- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kyle23 #17669 üzenetére
Lehet, hogy hibás, de az is elképzelhető, hogy egyszerűen és megmagyarázhatatlan módon "nem szereti" azt a ramot a géped. Megmagyarázhatatlan össze ütközés is lehet az ok. (Ha régebben tökéletesen működött vele a géped, akkor természetesen erről nincs szó.) Próbáld azzal elindítani a géped (a "hibás" rammal), csak az legyen az alaplapon és futtass rajta egy memtest86-ot DOS-ban. Ha hibátlan lesz több kör után is, akkor el is adhatod így (egy hét próba garanciát azért vállalj rá, ez így tisztességes). Ha nem, akkor tedd a többi számtech cucc mellé, aminek kilójáért egész jól fizetnek.
Mythoss: Lehet, hogy hibás az olvasó, de az is lehet, hogy az IDE kábellel van gondja. Próbáld másik adatkábelről, illetve próbáld más jumpereléssel, esetleg másik IDE portra dugva. Nézd meg az olvasó IDE csatlakozóját, hogy nincs e valamelyik tüske vissza csúszva a lejátszóba (én már jártam így), lapos fogóval vissza lehet húzni, ha ez a hiba. Ha ezek nem segítenek, akkor próbáld ki másik gépben is.
gtagta: Az ebben leírt kéréseimet írd le légy szíves, addig nem tudok segíteni! -
Dell XPS
veterán
válasz
kyle23 #17659 üzenetére
Szia,
Elég gyanús a merevlemezed, nem tudom van-e lehetőséget más eszközben leellenőrizni, de kellene. Az OS javítását is meg kellene próbálni (helyreállítási opció, amit a kolléga is említ), mert "tipikus" rendszerfájl sérülés a hiba kiírás (dll.) Természetesen egy alapos portalanítás, nem árt neki...
-
törölt tag
válasz
kyle23 #17322 üzenetére
Keresd fel az notis topicot, de mivel a baj már megtörtént, így már érdemes lesz szervizzel lecsekkoltatni.
Ktm123:
Nincs a BIOS reset jumpere véletlen záráson hagyva? Minden alkatrész új? A CPU betápja rá van dugva az alaplapra? (nem sértésnek szánom, volt, aki elfelejtette). Vedd ki a CPU-t és tedd be ismét, illetve nézd meg, hogy nincs-e sérülés, vagy elkenődött hűtő paszta. Ha minden új és minden jó és minden rendben, akkor mehet vissza a boltba az egész. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
kyle23 #15029 üzenetére
A nem eredeti témát, meg hanyagold. Alapelvek!
-
ebegab92
senior tag
válasz
kyle23 #14951 üzenetére
Nyomj neki egy memtest86+-ot.Lehet,hogy a memóriák behaltak.Egyenként kezd el teesztelni.A hibás RAM véletlenszerű ponton kezd el hibákat dobni.Ha mind jó,akkor lehet,hogy nagyon poros a géped.Ha ez se,akkor további tesztek ajánlottak (CPU,VGA-ezeket másik gépben lehet).
-
Najtkin
csendes tag
válasz
kyle23 #10780 üzenetére
Már az .exe neve is sugallja hogy nem Windows összetevő, és ha rákeresel interneten hamar rá is jössz. http://www.latest-virus.com/latest-virus-files-backdoor-trojan-detected-report-on-20111026-3132/34
Programok crackjei elég gyakran tartalmaznak vírusokat, így ha már nem költesz a program megvásárlására, akkor egy vírusirtóra érdemes.
-
törölt tag
válasz
kyle23 #10774 üzenetére
Mostanra megtanultam az XP-t használni, rendben tartani, a socket-a-s gépemen is megy, mint a villám: 10sec a felállása, pár sec a leállás, a programok gyorsan, könnyedén futnak, a böngésző stabil, fagyás mentes. A net tele van trükkökkel, amivel ki lehet könnyíteni, stabilan lehet hónapokig, vagy akár évekig is használni, mostanra már csak hardveres probléma miatt kell újra telepítenem, belassulás meg egyéb xp-s betegség miatt nem. A vistától is ózkodtam, a win-7-et is ezért kerülöm: nincs kedvem újra tanulni-.opni-szenvedni őket. Igaz, jószerivel csak netezésre használjuk a gépet, ahhoz elég, a játékok terén nem tudom, mennyire használható manapság az xp.....
Ha nincs választásod és mindenképp a win-7-et kell használnod, akkor részvétem és sok sikert.
Esetleg próbáld meg a telepítő lemezzel a javítást. Vagy próbáld meg törölni a hibás programot, aztán újra telepíteni. De ha HDD hiba, vagy vírus okozza, akkor ez is kevés lesz. Ha vírusod van, akkor az gyorsan átmegy a többi partícióba is, elég ha onnan hallgatsz zenét,stb.. -
törölt tag
válasz
kyle23 #10766 üzenetére
Hard disk sentinel kiír mindent a HDD-ről. A gogül meg kidobja a letöltés helyét. A rendszer vissza állítás tulajdonképp használhatatlan az XP-n, a win7-et nem tudom. Inkább töltsd le azt, amit Cool... linkelt. De én mentenék mindent abbol a partícióbol, amin a WIN-7-d van...sőt biztonságosabb, ha minden képet, zenét leszedsz arról a wincseszterről, amin a win7-ed van. Lehet, hogy nem lesz baja, de az is lehet, hogy pár nap múlva újra kell telepítened, a legrosszabb esetben pedig új HDD vásárlás..de a sentinel kiírja, ha baj van a HDD-vel.
A chdisk, akkor fut le, ha a win rendszered megsérül. Ilyenkor megpróbálja kiszűrni a hibás fájlokat, ill azokat újra telepíteni, ha nem sikerül, akkor jön az általad tapasztalt hiba üzenet.
Nem mindegy neked, mire való a net keret rendszer? Nem megy, telepítsd újra oszt jóvan... -
törölt tag
válasz
kyle23 #10761 üzenetére
Sajna nem ismerem még a win7-et, de talán hasonló módszerrel dolgoznak, mint az XP-nél...menj fel a májkroszofték oldalára és keressd meg ott a farework programot...ha van újabb, mint a 2.0-ás, akkor töltsd le azt és telepítsd. De nem ártana egy wincseszter tesztet is lefuttatnod, ha eltűnik dll, bármi, a HDD boot szektorozódása (hú de szépen írtam le
) is generálhatja...
Ha van esetleg a mikroszoftáknál valami szervízpack, akkor próbáld meg azt is letölteni és futtasd.
A lemez ellenőrző programot sem tudom, hogy hívják a win7-nél, az XP-nél chkdsk a neve és nem jó, ha magától elindul.
CoolMan81: Megelőztelek, bibiii... -
szoke12
őstag
válasz
kyle23 #10759 üzenetére
Kérdés, hogy melyik program használja ezt a dll-t. Ha esetleg nem az ezt használó program rontott el vmit, lehet hogy egy másik progi (cleaner, defi, stb) a bünös. Vagy ami a legrosszabb és legvalószínűtlenebb: vírus. Egyébként meg lehet hogy csak a Win-nek nem tetszik.
Ha észreveszed, hogy az egyik progi nem úgy dolgozik mint azelőtt, próbáld meg újratelepíteni(persze csak ha nem jár adatvesztéssel). -
joe2005
senior tag
Részletes leírás:
Itt a hibaüzik
Itt a géped
Nézd meg, ha nem megy írj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged