Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avarra
csendes tag
Sajnos bios resettel se működik. Megnéztem a cpu foglalatot így se jó.

-
avarra
csendes tag
Köszönöm, megpróbálom a Bios resetet.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
avarra
üzenetére
Első körben javaslok egy BIOS resetet.
Majd csak a proci, memória és a VGA legyen az alaplapban, minden mást húzzál le róla és próbáld így is meg. Ellenőrizd, hogy a cpu foglalatban nincs-e elgörbült érintkező.
Másik táppal is próba, amennyiben minden tápcsati jól van csatlakoztatva. -
avarra
csendes tag
Sziasztok! Nem indul el a gépem tudnátok segíteni? (az alaplapot most vettem)
A gép:
Chieftec 450W táp
Asus P5KPL-AM alaplap
Pentium D 925 processzor
Kingmax KLCC28F-A8KB5 RAM
Western Digital 320GB HDD
ATI X1600XT VGAAz a probléma, hogy amikor megnyomom a bekapcsológombot, akkor nincs semmi. Nem sípol, ventilátorok se kezdenek el pörögni. Egyedül az alaplapon világít egy zöld led. A gép jól van összerakva. Minden kábel a helyén. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Kingcold
aktív tag
Hali mindenki! Pancser laikuskent próbáltam húzni a cpu t ... Na most a gép felpörög de se kép se hang. Kivettem már a procit és az alaplapi elemet de a helyzet változatlan.
a gép maga: amd a8 3870k és asrock a75itx. -
Rendo84
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Tegnap ismerősöm végignézte a gép minden alkatrészét és ismét az alaplap a hibás. :S
Ráadásul a 2. lap úgy érkezett, hogy azt mondták újat kapok. A csomagolás viszont mindenhol bontott volt, a fólia is és a típus száma is eltérő a dobozon lévőhöz képest.
Lényegében a régi dobozt visszakaptam egy bontott csomagolásban lévő új lappal.
Nem kicsit próbálnak behúzni!
A több mint egy hónap várakozási időről már nem is beszélek.
Tessék, így rendeljetek az iWay Kft-től....:S -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Rendo84
üzenetére
Első körben, nyomj egy BIOS resetet, majd ellenőrizd, hogy csatlakoztattál-e minden tápcsatit az alaplapra. A bal felső sarokban a 8-as csatlakozó is be van dugva?
Próbáld csak egy darab memória modullal indítani a gépet. (a többit addig vedd ki)
A VGA biztos,hogy működik? rádugtad a plusz tápcsatikat? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
1 hónappal ezelőtt az alaplapom meghibásodott. Nem lehetett be sem kapcsolni a gépet. Most küldték vissza, elvileg a beszállító kicserélte, tehát nagy valószínűséggel jó lapot küldtek.
Összeraktam (remélhetőleg jól
). Mikor bekapcsolom a gépet, minden venti forog, és a monitoron az alábbi hibát írja ki:Entering power save mode.
There is no signal coming from your computer.
Press any key ont he keyboard or mouse to wake it up.
To change to another input source press the monitor button again.Próbáltam másik monitorral, VGA, DVI csatlakozóval rákötni a monitorra, de semmi.
Az egeret és billentyűzetet viszont hiába dugom bármelyik helyre, olyan mint ha feszültséget sem kapna...Valaki tudna segíteni nekem? Nagyon sokat jelentene nekem, már több mint 1 hónapja várok a lapra és már valami megint nem jó. :S
A sz.gépem az adataim között olvasható. -
törölt tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Eressz rá egy javítást a telepítő lemezről. (vagy frissítés?
) Nem sokszor csináltam, ha lapcsere van újra rakom a gépet, a boot lemezen nem tárolok semmi nélkülözhetetlen adatot... -
deminos
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Én úgy tudom, hogy alaplap cserénél a windowst újra kell telepíteni, ha tévednék akkor majd javítanak. Win7-nél egy egyszerű frissítés is elég szerintem.
-
DanielXXXV
nagyúr
Hali!
Ide is beteszem a kérdést hátha:
Kis segítségre lenne szükségem. Ma vettem egy Asus P8Z77-V alaplapot, összeraktam a gépet egy G530(a többi komponens az adatlapon) és a Bios megy, de a win-t nem tölti be, mikor megjelenik a 4 fénygömb újraindul. Mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz
sumi4623
üzenetére
Vedd ki a ramokat meg a VGA-t és ehgéb dolgokat és tedd vissza őket. Csinálhatsz egy BIOS resetet is. Nézd át az ODD-HDD vezetékeit, nincs-e valamelyik kimozdulva. Általánosan nézd át az összes vezetéket (tápegységtől a fogyasztóig) nem-e csúszott ki valamelyik pl a 20 vezetékes alaplapi tápkábelből.
-
sumi4623
tag
sziasztok! az volnak aa problémám h kitszitítottam a gépem. azt összedugtam mindent, bekapcsolom felpörög minden, csak a monitor nem kapcsol be plusz a billentyűzet nem villan fel. szerintetek mitől lehet?
-
törölt tag
válasz
Armahun
üzenetére
A nudista rész nimfomán-női part-szakaszon...ha már válogathatok

Akkor nincs más hátra, mint arccal előre a gombelem-bótba! Ja, ha már rámértél a tápegységen minden derótra, akkor az elemet is vedd ki és mérd meg, mennyi feszület lakozik benne. Esetleg még lehúzhatod a ps2-es USB-s kütyüket (egeret, billentyűt, stb). -
Armahun
addikt
Pont igy csináltam végig ahogy leírtad, de nem volt semmi válltozás. Aztán egyszer csak elindult.
Azóta is hol indul hol nem.
A tápra rámértem , minden dreóton
jön aminek jönni kell.
CSak egy minőségi q-tech táp van a közelbe, de azt inkább nem kísérteném.
Tanácstalan vagyok, mint egy kisközség.
Elem lehet a ludas, az áramtalanítás miatt gondolom.Nem hogy mi is a strandon lennénk

-
törölt tag
válasz
Armahun
üzenetére
Az urak elmentek csobbanni, velem kell beérned

Vedd ki a vga-t és tedd vissza, aztán próbáld indítani(ha integrált, akkor ne feszegesd le a lapról
). Vedd ki a memóriákat, egyszerre csak egyet tegyél bele és ismét próba. Húzd le a HDD-ket és az olvasókat és próbáld indítani. Minden változtatás után csinálj egy próba indítást: lehet kontakt hiba, de lehet akár egy gyengélkedő hardver is...ha a Hdd-olvasó tájon találsz problémát, próbál cserélni adat kábelt. Ha van valami tuningolva, azt kapcsold ki. Ha ezektől nem gyógyul, akkor egy csere tápegység sem ártana próba erejéig...de ez a többi dolog után. -
Armahun
addikt
Urak!
Az utóbbi napokban olyat kezdett el csinálni a gép, hogy bekapcsolás után felpörög minden az összes led világít, de nem történik semmi, nem sípol nem pittyen.
A második vagy harmadik próbára elindul, vagy ha hagyom pár perc után állt továbbmegy.
A hűtés jó terhelés alatt sem megy 50 fok fölé semmi.
Giga ep35 ds3 lap
intel e8400
giga 9600gt
kingmax ramok
Corsair hx520 táp.Ja igen először áramtalanítás után csinálta, mikor hétvégére ki volt húzva a konnektorból.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Az unokaocsemek falujaba penteken belecsapott az ABC-be a villam. O a kozelben lakik (100m kb) es azota nem indul a gepe. A power led allitolag villog ha aram alatt van de bekapcsolni nem lehet. talalkozott mar valaki ilyen esettel? A gep roviden: AMD 939 alaplap es proci, FSP 350W-os tap. Koszi a valaszokat elore is.
-
ebegab92
senior tag
Látott már valaki olyat,hogy videokártya behal,miután a VGA kábelt lehúzta menet közben az ember?Van nálam elvileg 2 ilyen videokari.Kissé fura,de megkérdem,hogy lehetséges e.Szerintem nem.
-
-
Calibra72
aktív tag
válasz
akoska23
üzenetére
Üdv!
Ja és ma géptakarítás volt utána nem akart indulni csak csipogott 1 hosszút és sok rövidet..........
Gombelem kivétel segített.....
Ne ez mitől ?Talán statikus feltöltődéstől, de a lényeg hogy egy reset megoldotta a problémát

A tápodat meg dobd jó messzire, amíg ki nem nyírja az egész gépet ................Üdv Coolman!!!
-
akoska23
aktív tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Nemsokára gép bővítésbe kezdek akkor nem is lesz elég. (proci csere videokártya csere).
Tudtok egy viszonylag olcsó max 3-5000 használtan tápot ajánlani?Ja és ma géptakarítás volt utána nem akart indulni csak csipogott 1 hosszút és sok rövidet..........

Gombelem kivétel segített.....
Ne ez mitől ? -
Sifre
senior tag
Na, megoldódott, a tápban kicseréltük a két púpos kondit és pöccre indul.

-
törölt tag
Szevasz Coolman81 kolléga! Mi újság? Már régen jártam erre felé.
-
Sifre
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis Atom alapú gépem (Asrock A330GC) ami az elmúlt 2 évben 0-24 üzemmódban telefonközpontként működött. A mai napon tisztítás céljából kikapcsoltam, de vissza már nem kapcsolt. Csak pörget egy kicsit a ventilátorokon és a Power LED egy pillanatra felvillan és kész.
Mit gondoltok, mi okozhat ilyet? Találtam pár púpos kondit, okozhat ez ilyen komoly problémát? Furcsának tartom hogy ha nem állítottam volna le, még mindig tökéletesen menne...
Előre is köszi!
-
deminos
aktív tag
Üdv néktek!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de remélem tudtok segíteni. A probléma a következő:
Adott egy IBM X3500 szerver (redundáns táppal), ami az istenért sem akar elindulni. Ha bedugom a 230-ba, akkor elkezdenek a tápok ventiei forogni és az ellenőrző ledek rajtuk felvillannak és nem jeleznek problémát. Viszont amikor megnyomom a bekapcs gombot a gépen, akkor felbúg egy pillanatra, mintha el akarna indulni, majd rögtön el is halkul, de nem kapcsol be. Vannak az alaplapon visszajelző ledek, de azok sem jeleznek hibát.Szerintetek mit tudok/lehet tenni? Sürgős lenne a dolog.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ui.: 5 éve megy folyamatosan a szerver hiba nélkül, de ma reggel kikapcsolva fogadott minket.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok.
Ma reggel egyszer csak megállt a gépem.
Kikapcsolt és kész.
Utána nem reagált semmire táp ki/be kapcs áramtalanítás megvolt de semmi.
10 perc után bekapcsolt és mintha mi sem történt volna.
Sajnos az alkatrészek tesztelésére nincs lehetőségem mondjuk én a tápra gyanakszom.
Van valami diagnosztizáló progi amivel tudnák kutakodni?
Esetleg a tápot meghajtani? (igaz mikor leállt nyugalmi állapotban volt nem futott semmi játék stb.Konfigom az adatlapomon.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
kyle23
üzenetére
A nem eredeti témát, meg hanyagold. Alapelvek!
-
kyle23
tag
Sziasztok!
Újra itt
Csak azt szeretném kérdezni hogy mi okozza azt hogy minden induláskor bejön egy kis ablak amibe ez áll:
"C:/ Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/diasymreader.dll/frissítettem e Net keretrendszert a 4.0 volt amit találtam de ez sem oldotta meg a hibát. A gépen nem saját win7 van mert nem volt szívem megvenni vásárláskor 20.000 ért. Egy PC-s boltba vittem ahova régóta járok és ők tették rá a wint. Lehet hogy nem eredeti és ez a baj???
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na ennek örülök! Akkor lehet, hogy csak valami kontakt hiba volt.
-
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én inkább a VGA-ra gyanakodom. Nézd meg a másik gépben, vagy ebbe tegyél másikat.
-
Sziasztok+
A problémám a következő:
A gépet bakapcsolom és 1 nagy sípolás és 3 kicsi sípolás van (egymás utáni)
Én a RAM-ra gyanakszom, esetleg más a probléma?
Gép.:
Asus CUV4X-D Rev 1.03 , 2x1 Ghz (Coppermine) , 4x 512MB Kingston KVR133x64C3/512
Codegen 400W ATX Táp (AGP Nvidia Riva TNT2 Pro ,(PCI): LAN,Sound Card, NEC PCI 4 Portos PCI) 4 házhüttő venti ,IDE: DvD-RW , Floppy, HDD,
(Eddig jóvolt (még átépítés alatt))
Van még1 ugyanilyen Gépem az tökéletesen mükődik 4x1GB Ram-al !
A Segítséget előre köszönöm !

L
-
törölt tag
válasz
elttiL
üzenetére
Előzmény?
Miből áll össze? (alaplap-cpu-ram-vga-tápegység)
Hogy valamit próbáljak mondani is: Másik tápegységet és másik cpu-t kéne rátenned, olyat, ami biztosan jól működik. Ennyivel el kéne indulni a ventilátoroknak.
(ha addig nem ér ide senki, egy óra múlva vissza nézek.) -
elttiL
senior tag
Üdv! Van valakinek ötlete a powergomb benyomására sem induló (=ventik meg sem moccannak, nemhogy még képe legyen a vga-nak) Külsérelmi nyom nincs, néhány kondi púpos, de attól még kellene indulnia a ventiknek..., sőt proc nélkül is pörögnie kellene a ventiknek...
-
-
sEtuke
tag
LGA 775 ös foglalatom van,annak is kell hogy legyen lába?
-
sEtuke
tag
Sziasztok! A gépem CPU hűtő cserén esett át,ki kellett venni az alaplapot.Új hűtő berakva,gép összerakva,indítom,venti,merevlemez,vga elindul,de semmi kép! Vga reggel tökéletes volt..Légyszi segítsetek!

Nagyjából mindent megtisztogattam..
Alaplap:Asus P5GD1FM
VGA:ATI X600 256MB
CPU Hűtő:Intel -
tozo86
tag
sziasztok!
Van egy két éves gépem http://imagerz.com/QEASCUtvAwMAVl4ZEgVR, amit pénteken este lekapcsoltam és két napig hozzá sem nyúltam. Vasárnap aztán akarom bekapcsolni és semmi. Az elején még a proci venti fordult egy felet, de már az sem. Próbáltam másik konnektorból másik táp kábellel, de nem jó. Én a tápra gyanakszom, bár semmi égett szagot nem érzek sehonnan és nem is igazán értem, hogy lehet, hogy semmit nem csinálok vele és egyszer csak nem kapcsol be...
Gondoltam megkérdezem, szerintetek mi lehet? mielőtt vennék egy új tápot.
Köszi előre is! -
törölt tag
válasz
Mefi16
üzenetére
A tápegység molexeit nem kell bántani, a ventikről levágod a csatlakozót, veszel (vagy szerzel csatlakozót, olyat, ami a tápegység molexének az ellentétje (tudod: kani-koca
) és arra kötözgetsz. Bár az se nagy barmolás, ha a molexcsatik mögött megvágod a vezeték szigetelését és arra kötöd rá a venti blankolt derótját 
Sabber: Akkor kezdésnek csinálj egy alapos portalanítást. A tápegységet is szedd szét és úgy portalanítsd. A CPU és a többi hűtő bordáról (vga-chipset) vedd le a ventilátorokat és egy ecsettel pucold le a port, ha a fúvatás nem segít(vagy épp nincs a közeledben kompresszor). Minél alaposabb munkát végzel annál jobb lesz a hűtés.
Ellenőrizd és szükség szerint cseréld a ventilátorokat,ha kell.
Ha már szétkapod a gépet, vedd ki a vga-t és a memóriákat, tisztítsd meg az érintkezőket arceszes (ha van, akkor inkább alkoholos) p.zs-vel és tedd vissza ugyan oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Nem sokszor csináltam, ha lapcsere van újra rakom a gépet, a boot lemezen nem tárolok semmi nélkülözhetetlen adatot...

ezt adták a boltba a géphez........ ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Én azt hiszem csobbanok délután.