Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- One mobilszolgáltatások
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
-
Tea'lc
csendes tag
Sziasztok!
Haverom most vett alkatrészeket a gépébe, egy meglévő lga775ös ddr2-es lapba pajszerolt bele egy használt vidkarit, procot, meg 1giga ramot. Winchester maradt a régi konfigból. Namost a probléma az, hogy 2x bekapcsolás és normális használat után, mikor megpróbálja bekapcsolni a gépet, a ventik felpörögnek, hdd megy, csak éppen nem lát semmit a monitoron, nem érzékel kimenő videó jelet a vidkari felől.
A problémát megpróbálta megoldani a ramok és a vidkari kiszedésével, de semmi nem használt. Windowst nem rakta újra az alkatrészek cseréje után.
Tudnátok segíteni? Mi lehet a hiba?
Előre is köszi!
-
ndr
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég elkezdtem összerakni egy új gépet, ami a következő hardverekből áll: core i7 920 OEM,asus p6t se,Geil Ultra 3x2GB DDR3 1333Mhz CL6,chieftec 500W táp és ma vettem át az asus hd5850 vga-t... na most a para az h, nem indul el a gép, monitoron semmi jel... és veszettül sípol az alaplap, de folytonosan, így nem tudom mi a gond. Ha a vga-t kiveszem megszűnik a sípolás. Esetleg vkinek vmi ötlet mi lehet a gond? Előre is köszönöm! -
-
Veron
addikt
-
bubu18
csendes tag
Hello!
Van egy Mercury PVM266aM-P alaplap + Celeron 2400 processzor + 256mb twinmos ram.
Gép bekapcsolásakor 8 rövidet sípol (AMI bios), ami elvben videókártya hiba.Alaplapra integrált videókártya van. Ha videókártyát teszek bele, ugyanúgy 8at sípol.
Memóriát kipróbáltam másik gépben, memóriateszttel sem volt probléma.Valakinek esetleg még valami ötlete amit esetleg megpróbálhatnák?
-
megabe
tag
Sziasztok!
Nem meglepő hogy hasonló problémával küzdök! Akkor tünt fel a probléma, mikor kb. két hete lekapcsoltam a tápegységet a hétvégére és mikor két nap után hazatértem, táp bekapcs és a gép a POWER gombra nem indult, csak jó pár táp ki-be kapcsolgatás után - persze megnéztem az alaplap kapott áramot mert a rajta található ledek világítottak a táp bekapcsolása után! Aztán a következő jelenség, hogy ha bekapcsolt a gép, persze látszólag, merthogy kép nincs, nem is sípol, tehát a részegységek elvileg jók! Aztán egyszercsak elindult! Persze amit tudtam, videókártya, ram, hangkártya kiszedtem! Illetve eddig futó játékok alatt (hozzáteszem teljesen újra húztam az XP-t) akadozik még az egér mozgatása is, tehát olyan dolgok, amik nem feltétlen igényelnek nagy videókártya teljesítményt. Aztán van olyan játék amin meg semmi probléma nincs, de olyan is ami meg kifagy. Esetleg ha valaki tud használható segítséggel szolgálni ne habozzon és írjon...
Előre is köszi a segítséget!
-
rahtt
csendes tag
Hi mindenki
A következő problémám lenne amit egyszerűen nem értek. Nemrég újra kellet raknom a windows-t a gépemen mert befuccsolt az egész rendszer. Jó ez még nem akkora probléma windowsoknál meg esik az ilyen Viszont amióta újra raktam a win-t, és ez az amit nem értek ha a gépemhez nem nyúlok egy fél órán keresztül akkor egyszerűen befagy az egész...
Tehát hogy mindenkinek érthető legyen: Ha használom a gépem tehát mondjuk internetezek, játszok stb. akk semmi baj nincsen viszont ha csak alaphelyzetben van a gép és pl mondjuk csak töltök le a gépről de nem érek hozzá akkor egyszerűen lefagy egy idő után a rendszer:S
Találkozott már valaki ilyennel ? Esetleg tud valaki rá megoldást ?
-
leyo76
senior tag
válasz
durward
üzenetére
ez a probléma már akár ezerszer is felmerült a fórumban:
Elsőként csinálj egy cmos clear-t, ha nem segít akkor:
Kellene egy donor gép amivel letesztelheted az alkatrészeket, különben nem igazán lehet rájönni hogy melyik alkatrész ment tönkre.
Leginkább táp és alaplap szokott elszállni vagy egyenként, vagy együtt. A lapon még átnézheted a kondikat hogy van-e púpos köztük, illetve a táp csatiját hogy van e égés nyom.
Persze akadhat jó néhány más hiba is, ez akár órákon át tartó hibakeresést is jelenthet...
Sok sikert!
-
NovaBlue
aktív tag
be van dugva a +4pin-es csati?
akkor szokott ilyet csinálni. -
artiny
őstag
válasz
NovaBlue
üzenetére
megprobaltam h kiszedtem elem bekapcs ki kapcs 5szor.Visza elem bekapcs semmi,
Probaltam jumper at a cmos nal vartam kozben elem ki es visza jumper visza elem bekapcs de semmi.
Probaltam kivetem az elemet,jumper at 2,3 állasba bekapcs lecsuk, visza elem,visza jumpert eredeti allasba bekapcs de semmi.
Mi az amit meg megprobalhatok

-
NovaBlue
aktív tag
nekem is volt ilyen bajom mikor a ramokat piszkálgattam 1* túl nagy feszt vagy túl nagy órajelet kapott aztán se kép se hang.
Kiszedtem az elemet aztán beinditottam 2*3* majd elem vissza táp lekapcs és ezek kombinációja és eccercsak láss csodát elindult.
A bios elemet ne csak1-2 percre vedd ki és próbáld úgy is indírtani,hogy nincs benne elem.
üdv: NB -
artiny
őstag
Segítség kéne. Ha bekapcsolom a gépet nem jon fel semmi. A monitor NO SIgnal,No video input -t ír ki 2 monitornál is.
1.Idáig a ramok 800MHZ,5 5 5 15 1,9V voltak
2.Tegnap a ramokat 1066MHZ,5 5 5 15 -2,34V állítottam...lemértem everesttel aztután restartaltam majd
3.1066MHZ,5 5 5 18 2,34V állítottam lemértem everesttel majd restartaltam.
Ezutan kezdte el h nem jon fel semmi kép. Nem mennek az usb-ék és nem jon fel a BIOS,/A vga,cpu huto forog,hdd is forog/ A kondenzatorokon nem latni folyast,felpupozodast. Probáltam már h kiveszem az elemet de semmi változás.Mit lehetne vele csinálni? Meik alkatrészel lehet baj?
/nincs mod atrakni mas gepbe kulon kulon a alkatreszeket/AZ alkatreszek:
Amd athlon II X4 620 2,6GHZ............ASUS M4A78-EM..........Asus GTS 250 1GB..........Kingston HyperX 4GB KIT DDR2 1066MHz CL5 BOX T1 Series.............WD Caviar 500GB, 16MB, 7200,WD5000AAKB............Forton 500W /Win 7 X64/ -
Veron
addikt
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Feltettem már a kérdés a HDD hibák topicban is, de azt mondták, hogy lehet nem is vinyó baja van a notinak.
Szóval van egy FuSi Amilo L7310-es noti, amiben egy 60 GB-os IDE Samsung vinyo ketyeg. 3 évig semmi gond nem volt a HDD-vel, de olyan bő 1 hónapja kezdte el azt, hogy bootoláskor kérés nélkül néha feldobta a boot menüt. Ekkora a "storage"-t választva szépen elindult az XP. Nem értettem ezt a tünetet, de különösebb gondot nem okozott, nem foglalkoztam vele tovább, hiszen csak random csinálta.
Aztán kb. 1-2 hete majdnem ugyanezt a hibát produkálja, azzal a különbséggel, hogy hiába választom a vinyót, nem bootol róla. Belenézek a BIOS-ba látom, hogy fel sem ismeri a HDD-t. Most ott tartunk, hogy 5 bekapcsolásból kb. 4-szer nem ismeri fel, ha éppen sikerül neki, akkor természetesen az XP is elindul.
Havertól kölcsönkértem a 30 GB-os IDE FuSi vinyóját, amit gond nélkül szépen tudok használni.
A FuSi szervízben azt mondták BIOS hiba, és frissítik, mire azonban visszamentem az elvileg kész notiért, közölték, hogy nem az a gondja, de nem tudják mi lehet. Sentinellel megsasoltam a HDD állapotát, és azt mondja, hogy kondíció 70%, teljesítmény 100%.
Láttatok már ilyet? Mi lehet a baja?
Köszönöm!
Veron -
NovaBlue
aktív tag
Üdv emberek
van egy nagy-nagy problémám.
Valamelyik nap fel szerettem volna telepiteni egy slackware-t egy ideapad s12-es netbookra.
Bebootoltam faszán dvd-ről csinálgattam ahogy kell egy linuxvilag leiras szerint.
...megkérdezte hogy akarom e a mbr-ba irni a lilo-t vagymit megcsináltam...jön a restart de se kép se hang.
Elindul a gépezet de amikor kéne jönnie a grub-nak vagy lilo-nak vagy valaminek a kép bal felső sarkában villog a kurzor és ennyi.
Ez most mi?Kérdem én.
Azóta nem tudok bootolni semmiről se pen drive se cd se semmi?
MI A TOSZ VAN MOST ?
Ha kiszedem a vinyót akkor bebootol DVD-ről de akkor ugye nincs mire telepiteni, ha bent van a vinyó akkor csak a villogó kurzor...
próbáltam vint teéepiteni a notebook vinyóra az asztali gépről fel is ment de visszatéve a netbookba változatlan a helyzet....Ha valaki sejt valamit vagy van egy tipjje azt nagyon szívesen venném.
üdv: NB
-
Carpio
tag
válasz
jaja1981
üzenetére
Tuning nincs, bios alapon. Hiba még mindig fenn áll.
Erőforrás igényesebb progiknál (játék) szinte rögtön leáll.
Én a tápra gondolok. 1,5 éves a konfig.FSP ATX-350PNF
GIGABYTE GA-P31-DS3L
HIS HD3850 256MB 256bit GDDR3 PCIE
INTEL DUAL CORE E2180 2,00GHz 775 BOX
ARCTIC Freezer 7 PRO
KiNGMAX TinyBGA 2048 Mb DDR2 800 Mhz (1*2GB)
WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2 -
Carpio
tag
Sziasztok!
Az eddig hibátlanul működő gépem ma megbolondult. Időközönként (5-15 perc) kikapcsol.
Volt, hogy a windows-ig sem ért el újraindításkor és megint leállt. A ramot kicseréltem benne, de a helyzet nem változott. Mi lehet a probléma? Táp, proci? A csatlakozók is normálisan a helyükön vannak.
Segítsetek!Köszi
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Ma beszerettem volna indítani a gépem, de mindig hibát írt ki.
A hibának a memóriával volt valami gondja, és állandóan "kék halállal" zárult a kör, minidg volt valami hiba, de hallottam a vinyót néha néha újraindulni.
Tudom eléggé tárgytalanul kérek segítséget, de mi lehet a baj?
Nem akarok most a géphez hozzá nyúlni, mert jó
, mert kivettem az egyik ramot, így most 1 gb rammal megy.
BIOS-t reseteltem, de az sem nyújtott megoldást.
WIN 7 van fent.Ha valaki tud valamit mondani, nagyon megköszönném.

-
Olibá
csendes tag
-
AMDMSI
csendes tag
köszönöm mindenkinek a segítséget a p3mas-os dologra . ami a megoldás lett a GUInál lefagyó gépnél a hihtetlen de a proci és az alaplap is be adta a kulcsot . és ez a 2 okozza ezta problémát azaz ha találkozik valaki iylenel érdemes megnézni őket
-
AMDMSI
csendes tag
Tudom lehet nem teljesen ide vág de nekem a moitorom csinálta ugyan ezt hogy megy és bumm le ál nekema tápegységrésze volt rossz szerintem föltétlen probáld meg egy másik táppal is . de lehet hogy alap lap mert pl az én gépem meg mindig vissza kapcsol le állítás utn 1 másodpec alatt
egy próbát meg ér egy táp csere teszt
-
Olibá
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy kb. 5-10 perc normális működés után leáll a gépem.
Nem kilép, egyszerűen lekapcsol. Találkozott már valaki ilyen problémával?Ha volt már ilyen kérdés, elnézést kérek, de a hiba miatt nem tudom átnézni a topicot!
Üdv: Zoli
-
gyuraszel
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ugyanilyen gondom van. A végén már a táp ki-be kapcsolása után sem akart elindulni. Egy CMOS Clear után már ment, de maga az alapprobléma megmaradt.
Neked sikerült valamit kiderítened?
Haldoklik valami a gépeinkben?
Mondjuk az én gépem már 7 éves. Vinyó és memócserén kívül nem babráltam benne(és azok is régen voltak már).
-
leyo76
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
hát ha csak annyira teszed be hogy beindul -e akkor talán nem kevés - asszem az egész vissza vezethető az első hsz-emhez (#6728) leyo76
-
darál0w
Jómunkásember
azt a tápot, ami eredetileg volt a gépben azt nem tudom kiprobálni, mert az én gépemhez kevés.
a másik táp pedig egy fsp 350W. az hibátlanul ment multhétig egy másik gépemben, amit azota már eladtam. szoval az egy hibátlan táp és valszínű azt fogom visszarakni most ebbe a gépbe, ha egyszer megjavul
-
darál0w
Jómunkásember
ujra megnéztem mindent. proci illeszkedésével nincs semmi gáz...
kis led világít, tehát áramot kap, ahogy hozzáérintem a csavarhuzot az pwr switchez felpördül a vgan a venti és leáll. ennyi. nem tudok vele mit kezdeni...tényleg mindent megnéztem amit tudtam.
btw a gép egyszercsak magátol állt le. épp netezett tesom és kikapcsolt...szal egyáltalán nem tudom mi lehet vele...
VGAra most járt le a gari, de az 5000+os procira van még 1 év gari, az asus m3a lapra meg majd 2év. írok is gianninak mi a teendő.

-
leyo76
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hát ha gyakorlatilag mindent kicseréltél a lap körül és nem változott a helyzet akkor tulajdonképpen csak lapnak lehet baja. Procik tényleg nagyon ritkán adják be a derekukat én arra nem gyanakodnék. Amit még megnéznék az tényleg a proc illeszkedése, hiába áll egy éve úgy ha paszta megadta magát, vagy kicsit elmozdult a hűtő akkor nem kapcsol be.
-
AMDMSI
csendes tag
Még az előzőre írnék a fura alaplapra , hogy végül mindent még a CPU-t is tápot is kicseréltem a hiba megmaradt már csak az alaplap maradt azaz úgy nézki ez beadta a kulcsot . ja érdekesség a Linux parancssosros modba müxik rajta visszont semmilyen GUI nem
Üdv mindenkinek és köszönöma az instrukciókat
-
darál0w
Jómunkásember
paszta volt rajta bőven de csaknem folyt bele másfél év alatt ugy, h ki se mozdult a helyéről, de azért megnézem

alaplap meg itt van az asztalon és ugy van összerakva. csavarhuzoval indítom, szal a másik lehetőséged kizárva
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tápkábelek meg jok, mivel a lap kap áramot, ezt a kis zöld led id bizonyítja

-
P100
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nekem pont ugyanez volt pár napja egy géppel. Hosszas babrálás után rájöttem, hogy a hűtőpaszta ami a procira volt kenve kifolyt és eltömített néhány lyukat, a proci foglalatban (amibe a proci tűi mennek). Nem tudom, hogy csinálta.
A procit már megnézted? Nincs valami hasonló nyűgje? Esetleg nem szakadt el/tört meg az a kábel, ami a bekapcsoló gombról indul ki az alaplapra? Lehet mindig amikor bekapcsolod, egyből ki is kapcsol a gép. Bár ez elég valószínűtlen, de egy próbát megér
Ilyenkor én át szoktam nézni minden egyes kábelt, hogy mindkét felén jól csatlakozik-e.Szerk.: eszembe jutott, hogy még akkor csinálta teljesen ugyanezt egy gépem, amikor összeszerelés után elfelejtettem bedugni a ventit, így túlmelegedett a proci és kikapcsolt. Aztán hiába próbáltam újra és újra bekapcsolni, csak 2 mp-re sikerült, utána megint lekapcsolta magát. Persze esetedben nyilván nem ez a gond, de szerintem a procival lesz valami... legalábbis az ilyen hibák nálam mindig a CPU-hoz voltak köthetők.
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
most néztem át az egész gépet.
vga csere, nem megy.
ram csere, nem megy.
procinak nemhiszem, h baja lenne. 1 éve van meg, teljesen alapon használva...
tápcsere megint megvolt. szintén semmi.
csak megpördül 1 tizedmásodpercre a vga és prociventi és kész.lapot átnéztem, pupos kondit nem találtam, semmi égésnyom, de gondolom csak a lapnak lehet baja...
vélemény?
-
AMDMSI
csendes tag
kÖSZÖNÖM AZ infót !!!!! és megpróbálom azokat amiket írtatok !! !!!! !! !a Bios restart ot nem írtam de már az is meg volt
hamarosan meg írom mi lett a vég eredmény !!! -
leyo76
senior tag
válasz
Gyocsika
üzenetére
Szóval kedves barátom a legjobban akkor jársz ha újra rakod. Tudom nem sok kedved van hozzá, de már csak egyszer kell megcsinálnod a következő képen:
bebootolsz win cd-ről majd amikor ott lesz a menü hogy válasz helyet akkor lesz olyan lehetőség is hogy partició törlése. Ha mindet törlöd akkor azzal eltűnnek a betü jelek is.
Újra oszd ki - partíció létrehozása - és onnantól a C biztosan a C lesz, arra telepíts!
Innentől kezdve az ntldr is megfelelő helyre kerül, probléma megoldódik
ps: ne feledd a többi fenn maradó helyet is particionálni, mert különben olyan lesz win alol mintha nem is létezne az a hely...
-
AMDMSI
csendes tag
Üdv mindenkinek .
Egy elégé érdekes hiba jelenséget szeretnék leírni hátha tud valaki valami okosat írni P3mas alaplap az egyik "X-files" eset az igazság sajnos a gépházon túl se lett meg szóval . A gép betölti a biost . utána a boot-ot is sikerül neki (GRUB) onnantól vége a dalnak . amint vagy a linux-ot vagy a windows-t indítom meghal. amiket meg tettem eddig . másik winyó összes kábel csere össze kártyát ki szedtem memóriát is teszteltem hibátlan. azaz minden jó csak az alaplap körül bűzlik valami kondik jók semmi sincs megsülve magkarcólva megütve rajta tápegység is tökéletes a hűtés is paszta..stb még is meg fagy ha akár cd-s LIVE cd vel próbálkozok . a hiba csak úgy mint derült égből bumm jött újra indult (nem durrant nem füstölt) a gép pedig kb 10 perce ment és azóta megpurcan ha pl a windows vagy egyéb GUI-s cucc be akar töltödni egyből megáll . Van esetleg valakinek ötlete ? ( graf kártya is ki lett cserélve )
szerintem valami alaplap de mi lehet ?? pár órával az elött még filmet néztem rajta
Előre is köszönöm Üdv zoli
-
Gyocsika
csendes tag
igazad lehet
Szóval tavaly nyáron fel lett újítva a gép és lett bele a régi winyó mellé egy új is véve.
Szerencsétlen módón, valamiért a C meghajtó a régi winyó lett (80gb) és a D, E meghajtó lett az új winyó.
Az Xp pedig a D re lett telepítve, szóval ez lett a rendszer meghajtó.Jelenleg ott tartok h már nemtudom hányadszorra telepítem a gépet, de most a régi C-re raktam fel, sajnos NTDLR hiba most is jön, és jelenleg úgy szuperál a gép, hogy mikor indítom, kell neki az xp telepítője, mert onnan tölti be az NTDLR-t.
Ebből adódóan neked lehet igazad, hogy a partíciók összekeveredtek, vagy én nem tudom.
Kérdésem akkor az, hogy most jelenleg fenn van az xp ugye frissen a C-n. Hogyan formázzam le, vagy töröljem a D,E meghajtót? Muszáj ismét telepítenem a rendszert?
(nem sok adat kell róla, csak a zenéket kell kimentenem valahogy, szal adat fontos nincsen rajta)
Köszönöm a segítséget, tudtam hova kell jönni

-
leyo76
senior tag
válasz
Gyocsika
üzenetére
ntldr nélkül nem tud betölteni
a gépet hiába viszed szervízbe, nem azzal van baj
ha több partíciód van akkor össze lehet keverve az egész, és amikor újra indul akkor nem találja azt ntldr-t mivel másik partícióra rakta
javasolnám, ha megoldható, hogy töröld az egészet, majd oszd ki újra a partíciókat és a c -re telepítsd fel, szerintem úgy már mennie kell....
-
Gyocsika
csendes tag
Sajna nincs másik Xp m , szóval felraktam ezt még1 szer... De újból NTLDR fájlt keres.
Gari van még a gépen, szóval megy vissza szervízbe a jövőhéten :S -
Gyocsika
csendes tag
Újratelepítettem a gépet újból, most pedig az NTLDR fájlokat keres, komolyan eldobom az agyam!
Hogy tudnám őket helyreállítani telepítés nélkül ?
-
Gyocsika
csendes tag
A memtestet már futtatom (valami memtest68 v.4.00) eddig nem talált még hibát.
-
Gyocsika
csendes tag
Mármint hogy érted ?
A telepítés sima volt, de igen az xp a telepítés előtt sem volt mindig tökéletes, fagyások nem voltak, de néha bekapcsolásnál volt kék képernyő.
-
Gyocsika
csendes tag
Sajnos csak 1 ram van benne.
Hogyan lehet biztosan megállapítani h rossz a ram?
Most akárhánszor ujraindítom, a rendszer elindul, de nem telik 1-2 percbe és lefagy.
-
Gyocsika
csendes tag
Sziasztok!
Most telepítettem újra az asztali gépemet, mert valami gigszter volt vele, azaz az XP nem töltött be...
Újratelepítettem minden oké volt... Most pedig amikor bekapcsolom, betölt a Nod32... és úgy 3-4 perc múlva megyfagy minden.
(Érdekes, h a capslock meg numlock működik)
Most ismét újraindítittottam és egy ilyen kék képernyő jött ki...Nem tudom mi lehet.
Vlaki tudna segíteni? Köszönöm! -
jaja1981
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Így van.
Ha másik táppal sem jó és mondjuk kiveszed a ramokat és nem csipogja ki, akkor tuti a lap a hibás.Kristf:
90%-hogy alaplap.
Más nem mehet úgy tönkre a notiban, hogy nem indul el, és nem is csipog semmit.fülesmackó:
Ez olyan lesz, mint régen a sima kis dos-os boot-os valami, amit azért tettek a gépre, hogy ne oprendszer nélkül adják, de semmire nem volt jó.
Format és valami rendes oprendszert telepíts. -
darál0w
Jómunkásember
hali.
kellene kis help.
tesomék gépe beszart

de ugy ahogy van. bekapcsolom csak felvillan, pörögnek egyet benne a ventik és kész...
egy másfél éve hibátlanul működö, asus M3A és amd 5400+ x2 combo egy 8600gt és 2gb a-data rammal vegyítve cuccrol van szo.
tuningolva sosem volt

tehát csináltam egy tápcserét, megnéztem a procit(küldőleg semmi baja), majd uj memok, 1 memo, bios reset...semmi reakcio.
mitcsináljak még vele, azonkívül, h minnyá kib*szom az ablakon?!

-
Kristf
csendes tag
Helló!
A következő problémával kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Van egy Dell D600-as notebook-om, amely nem indul, sem akkumulátorról, sem hálózati feszültségről. Bekapcsoláskor, felvillannak a Caps Lock, Scroll Lock, és a Num Lock ledek, és közben egy hangot is ad ami a gép bal alsó részéből jön (ha a billentyűt szemből nézzük), ezután rögtön leáll a gép. Ha a töltőt rácsatlakoztatom a gépre, akkor a töltő világít, ezért valószínűleg nem azzal lesz a baj. Szerintetek mely alkatrészek okozhatják a hibát, és mekkora az esélye, hogy a winchester-rel van baj? -
Csakénvagyok
őstag
válasz
fülesmackó
üzenetére
Tudod, ez azért ne vegye el a kedved a Linuxtól. Próbáld csak ki az Ubuntut, tökéletes kezdő linuxosoknak, akár itt a PH!n is rengeteg segítséget kapsz, nem mellesleg hogy sokkal töbre képes mint az elavult Xp, sőt vírust sem kapsz el, tehát antivírussal sem kell kínlódnod
-
fülesmackó
csendes tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Hát sajna nem sokra megyek! Felhasználónévnek a root jó, de utána semmi. Egyébként azt hiszem nem leszek Linuxos,inkább XP-vel fogok megpróbálkozni.
Köszönöm az ötleteket!
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
fülesmackó
üzenetére
Tényleg Ubuntu lesz a megoldás, ha el akarsz kezdeni linuxozni.
Amúgy simán konzolod van? Ha nyomsz egy startx -et semmi sem lesz? Felhasználónév talán root, jelszó üres, root, toor, ...
-
joe2005
senior tag
válasz
fülesmackó
üzenetére
-
fülesmackó
csendes tag
Talán nem ebben a topikban kéne írnom, mert hát igazán indul a laptopom, de nem tudom használni.Most ismerkednék egy új ASUS K50AB kütyüvel , amit Linuxal vettünk.Olvastam róla hogy a Linux nem sok mindenre jó.De most első lépésben szeretném magnézni mit tud a gép, de sajnos a bekapcsolás után addig jutok:
Red Flag Desktop 6.0SP1(tty1)
Kernel 2.6.23.1-4 on an i686
localgost login:
Innen merre tovább? Valaki szájbarágósan el tudná magyarázni mit kell csinálnom!? A Linuxnál mit kell látnom? Értem ezalatt .hogy Windowsnál látom az ikonjaimat...
Aki tud segítsen! Köszönöm!
-
Warbeast
tag
Hali mindenki!
Van egy darab specifikus problémám.
HP 8710W, 90W-os adaptere szar.
Az adapterből kilépő kábelnek belül megszakadhatott az érintkezése, mert nem tölt, csak bizonyos "pozicióban", ha hajlítgatom, ami semmiképp nem egészséges.
Annyit szeretnék megtudni, hogy az adaptert hogy tudom kinyitni viszonylag értelmes emberhez méltó módon. Ott már orvosolni tudom a problémát.
Kérem szépen, aki tud, segítsen, és ha telik idejéből, írjon privit! -
ToBeY
nagyúr
Van egy kis gond a gépemmel,és nem tudok rájönni hogy mi a baja.
A hibajelenség: Ki-be kapcsolgat gyorsan. majd végén kikapcsol úgy 4. ki-be kapcsolgatás után.Vagy egyáltalán nem kapcsol be, csak a venti zúg.Vagy bios resetre bekapcsol (most már bios resetre se kell életre) -
leyo76
senior tag
ha award akkor az alábbi lehetőségek vannak.
1.: Award BIOS
Manapság talán a legnépszerűbb BIOS a gyártók közt. A hibakódjai nem bonyolultak, ha lehet, akkor inkább megpróbál a képernyőn keresztül tájékoztatást adni a hibáról.
1 rövid sípszó : minden rendben.
1 hosszú sípszó : memóriahiba.
Az első memóriabankban talált hibát a rendszer. Ha szerencsénk van, akkor csak nem érintkezik tökéletesen a modul. Rosszabb esetben az egyik chip hibás a modulon, de az alaplap hibája is okozhatja.1 hosszú 2 rövid sípszó,
1 hosszú 3 rövid sípszó : videókártya hiba
A BIOS nem tudja elérni a videókártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás.
Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző.
Folyamatos sípolás : memória vagy videókártya probléma
A legjellemzőbb a memóriahiba ebben az esetben. Tipikusan akkor fordul elő, ha a rendszer nem talál memóriát. Lehet, hogy az egyetlen modul meghibásodott vagy nincs a helyén, vagy nincs elegendő mennyiségű modul beszerelve. (pl. csak egy db 32 bites modul egy Pentium 1-es gépben)
Az alaplap hibája ritkán okoz ilyen hibaüzenetet, de természetesen előfordulhat.1 ellenőrizni kell hogy procihűtő megfelelően illeszkedik -e
2 ventit bármely működő gépben kipróbálhatod, elég ha rádugod a sys fan csatijára
3 vga is elszállhatott vagy kimozdulhatott ezt is csekkold, esetleg egy más vga-val kipróbálható (ne feledd ebben is van memó és az is tönkre mehet) -
Lobonc
tag
Szia!
Az a baj, hogy nem vagyok ott a gépnél, ahogy keresgéltem neten én award biosra gondolok. A sípolás ismerős leírása szerint csak hosszú és azt folyamatosan. Nézegettem mit jelentenek a sípolások és memória hiba a hosszú vagy folyamatos csipogás, esetleg videokártya de ha memok meg voltak csereberélve akkor csak a videokártya marad vagy ennél összetettebb a dolog?
Köszi
Dávidmod: semelyik venti nem pörög fel elvileg. Ezt hogy a ventinek van-e baja lehet valahogy tesztelni?
-
leyo76
senior tag
Nem tudom a ház ventijének mi köze az egészhez, de nagyon gyanítom hogy a gép nincs jól összerakva. Helyedben átnézném a csatikat és szereznék egy kölcsön tápot, majd azzal kipróbálnám.
Mellesleg visszább venném a memó órajelét mert nálam az is okozott galibát, tudom hogy jól hangzik a 1333MHz, de nem hinném hogy stabilan fut vele.
-
-
Lobonc
tag
Sziasztok!
A probléma egy ismerősöm gépénél jelentkezett. Tegnap ment ma nem megy.
A gép nem pörgeti fel a ventilátorokat és folyamatosan sípoló hangot ad ki magából a speaker.Gép:
Intel 845PESV alaplap (remélem jól írom rég nem láttam azt a gépet)
p4 2000 mhz
256+512 ddr
valamilyen ATI 9550 es vga
chieftec 300-350 w-os táp.Ki próbáltattam vele a memóriák csereberéjét 1-1 memóriával külön slotokban de úgy sem történt semmi váltózás.
Valami ötlet esetleg amit még lehet házilag próbálni?
Köszi
Lobonc -
SzuL
tag
hello!
az adataimban látható géppel fordul elő mostanában egyre gyakrabban, hogy indításnál (bekapcsoló gomb megnyomása után) hallom a "szikrát" (ami megadná a kezdőlöketet a gépnek), és utána semmi sem indul be. ezt jó esetben táp ki-bekapcsolással tudom orvosolni, de van, amikor a ház ventilátorát kell kihúzni és visszadugni, majd elindítani a gépet.
ha elindul a gép, akkor gond nélkül megy - azaz ment máig, hiszen testvérem dirt2-zött, kilépett, és azonnal leállt. ezután előjött a fenti hiba.
a táp 2008 novemberi, az alaplap nincs 3 hetes.
valami ötlet?

-
DragoX
tag
Megoldódott!

-
DragoX
tag
Sziasztok!
Adott egy uj gép gigabyte ga-ep43-ud3l alaplappal.
Beindítás után ezt írja ki:
Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.Villog a kurzor, és kész. Nem csinál semmit a gép.
Előre is köszi a tanácsokat!
-
ToBeY
nagyúr
Mire utal ha ki-be-ki kapcsolgat a gép?Majd bekapcsoltam és most megy,de ma már 2x volt bios reset.
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Egyik barátom gépe nem indul, és a következőket tudom mondani:
Mikor beindítjuk, akkor elkezd sipolni egy pár hosszút(kép nincs)Szerintetek mi lehet a baj?
Előre köszönöm a válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Analóg fényképezés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Revolut
- Assetto Corsa EVO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- GAMER PC: Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5, RTX 5070 Ti, 1TB SSD
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- AKCIÓ! Gigabyte G1.Sniper Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mert kivettem az egyik ramot, így most 1 gb rammal megy.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ilyenkor én át szoktam nézni minden egyes kábelt, hogy mindkét felén jól csatlakozik-e.