-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Hát a codegen ház már csak ilyen.
Még szerencse, hogy CM proci hűtő volt a gépben, az Intel gyári hűtője tud még csúnyán eltömödőni kosszal (a bordázat mintája miatt). Hozzám is került egy hasonló régebben, azzal az indokkal, hogy baromi hangos lett a gép (a kosz miatt max fordulaton pörgött a CPU hűtő csapágyas ventije). Sehol nem találom a képeket.
-
bul07
nagyúr
amúgy a ASRock is Asus mivel a leányvállalata
és teszteken igen jól szerepel mostanában
bár mindenki a saját tapasztalatából merít így nehéz bármiről is meggyőzni
hát ezt nem nevezném stabilitási problémának max beállítási gondnak mondjuk az számomra furcsa hogy ON-ra állítva nem indul újra áramszünet után -
wrox
őstag
Persze, értem mire gondolsz, bár én egy aktív PFC-s tápot használok egy APC Back UPS RS 800-al, ha jól tudom az nem szinuszos(most néztem utána lépcsős szinuszos, ez mit jelent?), de tökéletesen megy másfél éve a cucc. Most akkor nem tudom mi van. Vagy mennyi idő alatt "kellene" összehányni magát?
-
bul07
nagyúr
Asus alaplapal én csak szívtam ASRock-al még nem volt gondom
szándékosan nem fogok áramszünetet imitálni de sajna nálunk heti többször is van ilyen pillanatnyi áramszünet így nemsokára úgy is megtudom hogy ér e valamit az bios állítás(#7949) leyo76: megkérdeztem a Azonnali alaplapos kérdések órája tipikba hogy tényleg ezt kell e állítani és azt a választ kaptam hogy igen
legalább tudtam hogy mit kell ott kérdezni az itteni válaszod alapján -
wrox
őstag
Ha a tápod aktív pfc-s akkor nem fog vele müködni, sőt még ki is taccsolhat tőle
tehát passzív táp + szünetmentes táp az egészséges megoldás.Ez így nem teljesen igaz!
Az Aktív PFC színuszjellel működik. Mindenképp olyan szünetmentes kell aminek szinuszjeles a kimenete (általában közlik a termékleírásban). Ilyen például az APC SMART termékcsalád.
Szóval lehet hozzá szünetmentest használni.
-
bul07
nagyúr
alaplapom manual-ja megnéznéd hogy bios-ba mit állítsak mert most még minden alapon van és nem vagyok otthon a bios állításokba
-
Alister71
nagyúr
A VGA az integrált, nincs is AGP slotja. SD ramot se tudok honnan másikat szerezni, nekem nincs. ( szomszédomé a gép). De mondom mi az esélye annak, hogy mindkét ram egyszerre szarik be?
Minden elképzelhető kiosztásban próbáltam a ramokat, 2 slot, 2 ram, egyesével is, minden slottban.
-
Alister71
nagyúr
Van egy régi P3-as IBM gép 2x128 mega rammal és egy 900-as Celeronnal. tegnaptól azt csinálja, hogy 3x2 csippantást ad, a monitor bekapcsol, de csak az IBM-es post screen jön be, nem megy tovább. Az IBM hibalistája szerint:
2-2-2 : hiba a RAM elso 64KB-os szegemnsében. A RAM vagy az adatvezeték (bit #5) hibája.
A ramokat, akármelyiket, akárhova rakom, nem változik. Másik ramot nem tudok honnan venni, még kipróbálni se, de nem hiszem, hogy mind a két ram egyszerre romlott volna el.
Mi lehet a gondja? -
TŁ
tag
Most böngészés közben fagyott ki, de volt rá példa elmondásuk szerint, asztal semmi alkalmazás nem futott csak simán ott lett hagyva a gép és lefagyott. Visszateszem 800-ra.
De mondjuk, ha ram vagy proci lenne azt a prime kidobta volna vagy a memtest vagy játék közben elő jött volna nem? Minden alkatrészt tudnék biztositani, kivéve lapot+procit nem. Minden gép amd a családban
Tesóm sokat szokott távoli munkázni rajta, és most is már vagy 1.5 órája netezek, de rálesek a driverre.
Most lehúztam róla a dvd-romot.
Annyira irdatlan random fagy hogy kb ilyen nincs. -
Neoteric
addikt
3gép van itthon (+1 noti), mindegyiket saját kezüleg raktam össze (kiv noti..) semmi probléma nem volt idáig egyikkel sem.. hidd el párszor már szétkaptam a gépet, meg össze is raktam. Szal annyira azért értek hozzá, hogy működésre tudjam bírni azta pár alkatrészt.
Anno Gigabyte-ot favorizálták wolfdale alá, azért van én gépembe is az, meg a másikba is, mert nekem bevált. Most meg Asrockot ajánlották, mert hogy az egyik legkorrektebb lap mostanában, ellentétben a jó pár éve kialakult véleménnyel vele kapcsolatban. Meg néztem pár forumozót akik ilyennel tolják a 4magosított amd-ket és ők is megvannak elégedve vele.
mephi666: nem maradt le semmi, E5200nak is kell ilyen plusz kábel. VGA tápot ha nem dugod be, akkor meg sípol mint az állat..
-
mephi666
nagyúr
pl ha véletlenül lemarad a procinak a plusz táp, akkor asszem hasonló a jelenség...
anno pár éve, amikor az első "plusz tápot igénylő procis" gépemet raktam össze, én is így jártam... néztem, hogy ott figyel egy (akkor) "ismeretlen" plusz betáp a proci mellett és a tápegységnek is van egy olyan kivezetése, ami belemegy... összenyomtam, és jó is lett... de előtte pont ugyanez a jelenség, amit feljebb írtak...
ui: de mintha akkor is ugyanez lenne a jelenség, ha a vga plusz tápja marad le
-
germinator66
aktív tag
-
Tragger
tag
Én is gondoltam erre, valószínűleg így is fogok tenni. Viszont azt nem értem, hogy akkor az XP-n miért nem jelentkezik a probléma.
Közben beléptem Win7-re, kb. 2 órát bírt is aztán ismét elkezdte...
Nem tudom igazából, hogy mi lehet a gyenge láncszem, gondoltam a memóriára, de az még nincs fél éves sem. -
bazsikaaa
csendes tag
Tudom, hogy régi dolog, mégis írok, mert én most találkoztam ezekkel a színes "krix-kraxokkal"!
Ha nem a videokártyával van a probléma, akkor lehet az mbr is.
Ha nem megy semmi, akkor próbálj egy win újratelepítést, ha utána, vagy esetleg közben (nekem közben jött elő), előjönnek a szines bigyulák, akkor próbáljátok meg nem az eredeti particíóra rakni a rendszert, hanem akár csak egy fél gigával kisebbet csináljatok és arra!
Aki kicsit komolyabban vágja, az nekiállhat az mbr-t átállítani, átrakni máshova!
Nekem ez volt a gond, remélem segíthettem, ha esetleg valakinek hasonló problémája lenne! -
peetmaster
senior tag
Hát nem tudom, délután elvittem egy pc szervízes emberkéhez, azt mondta, hogy este megnézi. Ez a Scythe Katana fél kilós hűtő. Gyárilag járt hozzá paszta, azt kentem rá a processzorra. Felhívtam egy-két srácot, akik komolyabban értenek a pc-khez és mondták, hogy benne van a pakliban az is, hogy gyári hibás lapocskát fogtam ki.
Fel is hívtam a boltot, ahonnan vásároltam, és mondta az eladó, hogy ha bármi baj van vele, egyértelműen kicserélik, de nem 2 nap lesz.
-
peetmaster
senior tag
Én is erre gyanakszom leginkább, de 4-5x szedtem már le a hűtőt, és ugyanennyiszer raktam fel. Lehetséges olyan, hogy 4-5x egymás után rosszul rak fel valaki egy procihűtőt?
Kellene szereznem egy S1156-os gyűri cooler-t és kipróbálni, hogy azzal működik-e, de sajnos nem tudok kitől kérni.
-
Angel1981
veterán
Huhh, ez sokkal megnyugtatóbban hangzik!
Köszönöm a jó tanácsot!
Bevallom, láma vagyok, erre nem gondoltam!
(Mondjuk összeszerelésnél minden csatit vagy 3x ellenőrzök, de persze ettől még igazad lehet.)
Egyébként tegnap legalább 10x kapcsoltam ki-be, teljes áramtalanítás mellet, és nem volt hiba. -
Termi16
őstag
-
petakpa1
őstag
OK, igaz.
Akkor a probléma az, hogy miért nem kapcsolja be a moncsit se az alaplapi se a PCI VGA-val?
CMOS clear megvolt már sokadjára:
- tápkábel ki
- power gomb be, hogy kisüsse az alaplapban ragadt feszkót
- cmos jumper át 2-3-ra
- vár 4-5 mp
- cmos jumper vissza 1-2-re
- tápkábel be
- gép persze magától beindul ekkor
- 1-et csippan, hogy minden ok
- de sajnos nincs kép -
-
-
BigG.(nnnnn)
tag
na vinyó le formázva, újra patricionálva (kb 3X megcsináltam)
a cd már biztos jó, az optikai meghajtót is érzékeli, de még mindig ezt írja ki:S
ha szét szedném és újra összeraknám az segítene talán??:S
jah meg egy torrentes oldalról (b*load) letöltöttem a patrition managert és amikor raktam vna fel kék halál, és ugan ez a tetves kiírásbootmgr is missing...
ott végülis nem érzékelte a hdd-t, nagynehezen ujratelepítettem, de minden adatom elveszeett
vki segítsen hogy az b1. esetbe mi lehet a baaj -
GrooveHero
addikt
-bios visszaállítva <---megvolt, elemmel,és jumperral is.
-memó órajel alapon, illetve auto-n (1066)
-egy vinyóval, két vinyóval, vinyó nélkül külön-külön mindenhogy megvolt, semmi.
-egy memóval, két memóval, másik fajta memóval(Corsair 2gb 1066-os modul) megvolt és semmi.tehát a lényeg, hogy a BIOS-ban ide módra állítva(alapon BIOS visszaállításnál is így van) nem megy a gép, mert mikor kirakja a memót és a vinyókat, akkor csak áll.
-
Radnix
senior tag
Sajnos nem tudtam flashelni, mert nem jut el a POST screenig sem. Megtaláltam a garancialevelet, 36 hónap, még benne vagyok, megy vissza...
Ajánlom, hogy azonnal cseréljék ki, vagy legalább kapjak egy cserelapot, amíg "dolgoznak rajta" Köszi a segítséget, legalább megtaláltam, mit kell vinni gariztatni, nem kell az egész 20 kilós szart bevinnem -
Radnix
senior tag
Ellenőriztem minden egyes kábelt, minden a helyén van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy máskor is csinált ilyet, de akkor 3-4. próbálkozásra sikerült beindítani. Sőt használat közben is volt többször hogy újraindult...
felzúgnak a ventik, kivéve a cpu hűtő, megy megy, de nem történik semmi, várom a finom kis pittyenést, de helyette csak a ventik monoton zúgását hallom
mod: az alaplapnak mi baja lehet ezek alapján?
-
zs72
csendes tag
Tegnap este megcsináltam ezeket, minden jó volt, ma reggel ugyanaz a probléma.
Többszöri küszködésre indult csak, a gép. Valószínű tényleg alaplap probléma lesz, de ezt a gépet már nem hiszem, hogy fejlesztgetni érdemes, asszem beruházok egy új gépbe aztán majd szép lassan felturbózom. De azért köszi a tippet. -
stri
csendes tag
Az alkatrészek mind újak, biosba még nem volt nyúlkálás.
A memóriákkal köszönöm a tippet, mindenképp megnézem, de legközelebb holnap este jutok oda ahol a gép is van, akkor tudnék képet is küldeni.
Ma reggel vettem csak észre hogy a másik tápkábel átalakító rossz (eddig a másik meg a táp hatos csatija volt bele kötve), próbáltam volna vele variálni, hátha. Viszont hogy az rossz, a másik is könnyen lehet problémás, lehet veszek egyet holnap du. és akkor legalább ezt kilehetne zárni.
-
stri
csendes tag
Szia,
a lapon egy pcie x16 slotja van a kártyának:
http://www.expert.hu/images/cikkek/GIGABYTE/GBU770TAUD3.jpg
ő abban vana tápkábelek a helyükön, bár az egyik csati a kártyához adott egyik átalakítóval jön össze, nem tudom az probléma lehet-e, mivel elég szar minőségűnek tűnnek, az egyik konkrétan nem is használható, mivel nem megy bele a kártyába.
Lehet-e az alaplap a probléma, vagy csak a kártya utazzon az üzletbe vissza garira?
-
norbi19884
tag
Asus Striker a biosba minden rendben van volt már egy pár asus lapom és minden ugyan úgy van mint azoknál azóta megint volt windows reinstall,de nem oldotta meg felrakja,de nincs semmi,dikmgmt-ben is néztem ott se látja, mert régebben win2003 alatt volt ilyen gond, hogy nem osztott neki meghajtó betü jelet.
-
dre_am
csendes tag
Köszönöm a válaszodat! A helyzet az hogy már minden felállásban kipróbáltam a lapot. PCI eszközök nélkül, videokártya nélkül, cserélgettem a slotokban a memóriát is. Vadi új tápegységgel is tesztelve lett. Eredmény semmi.
A lapcsere (Asus A8N-E volt) azért történt, mert a gép a tulaj állítása szerint használat közben egyszerűen kikapcsolt. Többé el sem indult, csak a ventik forogtak, de nagyon minimális fordulatszámon. BIOS síp nélküli sötét képernyő indítás után. Erősen tápgyanús volt a dolog. Elvitte egy szakihoz, aki kimérte a tápot. De a táp a mérési értékek szerint jó volt, így jutottak az alaplap hibára. Ekkor lett vásárolva a jelenlegi alaplap, ami úgy néz ki szintén buktajaja1981: Köszi hogy megerősítetted a tudatot bennem. Én is így emlékeztem, de a mostani eredménytelen próbálkozások bizonytalanná tettek. Nem. Semmi. A ventik sem forognak. Abszolút nihil.
-
gardener
senior tag
Megpróbáltam.
http://support.microsoft.com/kb/318728/hu itt a 2. módszert alkalmaztam.
Az ntldr valóban hiányzott. ntdetect.com -ot felülirattam. boot.ini rendben volt.
Újraindít de ugyanaz az eddigi hibajelenség.
A gyökérkönyvtárban nem találtam fölös "sok" filet.Ismét beléptem a helyreállító konzolba - gondoltam,hátha törlődött ismét-, de ott van az ntldr.
Nah most akkor, merre tovább?
-
lorant80
tag
tehát ha beindítod akkor felpörög, de se kép se hang? - ha a proci hűtőre, tápra, optikára és a HDD-re gondolsz..., akkor igen felpörög minden! Csak a képernyőn nem jön az "adás"!!!
Se kép, se hang!!!
Nézd át a kondikat... - sajnos az elektronikában nem igazán vagyok járatos..., de amit elmondhatok, hogy egy kondi van ami kicsit (minimálisan) kezd púposodni a többi jónak néz ki!!!
Volt a kezemben olyan DELL lap , amelynek mind a 8 kondija (ami a proci környékén van) púpos volt és mégis működött! És nem hogy csak púpos volt, hanem valami barna szutyok jött ki két kondiból (rá volt száradva a kondi tetejére) is!azelőtt milyen procival ment? - nem volt proci csere..., ez a proci volt benne 1,5 évvel ezelőtt is amikor kikerült a házból!!!
-
picur220
veterán
-
jaja1981
addikt
Nem vagyok mindig ilyen kedves, van, hogy mogorva is vagyok.
De azért néha elborulok, ha valaki beír, hogy pl: " Nem megy a gépem, SOS-be kell hogy működjön, mi lehet a baja"Azt hiszem az elvárható, ha valaki ide bír, hogy kicsit körültekintőbb legyen.
Ha ezzel a mondattal megy be egy szervizbe, az tuti, hogy dupláját fizeti.Hát ennyi.
Azért a legtöbbször normálisan segítek, ezt Te is láthatod. -
DanielMurphy
tag
Utánanéztem a beep code-oknak:
Long(Beep) continuous: DRAM isn't inserted correctly
Short(Beep) continuous: POWER supply has a problemNem tudom, hogy a miénk hosszúnak vagy rövidnek számít, én hosszúnak gondoltam, de a memóriákhoz hozzá se nyúlt, a tápot szedte szét, szóval lehet, hogy azzal lesz gond.
A videókártyát nem vette ki.
Szóval valszleg kipróbálom az én tápommal, nincs más ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged