűrített levegővel kifújtam, ecsettel kitakarítottam. Kiszedtem belőle minden kártyát, ramot, processzort.
Érintkezőket áttöröltem, kifújkáltam. Másik táppal is kipróbáltam, de semmi változás. Elemet is kivettem (3,2 V fesz. van benne), hálózatról lehúztam.
Egyenlőre kifogytam az ötletekből. Szerintetek mit érdemes még kipróbálni? -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Milyem egység(ek) van(ak) közvetlenül a processzor alatt az alaplapon, a foglalaton belül?
Na az(ok) fo..ta(k) össze magát. Barnás, ragacsos valami van rajtuk, körülöttük. Lapcsere.
Most megy a gép.
Szerk: egyébként nem is M51, hanem A51 volt. Olyan egyformák ezek a gépek.
-
Ijk
nagyúr
Kékhalál után nem indul a gépem. Bekapcsol kattan egyet a hangszóró, 3mp, megint kattan és lekapcsol.
-
-
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
Az 500-as FSP Hexa bőven elég mindkét kari alá.

-
-
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
Rendben,akkor az sem lehet probléma.
De a tápcsere mindenképpen ajánlott.
-
-
ro_bert17
őstag
Ez a gép a power on-ig sem jut el. Ugye a brand gépeknél - feszültség alá helyezéskor - felpörög venti, lefut valamilyen check szerűség.
A felpörög venti résznél felpörög, és úgy marad, így elkezd süvíteni. Ha lehúzom a ventit sem csinál semmit. Speaker be van kötve, de nincs semmi síp, morzejel.(#9873) blasko92: egész pontos típust most nem tudok, mert van a cégnél a gép.
Kb. ilyen.
Hypro 300 Watt körüli táp van benne.
Szerk: remélem működik a link. Ha nem, akkor itt egy konkrétabb típus pl.: [link] -
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
Lehet például még túlmelegedés,ezt egy kis Prime-al le tudod ellenőrizni és azzal kideríthető a proci stabilitása is.Hőfokokat Coretemp-el vagy Aida64-el monitorozd.
A VGA-t is ellenőrizheted nem-e túlmelegszik,kb. 15perc Furmark és a hőfokot nézed GPU-Z-ben vagy Aida-ban.
Most még ezek jutnak eszembe. -
-
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
Egyre jobbakat írsz.

Szóval akkor egy minőségi táp legyen az első amit beszerzel.
Ha olcsón akarsz akkor egy FSP 400APN megfelelő lesz.
Ha van egy kicsit több pénzed rá,akkor egy FSP Hexa 500-as ajánlott.
(és ne W-ok alapján vegyél tápot a közeljövőben
) -
-
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
De az a táp milyen volt?
Az is HKC?
Én azért megnézném a procit is alapon,hogy akkor is jelentkezik-e a gond.
-
-
gooool
őstag
válasz
kaszas_101
üzenetére
Szia!
Két dologra tudok gondolni:
-a procid nem bírja a többmagosítást(a nevéből arra következtetek,hogy moddolt darab)
-a tápot viszont cseréld,mert borzasztóan gagyi és veszélyes cucc,az is lehet az oka a váratlan leállásoknak.Ajánlott egy 400-as FSP APN legalább. -
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a gép néha fogja magát és újraindul nem tudom, hogy miért. Nem régen cseréltem benne alaplapot és ramokat.
Konfig:
ASRock 880G Pro3
AMD PhenomII x3 B75
A-DATA Gaming Series DDR3 1600MHz 2x2GB
Zotac Geforce 9600GT 1GB
Samsung hd502hi sata-2 500gb
HKC 550WKöszi előre is

-
-
pacers
csendes tag
Sziasztok!
Egy (számomra) érdekes probléma van a gépemmel, amivel idáig még nem találkoztam. Szóval, alapjáraton elindítom a gépet, megy is rendesen az OS (Windows 7), amikor shutdown-olni akarom akkor viszont megáll a "beállítások mentése" résznél. Kinyomom a power gombbal (5mp) és amikor újra bekapcsolom (lehet az egy nappal később is akár) akkor a boot megáll a memória tesztelésnél, amikor kiszokta írni hogy mennyi memória van a gépben akkor csak annyi jelenik meg hogy "Mem" és itt megáll. Ha kikapcsolom a tápot is pár másodpercre akkor utána megint rendesen indul a boot (és ezt minden Windows shutdown után meg kell csinálnom). Vannak egyéb problémáim az OS-el úgyhogy ma újratelepítem, nagyon kíváncsi vagyok hogy megoldja e a problémát.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Van egy olyan gondom,hogy nem indul újra számítógépem,sem restartal sem a reset gombbal sem.
Bejön a bootscreen betölti felsorolja a hardvereket és utána megáll az egész.
Ha viszont kikapcsolom a gépet és úgy indítom újra simán elindul.
Mi lehet a baj? -
bmwsan
senior tag
válasz
macimeister
üzenetére
5 egyformát:
a processzort pedig nem lehet másképp berakni :S -
bmwsan
senior tag
Sziasztok! - S.O.S
Vettem gy új gépet, de nem indul.
Asrock P67 Fatality performance
I5 2500K
2x4GB Kingston RAMSe képe semmi, csak ventilátorok pörögnek.
Amikor bekapcsolom 5-öt sípol.
Mit csináljak?

Előre is köszönet. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Egy régi P4-es fekvő IBM géppel van bajom. A pontos típusát nem volt időm leírni.
Üvölt a cpu hűtőventillátor, és mást nem csinál. Most volt hdd cserélve benne, ami picit döcögősre sikeredett, de nem hiszem hogy lenne összefüggés közte. Át kentem friss hűtőpasztával. Kivettem az elemet, lehúztam mindent róla, de semmi.
Merre induljak el? -
föccer
nagyúr
válasz
blasko92
üzenetére
Azért ezt így nem merném kijelenteni. Sokszor a rosszul működő, gyenge minőségű táp teszi tönkre az alaplapot és/vagy a többi alkatrészt. A másik gyakori ok a gyenge hűtés és/vagy szellőzés. Egy megfelelően használt alaktronikai eszköz hosszú-hosszú évekig gond nélkül el tudnak üzemelni.
üdv, föccer
-
Alesa
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Alaplap Asrock AM2NF3-VSTA, a proci AMD Athlon 64 X2.Tegnap du. leállt a pc-m. Indításra semmi reakció, semmi hangjelzés.
Ha a tápot áram alá helyezem, egyből indul a táp ventillátora és a procié is.A táp jó, megnéztem cserével is. Kivettem mindent, csak a proci és az alaplap maradt bent, elem ki, CMoS clear, de ugyanaz a szitu.
Alaplap?
Előre is köszi
-
NightBlade
csendes tag
válasz
macimeister
üzenetére
Nos, az alaplapival sem ad semmilyen kepet
(de ha bedugom a kabelt es kihuzom, akkor a monitor kiirja, hogy nincs jel) -
macimeister
aktív tag
válasz
NightBlade
üzenetére
Kapjad ki a vga t és a monitort kösd rá az alaplapira. Ha kapsz képet akkor less be biosba és nézd meg, hogy ott rendben van e minden, esetleg sorrendet változtasd pcie slottal kezdje.
-
NightBlade
csendes tag
Sziasztok!
Ujonnan osszerakott konfigom nem akar indulni, pontosabban ugy nez ki, hogy minden kap aramot, csak a monitor nem kap egyaltalan semmilyen jelet.
Ebben szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy hatha tudnatok, hogy mi lehet esetlegesen a baj forrasa.

Minden venti (cpu, haz, vga) felporog, south-north is melegszik.
Konfig:
Lap: AsRock G31M-S R2.0
Proc: Core 2 Duo E6700 (2.66 / 4M / 1066)
VGA: Sapphire Radeon 3870 PCI-E 512MB GDDR4
RAM: 2x1GB DDR2 800-as (de van 1db 2GB, de azzal is semmi kulonbseg)
HDD: Samsung F2 EcoGreen 1000GB 5400rpm SATA2
Tap: Mercury M-Tech 450WElore is koszonok minden eszrevetelt es segitseget kedves forumtarsak!

Udv: NightBlade
(Ha valamit kihagytam, nyugodtan szoljatok ram)
-
Herczeg84
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell GX280-as gépem és amikor felrakom rá az xp-t, pár perc után semmilyen programot sem indít el (valami "nincs inicializálva"). Kidob egy üzenetet azt csak okézni lehet.. Ha újraindítom, akkor már az xp be sem töltődik és a gép újraindítja magát, majd megint próbálja betölteni az xp-t és megint újraindul.Köszi!
-
gooool
őstag
válasz
macimeister
üzenetére
Ha még fent áll a gond,akkor ezeket leírom neki.
Eddig nem volt gond a géppel,az FSP belsős táp sem a gagyi kategória. -
gooool
őstag
Sziasztok!
Haver hívott,hogy probléma adódott a gépével.
Amikor bekapcsolja a procihűtő elkezd fullon pörögni,a videókártyán pedig a ledek pedig pirosan világítanak.
A gép egy négymagosított Phenom II 550BE-ből,4GB DDR2 1066MHz-es Kingston HiperX-ből és egy XFX HD 4850 512MB GDDR3-ból áll.
A lap egy m-ATX-es 785G chipszettes ASUS.(pontosan nem tudom sajnos)
Én ajánlottam neki egy CMOS Cleart,hátha megoldja,de azon kívül mi baja lehet még?Kösz a segítséget!

Ó,és a táp egy Gigabyte SuperB 460-as.
-
metaa
tag
üdv
adott 1 vadonatúj gép, első indítás és NO VIDEO INPUT feliratot kapok a monitoron, valakinek esetleg valami ötlete? köszi előre is
-
-
David89
tag
nem, totál olyan, mintha kihúztam volna a 220ból
-
David89
tag
Hello!
tegnap menet közben kifagyott a gépem, a hang is befagyott, h resetelnem kellett. Utána bootolás közben magától kikapcsolt hirtelen, mintha kihúzták volna, semmi kékhalál vagy hibaüzenet. Próbáltam cmos resetet és az ssd is lehúztam, wincsiszterről ép h bebootoltam aztán kikapcsolt. Tehát akárhányszor akarom bekapcsolni, bootolás közben hirtelen leáll minden. Kábeleket megnéztem, mert a tápra gyanakodok, de azok is rendben voltak. Lehet, h elszállt vmi?
konfig:
Asrock extreme x58
i7 920 alapon
ocz agality 3 120+ asrock sata 3 kártya
chiesteck táp 600w
6gb kingston ram alaponwin 7 64 bit
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Sikerült megoldanom a problémát, azaz az indításkor 2 másodperc alatt leálló, majd magától 2-3 másodperc után újrainduló és szabályosan bebootoló, onnantól zavartalanul működő gép rejtélyét.
A hiba forrása az ELEM volt!!!
Sok mindent cserélgettem a gépemben, és a legeslegutolsó gondolatom az elem volt, mert már ezen kívül csak a gép "teljes kicserélése" lett volna hátra... :-)
Ugyan jártam már úgy, hogy az elem legyengült és ekkor a dátumkijelzés kezdett "rendetlenkedni", azaz elállítódott és szinkronizálni kellett minden újraindítás után, ám ez egy szokványos hiba, de hogy az ELEM gyengesége olyan rejtélyes jelenséget produkáljon, hogy még angol fórumokon sem sikerült ötletet kapni, nos erre nem is gondoltam.
Köszönöm a két "kollégának", akik segíteni próbáltak és az a javaslatom, hogy újraindítási zavarok esetében ELŐSZÖR próbálkozzanak az elem lecserélésével, mert lehet, hogy nem fog segíteni, de ez a legegyszerűbb amit első lépésben meg lehet próbálni!
-
Nordik
őstag
Windows 7et akartam telepiteni, szepen el is indult a telepites majd az elso ujraindilas utan az alaplap logojanal nem lep tovabb, a biosba belepni se tudok mert mikor ellenorzi a vinyot akkor megall es kiir olyat hogy ultra DMA mode 5. Capable and Statuy Ok. Mit tegyek?
-
kovsol
titán
van két gépem
egyik egy abit nf2-s v2 1900+ os proci 2x256 ram egy ati r8500 vga
másik: dfi nf3-250gb A64 3000+ 1gb ram 6600GTna most egyik se akar elindulni, fel se pörögnek a ventik meg semmi, hónapok óta csak álltak egy helyben. Már próbáltam szétszedni összerakni megtisztítva, az alkatrészeket kombinálva és semmi :S három különböző táppal is próbáltam már
előtte mentek rendesen
sőt a gyengébbik gép tegnap még felpörgött, de nem csippantott és nem indult be rendesen, ma meg már fel se pörög 
tippek ? -
awokado
tag
Sziasztok!
Az lehetséges hogy egy rossz IDE kártya miatt nem bootol be a gép?(az alaplap logójánál megáll) -
Gyufaaa
veterán
-
kmisi99
addikt
Én vagyok az ujraindulgatós gép 4870 es vgajanka volt gazdája. Nálam két évig gond nélkül ment a vga. Az utóbbi pár hónapban pedig nem volt használva új vga miatt. Én egy teszt erejéig be is raktam a gépembe hogy vidit rakjak a működésről a hirdetésbe és akkor is jól ment. Gondolom a hőmérséklettel nem lehet baj mert igaz süt pár hűtőborda de 70 foktól tovább nem megy alapjáraton. Szerintetek? Elég ideges vagyok mert nem találkoztam még ilyennel hogy egyik gépben jó majd másikban meg gondok vannak

-
föccer
nagyúr
Ez általában memória hibára utal, de nézd meg a biosodnak megfelelően, hogy ez a hiba mit jelent. A táp ha nagyon instabil feszültséget ad, vagy folyamatosan nagyobb feszültséget ad le, mint amit kellene, ekkor az bizony tönkre vághatja az egész gépet. Nem véletlenül hangoztatják nagyon sokat (köztük én is), hogy a táp az egyik legfontosabb alkatrésze a gépnek. Csakhogy ezen akarnak nagyon sokat spórolni. Gondolom azért, mert ez nem ad + fps-t a krájziszban

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Szia!
A számítógép füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik többé

Hallgasd meg, hogy pontosan milyen hangjelzést ad le a bios, majd látogass el ide, és keresd ki, hogy melyik alkatrészed mondta fel a szolgálatot. Egyébként én nem nagyon erőltetnem a gép bekapcsolását. Jó eséllyel a táp nyírta ki az alkatrészt (alkatrészeket). Mentsd ami menthető, szerezz egy megbízható tápot.
üdv, föccer
-
S-eye
senior tag
sziasztok.A gépem ma óta nem indul el,csak egyfoltában pittyeg,a képernyön nincs kép,ha kiveszem a ramot,akkor is ugyanúgy pittyeg hosszan.Éreztem is egy büdös szagot a gépben.A ventik pörögnek,táp megy.A Ram purcant ki vagy a foglalata,esetleg más?Megköszönném ha vki segitene!
-
föccer
nagyúr
válasz
blasko92
üzenetére
Alapvetően 450watt teljesítmény vastagon elég ennek a gépnek. Nem ehet 250W többet. A gond inkább azzal lehet, hogy (hogy is mondjam, hogy ne fájjon) eléggé gagyiszar kategória. Mind a RealPower, mind ez a BeQuite. Ha teheted kérj kölcsön valakitől egy megbízható tápot, ami biztosan le tudja adni azt a feszültséget és azt a teljesítményt ami rá van írva.
A másikra pedig annyit, hogy ha a vga csere után nem akar indulni/hibásan működik, akkor sanszos, hogy a vga a ludas.
üdv, föccer
-
blasko92
őstag
Amúgy egy kis változtatás volt a gépen (Sapphire HD4670 1GB DDR3, CM RealPower 450W). A régi konfiggal minden gond nélkül működött, csak most az új VGA-val csinálja ezt.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv, Balázs
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, egy kis fennakadásban.
A konfigom:
-MSI P45D3 Platinum
-Intel E6550
-Corsair XMS3 (2x2)
-Sapphire HD 4870 Vapor-X 1GB GDDR5
-Samsung HD753HJ
-Pioneer ODD
-BeQuite! BQT E5-500W
-MSI P60
-ASUS MyCinema.... valami
A tápot most cseréltem egy 450-es CM RP-ról, mert gyengének bizonyult, viszont most az erősebb táppal is újraindul a gép terhelés nélkül is... (a ventik nem állnak meg, a ledek is világítanak, viszont induláskor rá kell kattintani a Windows normál módú indítására, amúgy be is tölti a Windowst)
Az alaplapon felvillannak a piros ledek (LED12,LED8,LED14,LED15)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Fujifilm X
- Filmgyűjtés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)