- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor_01
senior tag
válasz
repvez #12919 üzenetére
A K200D pedig egy jól sikerült váz, rövid ideig árulták csak (túl jó volt az árához képest).
Két oka lehet a gondodnak (vagy több):
- Az obi gyengus ehhez a teszthez. Annak idején a a legolcsóbbnak és leggyengébbnek számított. Szerezz erre a célra egy jobb obit.
-Elállítódott az autófókusz. Próbáld meg kézi fókusszal. -
_csocso_
senior tag
-
-
-
Mikisys
őstag
válasz
repvez #11755 üzenetére
Én minden képet 5600K-fokra állítva (napfény) exponálok és a PS-ban is ide húzom a fehéregyensúlyt, még nem volt gondom a képekkel.
Középső fókuszpont van kiválasztva és erre van állítva a fénymérő is, együttesen dolgoznak, AE-AF Lock.
A színek jók, éjszakai felvételek is jók, bár csillagokat nem fotózok.
Minden képet RAW-DNG-ben mentek, majd feldolgozom.
100-ból 1-2 nem sikerül, többnyire bemozdulás, vagy egyéb, külső ok miatt.
Pentax K200D+Pentax 17-70/F4 objektívvel fotózok.Sok sikert!
Üdv!
-
l_gyuri
csendes tag
válasz
repvez #11751 üzenetére
A manuálban cca. ez van:
Kapcsold az üzemmód tárcsát P, Sv, Tv, Av, vagy M módba.
Nyomd meg az Fn gombot.
A menüből válaszd a fehéregyensúlyt (balra)
A legalsó pont a kézi beállítást (le..)
Keress egy szép világos fehér felületet.
Exponálj.
A tárcsával választhatsz a képen kisebb területet,
akkor nyilakkal terelheted ezt a kép megfelelő részére.
Nyomj OK-t. -
csakb
őstag
válasz
repvez #11492 üzenetére
"Amugy az eredeti témánál maradva a napfogyatkozás megörökitésére szerettem volna tanácsokat és beállitásokat kérni."
De konkrétan mit akarsz? Ha nagylátóval táj, meg ilyesmi, akkor teljesen jól fog menni a fénymérés, mert egyáltalán nem lesz annyira sötét, sőt.
Ha meg telével/távcsővel a Napot, akkor ahhoz úgyis kell egy combos szűrő, és ott meg működni fog a spot mérés, de akár holnap annyit kísérletezhetsz a Napon, amennyit akarsz. Ha a felét kitakarja majd a Hold, attól még bazi fényes lesz a maradék fele.
-
X2N
őstag
válasz
repvez #11501 üzenetére
Persze, mert a gép fényérzékelője az átlagos felhasználásra van kitalálva nappali fényviszonyok közé, este másodpercekig kell exponálni h kb jó legyen a kép ahhoz meg már állvány szükségeltetik. Augusztus 20-án fotóztam tűzijátékot, iso 100-n f11-el átlag 3-4 másodperc volt az expó.
-
-
faki_
senior tag
válasz
repvez #11492 üzenetére
Komolyan nem világos, lehet, hogy csak nekem. Valami konkrét példát nem írnál? Valami ilyesmit:
Le akarsz fotózni egy mezei fityfirittyet kitobjektívvel 35mm-en. Rekeszprioritásnál 5.6-ot állítasz, ott már biztosan viszonylag jó a képe és megfelel a mélységélesség a téma miatt. Az ISO-t hagyod automatán 100-800 között, mert ez tűrhető eredményt ad, erre a gép adni fog egy fényviszonyoktól függő záridőt, ill. beállítja az érzékenységet (igyekszik minél alacsonyabb ISO-t és az adott gyújtótávon kitartható időt használni). Ha látod, hogy nem valami extrém hosszú időt kaptál, akkor bátran nyomod a gombot. Ha annyira kevés a fény, hogy a gép szerint túl hosszú a záridő a legmagasabb ISO értéken is (de ezt te is fogod tudni, mivel nem kezdő vagy), akkor valószínűleg villogni fog a stabilizátor jele, talán a rekeszérték és/vagy az ISO érték is, hogy valamelyiken változtass a biztos eredmény érdekében vagy használj állványt! Itt hol és milyen segítséged vársz még?
-
X2N
őstag
válasz
repvez #11492 üzenetére
Én a helyedben Tav-ra állítanám a gépet, és úgy próbálnák meg fotózni, itt csak a rekeszt és a záridőt kell állítanod. Rekeszt állítsd nagyra(f szám) ha nagy mélységélességet akarsz, kicsire ha mosott hátteret, általában a legszűkebb blende-nél 2x nagyobb blende adja a legélesebb képet. Záridőt meg annak függvényében állítsd hogy milyen gyújtótávolságon fotózol, és mit. [link] Gyorsan mozgó dolgoknál 1/500 és többre, álló tárgyakat 1/50, 1/100. Általános szabály hogy teleobjektíveknél pl egy 400mm-esnél legalább 1/400-addal kell fotózni, hogy ne mozduljon be, jelen esetben még ennél is többel a crop szorzó(1,5x->1/600-as záridő) miatt.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
repvez #11484 üzenetére
Mi az hogy nem hoz nagy változást?
Egyébként nem a expo korrekcióról beszélek.De most nézem a vázat és lehet neked nincs is EV csúszkád, aminek pont az e lényege, hogy lásd a gép szerint ideálishoz képest alul vagy felül exponálsz-e az aktuális beállításokkal. Ez egy dinamikusan változó sáv/csúszka, itt a 9-es:
Ez esetben pedig használd ésszel a prioritás módokat. Vhogy csak kell jeleznie a váznak, hogy mi a helyzet.
M módban pedig zöldgombozzál serényen. -
nagyúr
válasz
repvez #11479 üzenetére
Véletlenül sem támadólag kérdem, de mióta is van meg a K200-ad?
Ahogy a kolléga is mondja, erre valók a prioritás módok, amik újabb vázakon már paraméterezhetőek is. Amennyiben ezek az értékek számodra nem felelnek meg, szépen áttekersz M-módba és tovább próbálkozol. Mert ugye próbálkozol?! A zár jó eséllyel úgy is túlél minket, szóval nem az lesz korlátozó tényező.
Ilyenekkel meg, hogy fénymérő nem most kell elkezdened babrálni, amikor még látszólag a gépedet sem ismered teljesen. Csak feleslegesen túl akarod bonyolítani a dolgot. -
VGNGR
senior tag
válasz
repvez #11479 üzenetére
Akkor te nem manualban hanem valamely prioritás módban akarsz fényképezni. Rekeszprio (av) esetén az általad megadott rekeszhez állítja a gép a záridőt. Tv módban meg fordítva. Ha nagyon ragaszkodsz a manuálhoz akkor is jelzi a gép, hogy az általad beállitott értékekkel túlexponált vagy alulexponált kép várható. Addig tekergetheted az értékeket, amíg be nem áll nullára az EV.
-
mumk1
addikt
válasz
repvez #11468 üzenetére
Távvezérlésre nem sok lehetőség van régebbi vázak esetében, legfeljebb olyan telefonnal, aminek van infra portja, azzal lehet exponálni.
A K-S2 talán ebben lépett előre a legtöbbet. Ezzel az alkalmazással flottul lehet mindent állítgatni és egy 7" tabletre kirakva az élőkép, már igen kellemes tud lenni. -
Colonel993
senior tag
válasz
repvez #10332 üzenetére
Igen mert régen nem voltak sportfotósok vagy szimplán fotósok...
AF nélkül is van élet, sőőőt...Pentax 100-300 -as üveggel nem lesz több mint 1:2 -es leképezésed... A Tamron 70-300 -assal viszont igen...
Ennél olcsóbb néptele viszont nincs, és még makróra is használható.
70-200mm -ig 5.6-ra belőve éles... 300-on még elmegyF8-on már belülről karcolja a monitorod...
F11-en teljesen korrekt Makróban (bár itt inkább mélység élesség tágítása végett kell rekeszelned, mintsem CA vagy élesség javítására)
F16-ig nem kell félned diffrakciótól seLehet moddolni is, kiütve a 180-300 -as Fókusz limitert, hogy teljes gyútávon átlehessen kapcsolni 95centis közel fókuszálásra ha akarod...
Ekkor szerepet kap a 70-200 -as éles kép, mert ideális portré üveg F5.6 -on.
Nem fényerős.. de teljesen jó.
Mindazonáltal 4X már eláztattam a K20D-n esőben (ez a mindenes üveg ami fenn van úgy általában a vázon csak úgy) de nemigazán foglakozik vele, hogy nincs Dedikálva időjárás szigetelésre...
Bár ha valami volna vele, elég faék egyszerűségű, 2 óra alatt szétborítod, kipucolod és összerakod. -
Colonel993
senior tag
válasz
repvez #10330 üzenetére
Vegyél egy Tamron 70-300 Di LD-t (ne a régi LD-t) és megváltottad a távollátó és Makró igényeidet is...
Pattent állapotban, dobozával minden kiegészítőjével max 15-20e HUF szokott lenni Indexen is.Telekonverterekből vehetsz olcsót, meg jót... ellehet dönteni... bár nem épp ez a 25e HUF lenne a drága kategória... (én már rég megvettem volna ha párom engedné...)
Csavarnyúzós meghajtás az, ami visít mint állat, de legalább van (bajonetten láthatsz egy laposcsavarhúzóra emlékeztető kilógó tengelyt, ez az objektíven lévőbe kapaszkodik bele és tekeri.. ha az AF képes objektívet kezedbe fogod és nézed a bajonettet, közben tekered az Autofókuszt, akkor láthatod cefetűl centrifugálni)
SDM meghajtás meg az Ultrahangos/Piezomotor meghajtási elvű objektívek akarnak lenni...
ehhez van két aranyozott érintkező pin az újabb Pentax Bajonetteken belül a tüköraknában (K10D-től fölfelé illetve lejjebb is előfordul asszem csak akkor más funkcióval bírt)
Ezen felül a beépített DC motoros üvegeket is ezen táplálja a váz, illetve akadnak a régebbi "Power Zoom"-os Pentax objektívek amiken csak röhögni tudok... a Kompaktokról megismert gombos motor hajtású ZOOM-olás miatt. -
Colonel993
senior tag
válasz
repvez #10328 üzenetére
Maradj 1,4-1,5-1,7 -es konvertereknél max...
A 2X már pont az a szint ami nembiztos, hogy előnyösen pluszt ad a torzításai és a fényvesztesége ellenére
Most pl árulnak egy korrekt 1,5X TC -t Indexen
Van csavarhúzó AF meg SDM érintkező is (és persze az összes többi elektronikus adatot is átviszi, fenn vannak a pinek) -
gabor_01
senior tag
válasz
repvez #10283 üzenetére
Az infrával nincs félig lenyomott gomb. A vázon állítod be, hogy fókuszáljon-e az expó előtt.
A vezetékes alapból csak egy félig lenyomható gombot tartalmaz, semmit sem lehet rajta állítani. (A vázon tudod minden esetben állítani az expó idejét.)
Léteznek időzítős-programozható távkioldók, ugyanúgy csatlakoznak, mint a sima vezetékes.
Vannak továbbá rádiós kioldók is, amik vagy időzítésesek, vagy simák, viszont akár 100m-ről is használhatók. Ezek is a vezetékes csatlakozójába mennek és van külön adójuk, amit nyomkodhatsz, vagy magától exponál megfelelő időközönként. -
gabor_01
senior tag
válasz
repvez #10262 üzenetére
Szia.
Kis átfedéssel, de mindegyik kicsit másra való.
Az infra inkább családi eseményekre, ha te is rajta akarsz lenni képen.
A vezetékest meg éjszakai, akár több órás felvételekhez használjuk, de akkor is, ha az exponálással nem akarod meglökni a gépet. Minden esetben állványra van szükség.
Én nem vagyok nagy szakértője ennek, nem sokat használtam így, de megvan minden cuccom hozzá -
Novics
senior tag
A Nikonnal én is rettegtem a magasabb iso-tól, viszont néha jobban jár az ember, ha feljebb tolja, mintha egy durván alexpós képet húz vissza. Azt tud ám csak igazán zajosodni! Azt a békát meg kell nyelni, hogy a mi vázaink nem tudnak olyan magas isot, dinamikát stb, mint egy milliós profi váz. Ettől még lehet jó képeket készíteni, max egy kicsit zajos lesz.
-
Colonel993
senior tag
Obinak miköze a magasISO értékhez/a keletkező képzajhoz?
Okés hogy FF de a lényegi részt érted...
Én pl a K30-on elmerészkedek 1600-as ISO értékig... ott még nem érezhető szembeverően a képzaj.
Nikon D4s-en meg ez 12 000-es ISO-nál áll meg.Ahogy fejlődik az elektronika... jönnek ki az új érzékelő lapkák, képfeldolgozó procik, ilyen-olyan hókuszpókuszok... úgy növekszik minden extra fícsőr ami pár évvel ez előtt HÚHA kategóriás volt most meg természetes.
(pl.: hogy van élet ISO 100 felett, bár én ha tehetném soha se emelnék, régimódi vagyok)
-
nagyúr
-
-
nagyúr
No látom senki nem vette a fáradtságot, úgyhogy írok pár sort ha már kérted.
Prioritás módokban ugye te állítasz 1 vagy 2 expozíciós értéket, míg a többit a váz próbálja. Nyilván ha nem tud bizonyos rekeszérték alá menni, akkor gond lehet, ezért kell némi előrelátás. De lényeg, hogy ha körültekintő vagy, akkor nem lesz sötét(ebb) a kép, ha jön egy felhő.
Az M-mód pedig nem egyenlő az MF-fel.Előbbi eset az expozíciós értékeket állítod manuálisan, utóbbiban pedig a fókuszt.
Szóval nyugodtan használhatod a prioritás módokat -
Mikisys
őstag
Az Fn menüben nálam a baloldali vakujel van beállítva.
A Custom menüben az Exponálás töltetlen vakuval is BE, vaku vezeték nélküli módban pedig KI.
Az üzemmódokat már megírtam, Av, TV, vagy M, ezekben biztosan nem ugrál a vaku.
Az AF-pont középre állítva, AF mező Mátrix, ez is befolyásolhatja a vakut, mert ha sarok felé sötétnek látja a képet, elképzelhető, hogy bekapcsolja a vakut, ezt nem próbáltam, ez engem nem is érdekel.Üdv!
-
nagyúr
Mivel a Pentax gépek mindenféle hókuszpókusz nélkül kompatibilisek a régi manuál obikkal, van fénymérésed és fókuszvisszajelzésed is, így sokkal célszerűbb azokat használni ilyen dolgokhoz.
Ha végignézted a videót, akkor láthatod, hogy a pöcköt, ami mozgatja a rekeszlamellákat, rögzíti. Ha lenne rekeszgyűrűje, akkor nem kellene ezzel bohóckodni.
Milyen vakut használsz? Ha a beépítettet, akkor nem csoda, hogy kiég, mivel pár centiről telibevakuzod a témát. Használj makró vakut, vagy rendszervakut, esetleg oldd meg lámpákkal a megvilágítást.
Miért kellene mm-re odatolni? Milyen állatokat?
-
nagyúr
Fókuszálni mindegyikkel tudsz. Zoomolni meg egyikkel sem. Legalábbsi most nem eszembe egy dSLR sem motoros zoommal.
A bulb-ot elvileg menüből tudod állítani, hogy nyomvatartásig marad nyitva a zár vagy 1-1 nyomással nyitod és zárod.
Nem tudom ezek milyen minőségűek, de 450 Ft-ért nem várnék sokat. -
BEE
addikt
A legegyszerűbb indulás makróban az 50-200 + Raynox 250
Nagy nagyítást ad jó munkatávolsággal és elfogadható képpel.Aztán ha lesz jobb obid, arra is ráteheted. (Kivéve a Tamron 90-est.)
A közgyűrűzött alapobikkal, pláne a fordítottakkal, már valamilyen
világítást kell használnod. Persze megéri, mert a képük jobb, de ez
kicsit több macera.BEE
-
csakb
őstag
A legolcsóbban talán egy fordítóval és valami óccó manuális obival jönnél ki, amit megtoldhatsz közgyűrűkkel, vagy harmonikával. Ha nagy nagyításokra vágysz, akkor elfelejtheted az automatizmusokat (fénymérés, AF stb.) és a mélységélességet, és barátkozz a vaku gondolatával is.
Három nagy nagyítású makrós szett bemutatása, talán hasznos ötletek lehetnek benne: [link].
A harmadikként bemutatott Thomas Shahan fotóit külön kiemelném, mert pentaxos a koma, és nincs - árban - nagyon komoly felszerelése. A képei nagy részét K-x-szel és mindenféle olcsó dolgokból álló barkácsfelszereléssel lőtte. Mivel a DOF baromi szűk, ezért általában focus stackinget is használ. -
csakb
őstag
"Csak azt amikor egy alul egy normál és egy túlexponált képet készit ."
Ez a bracketing. A K200D asszem csak ilyen 3 expósat tud, de HDR-hez már ez is elégséges, főleg ha RAW-ban fotózol.
"Ezek a szoftverek ahogy nézem nem kompatibilisek a K200D-vel, vagy müdhetne velük?"
K200D-vel nem. Próbáld ki a PK_Tethert, hátha az működik.
-
nagyúr
Erre való a bracketing. Beállítod, hogy hány képet szeretnél és milyen lépésközökkel. Célszerű állványt használni vagy vmi stabil felületet és ahogy a kolléga mondta távkioldót.
Tudtommal nincs lehetőség külső vezérlésre telefonról. PC-ről van, a Pentax Remote Assistant (és Digital Camera Utility?) kell hozzá.
-
Ahogy látni azért ezt rendesen sikerült megbolondítanod!
Akkora az átfogásod, hogy erre inkább azt mondom, hogy vegyél egy használt Fujifilm EXR 200 F-et. 1/1,7"os érzékelő 30x-os optikai zoom és egy objektív. Széleslátóval.
Szerelhető rá szűrő is.Igaz, hogy a gép 1 kiló húsz... De legalább nem mozdul be!
Még súlyzózni is tudsz vele!
-
sasa134
addikt
"szóval valami ilyen max 500ig terjedő zoomos obit keresek olcsó alternativában"
Ilyen nem létezik, főleg, hogy olcsót is akarsz és jót. A csúcs tele obik drágák - minden rendszeren..
Bár,mi az olcsó, ugye...Az 55-300 sokkal jobb mint az 50-200, 300mm meg sok mindenre elég. -
nagyúr
Komolyan érdekelne, hogy mennyiért szeretnél venni 300 feletti fényerős telét.
Az sehogy sem lesz olcsó.
10-15 körül mennek az M50-es obik, 20-30 között pedig az A50-esek. Persze ki lehet foni ettől jobb évteleket, de ritkák.
Az A-s obinál a vázról tudod állítani a rekeszt, ezért drágábbak.(#8379) fury71
Ha manuálozni szeretnél, akkor jó helyen jársz. -
nagyúr
Ha be mered vállalni a külföldi vásárlást, akkor új lehetőségek nyílnak meg előtted.
(#8370) Wa2x_
Itthon maga a fotós piac is kicsi, mivel az emberek többsége nem engedheti meg magának. Ezenfelül a Pentax eleve jelentősen kisebb piaci részesedéssel rendelkezik, mivel nagyon sokan nem is ismerik.
Neked is csak azt tudom mondani, mint a másik kollégának: külföld. Körültekintően kell vásárolni és nem nagyon érhet meglepetés.(#8372) hcs57
Alapvetően az ergonómiára természetesen. Ez szokott leginkább zavarni. Persze már nagyjából megszoktam, de akkor is.
Ezenfelül van még egy két értelmetlen dolog a K5-ben és mintha a kisebb pixelméret miatt jobban érződne a digitális hatás. -
Nixon18
senior tag
Én viszont úgy vagyok vele, hogy hobbi szinten teljesen mindegy, hogy 3 hónappal tovább kell-e gyűjtenem vagy sem. Viszont cserébe kapok egy (kategóriájában) kiváló minőségű vázat.
Egyedül a használtobik piaca gondolkodtat el... De itt talán előbb találok valamit, ha keresek. Vagy tudtok olyan helyeket, ahol lehet kapni és érdemes vásárolni. -
Mikisys
őstag
K200D gépen M-módban tudsz manuális objektívvel dolgozni. Ehhez a menü utolsó részében engedélyezni kell a manuális obi használatát.
Kézzel kell az élességet állítani, a blende-értéket, valamint a záridőt és az érzékenységet is.
Az élességet kijelzi, nekem zöld gomb nélkül is, és ha látom, hogy a gép szerint, - meg szerintem is - éles a kép, akkor exponálok.
Tiszta "retro érzés".Üdv!
-
nagyúr
Zöld gombbal rekeszhez állít záridőt.
Élesség visszajelzés van.
Igen, minden alkalommal neked kell.
Elsősorban Pentaxot keress, de az egyéb márkákból is ki lehet fogni egy-egy jobb példányt. Esetleg érdemes lehet számításba venned az M50/1.7-et is. Az 1.4-et emlékeim szerint jobban kell rekeszelni.
Nem kell adapter. -
BEE
addikt
Teljes értékűen tudnád használni, de nem fogod.
Ugyanis képminőségben nem lesz köztük nagy különbség,
de az 50-200 egy kicsi, könnyű, praktikus darab,
míg ez sokkal nagyobb és nehezebb.Csak a 200mm feletti résznek van értelme így, de azt meg mikor használod ki ?
Ha ilyen témáid vannak akkor hajrá, ingyen verhetetlen, de azt már stabilan
alá is kell támasztani.BEE
-
-
Zozzant
addikt
Tudod használni, filmes korszak obija, kétlem hogy jobb lenne az 50-200-nál, a 300-as vége miatt csak. Gyors záridőt meg nem ilyen fényerőn kell keresgélni, ráadásul ezt 300-on rekeszelni is kellene 1-2-t hogy normálisabb minőséget adjon. De most mit mondjak? Ingyen? Bármi
-
BEE
addikt
Legjobban akkor jársz, ha először a meglévő kitobikkal
megtanulod használni a gépet.
Ha már tudod hogy merre meddig, akkor kezdhetsz vacakolni
a manuális obikkal. És itt a vacakolás szó szerint értendő !
Kapcsold át a gépet M módba és manuál fókuszra,
azzal menj el egy alkalommal kattogtatni !
Ha rákapsz a dologra, akkor vegyél egy Helios-t és egy adaptert.
Ez így nem drága, de megtanulhatod a kezelését. És meglepően jó !Az hogy 50/1,4 vagy 1,2 nem mond semmit.
Adott tipusok vannak, amik lehetnek nagyon jók, vagy vackok.
Aztán az adott példánynak is van egy hosszú élettörténete.
Sok sikert a játékhoz, de arra vigyázz, hogy mások áradozásaira
alapozva nehogy túl sokat költs rá az elején !BEE
-
Mikisys
őstag
Ahhoz, hogy manuális objektívet tudj használni, a menüben engedélyezni kell a blendegyűrű állíthatóságát, engedélyezni kell manuális objektívek használatát.
Fókusz visszajelzés lesz, de kézzel kell tekerni az objektíven, fénymérés működik, tehát Av-módban az időt hozzáállítja a gép, vagy M-módban az időt is Te állítod, a gépen.
A KIT-zoomhoz már túlzás a kétszerező, nagyon sok fényt elvesz, meg egyébként is.
Ha változnak a fényviszonyok, már nehéz dolgod lesz, miközben exponálnál. Ilyen célra már jobban alkalmazhatók az AF-os objektívek, amiknél folyamatos fókuszálás is beállítható, a többit pedig a gép automatikusan is el tudja végezni, bizonyos határokon belül.Üdv!
-
tbs
addikt
Nos a fényerő jól hangzik, de a rekesznyílás miatt a mélységélességgel problémáid lesznek fényerős obinál.
A kitobi nem olyan nagy rosszaság ám. (5-6eFt-ért leharcolt-gombás-m42 várható. Nem akarod.
)
A FÉNYképezés FÉNY leképezéséről szól. Ahol nincs fény ott a fényerős obi sem fog segíteni. Végy vmi távolról elsüthető játékvakut (~10eFt), amit egy talppal felteszel a szekrény tetejére a plafonra irányítva, és a váz vakujával sütögeted expókor. Jobban jársz így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest