- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
snail1981
tag
válasz
andris1602 #11143 üzenetére
Köszönöm.
-
sasa134
addikt
válasz
andris1602 #10977 üzenetére
hasraütve en 20k-25k-t mondanek - fölötte en nem vennek...de az altalanos allapot sokat elarul arrol, hogyan hasznaltak a vazat, mennyire vigyaztak ra
-
p_fifty
csendes tag
válasz
andris1602 #10892 üzenetére
Én meg úgy gondoltam, hogy kb. 800 jó magyar forintot megéri kockáztatni free shippinggel az ebay-ről egy 9900 forintos kiadással szemben egy olyan bizgentyűért,ami se anyagában, se kidolgozásában nem ér még eredetiben se 500 forintnál többet. Fél év után még működik.
-
gabor_01
senior tag
válasz
andris1602 #10888 üzenetére
Ez bizony aranyozott legalább
-
Zozzant
addikt
válasz
andris1602 #10888 üzenetére
Én meg ERRE
-
jeni
félisten
válasz
andris1602 #10886 üzenetére
A Pentax D BG-4 az 60000 Ft (egy helyen esett az ára),hogy mi kerül annyiba?
A márkanév!
A szigetelt váz!
A gumírozás!
A két féle elemhasználat!
A jobb kényelmes használat ami dobja az értéket!
A funkciók amik rajta vannak! -
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #10784 üzenetére
Pentax alapvető jósága, miben nagy ereje van az az Ára / Nyújtott funkciók, fícsörök, etc... azonos ár illetve akár kategória társával szemben más gyártókénál.
Első és legfontosabb; ÁR !
Pentax jelentősebb olcsóbb tükrösöket kínál a piacon, mi már bőven a megfizethető kategóriában van.A következő meg júzer függő, DE, a legtöbben az "objektív rendszer" miatt szeretik.
Csillió meg egy K/PK bajonettes manuál üveg van a piacon réges-régről [és a felét nem is kell instant kidobni, hogy szar]
Ezeket igen olcsón a kb pár ezer forintos kategóriában meglehet szerezni... és bőven kielégítő optikai teljesítménnyel rendelkeznek hétköznapi felhasználók számára kik vállalkozó szelleműbbek és beletornázzák magukat a manuálozásba (ami teszem hozzá nem nagy kunszt, 2 hónap után gyorsabb lehetsz mint néhány csavarhúzós AF-es obi)K -bajonett után még itt van nekünk a méltán híres M42 rendszer, Pentax M42 "gúnynéven" is futott
1 darab fém adapter árán, itt is megnyílik egy filléres objektív park korrekt minőséggel.Akik Pentaxen vannak, azok többnyire Manuál üvegekkel ügyködnek, a rendszer legnagyobb vonzati ereje ebben van. [a fentebb és majd később, lejjebb taglalt olcsóbb váz árral egyetemben]
Ha CSAK gyártó objektívjeit (esetleg 3th party üvegeket) akarna venni valaki, arra teljesen alkalmas Canikon is.
Kb nincs Ár/Arány difi
Amennyivel olcsóbb egy SMC Pentax üveg, annyival kevesebbet is kapsz mint pl ha ezt tennéd Nikon-Canon rendszerén.A Pentaxnek persze így tökre egyértelműen faszának kellENE lennie, "miért is gondolkozik el valaki más rendszeren" - mondhatná az ember.
Azért, mert a Pentax a MAX középkategóriát pályázza meg, és semmivel se többet.Munkára vannak hiányosságai [bár hamarabb vinnék fel magammal egy K5-öt a Himalájára mint Canikont
]
Mint a fejletlen vaku rendszer, azok zárszinkron sebességei (Pfff.... 1/160-180 igen gyorsan kevéssé válik manapság).
Karcsú obipark (De ami nagyon kell az megvan + 3th party + M42 + tucat üvegek)
0 videós élményindex (akinek számít, de pl az is gáz, hogy a LV képbelenagyítás csak hugyos-fostos interpolált)
Az AF rendszer kőkorszaki, kevés pontos, AF meghajtás is főként a screw driver-re épül, ami Pentax-en kivételesen nagyon zajos de legalább mindez működik.
Nagyobb probléma a Faék szintű fénymérési rendszer, ami nekem pl sok fejfájást okozott.... nem volt nap, hogy ne kellett volna expo korrekcióznom. (Pentax átlag 72 szegmenses fénymérés vs CaNikon 20xx szegmenses )Lehetne még sorolni, de nincs rá affinitásom... nem haterkedni akarok...
Másik oldalról viszont a Pentax, jelentős Fícsőr többlettel rendelkezik.
-Időjárás állóság majdnem mindegyik gépüknél (bár a hétköznapi ember ezt nem használja ki, én pl fotóztam viharban/esőben nemegyszer)
-ISO PÁWÖR (igen korrekt értékekig lehet feltekerni az ISO-t, jelentősebb képromlás nélkül... de azért ez poén ISO 10K-n)
-Ezzel egyetemben az Auto ISO érték minimuma és maximumának beállítása, tételesen Zajszűrés erősség beállíthatósága, stb... igen kedves gesztus a gyártótól, hisz ezzel más márkák alatt csak a középkategórián túl találkozunk mint funkciók.
-AF finomhangolás, ami ismét inkább a középkategória dicsmérve mint egy belépő tükrös sajátja.
-A sokat emlegetett, 100%-os lefedettségű gyönyörű világos PentaPRIZMÁS kereső, ami belépő szinten inkább szokott lenni PentaTÜKRÖS sötét luk 95%-os lefedettséggel.A Pentax egy remek rendszer, pláne ha a még HOYA gyártásában készült gépekből válogat az ember (K5-öt már filléresen kapni, és többet tud mint amit az újdonsült hobbifotós valaha is akarni fog).
DE
Figyelembe kell venni, hogy hobbisták vannak megcélozva vele, kik karcsúbb pénztárcávan vannak megáldva.
Semmi többre !
De ezen belül több mint elég !Hobbi fotósnak/kocafotósnak/nem megélhetési munkafotósnak/nem "havi minimum 20e HUF-ot félrerakok objektívre" -kaliberű embereknek ennél jobb választás nem is lehetne... sőőt lehet hülyeség is volna Nikonba fektetni, Canon meg egy átmenet, ott is fellehet adapterezni a fentebb sorolt üvegeket
de inkább a márka nevét fizeted meg, mintsem többet kapj a MAX középkategória alsó szegmensében ameddig a Pentax elér, és persze ezen túlmenően kevesek vannak.
Mivel egyre gyakoribb, hogy minden jött ment rohangászik FullFrém géppel (mire összekuporgatta minden pénzét de obira már nem tellik) ezért meg kell említenem, hogy a Pentax nem rendelkezik FF vázzal jelenleg.
Rövid összegzésnek;
Pentax-el hamarabb és olcsóbban eljut a hétköznapi/hobbi fotós azonos értékre mint más rendszeren... emiatt nemigazán érdemes feltenni se a kérdést, hogy D5100 vagy K30/K5/K500/K50, mert csont nélkül a Pentax viszi a prímet.
Ha feljebb rakjuk a lécet, és K5 vs D7000 vagy K3 vs D7100...
Ott már volna min filózni !A leendő fotózgatós kollégának tanácsolnám a továbbiakban a MILC-ek körül is nézelődni.
E-PL5 -öt már igen nevetséges áron szórnak, és jóval kényelmesebbre szabható a felszerelés súlya/mérete -
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #10779 üzenetére
Mááán megint ?!
-
gabor_01
senior tag
válasz
andris1602 #10739 üzenetére
Akkor érdemes lesz begyűjtened a legendás teljes M sorozatot
(Egy 200-asom van hozzá elfekvőben
)
-
Deko1978
csendes tag
válasz
andris1602 #10711 üzenetére
Egyszer majdnem volt sikerélményem, mert be bírtam rakni a kosárba, de utána kidobott és többé nem engedett be.
üdv
-
Deko1978
csendes tag
válasz
andris1602 #10709 üzenetére
Itt a prohardveren régebben szereztem egy canon 400d-t, az lett lecserélve.
Egész nap a neten lógtam a munkahelyen, 5 percenként próbálgattam behozni az oldalt, kevés sikerrel... :-/
Fél 2re elfogyott a türelmem, bebattyogtam a szegedi üzletbe, potom egy órás sorbaállás után leadtam élő szóban a rendelést. Hétfőn jött meg a gép... -
sasa134
addikt
válasz
andris1602 #10686 üzenetére
Ertelmes szenzor kene belük... A K-01-ben jo a szenzor de majdnem akkora mint egy DSLR, de fogasa nincs, meg keresöje sem. Ergo nincs ertelme, letjogosultsaga.
-
xXxian
senior tag
válasz
andris1602 #10684 üzenetére
Én is ezt hallottam...aszittem ez egy új, szenzásiósra sikerült darab.
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #10663 üzenetére
Kolléga... a csúnyaságok amiken felhúzod a szemed, jómagam is felhörrentem, nem az én szavaim (de mégis részben egyet kell értenem vele, vagy legalább is megértem)
Az a bibi, hogy nem egy kategóriában ügyködünk...
Hobbi fotósnak ha jönne a legjobb barátom; akkor ráerőszakolnék egy K5-öt és nyugodtan tudnék aludni.Ellenben nekem másak az igényeim
Plusz mellékesként hozzáfűznivaló; hogy nekem van differenciálom... emiatt tudok fennakadni a Ricoh minőségképzésén.
Ha családon belül van az a gép, akkor vidd el egy hétre vagy pár napra "kényszerből használni" [feltéve ha van 18-55 -ön kívül más üveg is rá]
Bár tény, hogy a D5xxx széria jelenlegi tagja (5300) az egyetlen amit hajlandó vagyok és tudok a kezembe venni, de ha valóban semlegesen áll hozzá az ember... megérti miről is van szó.
A Nikon nem csak egy felirat, egy minőség is áll mögötte.
Ahogy lehet Apple haterkedni (mint én) de félelmetesen stabil és jó a rendszer... ami meg rajta van az működik.
A példád kivételei mindenhol előfordulnak, Indexen most egy arc szarrá szidja a Pentax egyik (álltalam is elismert) isten császár üvegét; a 17-50mm -t..., hogy az SDM motor szar, meg egy forintot nem ér... és hasonló, pedig úgy karcol és olyan szép színeket kreál, hogy CaNikonék is megirigylik...
Nem egy változó alapján kell leírni valamit... nem is az én szavam miatt kell Pentax Haterkedni, amit leírtam azok igazából már RENGETEG külföldi fórumos irományában is megfordult.
Magyarországon meg egyszerűen kicsi a fogyasztás Pentaxből.Jelenleg Pentaxet venni belépő szint fölött; Önkicseszés...
Ha már van pénzem egy K3-ra, akkor veszek inkább egy D7100-at.
Ég és föld a különbözet, hát még ha Canon oldalról választ az ember és így a Pentax manuálokat se kell kidobálni.
Az objektívek ár difijét se nagyon érezni [már ha van], az AF-S nem "csak" azért jó mert csöndesÉn szeretem a Pentax-et, de ami most van... azt nagyon nem szívlelem.
Filmes fronton még mindig verhetetlenManuál üveges téma:
Nikonra is vannak régi manuál üvegek... (sőőőt basszus, méghozzá milyenek és mennyi)
De ha az M42-es rendszerre gondolsz, ott hiányzik 1mm a bázistávolságban, emiatt nincs végtelen.
Pár lencsét szerencsére könnyen meglehet hekkölni, hogy ne kelljen lencsés adapterezni.
De vannak örök vágyálmak bőven.
Az én 44M-4 -esem is még úgy ahogy utóhézagolni tudtam a kilépő lencsecsoportnál... de úgy is csak makrózásra van kárhoztatva közgyűrűvel, egyedül ha otthon hagynám az 50mm 1.8-ast akkor ott van mint vésztartalék alternatíva (annak ellenére, hogy a Heliosom élesebb)
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
andris1602 #10635 üzenetére
Akkor 45 postával jó vétel!!!
-
Zozzant
addikt
válasz
andris1602 #10563 üzenetére
Ez egy kamu
Képen lévőn csak obi kioldó pöcök van, semmi elektromos csati. Best buy!
-
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #10563 üzenetére
Ezt már én is néztem. Majdnem meg is vettem.
Kíváncsi vagyok, hogy ennyiért van e olyan palimadár, aki megveszi. -
hcs57
addikt
válasz
andris1602 #10523 üzenetére
Meg kell tanulni úgy megnyomni az exponáló gombot, hogy közben a váz ne mozduljon el... ez egy kb 1 kg-s aparáttal megtanulható. Ne görcsösen nyomd, hanem könnyedén, odafigyelve.
-
szekelygyula
csendes tag
válasz
andris1602 #10520 üzenetére
Ha állványról fotóztad, akkor érdemes kikapcsolni a stabit
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
andris1602 #10520 üzenetére
1/100 nem egy kézpénz!!!
-
tab-phw
csendes tag
válasz
andris1602 #10517 üzenetére
Te kérdezted, hogy mitől életlenek, én megmondtam. A többi a Te dolgod
-
tab-phw
csendes tag
válasz
andris1602 #10511 üzenetére
Szépek a színek, de ez csúnyán bemozdult.
-
hcs57
addikt
válasz
andris1602 #10505 üzenetére
szerintem a fókusz jó, talán az első kicsit frontos.. de ezt állványról illik csinálni, többször fotózva. Ha csak egy ilyen van, akkor nem kell korrigálni. Melyik fotód nem volt jó?
-
uffneked
aktív tag
válasz
andris1602 #10443 üzenetére
A szenzor nem ugyanaz. A K-30 és K-50 érezhetően jobb magas ISO-n a K-5nél, de az átlag APS-C szenzorok közt is kimagasló a teljesítménye.
Kb egy hónapja nekem is volt egy ilyen "K-5, vagy másikkettő" dilemmám. Én azóta boldog K-5 tulaj vagyok. -
Meridani
tag
válasz
andris1602 #10444 üzenetére
Igen köszi, de sajnos túl messze van az a fényképező. Marad az eredeti felállás hacsak nincs valakinek k30 vagy k50 használtan eladó
-
Meridani
tag
válasz
andris1602 #10441 üzenetére
Kaptam egy jó ajánlatot egy k5-re is 9e expóval k30 árában. Lecsapjak rá?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
andris1602 #10376 üzenetére
Másik 20-30.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
andris1602 #10373 üzenetére
A MILC vázakra is, meg a belépő szintű DSLR vázakra is.
Canonosok is sokan használják a megbuherált Pentax manuálokat... -
mrmarkus
aktív tag
válasz
andris1602 #10370 üzenetére
Ez bizony kereslet-kínálat függvénye. ha sokan keresik, emelkednek az árak. Ma már egyre többen fotóznak, így egyre többen kapnak rá a manuális obik használatára is. Az obik száma viszont nem változik, lévén, hogy ezeket már nem gyártják.
Korábban is volt ilyen hullámhegy, melyet majd hullámvölgy követett, de ez nagyon hektikusan változik...
-
nagyúr
válasz
andris1602 #10370 üzenetére
Itt a photokina.
-
uffneked
aktív tag
válasz
andris1602 #10338 üzenetére
Igen. A kisangyal azt mondja legyen a biztos, garis k30, a kisördög meg hogy ugyanmár, ennyiért k5-öd is lehetne.
Nagyjából annyi objektív különbséget látok, hogy a k5-ön van felső lcd (amit amúgy elég sokat használok, nem tudom mennyire lehet élni nélküle), 1/8000-at is tud a másik 1/6000-éhez képest, és kicsit gyorsabb a sorozatlövője. Videóban talán veri a K30, de azon nincs külsőmiki bemenet, monóban veszi fel a hangot.
Basszus, ez nehéz döntés lesz... -
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #10307 üzenetére
Februárban 152-ért vettem DAL üveggel a sárga vázat.
-
válasz
andris1602 #10286 üzenetére
A kommentek kérdései jogosak!
Miért, Pentax? Miért?? -
sasa134
addikt
válasz
andris1602 #10236 üzenetére
Igen, kéne, reciprok szabály. Meg ne rekeszeld f11-re, minek? Próbálj távolabbi témát, mondjuk f8 max ( ha engedi - figyeld a reciprok szabályt). Nem egyszerű üveget választottàl manuàlozni tanulni
-
nagyúr
válasz
andris1602 #10236 üzenetére
Ja, hogy 200 mm-en használtál 1/80-at?
Azért az combos.
Próbáld meg mindenképp a rövidebb záridőt. Ahogy néztem, amúgy is kicsit lágy a képe, de azért ennyire nem kellene.
A lencsék tiszták amúgy? -
yolan
őstag
válasz
andris1602 #10232 üzenetére
jo kis obi az, csak baromi nehez es meg kell kuzdeni a fokusszal. nekem ilyesmit tudott
-
nagyúr
válasz
Ha kézből lőtted, rövid a záridő. Ha állványról, akkor meg nem elég stabil.
A legrövidebb vége is ekv. 120 mm, amihez a 1/80 kevés lehet. Próbáld meg rövidebb záridővel. -
sasa134
addikt
válasz
Ennek az üvegnek a min. fókuszpontja 120cm. Sztem ez a gond. Távolabbi témát próbàlj. [link]
-
nagyúr
válasz
andris1602 #10101 üzenetére
Mert még a K10D után is egy fillingrán cuccnak tűnik. Mondjuk a belép Canikonok között még annak volt a legjobb a fogása.
(#10102) sasa134
Vagy ha van, akkor 18-135 WR. -
nagyúr
válasz
andris1602 #10097 üzenetére
Lelke rajta. Én ijedtemben majdnem eldobtam a D5100-at.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #10092 üzenetére
Neki is Pentaxot kellett volna venni, mondjuk egy ilyet:
-
sasa134
addikt
válasz
andris1602 #10092 üzenetére
A K-50 egy qrvajó váz, ennyi.
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #10088 üzenetére
A K30 eléggé tejfölösdobozra sikeredett... minden lehet problémája de ezek között nem az indokolatlan túlsúly...
1 napos használat után a K20D-t de még a K100D-t is kezembe véve érzem, hogy a Ricoh erősen spórol az anyaggal. (bár minőségre is érezni)Azt nem értem... ha az egyik legközelebb álló személy az életedben Nikon rendszert használ... akkor miértnem TE is?
Nagyon sokat spórolnátok, totál nem indokolt ilyen helyzetben a Pentaxolás... -
nagyúr
válasz
andris1602 #9920 üzenetére
Én a 60-250-nel vagyok így.
Időnként csak azért teszem fel, hogy azért mégis használva legyen, meg a pókhálót leszedjem róla. -
tbs
addikt
válasz
...Tehát akkor most olcsón eladod..? Mennyi is pontosan..?
-
Mirman
őstag
válasz
Én azt a kitet néztem amiben ez az obi van , 220 a K5 II váz alapból , 300 a 18-135mm-es obival. 80-ért a egy 160 ezres obi nem tűnik olyan rossz üzletnek szerintem.
De persze lehet hogy a sima 18-55mm-es kit lesz végül még nem tudok semmit biztosra.
-
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #9909 üzenetére
Csatlakozom. Én is szeretem. Bár nincs is olyan sok választási lehetőségem, mert csak egy 50 f1,7 van mellette.
(Meg a 18-55 kit a dobozban.) Viszont nem tudom, hogy ezt mennyire lehet utazónak nevezni. Eléggé kicsi az átfogása. Nekem mondjuk tökéletes, az alja volt a lényeg.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9627 üzenetére
Én 190e alatt nem adnám ezt.
A legjobb obi(m), bár még a FA31-et nem próbáltam.Egy picit nem árt azért rekeszelni ezt sem. Teljesen nyitva ritkán használom, inkább 2-2.8 között.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9625 üzenetére
Nem az egészet, a két limót még nem hirdettem meg.
-
taky023
tag
válasz
andris1602 #9617 üzenetére
Az az igazság, hogy van egy nagyon jó Cullmann állványom, csak ezért nem vennék újat.
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #9598 üzenetére
Az K50...
Nekem meg K30 és nah... Feketében babább -
gabor_01
senior tag
válasz
andris1602 #9433 üzenetére
Akkor egy érintkező nem jó. Szerencsére a digitális kommunikáció megy. Ezért a váz kvázi manuálisnak tekinti. A zöld gombbal tudsz fényt mérni.
Vakuzni csak külső automata vakuval tudsz, mivel a belsőt fullra elsüti.
Szóval van egy AF-es manuális obid
Nincs ezzel több gond. -
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9438 üzenetére
Nem igen használok vakut, próbálom nagy ívben kerülni, de nem hinném, hogy a rekeszátvitel hibájának köze van hozzá. Ugye M módban próbálod ezt az egészet?
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9435 üzenetére
Akkor van eltérés a különböző néven gyártottak között, a Canon EF Soligor verzión nincs.
Egyébként van ilyen újra a páromnak, de kicsit lelohadt a lelkesedés. Teljesen újszerű darab és pár tíz kép után kifigyelt egy szalagkábel a lencsék közé. Csurgó úr lerögzítette, szerinte gyengusz építés, rossz konstrukció. A viszonylag hosszú gyútáv miatt, hosszú úton jár fókusz, csúszó saru lenne a korrekt, nem kell tőle sokat várni.
fi:zi'k: Eltájolódtam, azt hittem az Av-ről van szó.
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9433 üzenetére
Ha nem viszi át a rekeszt, akkor hogyan rekeszelsz? Ezen nincs rekeszgyűrű vagy tévedek?
-
gabor_01
senior tag
válasz
andris1602 #9431 üzenetére
Az obi "A" állásban volt?
Ha nem, akkor érdemes lenne a váz használatiját olvasgatni.
Ha igen, akkor érintkezők tisztogatása...(vázon és obin is.) -
tbs
addikt
válasz
andris1602 #9417 üzenetére
16-45 borderben jobb. Sokkal. Pl. a 18-55 II-es kit közepe annyira durván éles, hogy zavaró a 60% borderhomály...
A régi kit kiegyenlítettebb vonalfelbontású.
Viszont mindegyik meglehetősen jó obi.
-
Mikisys
őstag
válasz
andris1602 #9370 üzenetére
Van egy "Mentsük meg vakuinkat" oldal a neten, nézd meg, ha tudod csináld meg az átalakítást.
Ha nem tudod, kérj meg valaki elektromos szakembert, hogy Ő csinálja meg.
Érdemes és megbízhatóan működik utána, talán még gyorsabban is feltölt.
Én két vakut is így alakítottam át, tökéletes lett, bármilyen új géphez használható.Üdv!
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9374 üzenetére
Indexen kb. 30 V-ot írt valaki biztonságosnak. A listában is van sok régi használható típus, amik 2-5e Ft-ért megkaphatók.
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9370 üzenetére
Nem tenném! Ugyan nincs benne az alábbi táblázatban, de két, az elnevezés alapján hozzá legközelebb álló típusnak (200, Auto 221) több mint 170 V a talpfeszültsége. Ez szerintem hazavághatja a géped.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9349 üzenetére
Persze, hogy nem csak mi/ők venné(n)k meg. Ellenben tényleg kérdéses a sikere. Vmiben nagyon oda kell tenniük magukat (leginkább árban), ha
profitotpozitívan akarnak kijönni belőle.
Az üvegek terén annyira nem rossz a helyzet egyébként. A DA* obik jó rész mehet FF-re. A 16-50 ugyan biztosan kiesik, de én a 60-250-et jónak mondanám, az mégsimántalán visszahúzható gond nélkül. Az 50-135-ről sajnos nincs teszt kép.
Persze lenne még hova fejlődni...Nem tudom mennyiben más a középformátum ilyen szempontból.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9344 üzenetére
Majd ha jön a FF Pentax váz.
-
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #9342 üzenetére
Kitben, mert máshogyan nem adták. De legalább engedtek az árból 7,5 pénzt.
Az a gondom a fotózással, hogy igazából nem vagyok vájtszemű. A Nikonnál egy sima duplakittet használtam 4 évig, és igazából azokkal sem volt gondom. Átlagos használat mellett nem nagyon látok különbséget köztük, talán egy tematikus tesztnek kéne alávetnem őket, hogy lássam a különbséget. Ahhoz meg lusta vagyok.Igazából a 2mm az alján és az, hogy egy sznob kis pöcs vagyok indított arra, hogy megvegyem.
-
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #9311 üzenetére
Hadd én is, hadd én is, hadd én is...!
Pentax-A 50mm 1:1,7 Mondjuk még bőven van mit tanulni vele - mostanában elő sem veszem a gépet, pedig vadi új.
Mellette csak egy Pentax 16-45 1:4 van. Nem túl bő a választék.
-
yolan
őstag
válasz
50mm f2, 8mm f3.5
-
Mikisys
őstag
válasz
Pentax 17-70/F4. Jó objektív, megbízható, csendes, 3.-éve használom.
Üdv!
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9335 üzenetére
Táblázat, diagram, stb. mikor lesznek?
-
válasz
Tamron 17-50/2.8,Pentax 55-300
-
sasa134
addikt
válasz
DA35 f2.4 és/vagy Tami 17-50/2.8 , téma, alkalom függő
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9327 üzenetére
Tessék egy ilyen Sigma 30/1.4-et bepróbálni.
Vagy ott a FA31 is.Amúgy ezt miért off-ba írjátok?
A "szerkesztő" meg...hát no comment.
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9327 üzenetére
Még erről jut eszembe, vannak programok amik statisztikát csinálnak a képek EXIF-je alapján. Ha valakinek ez segítség, ilyenekben meg tudja nézni, milyen tartományokat használ leginkább (rekesz, záridő, érzékenység...).
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9325 üzenetére
50 és/vagy 35 (és/vagy 28) nem tudom... Valószínűleg olcsó manuálokkal majd kitapasztalom, hogy melyik jön be, nem akarom túlzottan halmozni az objektíveket. Így is úgy érzem, már túl nagy hangsúlyt fektettem a fotózás technikai oldalára. (Mondjuk jobban belegondolva, egy Pentax 50 1.7-ről nehéz lenne lemondani.
)
Fényerőtlen telék egyelőre nem hoznak lázba, többek között megvolt a számomra elérhető legjobb is (55-300), ez helyett lett a FA 100-as. Visszanézve és átgondolva nem igazán tudtam 200-300-on túl sok jó képet csinálni egyikkel sem. Többre értékelem már a fényerőt és a képminőséget, mint az elérhető nagyobb gyútávot és a zoomot. Egy M 200 4 még tetszett volna, de ott már kevés kép sikerült a kis mélységélesség és a nem túl jó szemem miatt. Manuálok segítettek rávezetni, hogy 100mm körül tetszik legjobban, gondoltam, akkor ebből legyen egy jó AF-es legalább, a makró meg csak egy plusz ajándék.
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9323 üzenetére
Akkor hasonlóan állunk (A 50 1.7, FA 100 2.8), bár nekem még maradt egyelőre egy K 120 2.8 is érzelmi alapokon.
Majd idővel tervezek egy 28-as manuált vagy DA 35 2.4-et...
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602 #9318 üzenetére
Fixben nem gondolkodsz? Jó hatással van a lábzoom a látásmódra és a képminőségre.
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9318 üzenetére
Hogy-hogy, mi lesz helyette?
Te kíváncsi vagy, én meg lusta (obit cserélni). -
nagyúr
válasz
16-50 vagy FA43. Attól függ melyiket hagyom épp fenn.
Amúgy miért körkérdezel? -
hcs57
addikt
válasz
Pentax 18-135 WR
-
Zozzant
addikt
válasz
Tamron 28-75/2.8
-
atapro
csendes tag
válasz
andris1602 #9303 üzenetére
Őt többen is ajánlották már.
Nekem is keresnem kellene egy jó szervizt, ahol megnéznék a vázam (K5).
Ajánlani tudtok valakit?
Hiba, hogy néha nem exponál, ha megütögetem egy kicsit akkor működik tovább. -
nagyúr
válasz
andris1602 #9303 üzenetére
Ez a név nekem vhonnan ismerős. Lehet pont róla olvastam egy hasonló történetet.
Meg legalább közel is van nekem, ha bármi gondom lesz.
Aztán most már toljad a jobbnál jobb makrókat. -
válasz
andris1602 #9301 üzenetére
Az igen!
Ki az az emberke! Gratula!!!
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9299 üzenetére
Bővebben?
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9289 üzenetére
Mondanám, hogy megnézem, de sokkal előrébb nem lennél vele.
Érzékelőt megtisztogattad, minden logikus dolgot kipróbáltál? Működött egyáltalán az AF előtte? -
nagyúr
válasz
andris1602 #9287 üzenetére
Ja, hogy ez nem is 1:1 makró. Vagy van adaptered is hozzá?
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9285 üzenetére
Ez pontyosan melyik obi?
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #9252 üzenetére
Maszkolás, "TESZKÓS AKRÍL" telibefújás...
Mivel gyakorlott vagyok már a fényezős/fújós/Camo-s dolgokban emiatt a festékanyag minőségtelensége ellenére tudtam alkotni használhatót. -
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #9250 üzenetére
Yep... másik topikban is már jól eltémáztuk Birodalmi csillagrombolónak...
Azóta már rá van filcezve, hogy; The empire strike Back -
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #9248 üzenetére
Nekem is fehér van O_O [link]
-
Colonel993
senior tag
válasz
andris1602 #9246 üzenetére
Ha Budapesten vagy és épp elmászol valahova (pl Margitsziget) kattintgatni, jelezz már nekem PM-ben... és igazából ez ! minden K50 tulaj felé szól ! megakarom nézni, hogy konkrétan mit alkottak a K30 és K50 között gyakorlatban... mert én is akartam...
A K500-at lenne még jó megvizslatni, de az már mégjobban fehér holló effekt... -
nagyúr
válasz
andris1602 #9243 üzenetére
Pedig simán lehet.
Megvesz, azt hiszi, hogy majd milyen jó lesz, meg rengeteg képet csinál, aztán rájön, hogy macera és mégsem megy olyan jól a dolog. -
csakb
őstag
válasz
andris1602 #9222 üzenetére
Na ugye, hogy meg lehet csinálni!
Kezdő pentaxosok első három kérdése/panasza:
1. Mi zörög a vázban, ha mozgatom?
2. Valami zörög és zümmög B idős expó alatt.
3. Nem megy a Heliosom. -
tbs
addikt
válasz
andris1602 #9217 üzenetére
Füzik: FF tök jól hangzik, de az a vonat már elment sztem.
Mondjuk ha 4k videó irányba mozdulnának APS-C méretben... Az tetszene.
-
csakb
őstag
válasz
andris1602 #9217 üzenetére
Na, akkor majdnem bódottá.
Asszem, még az ISO-t sem árt kapcsolni. -
nagyúr
válasz
andris1602 #9214 üzenetére
-
csakb
őstag
válasz
andris1602 #9214 üzenetére
A Using Aperture Ring opciót Enable-be tetted? [link]
Bocs, nem tudom, hogy hogy van magyarul, és most nincs is kedvem magyarra átváltani a K-5-ömön a nyelvet.Ha ez megvan, akkor rá kell kérdeznie a gyútávra, és M módban működnie kéne a dolognak, zöld gombos fényméréssel.
-
csakb
őstag
válasz
andris1602 #9211 üzenetére
Az SR csak akkor működik, ha tudja az üveg gyútávját. Ezt M42-esnél neked kell megadnod.
Ha bekapcsoláskor nem kérdez rá a gyútávra a váz, akkor valahol valamit még tényleg be kell pipálnod, vagy úgy cseréltél objektívet, hogy nem kapcsoltad ki a vázat. -
nagyúr
válasz
andris1602 #9211 üzenetére
Engedélyezni kell a manuális obik használatát. Most fejből nem megy, de vmi olyasmi, hogy az obiról vagy a vázról állítod a rekeszt.
M módban sem megy?
Hogy.hogy nincs SR? -
tbs
addikt
válasz
andris1602 #9204 üzenetére
Azt hiszem van olyan, amit oda tudok adni csokiért. Este megnézem.
Fizikó kolléga: kicsit csalódáskeltő a K3 ergonómiája és a Mpxeken kívül a képe is...
-
nagyúr
válasz
andris1602 #9202 üzenetére
Sajnos ez jellemző hiba. Bár én sosem használtam M42 adaptert, de elég sok helyről hallottam, hogy a többségük gyakorlatilag kukába való.
-
csakb
őstag
válasz
andris1602 #9163 üzenetére
Nekem mindig a hátizsákban van egy 37A is, szeretem. BEE-vel mindenben egyetértek, de szerintem a Jupiter is elég kicsi, könnyű és kompakt. Én rágyógyítottam egy olcsó adaptert, így annak a le- és feltekerésével nem kell vacakolni.
Azért nem Pentax M 135 van a zsebemben, mert a Jupitert ingyé' kaptam, így nem kell vadásznom Pentaxra. :]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest