Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
(Még mielőtt elvinném valami számítástechnikai boltba, megszeretném kérdezni véleményeket)
Lenne egy olyan gondom, hogy nem indul el a gépem.
Kipróbáltunk egyenként minden egyes alkatrészt másik gépben(kivéve az alaplapot és a procit), minden remekül ment.Hétvégén kitakarítottam a gépemet, kiszedegedtem minden egyes alkatrészt, és kifujattam a port valamint porszívóval kiszivattam... és amikor kiszedtem a proci hűtőt akkor úgy raktam vissza, hogy a hűtő "zsír" vagy a hővezető "zsír" meg volt száradva.
Utólag elég nagy hibát követtem el, hogy így tettem vissza, de márkéső.Na most szarintem vagy a proci éghetett le, vagy az alaplappal történhetett valami.
Kérdésem, leéghetett a proci pillanatok alatt, úgy hogy nem vezette át a hőt a "zsír" a hűtőre, vagy az alaplapnak történhetett valami baja?

Előre köszönöm válaszaitokat!

-
leyo76
senior tag
válasz
Seraph 16
üzenetére
Hali, nem tudom mi volt az előzménye a dolognak, de ha a rendszer ennyire szétesik akkor nem nagyon van esélye a reinstall megkerülésének.
Ebben az esetben azt javasolnám hogy tedd be az adott winhez tartozó telepítő lemezt, bootolj be róla és tiszta telepítés helyett választ a javítást. Ez nagyjából annyit jelent hogy az op.rendszert újra rakja, az adatok viszont maradnak. (progikat elképzelhető hogy újra kell majd rakni)
-
Sziasztok!
Tnap este indírtom a gépet, kékhalál, majd újraindításkor megint. Valami olyat írt, h ha többször is bejön, távoltítsak el vírusítót chkdsk-et a gépről, de hát ez nem könnyű win nélkül.
Aztán Windows protable edition be, az vmit csinált. Most bejön a win, de úgy, hogy a betöltő képernyő után (amikor az a kis csúszka megy (körbe-körbe) a követekző képet nagyon sokáig mutatja (első indításnál a chkdsk lefutott egy csomómindent a valamilyen rendszerleíró fájlt a biztonsági adatbázisból javított), egyszercsak bejön a háttérkép, majd megint várni kell, aztán bejönnek az ikonok is.
A tálca nem jön elő, start menüt a billentyűzettel sem tudom előhívni, a sajátgépben nem működik a másolás és a keresés opció. Ilyet még nem láttam...
Bármi tapasztalatot, megoldást előre is köszönök. -
Blaze71
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Végigolvastam a teljes előzményt és kisértetiesen hasonlít a dolog ahhoz, mint amikor az MSI K9MM-V lapom elhalálozott 3 óra használat után. Szétesett az AGP sín, ezért nem érintkezett megfelelően a kártya. Nem állítom, hogy ez a gond, de elképzelhető. Nálam is az volt akkor a jelenség, hogy a gép nem indult, nem adott képet, igaz csipogta is a VGA hibát. Ahogy kivettem a VGA-t, már ment is az integrálttal, mint a szél. Persze vissza, a vásárlás helyére, mert benne voltam bőven a 3 napban...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
negyedes
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nem hiszem el, hogy nem viszi azt az nv. Ez a chipset tud hibridmeghajtast is, biosban ved ki ha lehet.
-
Taifa Díaz
őstag
Nincs semmi baj, csak a 780-as chipset nem komálja a GT200-as dolgot. Csak addig nem indul el, amíg benne van az NVidia
Amint eltávolítom, és nyomok egy cmos reset-et, az integrálttal azonnal bebootol
Nem kell egy 2011. 09. 18-ig garanciás Zotac GTX260 Synergy Edition valakinek
A gyártónál 5 év garanciát lehet érvényesíteni... -
Traxx
őstag
válasz
negyedes
üzenetére
Végül ez a megoldás vezetett eredményre. Teker a venti, mint a háborodás így 12V-ról, de legalább csak 30 fokos a proci
A bios beállítások nem változtak a "jó" állapothoz képest, auto-n van a szabályozás, tehát mennie kéne (mint ahogyan megy is szépen, egészen addig a pontig, míg elkezd tölteni az oprendszer).
Emlékeim szerint van otthon egy, a vidkarihűtőmhöz vagy a házventikhez kapott átalakító, amivel 5 vagy 7 V-ot tudnék adni ennek a prociventinek. Ha mégsincs, elővakarom a 12-est, és rágányolom valahogy, igaz, mivel fekvő házról van szó pöttöm ventivel, a helyhiány miatt (a proci és a táp oldala között van vagy 2 centi) nem lenne egyszerű
Na de majd meglátjuk.Köszi azért a tippet

-
Bowril
csendes tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
nincs húzva a gép?
nyomj egy cmos cleart, és próbáld újra...hátha.
ha nem, akkor esetleg a ramokkal próbálkozz..hogy kiszedsz egyet..meg kicseréled őket..
így első körben. -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, ez-e a legmegfelelőbb topic, de mivel ez pörög a legjobban, azt gondolom, itt van a legnagyobb esély arra, hogy választ kapjak a kérdésemre.
Szóval, adott egy gyári IBM Thinkcentre gép, ebben a videókártya lett cserélve egy Geforce FX5500-asra, és a hang egy C-mediára, mivel az integrált kártyájához sehonnan sem sikerült levadászni értelmes drivert...
Nem is ezzel van a gond, hanem hogy pár hete a procihűtő kezdett el vackolni. Konkrétan az a gond, hogy amikor elkezdi tölteni a Windows-t (xp van, ha ez számít), akkor egyszerűen leáll a ventije
Nos, ennek kiküszöbölésére, mivel nem tudtunk rájönni az okra, felraktuk a Speedfan-t, ami amikor betöltődik, 0%-on áll a venti (nem erről a gépről van szó, de aki nem ismerné a progit, az itt lévő, alsó bekarikázott százalékokról van szó). És ami az érdekes: a százalékokat szépen növelve elindul a venti, viszont random módon leáll úgy, hogy a speedfan százalékai nem esnek vissza nullára
Viszont ha ezen módosítok bármelyik irányba, a venti rögtön elindul.
Természetesen próbálkoztam a Speedfan eltávolításával, de nem használt, ekkor el sem indult a venti (és ugye "manuális" elindításra sem volt lehetőség). Ja és kézzel megpörgetve sem indul be a venti, tehát olyan, mintha totál döglött lenne, de nem az, mivel tökéletesen működik, lásd speedfan vezérlés.
Próbáltam linux live CD-vel indítani a gépet, hátha a Windows gajdult meg, de akkor is leáll a linux indulásakor
Emellett más venticsatlakozóra dugva a ventit szintén fennáll a probléma.
Slusszpoén: van egy másik, lényegében ugyanilyen gép is, annál minden tökéletes.Segítsetek légyszi: mi lehet a gond? Én totál kifogytam az ötletekből

-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok! Nem indul a gépem

Konfig az adataimban. Szimptóma a következő: új Zotac GTX 260 be a gépbe, start. Oké minden, de a Windows 7 bejelentkezése után nem sokkal fagyás, és reset után egyáltalán nincs boot. Kukk a hardverre, aztán a tápom 6 tüskés PCIE csatlakozóját kihúztam, és használtam helyette 2 db 5 tüskés átalakítóval, 2-2 molex-szel. Így már tovább bírta, csak most telepítés közben jött a fagyás...Aztán ismét nincs boot, de most már végleg. Kivettem a GTX-et, és az integrált vga-ról sem bootol be, tehát videókártya kizárva. Hogy a táp ne bírná - Gigabyte Superb 460 W - az is kizárva, bár a GTX mellett egy négymagos Phenom II osztja az észt...Olyan, mintha folyamatosan újraindulna, mikor power gombot nyomok, illetve mintha nem is kapna powert. Ezt olyankor produkálja egy rendszer, mikor nincs jelen egy létfontosságú hardver, nem? Esetleg csak elmozdult volna ram, vagy cpu? Valaki azt mondta, meghalt az operációs rendszer, esetleg maga a hdd. Nem tudhatom, hiszen a bootolásig el sem jut szegény
PLEASE HELP

Sajnos nincs lehetőségem másnál egyesével ellenőrizni a hardvert, szervizbe meg nem szeretném átadni, de mohón fogadok minden használható ötletet
-
beke.andree
csendes tag
Ha bármi infót szerzel arról, hogy hogyan tudom felmókolni az XP-re a VGA drivert, akkor légyszi oszd meg velem, mert most eléggé sokkban vagyok hogy csak win7-tel megy, arról meg nincsenek jó tapasztalataim...
Egyébként le sem tudom szedni a drivert az XP-ből (csök módban), amit előzőleg az ASUS oldaláról töltöttem le, szal ha vmi más drivert szeretnék felrakni sanszos hogy formatálnom kell ujra a vinyot, erre a driver leirtásra egyébiránt van vmi megoldás?...köszi
-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Ne fárassz már, menj a microsoft oldalára, ha az ott látott infók nem elég hitelesek neked akkor az legyen a te dolgod. Mint már mondottam, nem feltétlenül okoz ütközést, de ha igen akkor viszont van vele gond.
Maradjunk annyiban (ha kérhetem) ahogyan én sem szóltam bele a te mondandódba úgy te sem piszkáld az én hozzászólásaimat és akkor nincs miről vitázni. Nem feltétlenül kell egyetérteni, de fikázni semmi értelme. Biztosan nagyon jó vagy abban amit csinálsz, de hibátlan sem vagy. Próbáld meg elhinni hogy másoknak is akadnak tapasztalatai, aztán hátha megérted.
Ha lehet akkor mostantól te nézd a te dolgod, én meg az enyémet nézem majd.

-
leyo76
senior tag
válasz
beke.andree
üzenetére
végig jártam a dolgokat, megnéztem az asus oldalát is és az furcsa hogy szimplán win xp driver van, de arról nincs infó hogy 32 vagy 64 bit. Mivel a noti 64 bites rendszerű még az is lehet hogy mindkettő, minden esetre furcsa. Egyébként egészen biztos vagyok hogy megoldható az xp a gépeden..
-
(Darkwood)
őstag
Aha... Van egy XP-m, megy a GTX260 vagy bármilyen VGA és egyszer úgy döntök, hogy kiveszem a GTX260-as vagy bármilyen VGA-t és berakom a másik bármilyen VGA-t, és Te azt mondod, hogy még pl.: a bios-ba se tudok belépni, azért, mert nem ignoráltam az eszközkezelőből? Mi köze is hozzá? Tényleg ennyire hülyének nézel? Továbbra is fenntartom, hogy hülyeséget beszélsz...
Csináljak egy Youtube-os videót, úgy hogy 6 millió VGA-t berakok eszközeltávolítás nélkül és lesz képem!?
-
tete01
csendes tag
válasz
beke.andree
üzenetére
: -
tete01
csendes tag
sztem elkell..én eltévolítom...ja ütközés miatt...bár megosztó vélemény..
-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
jó menj, de kezd a saját viselkedéseddel
ja és még valami:
microsoft.public.windowsxp.hardware
" You should be able to uninstall the drivers for your old card, power down
remove the old and fit the new then restart. When XP boots with the new card
fitted it will initially load default VGA drivers and then you can install
your drivers for the new card."(csak megjegyzem eszköz eltávolítással ugyan ez a hatás)
elkezdhetsz sűrűn elnézést kérni, te az informatikusok netovábbja
-
(Darkwood)
őstag
Primitív vagyok, mert azt mondtam, hogy hülyeség? Légy szíves írd már le mit írtál nekem privátba, mivelhogy nekem nem lehet!
Ugyan leírod-e? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Te informatikus az alsó osztályban lehetnél legfeljebb, hidd el én már jóval többet láttam mint te, ebbe akár bele is nyugodhatsz." Hmmm... micsoda információkkal rendelkezel!?

"(te akinek a gépe 250w-s táppal is elfutna, próbáld csak ki)"Hmmm... többet kéne járnod PH!-ra, mert már ezerszer kiveséztem, hogy miért van benne 800W-os táp! Sőt... jut eszembe Neked is elmondtam a [# 6521]-es hozzászólásban!
Nem szoktam ilyet csinálni, de ha tovább folytatod a demoralizáló viselkedésed megyek modkerbe!

-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Primitív az csak te vagy miután nyílvánosan lehülyeségezed a hszm.
Te informatikus az alsó osztályban lehetnél legfeljebb, hidd el én már jóval többet láttam mint te, ebbe akár bele is nyugodhatsz.
(te akinek a gépe 250w-s táppal is elfutna, próbáld csak ki)
-
(Darkwood)
őstag
Hány, de hány ilyet csináltam és nem volt gond, mert nem lehetett gond! Nem volt minek gondnak lennie. Egyébként köszönöm, hogy pont egy informatikusnak magyarázod el! Ja, igen... légy szíves legközelebb ne küldj olyan destruktív és deprimáló privát üzeneted, amit az előbb küldtél nekem! Nincs szükségem a primitív megnyilvánulásaidra sem itt a topic-ban, sem privát formájában!

Köszönöm!

Ps. Na mi van, csak virgácsot kaptál a mikulástól, hogy ilyen hangulatod van?
-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Okostojás, el kell távolítani, főleg akkor ha hasonló kártyákról van szó, ez nem hülyeség, hanem tény, ha nem tudsz valamit járj utána, majd aztán gyere vissza.
Nyilván nem minden esetben okoz problémát, de a fenti esetben nyugodj meg hogy ez az ábra. Már csináltam ilyet ez volt rá a megoldást, innen szedtem b.meg..
-
(Darkwood)
őstag
Na, hogy tényleg osszam az észt: Értsd meg, nem kell eltávolítani az eszközkezelőből az eszközt ahhoz, hogy beinduljon a VGA és betöltsön az OS! Nem tudom, honnan vetted ezt a hülyeséget...
Ez azt jelentené, hogy én most kiveszem a mostani GTX 260-amat és beraknék egy 9600GT-t, akkor eszközeltávolítást kéne alkalmaznom, mert különben nem fog elindulni a VGA és nem lesz kép! Szép is volna...

-
bernat98
csendes tag
Sziasztok.
Az a problémám, hogy nem kapcsol be rendesen a számítógép. Csak csökkentett módban tudom elindítani. Van mikor a BIOS-ba se tudok belépni. Ha esetleg sikerül belépnem, akkor csíkok jelennek meg mindenhol. Mikor véletlenül sikerül eljut addig, hogy belépjek valamelyik felhasználói fiókba, rájuk kattintok, de nem léptet be. Nem tudom szükséges-e, az alaplapom ASUS A7N8X-E Deluxe, a bios a legfrissebb, és win xp sp3-at futtatok. Tudna valaki segíteni ebben? Megköszönném! Mellékelek 2 képet, bár ezek telefonnal készültek, szóval nem minőségiek.
-
beke.andree
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS K50AB-SX073D laptopom 3GB rammal, ATI Mobility HD 4570-es VGA-val, és 32 bites XP-t szeretnék rá telepíteni. Természetesen a gyári driver CD használhatatlan, mint majdnem minden laptopnál, mivel csak Vista alatt fut. Meglepően tapasztaltam, hogy a gyári ASUS oldalon van hozzá minden driver XP alatt is. (http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=JVdcvvlXp0yWuVwL) A probléma, hogy felraktam az ezen az oldalon található VGA drivert és Win logo után semmi nem látszik, nincs kép. Restart után csökkentett módban megpróbáltam leszedni a drivert természetesen csak az eszközkezelőből szedte ki, a Winből nem, a másik ötlet volt, hogy az ATI saját oldaláról húzok le drivert, na most ott XP és az adott VGA combonál nem volt driver, még vistánál sem, csak Win7-hez találtam drivert azt megpróbáltam felrakni, de telepítés közben hibaüzenet dob ki.
Megoldható-e, hogy XP fusson a noti alatt vagy esélytelen?
egyébként erről a gépről lenne szó:
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_k50ab_sx073d/126740
Köszi szépen

-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
ö hol írta azt hogy sípol?? - csak arról volt szó hogy csippan egyet - olvass, majd osszál észt...
ui- nem dirverről volt szó hanem eszközről (eszköz eltávolításról) - driver már a végére maradt, mint hab a tortára
-
mcfly82
tag
Köszi a tippeket, mindenkinek!
Az OS-nek tényleg semmi köze hozzá, a BIOS-ig sem jutok el. Amúgy nem sípol, hanem egy rövidet csipog, ami ugye azt jelenti, hogy minden oké.
Megpróbálom a BIOS frissítést, hátha segít... mondjuk a régebbi kártya sincs a kompatibilis listában, mégis megy vele. Majd meglátjuk. -
Bowril
csendes tag
válasz
mcfly82
üzenetére
táp biztos nem gond..ez kilőve.
ha megnézed az alaplapod leírását, nincs benne ez a kártya. Lehet hogy ez lesz a gond..egyszerűen inkompatibilis. Próbálkozz meg mindenesetre a legfrissebb biossal...hátha az segít..de lehet szimplán az lesz a gond hogy nem kompatibilis ez a lap ezzel a vga-val.ittvan hogy pontosan mit képes kezelni:
[link] -
leyo76
senior tag
-
mcfly82
tag
ASRock P4i65GV
Intel Pentium 4 2.8 GHz
Kingmax 1GB DDR
a perifériák most nem számítanak, már úgyis mindent kikötöttem.Táp: Chieftec GPS-350EB-101 A
Az eredeti kari, amivel megy: ATI Radeon 9800 SE 128MB
Az új kari, amivel nincs kép: Sapphire Radeon HD3850 512MBAmi érdekesség, hogy az új kari egy sokkal régebbi gépben simán megy, annak noname (talán M-Tech) 300 W-os tápja van.
-
mcfly82
tag
Sziasztok!
Biztos felmerült már itt ez a kérdés, de nem tudok végigolvasni 6ezer hozzászólást... az a problémám, hogy a gép indításakor semmi kép nincs, csak a ventik zúgnak, nameg az egy rövid csipogás megvan. Másik videókártyával minden okés. Viszont: az aktuális videókártya másik gépbe téve tökéletesen megy... mi lehet a probléma? Aki tud segíteni, íron priviben, ott megadom a gép paramétereit is. Köszönöm! -
Dk3hc5
csendes tag
Segítsetek
-
Dk3hc5
csendes tag
Sziasztok!Összeállítottam egy régebbi konfigurációt újra,ahogy elindíton a gépet pár másodperc múlva leáll
-
G.sebes
csendes tag
hali akkkor az én problémámranincs megoldás

-
G.sebes
csendes tag
akkor senki se tud vlkmit ajánlni?
-
leyo76
senior tag
válasz
G.sebes
üzenetére
tőled csak a géped hardverét szeretném meg tudni, ha egymás után sípol - ezek szerint hosszan - akkor valami egész biztosan nem jól van össze dugva, esetleg ha a sípolás váltakozó, szíréna jellegű akkor hőfok problémát jelenthet amit egy rosszul álló proc hűtő is okozhat
-
Blaze71
őstag
válasz
Hannibel
üzenetére
A TNT2 drivert le kellett volna törölni és újraindítás után kivenni. Ezután kikapcsolni, majd kártyát cserélni és bekapcsolni. Utánna feltenni a drivert. Akkor nem lenne ez a gond, mert így össze fog akadni egy darabig.
A másik, hogy a leírtak alapján az erőteljesebb 3D alkalmazások babrálnak ki vele. Ez pedíg ilyen teljesítménynél nem hiszem, hogy táp gond lenne. A nem megfelelő driver ilyenkor is bekavarhat.
-
G.sebes
csendes tag
a bios számát fejből nem tom és nincs is leírva kép meg nincs
-
G.sebes
csendes tag
Üdv mindenkinek!
illan a cd-rom lemez
nekem lenne egy olyan problémám hogy:
Egy gép
bekapcsolom képet a monitor nem ad a hdd-s lámpa egyszer felvillan a cd-rommos lemez kinyillik ha megnyomomm csak ennyi és folyamatosan pittyegő hangokat add.
Valaki tudna segyteni? -
Hannibel
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problemám lenne,h amiota kicsereltem a graf kartyamat,azota csak ugy lecsukodik a gep egy masodperc alatt,semmi kiiras nelkul,es raadasul ugy,h utana meg vilagit a led,mintha meg mindig menne,es csak aramtalanitas utan tudom ujra elinditani.

Eddig ket olyan dolog van amitol ezt csinalja,ha elinditom a NFS U1-et,vagy ha a linuxot akarom felbootolni (Opensuse 10.2).
A regi graf kartyam: NVidia Riva TNT2 Model 64 32MB
A mostani: Nvidia GeForce4 Mx 440 with AGP8x 64MB
Amugy a gep konfigja:
CPU tipusa Intel Celeron-S, 1200 MHz (12 x 100)
Alaplap neve Chaintech 6VIA5(T) / FIC FA33
Alaplapi lapkakészlet VIA VT82C694X/T Apollo Pro133A/T
DIMM1: Transcend 128 MB PC133 SDRAM (3.0-3-3-6 @ 133 MHz)
DIMM2: 512 MB PC133 SDRAM (3.0-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)Hát nem mai csirke,de azer el lehet rajta szorakozni

Eloszor tulmelegedesre gondoltam,de nem valoszinu,mert a procit 38 fok folott meg nem lattam megterheles alatt se,es bar a graf kartyanak nincs kulon hutoje,de az se volt meg 40-45 fok felett,szoval tanacstalan vagyok,azota mar szetszedtem,kifujtam a port belole,ujra osszeraktam,de meg mindig semmi.
Elore is koszi a segitseget
Üdv Hann
-
Peetr86
tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Semmi.

A táp beindul, 10mp-ig megy aztán restartol. -
Peetr86
tag
Sziasztok,
A következő probléma lépett fel tegnap:
Esti filmezés közben váratlanul kikapcsolt a monitor majd leállt a gép. Mikor újra bekapcsoltam csak a táp indult be és se a merevlemezeket se a dvd romokat nem pörgeti fel. Utána kiszedtem minden alkatrészt majd visszaraktam őket, de se kép se hang se semmi. Az alaplapra gyanakszom. Mi lehet a probléma?
Köszi!
-
leyo76
senior tag
persze, biztosan igazatok van...
-
(Darkwood)
őstag
Anno árultam a notebook-om és egy srác felajánlotta a konfigját érte. Alaplap, CPU, akkor még 9800GX2 VGA, 500GB HDD. Valószínűleg a srác megijedt a 98GX2-tól és vett bele egy ilyen bika tápot. Igazából akkor kéne ez a táp, ha 98GX2-Tri Sli-m volna.
Az én konfgomat egy Corsair VX450-es is simán elvinné...
-
leyo76
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
-
user768
csendes tag
hi
regi pcn tolom 1 napja, a win kepernyo billentyüzettel /nincs keyboard/
a laptopom /gericom, s3 video/ tegnap ota halott. elozmeny-fla. file inditasa, fagyás, restart. az eset ota addig jut el a rendszer, hogy betoltodik a csik a win logo alatt, latszoag elindul de csak a kurzor jelenik meg.win cd-rol nem bootol...
...
-
leyo76
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
nem tudom mennyire hajtod a gépet, de gondolj csak bele, ha két mag egy rakat memó és 3d alkalmazás beindul, 1terra vinyó és még egy alaplapot és még néhány ventit visz..
nem alapjáratra gondoltam...
-
leyo76
senior tag
ha már tényleg ennyi a hűtés akkor azzal biztosan nincs gond, viszont az előző hozzászólásokhoz én is csatlakoznék, ha nincs paszta, vagy gyenge minőségű illetve ha szarul illeszkedik a prochoz akkor az gáz. Ha már te nem szeded szét akkor legalább vidd el olyanhoz aki ért hozzá, szedje szét csavarokra és rakja össze újra.... még mielőtt kifüstölsz valamit...
-
leyo76
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
mellesleg nekem a 355w táp egy kicsit karcsúnak tűnik..
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
lol ugy néz ki a hosszabbító volt a rossz

-
Bowril
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
intelnél melegebb a mag mint a tok, amdnél hidegebb...a fene sem érti

(ha hülyeséget írtam akkor bocsi, de részemről ezt tapasztalom)
nálam is hűvösebbek a magok mint a tok..(PhII X2 550) -
Bowril
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
intelnél a magok általában melegebbek mint a tok..pont fordítva mint AMDnél.
-
concret_hp
addikt
sziasztok egy kis help kellene

nemrégiben vettem egy gépet:
1 darab AMD Athlon II X2 245 2.90Ghz AM3 BOX
1 darab CHIEFTEC BD02BB355 355W
1 darab COOLERMASTER Hyper Z600
1 darab GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
1 darab GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H
1 darab HITACHI 1000GB 7200rpm 16MB SATA2a hűtőre még tettem egy 12 centis ventit, van még benne egy régebbi 320as sata vinyó. a net usb-s wifin át megy. az integrált vga-t használom, egy 22es monitor van rákötve.
annyi probléma van vele, hogy néha resetel a gép csak úgy.
everest szerint hőmérsékletek: cpu: 40fok, magok mind2 25 fok (na ez mondjuk nemtom hogy
), aux 40 fok.az alaplap manulaja szerint AMD 785G -n levő borda meglehetősen meleg, erre gyanakszom, de nemtom mit lehetne csinálni vele

ill. mivel álljak neki kideríteni, hogy mi lehet a ludas?jah semmi speciális okát nem vettem észre, hogy mitől lehet. a gép 3 hete van meg, volt hogy egész nap ment, proci folyamatosan 30%ra terhelve a vga minimálisan terhelve és semmi gond nem volt vele.
2-3x lefagyott már szkájpolás közben, meg 2-3x volt olyan is, hogy ráeresztettem a torrentet, hogy jöjjön max sávszéllel és pár percen belül resetelt. de mind2ből volt már számtalan, hogy nem volt vele semmi gond.előre is thx a helpet

-
tuske
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
pasz nem én csináltam az illeszkedést se tom de mozogni nem mozog

-
Bowril
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
ott a pont! a pasztázással lesz a gond szerintem...ekkora eltérés nem lehet a magok közt..rengeteg! pláne hogy még agyonfeszelve sincs a proci......
-
MMIX
addikt
-
tuske
csendes tag
szia
a házba alapból van benne kettő 12 cm ventilátor meg kettő 9 cm ventilátor meg plusz a proci hűtés meg a videokártya hűtés és én nem hiszem el hogy pl ha filmezek túl van hajtva a proci meg ha msn-ezek mert már a végén ennél a kettőnél is ki irta ezt a nyamvadt kritikushibát :S vagy ezek se csinálnak elég hideget neki ?

-
leyo76
senior tag
tuske végig olvastam az előzményeket és a géppel szerintem semmi baj, ebben az eladónak igaza is lehet.
Amit észre vettem az egyik képen a proci hőfok nagyon magas ráadásul elég aránytalan. Eltudom képzelni hogy túlhajtottad a procit és szerintem egy ilyen kemény játék mellet nagyobb hűtésre lenne szüksége.
Ehhez még azt is tudni kell hogy önmagában a proc hűtés nem elegendő ha a házban meleg van, szóval a házat is szellőztetni kéne.
Én próbaképpen levenném a ház oldalát esetleg fújatnám egy ventilátorral. 90 fok az már túl sok és el tudom képzelni hogy komolyabb terhelés közben efölé megy majd lefagy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amint eltávolítom, és nyomok egy cmos reset-et, az integrálttal azonnal bebootol
Na de majd meglátjuk.

Egyébként le sem tudom szedni a drivert az XP-ből (csök módban), amit előzőleg az ASUS oldaláról töltöttem le, szal ha vmi más drivert szeretnék felrakni sanszos hogy formatálnom kell ujra a vinyot, erre a driver leirtásra egyébiránt van vmi megoldás?...
: