- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
mik-oca #7402 üzenetére
Én Pentaxos voltam (leszek), de érintőlegesen Nikonoztam is. Szerintem pusztán anyagi kérdés az egész. Vázban a Pentaxtól sokkal többet kapsz a pénzedért, Canonban és Nikonban szélesebb a használt objektív kínálat. Ami engem szerfelett irritál, az a belépő Canon vázak iszonyatos anyaghasználati igénytelensége. Ez sajnos részben a Nikonra is igaz. A Nikonok menüje nem annyira tetszik, de biztos ez csak megszokás kérdése.
Nem a márkasovinizmus beszél belőlem, mert kompaktban mindig is Canont vettem és ez valószínűleg továbbra is így lesz.
A Pentax előnye a manuális objektívek használatánál jön leginkább elő. -
decens
tag
válasz
mik-oca #7395 üzenetére
ezt az obiszettet -amondó vagyok- kár volt beáldozni azért, hogy pentaxos legyél.
azt nem mondom, hogy a hasonló tartományt lefedő pentax obik rosszabbak - pláne mivel a nikonokat csak futólag ismerem, és a pentaxok közül sem volt meg mindegyik.
azért remélem, nem fogod kompromisszumnak érezni majd a döntésed, mindenesetre nagyon örülnék neki, ha alkalmanként bejelentkeznél ide és beszámolnál a tapasztalataidról.
váz és a választott obik oda-vissza, ugyanis én pont ugyanezen a váltáson gondolkozom, csak ellenkezőleg. -
csakb
őstag
válasz
mik-oca #7395 üzenetére
Mászkálós zoomnak én a DA 16-45/4-et (olcsó, de csavarhúzós AF), vagy a DA 17-70/4-et (drágább, de hosszabb tartomány és SDM-es) ajánlom. A DA 2.4/35 egy bazijó, és olcsó fix, a DA 1.8/50 meg egy új, olcsó, jó 50-es, lekerekített lamellákkal. Még kicsit magas az ára, de fog lejjebb menni.
Telének az 55-300-ast tudom nagyon ajánlani, az ár/értéke remek. Az AF csavarhúzós.
Ha szeretted a fixeket, akkor esetleg érdemesebb az alapzoom és az olcsó fixek helyett a Limited széria felé kacsingatni, a Pentaxnak ez a nagy erőssége. Van 3 pancake fix, 21, 40 és 70 mm-esek. Kicsik, könnyűek, fém és üveg mind, és bazijók. A fényerejük nem acélos, de ez az ára a kis méretnek. A 35 mm-es makró Limót is szeretik. Ha rád szakadt a bank, akkor meg az FA Limitedek is képbe kerülhetnek.
Itt megtalálod az összes Pentax obit felhasználói véleményekkel és példafotókkal: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest