- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak maga az ures ajto bontoba 15eFt, komplett ajto 35eFt-ert van itt Debrecenben. Annyit nem tudunk, hogy az ablakemelo serult-e, mert most csak felig megy le az ablak. Viszont 10eFt-ert lattam hozza ablakemelot, szoval annyira ettol sem felek.
A kerdes az, hogy inkabb a gyari szerviz csinalja meg gyari alkatreszekbol, es igy is oruljek, hogy nem kell fizetnem.
Vagy probaljam meg ugyeskedni, es akkor hatha meg ingyen kijon a rozsda megcsinalasa is egy kalappal.De akkor ha jol ertem, de azt mondod, hogy a gyari szervizben nem lesz tul profi a fenyezes?!?!
(#20161) FerNandor: Ilyen szinu ajtot, nem hiszem, hogy talalok. Eleg ritka szin, es raadasul meg 3 ajtos is.
-
giigz
veterán
Sajnos van egy olyan sejtésem, hogy igazad lesz... De legalább tudom, mi a gond... Egyébként mennyibe kerül egy ilyen bekábelezés kb.?
Ha nemsoká elviszem a szerelőhöz, akkor ő ott pár perc alatt, vagy mondjuk egy félóra alatt meg tudja csinálni, vagy ez nagyobb folyamat, és ott kell hagynom?
Ja, és mi a f@szomért nincs nekem bekábelezve?
-
giigz
veterán
Így vesszők nélkül nem világos teljesen...
Tehát az ecut hogy nullázzam le? Azt írtad le, ezzel az akksis valamivel?
Tehát vegyem le a sarut (pozitívat?), utána mit jelent a pihi? Az új óra meg be van rakva most, akkor azt vegyem ki előtte? Majd saru le, és új óra be? Utána 1-2 órát várjak a semmire, és akkor rakjam vissza a sarut? Ez lenne az ecu nullázás?
-
eTrade
tag
Köszönöm az Infót, ezek alapján ez nem olyan "a szomszéd ismerősének az ismerőse javasolta" dolog.
Kicsit utánanéztem és találtam valamennyivel olcsóbban: Gasoline Fuel Filter MANN WK6002 -
FerNandor
őstag
gázolajszüröböl én is Mannt vettem, mivel a delphit nem tudtam, nem volt. amúgy delphit. viszont a mann nagyon jó, de nem tudtam kideríteni, hogy milyen finosmágú a szüröje. írtam a német üfsz-nak és úgy emlékszem, hogy ilyen 2 mikoronos az a szürö, ami nekem kell, szóval gyári képességü. úgyhogy akkor nem szar
az enyémhez 11ezerFt.
-
FerNandor
őstag
akkor én meg folytatom a te gondolatmenetedet
, de nem neked szól
lengéscsillapító SocketA autójához: monroe 14285Ft/db, starline 9615Ft/db, szóval olcsóbban is meg lehet oldani. lángnál.
vezérléscserét autó "költségeibe" meg fölösleges beleszámolni, mert az nem elromlik meg elkopik, hanem az kötelezöen cserélendö.
"- Vezermuszij szett, vizpumpaval (Gates kerult bele) 50eFt
- Gates szett+dolz vízpumpa 49k listaáron"
ja.. a benzines olcsó, mi? nekem 55ezer alatt volt a nagyszervíz szereléssel. van benne még váltóolaj, fékolaj, hütövíz meg hosszbordásszíj. okosan kell csinálni, ha nem "szeret" az ember sokat költeni.walker hátsó kipuf 17216Ft
-----
imyourfriend véleményem szerint a dCi-ket könnyebb elb@szni (használat és szerelés által is), mint megcsinálni, és megcsinálni is qrvára könnyü, olyannak, aki nem ért hozzá, csak utána nem lesz jó. renault-hoz meg nem szabad menni, ilyen egyszerü, csak akkor, ha annyi pénzed van, hogy már nem tudod, mit csinálj vele. nem ért ott senki semmihez. tisztelet a kivételnek. a jó szerelök szerintem már onnan is eljöttek és inkább maszekolnak. akik meg ott vannak... azt sem merném rájuk bízni, hogy mossák le az ablakot. erröl eszembe is jutott egy népítélet...
-
imyourfriend
őstag
1 millió körül talán ér, nem arról van szó de ki az az agyalágyult aki ilyen szart talál ki? Renault 19-ünk volt előtte az rendesen működött, mióta megane és a török thalia bejött meg hozzányúlt 1-2 okosabb ember azóta szar mind. Nem szemetelni szeretnék, de a szervízben jórészt Francia autók parkolnak különböző "hibákkal" így megelégeltem, szerinted mit érdemes kezdeni vele? Sokan mondták hogy elpasszolni azonnal,érdemes lenne ugye?
-
Nordik
őstag
Köszi!
Hát ha már szét van szedve ilyen szinten a motor akkor a fő és vezérműtengely szimmeringeket is cseréltetem, egyrészt nem drága, meg gondolom nem egy nagy ördöngősség a cseréje.
Hűtőfolyadék az tavaly ilyenkor lett teljesen cserélve, nemtudom mennyire lehet trutyis...
Szelephézagállítás megvolt illetve gyertyákba olyan 8ezer km körül lehet, azok is voltak cserélve.
rob210 Olaj még annyira nem esedékes, most inkább ez jelent nagyobb kiadást, olaj az majd 1-2 hónap múlva. A kicsike már 21 éves, túl sokat nem szeretnék rákölteni, valószinű ez lesz az utolsó vezérműszíj cseréje.
De most próbálok még mindent megcsináltatni amit tudom, hogy rossz vagy ráfér és talán néhány évig még elmegy alattam és nem lesz egy pénztemető...
-
giigz
veterán
Egyszer azért is elérem a gyári értéket
Csak találnék egy olyan szerelőt, aki mindent tud az autóról, mint pl. rob, és akkor nem kellene egész nap ide írkálnom az ilyen szereléssel kapcsolatos dolgokat, amit már tavaly novemberben meg kellett volna csinálni a szerelőmnek...
-
giigz
veterán
-
mycso
Topikgazda
Na pont ez az, amivel én nem értek egyet.
Ha kell egy autó, akkor az az autó (nyilván a kerethez/lehetőséghez képest) olyan legyen, mint amilyet szeretnék.
Az autót is tekinthetjük magán felhasználásra extra cikknek, vagy ilyesminek, tehát nehogy már ilyet számolgassak, hogy majd milyen szerviz miatt hogy éri meg (nyilván értelmes keretek/határok között) ha már egyszer lehet saját autóm, az olyan legyen, ami a lehetőségekhez képest, maximálisan kielégíti az igényeimet.Én ezt így látom. Persze nem minden áron, de ez a kilóméter mizéria, hogy melyik mennyi futásnál ajánlott, továbbra is egy nagy baromság. (annó az autós topikban ment 1-2 ember részéről, ez a gázosautóalegjobb, mertjajjdejó és szardízel --> hát hajrá, használja a gázos autót, de attól még baromságokat nem kell beszélni --> nyilván munkaeszköznél más lehet a helyzet, de ott sem áldoznék fel mindent a kényelem/használhatóság oltárán)
Annó felmerült ez a kombi dolog is, hogy sokak szerint:
- többet fogyaszt
- zajosabb
- nehezebben fűthető be, rosszabb a páramentesítéseEzekkel már akkoriban sem értettem egyet, mert szerintem elhanyagolható a különbség egy 5ajtóshoz képest. (valaki akkor kiszámolta, hogy 10 év alatt húdesokat spórolnék egy 5ajtóssal a kombihoz képest De hát WTF, ebbe felesleges is belemenni)
Viszont, amit az előbb említettem, hogy olyan legyen, amilyet szeretnék --> na itt jön képbe a kombi és erre írtam annó, hogy nem tudok rá negatívat csak pozitívat mondani egy 5ajtós vagy szedánhoz képest. Ha csak évente egyszer használom ki a nagy csomagteret (ami nem így van), nekem már akkor is megérte.
Számomra ugyan ez a dízel vs. szívó benzines közötti különbség.
Ha majd cserélni kell két kilóért a kettőstömegűt, valahogy benyelem és megpróbálom megoldani, nem fogok azon pörögni, hogy a benzinesnél bezzeg nincs ilyen és miért nem azt vettem.(ide egy apró sarkított hasonlat: ha van egy 2110-es nokiám és megpusztul benne a kijelző, akkor kicseréltetem 500FT-ért, ha van egy S4-esem, abba vagy 60K DE mégsem 2110-est használok
)
-
FerNandor
őstag
mondjuk nem értem ezt a km-es dolgot. még újonnan jól van, ha annyival drágább egy dízel, mint egy benzines, hogy "sokat kelljen" vele menni. na de egy használt autónál, mit számít? évi 10ezerkm-t is ugyanúgy el lehet menni dízellel, föleg ilyennel, ami régebbi konstrukció és nagyon tartós. miért kéne vele menni évi 25-35 ezer km-t..?
-
rob210
Topikgazda
csak olyan dolgot szoktam ajánlani, amit kipróbáltam és bevált.
Örülök, hogy neked is jól teljesít.Giiigz ne haragudj, de te nem vagy normális.
Szerinted mi a pöcsömnek linkeltem be a nívópálcát neked?
Azért, mert az az után gyártott a miénkhez és ugyan nem ugyan úgy néz ki de az a belevaló.
Azért mert máshogy néz ki a kupakja, a szorító része a hossza és a mérete ugyan az a kettőnek.Ez kb. olyan mint a pin@ mindegy az, hogy barna a haja a csajnak vagy szőke alul ugyan az való bele.
ennyi pénzért faragtam volna neked kettőt.
-
WolfLenny
senior tag
-
-
tresh
veterán
Na sikerult beszelnem a tulajdonosaval nagy meglepetesemre az auto magyarorszagi es ahogy irtam fullos a felbort leszamitva.kicsit beszelgetem vele hogy milyen ez a 1.8 16v fogyi dinamika szempontjabol es kb azt mondta amire szamitottam.viszont azt o is meg emlitette hogy eddig csak 1db ugyan ilyen kocsit latott ami 5 ajtos es ilyen felszereltseggel van
Orultem hogy lattam ezt a gepet legalabb tudom hogy nem celtalanul keresgeltem ilyen motorral szerelt gepet mert letezik
-
Nordik
őstag
Terpeszteni szerintem nem terpeszt, ilyet nem veszek észre.
Az biztos, hogy leng, de ezt is csak akkor veszem észre ha ketten ülnek még bent hátul és ugye ilyenkor meg is van ülve. Ezek is olyan 80km/h-nál jönnek elő.
Hát remélem, hogy a lengéscsillapítók cseréje megoldja, már azon gondolkodom eladom a francba ezt az autót, már úgyis 22 éves, talán valami kis pénzt kapnék érte... Ennyi idős korba már csak pénztemető lesz...
-
just
aktív tag
Csak mert ugye m2 ph2_t csak projektoros lámpával adták ki és létezik xenonos meg sima projektoros. A különbség a projektornál csak a foglalat úgy tudom. Az a kérdés, hogy a h7 foglalat kicserélhető a facelift előtti xenonomra. Na meg hogy a ph1 és ph2 lámpa csatlakozói egyformák...
-
giigz
veterán
Próbáltam már
Akkor meg félméterre a seggemben van, és mivel olyan forgalom szokott lenni, hogy alig lehet előzni, ezért nem csinálok sort magam mögött, inkább megyek 90-100-zal amíg lehet, így is sokszor megelőznek. Egyébként meg sokszor 80 körül lehet menni, mert teherautó vagy busz mögött alakul ki a sor, és akkor úgy megyek végig mögöttük
-
rob210
Topikgazda
A kresz rájuk is vonatkozik, de nem kell vizsgázniuk belőle, pedig ugyan úgy a forgalomban résztvevő jármű.
Szóval én simán kötelezném a segédmotoros vizsgára.
Utána pedig már számon kérhetőek.Ezt szorgalmazni kéne, legalább nem megint az autósokat húznák le, végre egyszer a bicikliseket is meg lehetne vágni.
Ez miért nem jut eszébe Orbán apunak.
Mindig az autós a hibás mindig az autóst kell fejni.
Pedig én élek a gyanúperrel, hogy az esetek 60%ban nem az autós a figyelmetlen.
Legalábbis nekem eddig biciklis afférom 3 volt mind a 3 ban a biciklis volt a barom. -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Renault megane 1 be milyen márkájú aksit érdemes venni, az ilyen optima hifi akksira nembiztos hogy telni fog, gondolok Vartára vagy valami árban elfogadhatóra, de nem ismerem jól a márkákat
Hétfőn lesz lehetőségem megnézni mekkora akksi fér be max, szeretnék 60-70Ah körülit -
FerNandor
őstag
renault szervíznek nem szabad hinni, csak olyan rendes szerelönek, aki ért hozzá és tényleg nem lehúzni akar. ja aztán majd kicseréltetné egy ember ezt 600ezerért és utána ugyanúgy elmenne az alapjárat stb. aztán a végén kicserélné egy maszek szerelö a mittudoménmilyen jeladót 12ezerért és ennyi...
-
giigz
veterán
Most néztem meg, álló motornál nekem is így jár, bár a kuplung nélkül még nem próbáltam, de kuplunggal nekem is mint a vaj...
Csak járó motornál jön néha az, hogy az 1-est lezárja, és akkor abszolút lehetetlen berakni, csak kuplung ki-be, és akkor talán már jó lesz... Lehet hogy egy olajcsere nem ártana neki, amit meg is fogok csinálni nemsoká, csak gyűjtsem ki a pénzt, hogy elmehessek a szerelőhöz, és akkor lesz nemulass
-
tresh: Voltam Renaultnal, elvileg ott segitenek. Mar tegnap meg is kerdeztek, van egy bontott fekete ajto. Lehet majd megcsinaljak a kuszobot meg a jobb elso sarvedot is (az nem most serult). Az uj ajto amugy 150eFt lenne, csak mivel 10 eves a kocsi (5 even felul van) igy lesz ra elevules is, szoval 30-40-50eFt-ot nekem kellene fizetnem.
Szoval valoszinuleg bontott ajto lesz, meg lefenyezik a teljes jobb oldalat... remelem megcsinaljak, hogy ne usson el a masik oldalatol. Ha nem, akkor kovetem a Ford-os not, hatha nekimegy a jobb oldalanak isCsak a no KOBE-nel van biztositva, es nincs Debrecenben egy karszakertojuk, par naponta jar at Nyiregyhazarol. Szoval most varhatok ra... Meg ragaszkodnom kell hozza, hogy Renaultnal nezzek meg a kocsit, es akkor majd ott segitenek.
(#19328) giigz: Annyira nem tudom, mert en a parkolassal voltam elfoglalva, mert mogettem volt egy kuka, en meg azt neztem foleg. Baratnom ult mellettem, annyira nem is lattam tole, hogy mi van jobb oldalt.
Csak aztan bnom elkezdte mondani, hogy "Kincsem, kincsem!", odaneztem, akkor mar semmit nem tudtam csinalni, meg dudalni se. Csak remenykedtem, hogy megall... de nem... -
(#19318) tresh Tudoooooom, viccelek na!
(#19319) mycso En csak annak orulok, hogy csak az ajto serult, az konnyu lesz javitani. Ha a kasztni is tort volna... na meg, hogy a legzsak nem nyilt. Akkor az totalcar!
(#19320) MMA87: Igen, sajnos tegnap belenktolattak egy parkoloban.
(#19321) giigz Igen, ez az... pedig szombaton es vasarnap is takaritottuk a kocsit, kivul-belul leapoltuk...
-
giigz
veterán
Hát remélem ki fog szolgálni... Csak annyira idegesít a dolog, hogy rendberakom most a nyáron, szeptembertől elkezdem belerakni a kilométereket, és akkor se klíma, se ABS, se légzsák, a kocsi meg nem megy, de cserébe zabál...
Szóval nem tudom teljesértékűen szeretni, ha beleülök, úgy érzem, hogy én most beültem egy ócskavasba, ami legalább jó sokba került...
Pont ma gondolkoztam rajta, hogy mennyivel jobban érezném magam a Focusban, az sokkal jobban tetszett, 1.6-os 100 LE, jobban megy, jobban fogyaszt, klíma, ABS, jól kinéző könnyűfém felni, sötétített ablak...
Csak az meg körbe volt törve, de a motor mint egy vaj (az enyém meg mint egy traktor, erőtlen, stb...), kormányzás jobb, meg vezetni is jobb volt...
Na mind1...
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest