- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Colonel993 #11991 üzenetére
Van egy ötletem: ha megvetted (gondolom megfogod venni...
) ne használd!
-
sasa134
addikt
válasz
Igen, hogyne, hisz' te már látod előre.. akkor 1:51-től a videón: [link]
-
hemaka
nagyúr
válasz
Van egy video, ahol a kijelzot fogjak csak es logatjak a gepet kitobistol es markolatostol, szoval nem fog az olyan hamar tonkre menni
-
mumk1
addikt
válasz
Törném már én is, de még egy jó hónapot várnom kell rá.
-
Szabix01
tag
válasz
Colonel993 #11590 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat első sorban mindenkitől!
Colonel993:
Sajnos magyar leírást nem igazán találtam erről a tesztről amit említesz szóval le tudnád írni esetleg mi is az és hogyan végezendő?
illetve az általad említett kalibrálás házilag végezhető vagy szervizbe kell vinnem?
Zozzant és faki_:
Igen igazándiból éreztem hogy azzal a manuál dologgal is bajocska lehet, megnéztem az általatok említett obikat, a kitobi nekem "drága" sajnos de faki_ által említett tamron már kecsegtetőbb. Hirtelen körbenézve a neten találtam egy Sigma UC ZOOM 28-200mm 1:3,8-5,6 objektivet. Ez mennyire okés dolog? Ilyenbe már érdemes fektetni?
Illetve ha már itt vagyok megkérdezném azt is hogy macro objektívek milyen áron mozognak? Mert találtam már ilyen bajonettes macro obikat 10e Ftért is azok mennyire jók? Ezt a manuális dolgot érdemesebb teljesen elfelejti és keresni normális(autos) objektíveket? Macronak milyen típust ajánlanátok olcsóbb kategóriában mint az említett Tamron?
-
bercsi
aktív tag
válasz
Colonel993 #11397 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, ennyire én nem ástam bele magam a témába (tudom, azért valamilyen szinten illene megismernem a rendszereket.).
Egy másik kérdés. AA méretű akkukból melyik márkát típust ajánljátok (+töltő)?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Colonel993 #11342 üzenetére
Ahogy a 16-50 esetén is.
-
csakb
őstag
válasz
Colonel993 #11296 üzenetére
A kötelező méltatlankodások után, ha megnézed a kurrens, olcsó zoomokat, amiket esetleg még megvesz a júzer hozzá, akkor az 50-200-asnak 52-es, vagy 49-es a szűrőmenete, az 55-300-asnak viszont pont 58-as, és amúgy is jobb választás, mint az 50-200-as.
A fixeknek meg szintén össze-vissza minden.
Szerintem annyira nem kruciális kérdés ez.
Azt viszont továbbra is jó ötletnek tartom, hogy ha már nem egy nagy durranás a kit zoom (máshol sem az), akkor legalább legyen kompakt.
Már csak a tüköraknát kéne elfelejteni. -
VGNGR
senior tag
válasz
Colonel993 #11259 üzenetére
Te most Nikonosként végülis trollkodni jársz ide? :-)
-
sasa134
addikt
válasz
Colonel993 #11235 üzenetére
Jaja.
-
sasa134
addikt
válasz
Colonel993 #11232 üzenetére
A Pentax nem gyárt érzékelőt (vagy??) nem hiszem hogy nagy difi lenne a konkurrensekhez képest, persze meglàtjuk mit tud majd a szoftver, algoritmus stb
-
tévelygő
aktív tag
válasz
Colonel993 #11179 üzenetére
Egy leírás segítségével 45 fokban állítottam a képet vízszinteshez képest teljes teleállásban(55mm) Már sajnos beesteledett holnapután tudom folytatni a tesztet. Viszont azt nem tudom milyen távolságból kell fényképezni.
-
snail1981
tag
válasz
Colonel993 #11084 üzenetére
A K5 zárja halkabb?
-
válasz
Colonel993 #11084 üzenetére
"Amúgy ha használt K5-öt veszel, amihez gari is van... akkor értelem szerűen lesz számlád is."
Viszont elszámolni nehéz lesz úgy, hogy nem a te nevedre/cégedre szól a számla. -
pbox
csendes tag
válasz
Colonel993 #11012 üzenetére
Nem olyan bonyolult ez a dolog mint ahogy írod.
A Pentax az analog technikában használta a TTL és a digitális technikában a P-TTL vakuvezérlést.Az analóg-digitális korszak váltáskor volt átfedés a két rendszer között.Az utolsó analóg gépek -MZ-S, MZ6, *Ist tudtak sima TTL ill.P-TTL módot.A korai digitális vázak *IstD, *IstDS/2 szintén ismerték mindkét variációt.A további vázak csak P-TTL-t tudnak.A sima TTL a film/érzékelő-ről vissza verődő fény mennyiségét mérte a tüköraknában elhelyezett érzékelő segítségével a vakuzás során és a megfelelő pillanatban szakította meg a vaku fénykibocsájtását.Ez a fényérzékelő már nincs meg az *IstDL-től kezdődően.A P-TTL az elővillanás segítségével számolja ki a megfelelő fénymennyiséget amit a fővillanás során ad le a vaku. -
pbox
csendes tag
válasz
Colonel993 #11007 üzenetére
Háááát pedig de!!
Az utolsó sima TTL vakuvezérlést kezelő Pentax digitális váz az istD/2 volt.Sajnos.
-
gabor_01
senior tag
válasz
Colonel993 #11002 üzenetére
Utolsó TTL váz a ist DS(2) volt.
Későbbiekkel csak fullra elsül. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10798 üzenetére
Nagyon szeretem a Pentaxet, de nem hiszem, hogy találnék stúdiót vagy akár sulit aki ezen rendszerre épített gyakorlati helyet...
Nem biztos ám, hogy ezt értem; amikor legutóbb stúdióvakukkal dolgoztam, azok eléggé rendszerfüggetlenek voltak. Kifejtenéd ezt, kérlek? Az is érdekelne, hogy a tanulás, mint olyan (suli), mióta márkafüggő. Kivétel persze a kora 2000res évek és a Microsoft Office, ahol minden a pénztől függött; nem tudom. Abban az esetben, ha a fenti mondatot félreértettem, kérlek fejtst ki bővebben.
Ezen vonal fölső szegmensében a Pentax nem életképes.
Ma megfogtam egy D7000-ret (D7100 ugye majdnem pont ugyanez); ergonómialilag és kereső-ügyileg a 8 éves D80 helyből maga alá gyűri, de a K5II is kineveti messziről. ( A Contax RTS '72-ből, amin tanultam, meg csak lesajnálóan megcsóválja a fejét a padláson eközben. ) Ez is egy szempont, főleg, ha sokat van a kezedben.
Mivel a Canont nem ismerem, vegyünk azt, ami e szegment "felett" van Nikon részről.
A D6x0 egy rossz vicc, a bóvli vázzal meg az árával; nem is kellene léteznie. Ezt egyértelműen lehúzásnak építette a Nikon.
D750 egy full frame gép, amire el lehet adni az új, drága, full frame obikat; vagy kutathatod a lassú, régi AF objektíveket, hiszen az emészthető árú, APS-C, újabb, de használt obik nem mennek fel rá. Nem teljesen értem a létezésének értelmét.
A D8x0(e) egy érdekes koncepció, meglátjuk, lévén a középformátumot támadta be a szenzorral és az árával ( mi is az olcsóskodás, ha a vetélytárs a Leaf, a Mamiya, a Phase One, stb? ).
A D[34](s) képességeit elismerem, kiváló szerkezet, elborzasztó áron; ennek valóban nincs Pentax megfelelője.
A D400 viszont nem jelent meg, amitől olyan érzése lesz a korábbi D300 ( vagy arra vágyó ) tulajoknak, hogy az ő igényeikre szarik a Nikon, me' vegyél full frame-et, az a menő, csak azzal leszel igazi fotós.[Hát még ha kiderül, hogy lassan jópár FullFrame gép is van ebben a vonalban]
Tudom, hogy bennem a hiba, de valaki magyarázza már el, hogy miért is kell mindenáron a full frame szenzort isteníteni a 24Mpixeles, aktuál Sony APS-C szerzor mellett. 2,5,10 éve jogos volt; mostanra nem érzem. HA a mélységélességről beszélünk, az jogos, de nem lesz akkora a különbség. Félprofi (magyarázat: nem csak ebből él/ komoly amatőr) kategóriában szerintem nincs rá szükség.Engem személy szerint az bosszant az írásoban, hogy a "profi"nak a te szemszögödből X, Y és Z képességekre van szüksége. Az, hogy létezhet olyan profi - értsd: ebből él - aki másképpen, mást fényképez és éppen pont elég - esetleg pont megfelelő - a munkájára a Pentax, eszedbe sem jut.
Azt sem értem, miért kell lehúzni egy márkát, ami úgy döntött, hogy elsősorban prosumer felhasználókat - akik általában egy meglehetősen stabil, hűséges réteget képeznek - veszi célba ahelyett, hogy egy megnyerhetetlen versenyre pazarolná az energiáit.
Továbbá még mindig ott van a 645Z. Más ár, más képességek, más célcsoport, egészen más mentalitás; de ugye azt te sem gondolod, hogy a hobbifelhasználóknak szánja a Pentax? Mert ez esetben nem igaz az állításod, hogy a szegmens felett nem életképes, csak talán a Pentax azokra a profikra épít, akik pl. jobban szeretnek látni a keresőben, mint mindenáron gyorsan fókuszálni és 100x képet sorozatlőni.
Egy apróság: a japán kiejtés "Pentaxu". Az amerikai a "Pentex", ergo - szerintem - a helyes ragozás, meglepő módon, a Pentaxhoz, Pentaxszal, stb. lenne, ha - japán márka lévén - a magyarral sokkal jobban egyező, japán kiejtést vennénk alapul.
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10798 üzenetére
Segítenél?
A K-3 kéthetes fotózásodból néhány konkrétumot is megosztanál, mi nem sikerült, hogyan sikerült volna a CaNikonnal? Esetleg, ha van CaNikon képed, azt is kielemezhetnéd, miként nem tudta volna azt a K-3?Konkrétumokat... köszönöm.
xtibi (#10770) Pentak K-50 18-135 WR objektívval amatőr viszonylatban eddig mindent megoldottam, csak ajánlani tudom.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10793 üzenetére
No, elnézést a személyeskedésért, nem stílusom, de kiakasztottál. Jópár sor írás, amit kikiáltasz abszolút igazságnak, és amikor valaki belekérdezne "inkább nem is reagálok"; ez nem egy tisztességes viselkedés.
Ha mindazt, amit leírtál, véleményként és nem személyes tapasztalatként írod, tedd hozzá, és ne próbáld abszolút igazságként eladni, kérlek. Nem véletlenül kérdeztem, hogy próbáltál-e K5II-t vagy K3-mat.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10793 üzenetére
A korábbi 645Z meg a többi muhaha kategóriás "feltételes" módban megfogalmazott tényszerűségre való asszociálásra inkább nem is reagálok.
Ritkán látsz olyat, amikor valaki egyetlen mondattal képes annyira hülyét csinálni magából, hogy a fent leírt többoldalas esszéjét pillanatok alatt nyilvánítsa semmissé.
-
cokin
újonc
válasz
Colonel993 #10785 üzenetére
Helyesen Pentax-szal és Pentax-ra. :-)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10788 üzenetére
zárójeles megjegyzés: én személy szerint nagyon örülök, hogy van olyan gyártó, aki gondol azokra a fotósokra, akik szeretik, amit csinálnak, kellenek nekik jó gépek, de nem ebből élnek és nem az az elsődleges, hogy mennyire k gyorsan áll pontosra az af.
( Nekem még olyan apróságok és sokat számítanak, hogy DNG a NEF helyett. )
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10788 üzenetére
Szabad megkérdeznem, hogy a felsorolt lassú AF, szar fénymérés, max középkategória problémákat melyik újabb Pentaxok használata után következtetted le? K-3mat még nem próbáltam, de ha jól olvasom, a legtöbb felsorolt témakörön erőtejlesen javítottak.
A full frame témakör szerintem bőven túlértékelt, főleg a 24Mpixeles új Sony APS-C szenzor óta. Ha a mélységélesség az, ami annyira üvölt full frame-ért, akkor meg ott a 645Z, ami meg elég nyilvánvalóan nem a középkategória gépe.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #10785 üzenetére
Jajjajjaajjj... elfelejtettem;
Kiegészítés a "Pro" oldalra;
-Szenzor stabi... ami igen jó dolog, lévén a mezei suta Helios-al is van patent stabilizált képed...Ellenben "Kontra" is valamilyen szinten, mert 135mm után erősen megcsappan a hatásfoka...
Sőőőt igen nagy probléma, hogy Pentaxre ritkaságszámban ferdül elő Optikai stabilizált üveg, pedig ez még az AF munkáját is segíti... pláne hosszabb gyútávokon. -
xXxian
senior tag
válasz
Colonel993 #10774 üzenetére
Szerintem is. A jóIstennek meg nagy az állatkertje.
-
andris1602
aktív tag
válasz
Colonel993 #10783 üzenetére
Légyszi
-
andris1602
aktív tag
válasz
Colonel993 #10776 üzenetére
Leírhatod
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Colonel993 #10776 üzenetére
mindenkinek másra van szüksége.
nekem az időjárásállóságra, a vázba épített vr-e, a magas iso-ra.alappillérek nem kellenek, azokkal nem tudok fotózni
Had írjam már le a személyes véleményemet, pls.
@masterful87: igen, biztos, főleg, h a 18-55 kitobi nem sdm.
http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-k-50-review/autofocus.html -
haruspex
aktív tag
válasz
Colonel993 #10728 üzenetére
Nem vitatkozni akartam, de azért az objektívek is fejlődnek, és azért ott is darabja válogatja, hogy mi milyen befektetés.
Igen tudom, hogy fejlődnek az érzékelők, és persze, hogy csak lehet, hogy az én felhasználási szokásaimban nem jön ki annyira. A dual pixel pl. pont ilyen, bár még nem volt ilyen gép a kezemben. És igen szerencsére úgy néz ki megállt az eszetlen megapixel növelés egyelőre. Itt már ugye nem csak fizikai, hanem matematikailag is korlátos a dolog, egyszerűen olyan nagy mértékben kéne növelni a felbontást, hogy a valós képméret növekedjen.
Amúgy nekem sem nagyon tetszik a Pentax jelenlegi irányvonala, illetve inkább az annak a hiánya, de próbálok optimista lenni.
-
uffneked
aktív tag
válasz
Colonel993 #10719 üzenetére
Pont a 2008 miatt gondolnám jogosnak az aggodalmaimat.
Úgy hiszem, hogy egy termék életciklusa alatt nem azonos ütemben csökken az értéke.
Oké, ha megveszel valamit, kibontod, és el akarod adni, az -27%-10% alapból. Gariidőn belül közel azonos áron mennek el a dolgok attól függetlenül, hogy 2 hónaposak, vagy 1 évesek (expo számot figyelmen kívül hagyva, nyilván az számít). Viszont azt gondolnám, hogy egy 6 éves konstrukció, aminek 5 évesen 50000 HUF volt az elfogadott piaci értéke, 6 évesen ne legyen már -30%-on drága. A 20k vs 30k expo gyakorlatilag könyvelési hiba.Erre az egészre mondtam azt, hogy a k30/k50 érkezése a középmezőnybe eléggé lenyomta a használt piacot.
CaNikon vonalon milyen vázat lehet kapni 35k huf-ból? -
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #10673 üzenetére
Nem rád gondoltam, mint "fotografi" hanem a sok facsefotosra, akiknek az kell, hogy ismert márkájú gépük legyen - kitobival. És ők komoly vásárlóerőt képviselnek. (én sem vagyok jobb, de legalább nincsen fotografi oldalam
)
Nincsen sok üvegem, bukni a vázon buknék az üvegeket használtan vettem.
Evf-et használom, és annyira nem rossz, bár tény, hogy a k-30-hoz képest mű. Nem olyan szép, de praktikus. Még nem döntöttem. Meg tesztelgetem őket. Jó áron volt az e-m10, ha nem jön be bukó nélkül adom el.
Egy m42-es 50-es obi bőven elég lenni manuálra, meg egy jó kis natív üveg nekem elég is lenne. Kocafotós vagyok. -
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #10671 üzenetére
Én nem félek bevallani, hogy azért vettem Pentaxot, mert jóval olcsóbb volt, mint a hasonló tudású Canikonok, plusz a manuális üvegekkel való jó viszony. Szívom is a fogamat, hogy mi legyen e-m10 vs k-30 "párharc" vége.
Aki csak hobbi szinten akar fotózni, és nem az a fontos neki, hogy az emberek fotografinak tartsák, mert Canikonja van, hanem fotózni akar, annak tökéletes választás szerintem. -
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10667 üzenetére
Most olvasom az uccsó mondatod hogy a magyar sajnos erre bukik hogy olcsó.Szerintem ebben most nincs igazad.A magyar arra bukik hogy neki is ez van nekem is ilyen kell.Ez meg a canon.
-
válasz
Colonel993 #10666 üzenetére
"Pentax egyik (álltalam is elismert) isten császár üvegét; a 17-50mm -t..., hogy az SDM motor szar, meg egy forintot nem ér... és hasonló, pedig"
17-70/f4 SDM az -
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10667 üzenetére
Én szeretem a Pentaxot persze egy jó Nikon rendszerrre váltanék de ha Canont kellene vennem olyan lenne mint Gallardóról suzukira váltani.Nép autó mindenki azzal jár aki kinőtte a ladát meg a hasonszőrü lom verdát.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Colonel993 #10661 üzenetére
m4/3 uwa üvegek: m.Zuiko 9-18 f4-5.6, Panasonic 7-14 f4, Samyang 10 f2.8, Voigtlander 10,5 f0.95, Kowa 8,5 f2.8. A közeljövőben jön: Olympus 7-14 f2.8, Olympus 9 f2.8
Elég tisztességes kínálat egy alig néhány éves rendszertől... -
andris1602
aktív tag
válasz
Lehet, hogy félig csukva van a szemem, meg nem is mozgok fotós körökben, de ez a "legalább nem vagyunk Pentaxosok" számomra (továbbra is) azt jelenti, hogy fölösleges mások véleményére adnom, amíg én magam elégedett vagyok azzal, amit használok. Csak egy D5100al tudom összevetni, mert az van a családban, de sem fogásra, sem menüre, sem anyaghasználatra, sem keresőre nem tudom azt mondani, hogy jaj de szar nekem
egyedül a zár halkságát irigylem, ha csendes helyen kell fotózni, máskor meg kifejezetten tetszik.
Egy szó mint száz, tudom, hogy rossz a tapasztalatod, de nekem is van olyan ismerősöm, akinek a fél éves D3300ából egyik napról a másikra elszállt az autófókusz.. pedig az a hűdenagy gyártó gépe, és bár belépő, azért akkor is elég ciki.
Egyébként, ha jól látom Nikonra váltottál, hadd kérdezzem meg, tényleg ilyen nehéz régi manuál obikat rácsavarni? mmint, olvastam, hogy se fénymérés se semmi nem működik (aktuálisan a D5100-on). Nem beszélve az adapterezésről (lencsés vagy nincs végtelen). Ezt hogy oldottad meg?
-
sasa134
addikt
válasz
Nem tekintek az m43-ra visszalépésként. Sőt! Nem pixelkukkolni veszem, hanem élvezni akarom a fotózást.
Pentaxról sem gondolom, hogy ciki. Semmi bajom a vázaikkal pl. Üvegek terén hiányozik ez-az.
Canikon nem érdekel. ( bőrlehúzàs témában ezekről is lehetne mesélni...). Tudom, te a recsegő markolatod miatt egy életre a sátánt látod a Pentaxban.
-
sasa134
addikt
válasz
Colonel993 #10657 üzenetére
Nézd meg azokat az m43 ( 2x crop faktor), 4/3-os szenzorra való üvegeket... 12 f2, 15 1.7, 17 1.8 ,20 1.7, mind remek üveg, nyitva is. Nekem az a bajom, hogy Pentaxra nincs ilyen fényerős cucc, max régi manuálok vannak, meg pár Sigma (pl 24, 30mm), nem is uwa. De ez itt off.
( pl a Pentax 21 f3.2 árán 17 f1.8-at kapsz, vagy egy 14 2.5 + 20 1.7-et, többek közt ezért váltok OM-D-re)
-
akosigabor
csendes tag
válasz
Colonel993 #10603 üzenetére
Soha nem mértem talpfeszültséget,(nincs műszerem sem)a "baromságot"egy szervízben hallottam,valamint a K20 használati u.-ban,151 old.vakuszinkron csatlakozó-Caucion:"A nagy feszültségű vagy áramfelvételű vakuk a fényképezőgép meghibásodását okozhatják."Értéket nem írnak.Nem tudom miért gondolod hogy valaha is szovjet fosokat használtam?Pentax rendszervakukról van szó,amiket én sajnálnék kidobni,(AF 240 és AF 400T)még akkor is,ha a K20 nem ismeri csk a P-TTL-t.
-
akosigabor
csendes tag
válasz
Colonel993 #10597 üzenetére
Didi váz és régi vaku.Azt hallottam,hogy 10 V feletti talpfeszültség szétégetheti a váz áramköreit.Én nem rakom fel az analóg vakuimat a K 20-ra.
-
faki_
senior tag
válasz
Colonel993 #10593 üzenetére
"K30 és K500 között kb semmi az árdifferenciál..."
K-500 + 18-55: ~115e Ft
K-30: ~145-150e Ft -
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10588 üzenetére
Ámen!!!De K5 höz több minden van.
-
akosigabor
csendes tag
válasz
Colonel993 #10549 üzenetére
Rossz helyre írtam a választ,alább megtalálod.
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10479 üzenetére
Nem feledkezdtem meg.CSak mai nap dőlt el.De am te is megfeledkezdtél
Persze ugy is vakuzok.Ahogy nézem a képeim mármint a partyn 80% 35mm en készülnek.Na meg ott a segédfény.Esetleg ha valaki megakar szabadulni tőle vevő vagyok rá mert más oldalon találtam és ugy kevésbé bizok.
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10476 üzenetére
Találtam egyet most egész jó árban vinném is .Egyenlőre maradok Pentax,Ilyen árban nem találok más értelmeset ami picivel is jobb lenen vagy hasonló mint a K5 öm.Ezt gondoltam a partykra.
-
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #10448 üzenetére
Minap én is lőttem egy "éjjellátós" képet 12 ezres ison, és hát....
Jó, persze nem egy professzionális szenzor csilliós isoval, de azért meglepődtem, hogy milyen jó lett a kép. Zaj szempontból.
Auto ison engedem is 6400-ig simán.
Mondjuk az számomra még mindig fura, hogy auto iso tud csak helyesen fényt mérni, ha az m42-es obi van rajta, mivel azonban úgy tökéletesen működik, nem zavar. -
válasz
Colonel993 #10449 üzenetére
Wow! Ez a kép jó így is!
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10449 üzenetére
A zaj ok, de a fókusz?
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #10448 üzenetére
Itt van az említett kép...
Direkt LR-ban dolgoztam ki, hogy ne érje szó a ház elejét az esetleges PS-os módosításokkal stb...
(bár még nemigen kezelem olyan jól mint a PS-t) -
sasa134
addikt
válasz
Colonel993 #10431 üzenetére
Szeretsz kavarni, meg fikazni, ez eddig is tiszta volt.
De hogy jönnek ide a fényerős fixek? En is azokat szeretem, de ha ez ésszerű kompromisszum lesz a 18-135 vaskosabb ára mellett? A 18-135 JÓ üveg. Ha CA-zol,akkor is az. Ez a vágott 16mm meg rohadt jó kezdő gyutàv alul, többet érhet mint a rövidebb vég. Persze meglátjuk. Továbbra sem tudom, mitől kéne azt gondolni, hogy a foscsi 18-55nél rosszabb lesz. A fényerő meg kb mindegy. Mit számít 4.5 vagy 5.6. Rohadtul mindegy. Amikor úgyis f8-ra tekersz hogy legyen penge.
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10431 üzenetére
Ha mégis ugy lessz egy szólót majd felveszünk együtt
-
sasa134
addikt
válasz
Colonel993 #10428 üzenetére
Igen, direkt szarabbat csinálnak az 50 eurós KIT zoomnàl. Valószínű...
-
werttzui
addikt
válasz
Colonel993 #10415 üzenetére
Tákolhatták volna mostanra is ,már mindenki várja . Aztán lehet 10 év múlva sem lesz FF
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10405 üzenetére
Sajnos Pest messze van.Megmondom neki keresse fel őket és kész.Hátha megoldják.
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10403 üzenetére
Rosszabbodik
-
Mikisys
őstag
válasz
Colonel993 #10384 üzenetére
A "rendeletetés-szerű" használat számomra azt jelenti, hogy bekapcsolom a gépet, mert képet szeretnék készíteni vele és minden rendben működik a kép elkészítéséhez, tárolásához.
Akármilyen, nem kezelésből, sérülésből adódó működési hiba a szerviz hatáskörébe tartozik és a szerviznek a kötelelssége a hibát, vagy annak az okát kideríteni és kijavítani.
Nem nekem kell bizonygatnom, hogy tegnap nem akart exponálni, most pedig jó, mert elborult az agya a gépnek. Ha így áll hozzá a szerviz, hogy "ez belefér a használatba" akkor a fogyasztóvédelemhez fordulok azonnal, mert nem fér bele, pláne egy több-százezer forintos készüléknél.
Nem fér bele a "bug-os" szoftver sem, sem a recsegő, mocorgó burkolat, vagy koszolós-ragadós szíj sem.(Jól vagyok, köszönöm. )
Üdv!
-
repvez
addikt
válasz
Colonel993 #10331 üzenetére
Már van egy 100-300-as pentax obim, igaz az nem makrós,de ugy akkor 2 obim lenne ugyan akkora gyutávval. Valahogy próbálok kialakitani egy olyan készletet amivel le tudom fedni a teljes skálát a legkisebb ráforditással..
Nem profi szinthez,de azért ne is homály legyen az egész.
Sajnos az AF-es féynerős obikat drágán mérik a manuállal meg nem lehet csak ugy tokból előkapva egy egyszeri alkalmat lekapni, hogy az jó is legyen.Ahhoz vagy több idő vagy többszöri próbálkozás kell, hogy egyből eltalálja az ember a megfelelő paramétereket az időhöz. -
repvez
addikt
válasz
Colonel993 #10329 üzenetére
Mit jelent a csavarhúzós és SDM AF ?
Láttam azt a hirdetést is biztos jobb mint egy full manuális.Csak mig nem tudom hogy hogy tudom kihasználni addig nem akarok sok pénz belefektetni a felszerelésbe.A makró felszerelést is megvettem és eddig mégcsak 1 napot használtam igazán tesztből ,de max 1500-be volt az egész igy annyira nem vészes mintha 25-60k álna a polcon kihasználatlanul.
A manuál 2x-ező 3k lenne.
Meg ugyen a repülők nem igen jönnek olyan közel , igy jobb ha minél joban rátudok közeliteni.DE sajnos még nem volt alkalmam összehasonlitani, hogy melyik miben különbözne. Eddig csak a 200assal tudtam fotózni (effectiv 300mm) annál néha jól jött volna a közelebbi is , sokat kellett levágni a képből, hogy csak a hasznos rész maragjon. -
jeni
félisten
válasz
Colonel993 #10319 üzenetére
na ezt amit senki sem tud kivédeni,míg ki nem lép az ajtón,jobb esetben ott helyben rákérdez ha igaz akkor kifizeti, ha nem akkor káromkodik egyet, de ha a papíron rajta van,hogy 2év garancia akkor a digital.ko-nak ku@@ van!
ez a Pentaxra értettemde azért is írtam,hogy a gyári képviselettől vagy vele szerződésben levő boltban vegye meg a Nikon-t 3 év garival.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
Colonel993 #10299 üzenetére
Bocsesz! félreértettelek...
'Monnyuk a végtelen az az ütközésnél van, de a többi fókusztáv valóban hiányozhat manuális használatnál! -
mrmarkus
aktív tag
válasz
Colonel993 #10297 üzenetére
Nem sokkal. A régi DA-tól jobb valamicskét...
Mik nincsenek felszítázva rá?
Nézd már meg a neten, lécci - ha nincs a közeledben egy sem... -
mrmarkus
aktív tag
válasz
Colonel993 #10295 üzenetére
A DAL 18-55 mm optikailag semmivel sem rosszabb a többi kit obinál - természetesen a műa bajonettet és a QS és napellenző hiányát nem számítva...
-
Demonlaci2
tag
válasz
Colonel993 #10265 üzenetére
Utána néztem tesztekben, igazad van.
-
bercsi
aktív tag
válasz
Colonel993 #10243 üzenetére
Szia!
Nincs még gépem, most szeretnék venni. K100-K200-K10-K20-Kx vonalon nézelődök.
Tavaly volt egy K100-om, de hülye fejjel eladtam; egyszerűen imádtam azt a gépet. Gyorsan rájöttem hogy nem lehet nélküle létezni
Egy kérdésem azért lenne. Melyik tipussal járok jobban? K100-200 vagy K10-20, esetleg K-x?
Teljesen átlag hobbi fotózásra kellene, sport és mozgótéma fotózás nem lenne. Gondolok itt kirándulások alkalmával épület-tájképfotózásra, esetleg csoportkép vagy portré, és tárgyfotózás (makett).
Hosszú távra tervezek a géppel, mindenképp olyan keresek ami hosszú ideig hű társam lesz..... Viszont a K10-20 típusokat nem ismerem (a sok fókuszpont és gyors AF azért a kívánságlistámon van).
Láttam hírdetésben K7-et is, gyanús 45e-ért. Szerintetek jóó vétel lenne?Közben utánna jártam a dolognak. Ezeket az oldalakat találtam:
LINK
LINKAzért szeretném összekötni a leendő fényképezőgépemet egy pc-vel hogy kapásból lássam hogy az adott tárgyfotó jól sikerült-e. Így kapásból tudnék korigálni ha valami nem jó.
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10249 üzenetére
Az a baj a hozzászólásaiddal, hogy a feltételezéseidet tényként adod elő, félrevezetve másokat.
Ebből kifolyólag nem érzem magam szánalmasnak, s még kötekedőnek sem, ha kiigazítom a tévedéseidet.
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10245 üzenetére
A k-50 esetében vázolnád az extra funkciókat a távirányításról?
A k-3 tudja, de a K-50?
-
jeni
félisten
válasz
Colonel993 #10243 üzenetére
az összes Pentax K gép tudja a WIFI-SD adapter-t kezelni? Az SD kártya mérete ami ha jól tudom 16GB a max. amit láttam WIFI-s kivitelben. A wifi adatátvitele gondolom b/g-s változat.
amelyikre egyértelműen leírják azon nem kételkedem,a fater Olympus SZ-16 gépe tudná kezelni. Csak az bibi ,hogy az Eyefi kártyát aranyárban mérik. áraik -
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10207 üzenetére
Valamint a te buzgóságod és ügyetlenséged is, hogy teljes legyen a kép.
ÖNNEK NEM VALÓ A PENTAX.
Mi boldogulunk vele, sőt, szeretjük.
-
válasz
Colonel993 #10204 üzenetére
Ott,hogy a Pentax-ot választottad...
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10204 üzenetére
...
-
mumk1
addikt
válasz
Colonel993 #10197 üzenetére
K-30-ba.
Itt van vele egy gyors kép, semmi extra, de ha mozog is, akkor tényleg nem egyszerű.[link]
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #10187 üzenetére
Mond, te mindezeket használtad is? Ha nem akkor honnan ez az infó? A többire inkább nem is reagálok.
-
andris1602
aktív tag
válasz
Colonel993 #10089 üzenetére
Hát a K-50en én nem érzem a műanyag érzést, pedig az enyém fehér.. az 1100D is volt a kezemben, na az tényleg nagyon gagyi hatású..
Pedig egyszerű
először úgy volt, hogy összedobjuk a pénzt egy tükrös gépre, mert mind a ketten szeretünk fotózni. Neki a Nikon a bejövős, ő kompaktból is azt kapott először, én Panát használtam, nekem a G6 tetszett.
Aztán azon kezdtem gondolkodni, hogy oké, megegyezünk egy konkrét rendszerben, és akkor lesz mondjuk 2 Nikon. Nincs sok pénzünk kiegészítőkre, szóval lenne 2 váz meg két kit meg mondjuk 1 tele vagy 1 makró mondjuk? És ha valami messzi dolgot kéne lefotózni, akkor kivesszük egymás kezéből a gépet?
Másrészt, alapesetben (pl most nyáron) messze is lakunk egymástól, így nem nagyon tudnánk kihasználni a "közös" rendszer előnyét. Jah és mind a ketten beleszerettünk egy-egy gépbe.
Szerinted min spóroltunk volna? -
uffneked
aktív tag
válasz
Colonel993 #10046 üzenetére
Abszolút.
Köszönöm a többi választ is. -
_csocso_
senior tag
válasz
Colonel993 #10011 üzenetére
Nekem minden új gépem 1.00, vagy 1.01 volt. Pedig akkor a K-5 nek már volt talán 1.12 is letölthető. Úgy is felteszed rá a legfrissebbet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #9989 üzenetére
K10D, K20D mindkettő szigetelt pentaprizmás váz, és mindkettőnél idővel megjelentek a porszemek a keresőben (és nem a mattüvegen lévőket láttam, mert az tiszta volt) pedig vigyáztam minden cuccomra.
Ennyi a difi az elmélet és a gyakorlati tapasztalatok között.A mattüveg tisztítása pedig a másik nem egyszerű feladat, ugyanis annak felülete igen érzékeny, aki nem ért hozzá többet tud ártani mint javítani ha a pumpás tisztítás helyett valami mással próbálkozik.
A szenzor és tükörakna tisztítása (lenspennel illetve pumpával) valóban egyszerű és könnyen elvégezhető dolog, ezt szerintem senki se vitatta.
Amúgy nem te futsz szekundans nickkel az indexen?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #9987 üzenetére
Nem a szenzorrol beszéltem, ne terelj, hanem a kereső mögötti felső részről ahonnan átlag user a büdös életben nem szed ki semmit mert ahhoz bontani kell a vázat.
Egész más dolog egy obi csere ami egy gyors mozdulat és más amikor csak oda fogod kézzel az obit, akár percekig pozicionálsz közben exponalsz és minden ilyen alkalommal egy szűk résen át(azaz nagyobb ssebességel) ki/be tolod a poros levegőt a tükör mozgása által. -
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #9982 üzenetére
Ja, aztán jó esetben a kortepumpaval a kereső felé is betolsz némi port....
-
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #9975 üzenetére
Jó dolog a fókuszvisszajelzés, de a sógorjelölt analógján kipróbáltam, hogy milyen a törőék, és...
Nagyon spórolni nem akarok, csak nem szeretnék sokat költeni.Nem sürgős a dolog, inkább gyűjtögetek hozzá, meg meggondolom, hogy mire is lenne igazából szükségem. Mostanában úgysem nagyon fotózok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #9975 üzenetére
Azt azért én inkább fordító gyűrűvel csinálnám ha már...másrészt ha jól emlékszem a fordított obis makró 1:1-nél nagyobb nagyítást ad.
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #9957 üzenetére
Ezt inkább hagyjuk... a fóliás obiddal ws wr obi.
A gyári adapter a jó, az pedig messze nem annyiba kerül... ki beszél akkor butaságokat?
-
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #9957 üzenetére
Najamondjuktényleg. Makróhoz nem kell a végtelen.
-
hcs57
addikt
válasz
Colonel993 #9954 üzenetére
Na azt megnézem, milyen adaptert veszel 700-900 Ft-ért... majd azt is, mit csinál a vázzal, amikor ki akarnád venni, de nem jön.
Egy jó adapter ennek a tízszerese.
-
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #9954 üzenetére
Itt most nem a 7-800 HUF-on múlik, csak olvastam itt-ott mindenféle rossz tapasztalatokat, hogy nehéz kiszedni, tele lesz fémforgáccsal a tükörakna, meg hasonló rémisztő dolgokat.
Ha van pár ezer forintért normális, megbízható adapter, akkor az simán belefér, de csak felületesen olvasgattam még a témában, így nem ismerem a lehetőséget, a szóba jöhető forrásokat, én erre utaltam. -
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #9952 üzenetére
A hülyeállóság az fontos szempont.
Viszont akkor ehhez vennem kell egy normális M42 adapter is, mert olyanom még nincsen. -
Cyborg
őstag
válasz
Colonel993 #9933 üzenetére
http://www.digitalko.hu/index.php?Pentax&id=k30__1855mm_wr_kit__fekete&kat=dslr_tukorreflexes_1&lh=10&marka=6471&markanev=Pentax&o=0&rendez=min_ar&oldal=1&epo=50
Erről lenne szó. Szóval ez nemcsak vízállóságban jobb akkor, hanem képminőség terén is?
...bocs, a linkelés nem megy mobilról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest