Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fabor
csendes tag
Sziasztok. Nem tudom jó témába írok-e, ha nem, akkor előre elnézést.
Adott 2 gép. Egy asztali, egy laptop.
PC adatai : 1GB DDR1 ram 400mhz | ATi x1600 512mb | Intel P4 2,4 Ghz CPU | 40GB HDD |Laptop adatai : 2GB ram | Integrált INTEL 256MB vga | Celeron 1.73 Ghz | 80 GB (haldokló) HDD|
Történet: A 2 gépet egyidőben telepítettem újra (WinXP SP3). Az asztali számítógép már a telepítés után fagyogat, borzasztóan lassú.. Használhatatlan kb.. Ezzel szembe a laptop pedig villámgyors.. A lassulást mi okozhatja?

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Stitch
üzenetére
Első körben megnézném másik (kölcsön) táppal. Valamint lehúznék mindent róla,(még a ház előlapi csatlakozót is) csak a proci, memória, VGA maradna és így próbálnám, majd egyesével csatlakoztatnám vissza az eszközöket. Minden egyes eszköz csatlakoztatása után, gép indítás.
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
A probléma a következő:
1. pont: PC Power ON.
2. pont: A ventilátorok felpörögnek, de kép már nem jelenik meg a monitoron és a bekapcsolást jelző led sem világít.
3. pont: Innen aztán csak tápfesz elvétellel lehet kikapcsolni a masinát.
Tápfesz vissza majd ugrás az 1. pontra és láss csodát, a gép mintha mi sem történt volna elindul. Minden gyönyörűen fut, hibának semmi nyoma.
Annyi még, hogy van amikor a 1.-3. pontokat többször el kell játszani, hogy rendesen induljon.
Szerintetek mivel lehet a probléma? Miben keresendő a hiba?
(FSP Everest 400W, Asrock A770DE+, X4 640 CPU, 4 GB RAM, 1 TB SATA2, 400 GB IDE)
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, egy baratom megkert nezzem meg a gepet, mert nem indul. Ez egy p3-as gep 933mhz-es proci. Amikor bootol az xp megjelenik a win xp logo, aztan mikor beken hozni a win-t ujraindul. Gondoltam ujrarakom az xp-t, mikor cd-rol inditom hogy, leformazhassam meg ilyenek, akkor elkezdi a hardverkiepitest meg mindent amit ilyenkor kell, de mikor odaer hogy mar kene valasztanom hogy, particiot formazok, meg telepites egyszercsak bejon egy kek hatter ezzel a szoveggel. :hiba
Probaltam masik vinyoval ugysem jo. Lefutattam a memtest-et 20perc utan sem volt hiba.
Csinaltam bios default ugysem jo. Kivittem az alaplapbol az elemet visszaraktam ugyanez tortenik. Probaltam integralt vga-val, normalis vga-val semmi valtozas. Kerlek mondjatok meg mit tegyek? Azon kivul hogy kidobjam a kukaba
-
Mr X
veterán
válasz
üzenetére
Igen, én is arra jutottam, hogy valahonnan szerzek másik AM3-as lapot meg procit tesztelni.
A hőfokok rendben voltak, nem volt terhelés alatt a gép, a ház nyitott, asztal tetején. Különösebb melegedést nem éreztem sehol.
Ha minden igaz, estére meglesz a másik táp, azzal kiderül. Bár nem hiszem, hogy az lesz a baja (nem igazán illenek táphibára a tünetek), de hátha...
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Rendben! A memóriákat a memtest86+ progival teszteld majd, ha visszajöttél a nyaralásból.
-
Mr X
veterán
Üdv!
Tanács kellene. A jelenség:
Használtam a gépet, letöltöttem egy képet. Amikor meg akartam nyitni, elkezdett újra és újra felpörögni a HDD (másodlagos HDD). Majd merevre fagyott a rendszer. Kinyomtam, aztán mikor próbáltam bekapcsolni, se kép, se hang. CPU ventillátor felpörög, de semmi nem történik, speakeren sem kapok hibajelzést. A gépről lehúztam mindent, BIOS reset megvolt. Ugyanaz maradt.
Kivettem a RAM-ot, hátha úgy pittyeg majd, de nem. Így 3 esélyes maradt. Táp, alaplap, processzor. A VGA integrált. Megnézem majd egy másik táppal, bár nem hinném, hogy az lesz a ludas, mivel nem kapcsolt ki a gép, csak lefagyott.
Ha esetleg van tippetek, melyik komponens lehet a hibás, köszönettel vennék. Nem örülnék, ha feleslegesen kellene vennem egy AM3-as lapot vagy processzort, miközben pont a másik a probléma.
-
törölt tag
Üdv fórumtárs

Üdv!
Próbálj adatkábelt cserélni, de lehet, hogy az is elég, ha lehúzod az alaplapról és a hdd-ről, aztán vissza.
A hdd milyen állapotban van?
Az is lehet, hogy sétrült a boot szektor a hdd-n és emiatt indul nehezen (ha bizonyos idő után nem találja meg a gép, akkor pl 10 másodperc után már nem fogja keresni..) -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Szia!
Próbálj egy BIOS reset-et (Clear CMOS), ha nem jó akkor húzz le mindent az alaplapról. csak a rendszer vinyó maradjon, és próba. A memóriákat is mozgasd meg, vedd ki majd tedd vissza, egyesével is nézd meg a modulokat.
Ezután sem menne, akkor már egy kölcsön táppal próbálkoznék. -
nagyúr
Sziasztok,
Sajnos ide kell, hogy írjak, mert bizony nem indul a gépem.
A BIOS ellenőrzés lefut, majd pittyen is, hogy ok. Aztán megjelenik az "alaplap képe" (ASUS típusszám stb). Ezután kellene megjelennie a Win indításának, de nem jut rajta túl.
Ki-bekapcs, reset nem segít. A bill szerintem nem kap áramot, mert nem világít egyik visszajelző led sem.
Másodjára csinálja ezt. Az előző alkalom 2 napja volt, amikor 5-6 reset után túltette magát a dolgon és probléma nélkül betöltött, majd üzemelt is másfél napig. Eközben több dologgal terheltem, hogy hátha kiderül mi okozza, de semmi hiba nem volt.
Ma 15-20 indítás után sem éled.Ötletek?
-
törölt tag
válasz
kalmancsaba
üzenetére
Értem.
Láttam már ebből celeron 2.4-el is, de ha bontatlan konfig, akkor ok.
Ha az előző gazdájának is csak a csökkentett módban működött, az könnyen lehet az alaplap gyengesége is.
Tegyél bele egy vga-t (gondolom, van agp-s foglalata), lehet, hogy az integrált vga gyengélkedik. A másik cpu-tápegység próbáját is csináld meg.
Szedd szét a tápegységet és nézz bele, milyen állapotban vannak a kondik, van-e égésnyom, stb. Az alaplapon lévő kondenzátorokat is nézd át.
Vedd ki és tedd vissza a cpu-t, cserélj le a régi pasztát (a 2.8-as eléggé tud melegedni, ha a CPU hűtőt nem érzed melegnek, vagy akár forrónak is, akkor a túlmelegedés lassítja a procit ill kavarja be a gépet)
A gomb elemet is cseréld ki egy újra (akár ez is megzavarhatja a géped).
Mindezek arra jók, hogy kiderüljön: valamelyik hardvere rossz, vagy pedig maga az alaplap hibás. Műszerek nélkül ennyit tehetsz.
Olvasgasd a géped manual-ját, abból is a BIOS beállíttások részt, keresd az automata tuningokat és azokat kapcsold ki.
A memória sebességét csökkentsd egy lépcsővel.
A gép mindegyik része elég régi, tehát bármelyik okozhatja a problémát.
Más ötlet nincs.
Sok sikert a kereséshez. -
törölt tag
válasz
kalmancsaba
üzenetére
Nézd meg, hogy milyen CPU van benne. Ha ezt megtudtad, derítsd ki, hogy eredeti, vagy cserélt darab (lehet hogy az előző gazda fejleszteni akart, de nem sikerült jól). A bios-ban elvileg látnod kéne a cpu frekvenciát, szorzót, stb.
A többi dolgot is nézd át, amiket írtam a biost illetően.
A legegyszerűbb persze, ha rendelsz egy használt celeront, kb 1000 forintért hozzá jutsz...
-
kalmancsaba
tag
válasz
üzenetére
tnap próbáluk másik rammal azzal is ugyan azt csinálja winyótis próbáltam másik vinyóval sem jó a gép kábeleket és tápot nem próbáltam sztem vmi proci gond lehet mert a gép biosába van egy cpu infó azon belül cpu speed ott normal és comptible és csak az utóbiban tudná felrakni az xp de olyan lassu h 7óra alatt se sikerül neki....
-
törölt tag
válasz
MeszarosB.
üzenetére
A szabadon lévő helyekre bekötheted (én a pwr jelzésűt is használom, nincs baja se a gépnek, se a ventinek). A cpu 2-re is kösd rá nyugodtan: ha hűvös a géped, alapon megya venti, ha melegszik, akkor felpörgeti...

Ha nem így van, majd rám trómfolnak, ezt egyszerű paraszt ésszel írtam: használom, nekem nincs gondom. (a cpu 2-őt nem használom, mert nincs olyanom...) -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
MeszarosB.
üzenetére
A PWR -re kötheted és a CHA -ra mert rámegy a három tűs is. Alaplap manual 35-ik oldal. [link]
-
MeszarosB.
tag
Hi.
Az Asrock B75 PRo 3M-ben hova lehet bekötni a rendszerventilátorokat ?
Van a cpu cooler 1 mellett (amit nyílván a CPU ventilátorának kell) CPU 2 és PWR 1 (ami a tápé lehet), ezek 3 tűsek, és van egy CHA nevű, ami viszont négy tűs. A Xigmatec Asgard Pro-ban két 3tűs venti van. Tápon (Chieftech CTG 500 80PB) nem láttam csatlakozót. -
törölt tag
válasz
kalmancsaba
üzenetére
Cserélj memóriát és próba. A hdd adatkábelét is cseréld le próba erejéig.
Ha az eredeti tápegység van benne, akkor azt is cseréld ki próba erejéig.
A bios beállításokat nézd át, tiltsd le Spread Spectrum funkciót, ha van, olvass utána a géped bios beállításainak és egyéb minden automata tuningot kapcsolj ki benne.
Minden változtatás után próbáld indítani a gépet "NORMÁL" módban.
Az is lehet, hogy az oprendszered nem települt fel rendesen a gép hibás működése miatt. Futtass a telepítő lemezről egy frissítést (vagy javítást). -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
kalmancsaba
üzenetére
Csinálj egy BIOS reset-et.
Azt nem értem, hogy a "proci csak csökkentet módba működik"......??? A CPU vagy indul vagy nem!
A windows nem indul csak csökkentett módban? -
kalmancsaba
tag
sziasztok vettem egy dell gx270et a bioszon belűl van proci beállitás is a proci van normál és csökkentett mód a proci csak csökentett módba müködik hogy lehetne megoldani h normálba is ujra müködjön biosz reset vagy proci csere? Válaszotokat előre is köszönöm elég fontos lenne
-
Kezdő vagyok
őstag
[link]
Most jól működik,de hogy meddig,nem tudom.A DUAL BIOS,ha jól értem azt jelenti,hogy ha valami elállítódott benne saját magától(mert meggyüggyent),akkor visszaállítja a következő gépindításkor a jó beállításokat?
Előzmény:
THE SYSTEM HAS EXPERIENCED BOOT FAILURES BECAUSE OF OVERCLOKING.
LAST SETTINGS IN BIOS SETUP
MAY NOT COINCIDE WITH CURRENT H/W STATES
CURRENT CPU SPEED 17.0X200 MHz
MEMORY SPEED 1333 MHz
HT SPEED 2000 MHzAlaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH Cordless Desktop EX 100
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386 -
törölt tag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
A kontakt hiba a legnehezebben megtalálható probléma, a legkevésbé gondolsz rá és a legbosszantóbb dolog a PC-knél

Használd, majd kiderül, hogy mennyire stabil a géped
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Lehet,hogy olyan topicot kellett volna választani,hogy hol induló,hol meg nem induló gépek topicja.
Előzmények:
[link]Azóta jó,mióta pár összekötő kábelt kihúztam/bedugtam(a gép belsejében.)
Alaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH Cordless Desktop EX 100
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386 -
csigafej
tag
sziasztok,
Van egy Acer Aspire One ZG5-ös gépem és olyan hibát produkál, hogy bekapcsolás után kb 30-40 mp-el magától kikapcsol (Xp indítás közben, ha Biosban vagyok, vagy bármit csinálok) mindig ugyanannyi idő után. Akárhányszor kapcsolom újra mindig ugyanakkor kapcsol ki, mintha időzítve lenne (ebből gondolom hogy nem hűtő probléma lehet, gondolom többszöri bakapcsolás után előbb kellene akkor kikapcsolnia a melegedés miatt). Ezen felül folyamatosan hálózaba van dúgva, próbáltam már a bios frissítést, nem javult tőle, rendszervisszaállítást pedig nem tudja megcsinálni, mivel kikapcsol mielőtt betöltődne a képernyő... Ram-ot cseréltem, a probléma megmaradt.
Valakinek ötlete? gép saját topic-jában kérdeztem, de választ nem kaptam,
kösz,
Gyuri -
justo00
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ismerősömnek bekapcs. után itt megáll a gép és netovább.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi mindenkinek!

-
-
ebegab92
senior tag
szereztem egy ABIT AN7 lapot,aminek a baja a következő: indítom,az alaplapi lapteszter a 9.0 kódnál megáll (uGuru átadja a terepet a BIOS-nak).Gondoltam,hogy átírom a BIOS-át,de egyszerűen a Award BIOS recovery nem megy a floppyval.Gondoltam,hogy hot swappal és egy NF7-es lappal megoldom,de az se segített,mivel AWDFLASH nem engedi,vagy ha el is próbálom indítani,kifagy az egész.UniFlash szintén nem jó.Valami módszer,hogy otthon BIOS-t fel tudjak flashelni?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Mister_X
üzenetére
Persze, kiveszed az alaplapi elemet.

Melyik tápegységet vegyem topicban megmondják a tutit. Üdv. Win.......
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Tudnátok segíteni? [LINK]
-
papaty22
csendes tag
koszi a valaszokat es bocsi hogy nem vettem eszre de ugy gondoltam nem nekem szol,
megprobalom, amugy nemreg volt portalanitva -
törölt tag
válasz
papaty22
üzenetére
Vagy megsérült az oprendszered, vagy vírust kapott, vagy hibás egy hardvered, vagy a BIOS nincs jól beállítva....hírtelen ennyi jut eszembe

Még annyit hozzá fűznék CoolMan71 tanácsaihoz, hogy a telepítés után tedd fel az alaplapod gyártói oldaláról a drivereket, mert könnyen okozhatja ennek hiánya a problémát.
Az alaplapod BIOS-át nézd át, a VGA beállításoknál kapcsold ki a gyorsírás funkciót, illetve keresd meg a Spread Spectrum funkciót és ezt is kapcsold ki (könnyen okozhat instabilitást mindkettő). Jegyzed meg ezeket a beállításokat és ha több napja stabil a géped, kapcsold be egyesével ezeket és használd a géped.
Csinálhatsz még egy újra telepítést is, de akkor a meglévő op. rendszered töröld és másik partícióra telepítsd. Cserélhetsz adatkábelt a hdd-nél. -
papaty22
csendes tag
meg nem kaptam valaszt a kerdesemre, es addig nem fog mukodni a masik gep
nem indul a gep csak loadingol es restartol mi a baj?
legyszi valaszoljatok
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
papaty22
üzenetére
Kérlek, írd le, hogy milyen alkatrészekből áll a géped.
Gépet portalanítsad, a memória és a VGA érintkezőit tisztítsad meg, csatlakozókat ellenőrizzed. Amennyiben két memória modulod van, egyesével slotokat végig próbálva indítsad a gépet.
Kérjél kölcsön másik tápot, egy próba erejéig. -
TcK-BOY*
tag
3napja vettem a lapot.
Holnap csereltetem masikra es megprobalom ugy meg veszek corsair tapot. Ha ugysem jo proci is visza
-
papaty22
csendes tag
segitenetek nekem?
az a gondom hogy nem indul el a szamitogep csak loadingol es restart, tegnap tettem uj windowsot, ma reggel meg ment a gep, es este mar nem mi lehet a baj ? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
TcK-BOY*
üzenetére
Proci csere elött volt BIOS frissítés a legújabbra.
-
wowpegazus
tag
halleluja
elindult!sata 2 . 1 ből újra telepítéssel, és a hdd 2. boot sorrendjével. +bios frissítéssel
Köszönöm urak!
-
TcK-BOY*
tag
SOS!
Nem indul el a gépem.
Vettem Core i3-at, és alapon 54Con megy(BIOS szerint), amikor megpróbálom elindítani a windowst, akkor bejön az ablak(Win7), hogy tölti majd elszáll, és ujraindul a gép.
Próbáltam mindent nem indul mi lehet a baj?
SÜRGŐS PLS!
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
wowpegazus
üzenetére
Elvileg nem szabadna újraindulni dvd-ről a telepítésnek, csak, ha mikor kéri, hogy nyomj egy billentyűt a dvd-ről telepítéshez és nyomsz is...
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
wowpegazus
üzenetére
Lapozd át a könyvet, amit alaplaphoz kaptál, a bios beállításait, hátha rátalálsz ott valamire.
Próbáld pendrive-ról telepíteni, lehet dvd nem tetszik neki, meg f12-nél hogy miről bootoljon.....talán. -
wowpegazus
tag
amúgy a windows telepítő elindul. Feltelepül. Amikor újraindul vegyem ki a dvdt? vagy hagyjam benne? mert akkor ismét újraindul a telepítő...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
wowpegazus
üzenetére
Akkor vedd ki a VGA-t és nézd meg az integrálttal, hátha. Több ötletem már nekem sincs sajnos, csak a másik vinyó.
Vagy még ha két memória modulod van, akkor csak az egyiket használd a slotokat végig próbálva, majd a másikat.szerk: (#15235) wowpegazus: Igen vedd ki a lemezt.
-
wowpegazus
tag
Kezdem feladni.
Upgrade 1.4 re megvolt.A winyó sata II es. Bedugtam a sata 2. 1 csati aljzatba. Fekete alaplaphoz kapott sata kábellel csatlakoztam. 6gb/s sebesség van rajta.
Bent van egy sata dvd sárga színű sata kábellel 1,5 gb/s sebesség van rajta.
nincs más eszköz bedugva.
Szedjem ki a videokártyát? már komolyan kifogyok az ötletekből.
Winyó formázva is volt.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
wowpegazus
üzenetére
Jó, csak az az egy HDD legyen rádugva telepítés idejére. Teljes vinyó formázás is volt?
Amennyiben így sem jó, akkor másik HDD-vel kellene megnézni.szerk: (#15231) wowpegazus: Azt hittem azon már túl vagy......amúgy visszafelé kompatibilis, tehát elvileg mennie kellene.
-
wowpegazus
tag
Kezdek gyanakodni erre a winyóra. 3 gb/s az lehet csak sata 2. Megpróbálom sata 2 dugaljból indítani.
-
wowpegazus
tag
Megtörtént a frissítés, továbbra sem indul.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
wowpegazus
üzenetére
Akkor első körben legyen BIOS frissítés, mert van újabb. (1.40)
Innen letöltöd és frissíted. (van ott leírás is hozzá) -
wowpegazus
tag
Ma vettem a cuccot.
Radeon 6850 videokártya van benne.Indításkor azt írja:
Pcie 2 generation
cant find any devicea bios B75 Pro3 P1.20
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
wowpegazus
üzenetére
Érdekes, hogy elsőre másolni tud rá és utána meg nem látja........
Frissítsed az alaplap BIOS-t ha nem a legújabb lenne, esetleg cseréld ki a sata kábelt.
Integrált VGA-t használsz, vagy van diszkrét kártya benne? -
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Megvettem az Asrock B75 pro 3 alaplapot az i5-ös procival, azonban rögtön a windows telepítésnél gondom támadt. Eddig csak IDE-s winchesterekkel volt dolgom.
Egy hitachi 500gb sata3-as winyó és egy sata dvd író is rendelkezésre áll.
Win7 telepítése közben odáig eljut, hogy első körben feltelepül minden, újraindul egyszer a gép, és aztán kakukk, nem ismeri fel a winchesztert.
A biosban látszik a winyó, be is van állítva a boot elsődlegesre. Sata3 0 és sata 2 ből is próbáltam indítani, de nem települ tovább.
Tudom nem ide kéne írni, de nem találtam rá topicot. Tudna valaki segíteni? -
CoolMan
MODERÁTOR
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Másfél hónapja elszállt az alaplapom, 2x lett eddig cserélve és még mindig nem működik a számítógépem. :S
Teljesen másfajta alaplap került bele és ugyan az a hibajelenség.
Monitorra nem ad ki képet, egér és billentyűzet pedig nem kap feszültséget.
BIOS reset megvolt.
Ki húzgáltam mindent, majd visszadugtam.
A processzor jól működik szerintem, mert pörög minden venti, a gép feszültség alatt van.
Memória biztosan jó, mert másik gépben is ki lett próbálva.
VGA-t nem tudom biztosra, de ha kiveszem a lapból és rádugom az alaplapi VGA-ra, ugyan úgy fenn áll a hiba.
Alaplap is jó, mert másodjára lett cserélve másik típusú is és ugyan az a hibajelenség.
DVD író és a vinyó nem hiszem hogy galibát okozna, mert ha leválasztom, szintén nem jó.Ha a Speakert rádugom 6 rövidet sípol mikor elindítom a gépet.
Az lehetséges hogy a tápom rosszalkodik vagy mi lehet gond, valaki találkozott már ilyen hibajelenséggel?
A gép az adataim között megtekinthető. -
allein
addikt
Üdvözlök mindenkit. Adott két IBM fekvő gép, pontos típus 821216G, mindkettőnek BIOS problémája van. Feláll a rendszer de nem normális, hogy hiba üzenetek jelennek meg. Átböngésztem a könyvet de nincs bővebb leírás a BIOS-ról. Ki tudna segíteni ezzel kapcsolatosan?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valaki tudna segíteni, hogy mi a túró az az ETD.sys? Egy ilyen hibával vágott ki kékhalálba a Win7 Home 64bit...
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség (igaz, ez beindul, de tovább nem jutok):
Kaptam egy gépet WinXP telepítésre, fel is kúszott, de se az USB (egér megy, pendrivehoz driver kéne, amihez kéri a telepítőcd-t), se a CD, se a LAN nem jó.
Valakinek valami tipp?Innen felraktam a legújabb IDE drivert, és a LAN-t is próbáltam, de az XP varázslójával kéne, az meg azt mondja, nincs ott semmi neki megfelelő.
-
ebegab92
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
Elképzelhető
Egy újrarakás?Előtte még próbáld ki a Kaspersky Rescue Disk 2010-et.Írd ki DVD-re,de pendrive-ra is lehet rakni.Ezután indíts ezekről az eszközökről,frissítsd az adatbázisát,majd ellenőrzés 
-
3psilon
aktív tag
válasz
3psilon
üzenetére
Hali!
Tovább megy a szívás, összevissza fociznak velünk, a gép tulaja meg idegbajt kap (meg én is lassan).
Nagyon gyanús, hogy egy alaplap prdukál egy hibát, majd kicserélik, és ugyanazt csinálja tovább.
Az a baj, hogy a "minden néhányadik újraindításra nem indul, egyébként semmi baja" tünetnél kinek jutna eszébe, hogy a proci a rossz? A szervizesek hüledeznek, nyammognak, néznek, hogy hát igen, valószínűleg a procival nincsen baj, de akkor miért rossz még mindig?Szerintetek lehet, hogy a kínai asrockosok fogták, átcímkézték a lapot és visszaküldték ugyanazt?
u.i. ismételten megjegyzemn, többféle táppal, memóriával próbáltam, minden periféria és tároló lehúzva.
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a gép egyfolytában lefagy?
Amikor bootolásnál is befagyott akkor bios reset meg a ramok ki-be rakása megoldotta.
Lehet, hogy vírus?
Elkezdtem letölteni egy vírusirtót, lefagyott, újraindítottam és nem találtam semmit a vírusirtóból, mintha el sem kezdtem volna letölteni. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
freelanced
üzenetére
Üdv!
Azért azt elárulhatnád, hogy még milyen alkatrészekből áll a géped.
Ellenőrizd a táp csatlakozókat, (matattál a gépben, lehet valamelyiket félig kihúztad) vedd ki a VGA-t, memóriákat, majd tedd vissza. Csinálj egy BIOS reset-et. (Clear CMOS) -
freelanced
addikt
Üdv! Kérlek segitsetek!
Néha csinál olyat a gépem hogy elinditom el is indul a fényből meg a hangokból itélve de nincs kép a monitoron.... nem túl zavaró általában újrainditom és működik is...Ez volt a minap is felkeltem bekapcsoltam a gépet nem volt kép de ment meg minden kikapcsoltam mert gondoltam ha már úgysem megy berakom az új hdd kábelt. Beraktam minden okés összeraktam vissza a helyére erre mikor inditanám el akkor semmi. Se kép se hang el se indul a gép. Nem tudom mi lehet a gond..... Olyan mint ha kihúzódott volna valami kábel vagy ilyesmi... Mi lehet a gond?
Asrock H61M-US3S alaplapom van.
Segitsetek kérlek! -
Tod_5
csendes tag
Nem hiszem, mert a 2 xp és a w7 is korábban jó volt.
De igen, már arra is gondoltam. Most kértem kölcsön másikat, holnap megnézem azzal mi lesz. -
Stevan87
tag
-
Tod_5
csendes tag
-
Tod_5
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Tuning nincs. A gép alkatrészeit én válogattam össze, de kértem összeszerelést és tesztelést.
cpu: i5 2320
ram: kingmax 4gb 1333mhz
táp: fsp aurumn 400w
vga: holnap lesz egy 7770
ssd: corsair cssd-f60gb3a-bk
alaplap: asrock b75 pro3
A Windowst próbáltam utána egy régebbi hdd-re telepíteni, de azzal is ugyanaz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindegy, ha legközelebb is előjön a hiba, akkor próbáld végig amiket írtam.

Majd szerzek egy jobbfélét, mit ajánlanátok 250-300W körül ami nem drága?