- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
válasz Polarstar #12524 üzenetére
Sajnos a milc vonat rég elment a Pentaxnak sztem, akkor kellett volna lépni (vagy még inkább előtte), mikor a Fuji megjelent a színen.
Én Pentax DSLR-ről mentem Fujira és megtaláltam a helyem, imádom, persze néha elcsábulok gondolatban Sony FF-re de győz a józan ész, nekem bőven elég az APS-C. Meg hát ugye az XF fixek, meg a használható jpg (nem tudom mikor RAW-oztam utoljára, olyan OOC jpg-ek esnek ki az X-Transbol hogy csuda) olyan amit nem szívesen adnék fel.
Ha lenne valami filigrán Pentax Milc modern üvegekkel akkor még vissza is váltanék talán de tükrös nekem már nem kell.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Közben szép csendben kijött egy FA 35mm f2 és egy HD DA 11-18mm f2.8. Ez utóbbi azért nagyon kellett már.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Pentax K-1 II pletykák [link] [link]
Valszeg a CP+ -on bejelentik.- The maximum sensitivity is ISO 819,200 for stills and ISO 25600 for videos
- Updated Pixel Shift Resolution II
- Equipped with original accelerator unit adapted to PRIME IV, a 14-bit processing image processing engine that effectively reduces noise and maintains detail and rich color even at high sensitivity[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz xXxian #12332 üzenetére
Fujizok, mint (talán) látod az aláírásomból, Pentaxot elengedtem de én azért mert nem akartam többé tükröst.
Van egy XF18-55-öm, és tényleg klassz, de azért az sem villám.
A rendszer amúgy egyik ékkövének tartott 35 1.4 pedig hangos, traktorozik, miközben a képe fantasztikusan karakteres és mindenki ódákat zeng róla.
Félre értés ne essék: én nem mosdatom a Pentaxot csak néhány hozzószólás alapján úgy tűnik, hogy a rendszer hazsnálhatatlan, az objektívek gagyik stb ami szerintem messze nincs így.
Lehet, hogy modernebb obikért (50-135, 60-250 ) jobban zsebbe kell nyúlni mint más rendszerek esetében , de a másik oldalon a vázak azonos áron jóval többet adnak.Amúgy már 1 éve pletykálják, hogy a Ricoh szabadulni akar az egész digicam üzletágtól (nem csoda, tejesen be vannak zuhanva az eladások), szóval lehet tulajdonost vált a Pentax, szóval ki tudja mit hoz a jövő, én szurkolok nekik. FF Pentax milc-et a népnek
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz xXxian #12329 üzenetére
Igazad van a halk és gyors AF-fel kapcsolatban, de könyörgöm, az 50-200 egy használtan 15-20ezer Ft közt kapható objektív, nem értem mik az elvárások vele szemben - teljesen jól hozza azt amit ár/érték arányban elvárnak tőle, "ócskának" pedig pedig még a konkurencia ellenére sem nevezném.
Fényerős modern fixek kelenének, új 35-ös, mondjuk f1.4-gyel de minimum f1.8-cal, meg a 16-45-ből egy ráncfelvarrás.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz #86322688 #12323 üzenetére
Szerintem semmivel nem pörög kevésbé a Pentax mint az elmúlt 15 évben bármikor. Azért nekik most inkább a 35mm a fókusz, és elég megbízható forrásból van infó, hogy zajlik a K-1 MarkII fejlesztése: [link]
Idén számíthatunk egy K3-III-ra is - így a csúcs FF és APSC vonal le van fedve csúcs vázakkal.FF-re jön egy "hiányobi", a HD Pentax-D FA★ 50mm f/1,4 SDM AW. Lásd képek és videók: [link]
illetve elvileg jön egy tele és egy Pentax D FA * 85mm f/1.4 , hivatalos bejelentés ezekről még nincs.APSC-re szintén egy "hiányobi" lett bejelentve, egy fényerős UWA, a HD PENTAX-DA ★ 11-18mm f/2.8 .
Mindkettő nagyon kellett már a rendszerekbe.
2017 év végére beesett még egy K-bajonettes Mitakon 135mm f1.4 is. [link]Szóval azért nem úgy tűnik nekem, hogy megállt volna az élet.
Az DA L 50-200-at nem értem miért kell bántani, az egy tök jó kis olcsó KIT-tele.Igazából jobb is mint amennyiért a használtpiacon mennek, akinek meg több kell, ott az 55-300 ami nevetséges pénzbe kerül ahhoz képest, amilyen a képe. Az egyik legutóbbi KIT zoomjuk, a 16-85 is nagyon jól sikerült, nem is tudom mi ad még ilyen "mindenes" átfogást .[link]
Avanti Roma
-
-
sasa134
addikt
válasz Wendelke #12199 üzenetére
+1 fi:zik ötletére. De egy sima K-3-ra is érdemes lehet már átnyargalnod K-50-ről: [link]
Kapsz:
+ jobb 24Mp-es szenzort
+ több fókuszpontot (27)
+ picit nagyobb méretű és felbontású kijelzőt
+ gyorsabb sorozatot ás záridőt
+ jobb akkut, mikrofon és füles csatlakozót
+ top LCD-t[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Nem akarok hülyeséget mondani, mert nem tudom, hogyan megy MFT-n a MF, de sztem Pentaxon sem lennél nagyon kisegítve, ha ennyire korlátoz a szemed.
Pentaxon van fénymérés a zöld gombbal, meg bele tudsz nagyítani aztán ennyi. Nem tudom, MFT-n nincs focus peaking? (Fujin azt használom, meg a split image-et - de lehet neked az sem lenne igazán jó megoldás).
Ha a nevezett Pentax vázak árát megfelelő AF obikra költöd (nem tudom, milyen Pana vázad van pontosan), akkor szerintem sokkal előbbre leszel. Ennyiből kijön egy használt Oly 12mm f2 + Pana 25mm f1.8 + egy Oly 45mm f1.8 üveg. Aztán ekv 24-90mm közt le vagy fedve fényerős, minőségi, könnyű AF obikkal.
Vicces, hogy egy Pentax-tpikban beszéllek le Pentaxrol (én is már csak ex-pentaxos vagyok), de nem látom, miben lenne olyan nagy segítség egy pentax. Persze , rengeteg manuális K meg M őveg rátehető natívan, de sztem neked AF-ben kellene gondolkoznod.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
-
sasa134
addikt
új Pentax a láthatáron: Pentax KP [link]
Milyen szép ez a váz már
New generation 24.33 Mpix APS-C CMOS sensor
‘PRIME IV’ image processing engine with image accelerator unit
5-axis ‘SR II’ in-body image stabilization (5-stop correction)
27-point ‘SAFOX 11’ autofocus system (25 cross-type)
Sensitivity: ISO 100-819,200
Continuous drive: 7 fps
Maximum shutter speed 1/24,000 s (electronic shutter)
Dust-proof and drip-proof casing with 67 seals; cold resistance up to minus 10℃
Pixel Shift
Optical viewfinder with 100% coverage
3-inch tilting LCD screen
Video: Full HD
DR II
Dimensions: 131.5 x 101 x 76mm
Weight: 643gAvanti Roma
-
sasa134
addikt
No, vki megkapta már a K-1-jét?
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz fenyvesekkoz #12016 üzenetére
Ezek közül az opciók közül sztem egyértelműen 18-135! Ha kell vmi hosszabb, akkor később 55-300 jó választás, meg persze javasolt vmi fényerős fix: a 35 2.4 és az 50 1.8 is olcsón beszerezhető használtan.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz beis-compo #12012 üzenetére
Pont a leírt összeg körül, így tényleg le van nullázva..
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz beis-compo #12008 üzenetére
hivd fel a Camera Kft-t, Ricoh-Pentax márkaszervíz [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Colonel993 #11991 üzenetére
Igen, hogyne, hisz' te már látod előre.. akkor 1:51-től a videón: [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
fent a motyó a camerasize-on is, hpgy lássuk, mi merre hány méter: [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
K-1, minden egy helyen : [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Most nézem, 4.4fps. Nem lassú az egy picit? (K-3 8.3, K-50 6fps)
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Fullfrémes jóreggelt!
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz ateszm #11958 üzenetére
Jaja. Szép az a mosoda de a 85 1.4-nek nyitva ezt tudni kell.(a másik képet miért kellett f10-ig rekeszelni azt nem értem mondjuk). Jöhetnének nyers képek, főleg portrék, meg low light dolgok. De erre még várhatunk. Remélem a Pantax csepegteti majd folyamatosan a morzsákat.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Neked kell igazán tudni,mi kell, mi a fontos. K5-öt nem fogsz venni újonnan.
Szerintem most a Pentax kínálatában a K-S2 egy jó cucc, tud mindent ami amatőr felhasználásra kellhet - sőt. Nyomkodd meg szerintem.
Ha a pénz nem számít, K3-II
De viccen kívül, én azt mondom előbb obikbol legyen meg egy rendes sor, aztán lehet lépkedni feljebb vázakkal. De egy K5/K5-II használtan is nagyon jó deal lehet.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Akos1994 #11915 üzenetére
Nekem DA 50-em nem volt, csak a 35-ös, de az jó sokáig és nagyon szerettem. Igaz nem acélpenge 2.4-en de bőven használható és nagyon kellemes a képe. Az élesség csak egy tényező. Szerintem jóval univerzálisabb látószőg mint az 50-es. 50-essel utcán szűk leszel (35ös is az tudni lenni, persze), nyilván minden téma függő.
Szerintem nincs óriási különbség nyitva a 2 obi között. Látószöget neked kell tudni, tekerd a Sigmát 35-re meg 50-re, menj sétálni egyet és nézd meg, mennyire tudsz alkalmazkodni ehhez a 2 fix értékhez.
Én amúgy úgy oldottam meg, hogy vettem egy 35-öst, meg egy M 50 1.7-et. Portréra eljátszottam a manuál 50-essel, a 35-ös meg azért több témára jó volt.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
jó lett az új D FA 24-70 2.8 SDM WR [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz _csocso_ #11813 üzenetére
a 16-50 jó obi, de elég sokban el is pusztul az SDM..
A 16-85 sztem hozza a 18-135 képét, de nagyobb nála. Tényleg neked kell tudni, mi a fontosabb: a 135-ös vég vagy a 16-os kezdő. 16ból tudsz vágni 18at, fordítva nem. De sokaknak rövid a 85mm egy túraobin.
Hátteret mosni egyik sem túl ideális (persze tudnak valamennyire) - arra még mindig vmi fényerős fix kell.
Én nem cserélném le a 18-135-öt egy 16-85-re, de ha mondjuk 18-55-öm lenne, akkor nyilván igen.Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Van vkinek gyakorlati tapasztalata FA 24mm f2 üveggel? Nagyon remeg az ujjam az egéren... Csak lehetne kisebb.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
szerintem ha nincs keret most a 18-135-re (ami a legjobb mindenes - azt leszámítva, hogy sötét - de melyik KIT zoom nem az?), akkor egyértelműen 16-85.Nagyon sokat számít, hogy 16-ról indult, és a 85-ös vég is megfelelő, portréra is ( nem fog úgy mosni, mint egy dedikált portré fix, de megteszi). Ha cserélgetés is játszik, akkor nézd meg, hogyan jönnél ki egy K50+18-55 + használt 55-300-zal. Nagy átfogásod lesz, az 55-300 képe pedig nagyon tuti.
Beltérben fel kell majd tekerned az ISO-t rendesen, esetleg vakuzni kell majd, ha nem akarsz fényerős obit venni. Itt a 35 f2.4 lehet a megoldás, bár sokszor szűk beltérhez (most megint kérdés, mit akarsz beltérben - ha az egész nappalit, akkor halszem kell, de ha csak a szülinapi tortát, arra jó a 35-ös). Az egy remek obi, olcsó, könnyű, jó a képe. vagy add el a KIT-obit, és a sokszor emlegetett Pentax/Sigma 17-70, Tami 17-50 közül valami.De sztem kezdésnek egy K50 + 16-85 + használt 35 2.4 nem rossz szett. (esetleg a 35 helyett a klasszikus 50 f1.8 - gyorsabb, szűkebb, olcsóbb - neked kell tudni).
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz cadeyrn #11674 üzenetére
valóban, KIT-ben a 18-135-öt csak a 16-85+55-300 veri. A 16-85 nagyon jól sikerült darab, pedig mekkora sírás volt még itt is hogy milyen sötét. Nos, aki kirándulni viszi azt pont nemérdekli , úgyis f8-ra lesz tekerve Cserébe 16ról indul és elég hosszú, hogy lekapj vele távolabbi részleteket.
A 35+50 jó dolog, de a zoomot nehéz megúszni. Nekem Tami 17-50 2.8 van mellettük. A 35ös képét nagyon szeretem, de sajnos nagyon szűk városban, egy kirándulást elég nehéz végigfotózni vele. Kéne vmi 18 f2.4 vagy hasonló, igazából semmi nincs csak a 21-es.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
D FA 150-450mm nagyvas review [link]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz beis-compo #11669 üzenetére
Sztem hasonló bármelyik sdm-ről elmondható, mármint hogy vannak hibás darabok - ettől még egy jó üveg. A hasonló átfogású Sigma is remek.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz bercsi #11414 üzenetére
Az előttem felsorolt okok miatt necces a japán vásárlás. Ha olcsón, olcsóbban akarsz vázat, keresgélj itt:[link]
A dslr Forum nagyon tuti hely, biztos akad németorszgi ismerősöd aki el tudja intézni a vásárlást. Én sok motyót vettem, veszek itt. (persze be kell tartani a szabályokat: megfontoltan utalni előre, csak régi tagnak, a személyes találkozást preferálni, stb stb)
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz xXxian #11333 üzenetére
minden rendszerre igaz, hogy jó üvegeket kell venni - ezt pár hete már szerintem alaposan kitárgyaltuk itt
próbálj egy 18-135-öt, nagyon klassz kis üveg! ha meg cserélgetés is belefér, akkor 17-70/4 vagy Tami 17-50/2.8 + 55-300
de a 16-85-öt is mindenki dícséri, klassz üveg lett. Jó nem fényerős de a képe jó, és 16on kezd..
vagy ott az olcsó 50 1.8 meg a 35 2.4- kicsi, könnyű, olcsó és jó üvegek. Sigma 30 1.4 is van (használtan 300euró köröl), az nagy és nehéz de gyors üveg. A F(A) obikról nem is beszélve, a limókról stb.
szóval lehet pentaxon is értelmes, jó rendszert összerakni - általában nem a technika a szűk keresztmetszet, hanem az ember.
Én nem látom mitől lennél előrébb egy D7100+18-105-tel mint egy K50/K500/K-S2+ 18-135 szettel..[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz xXxian #11331 üzenetére
The camera body will be available at a competitive sticker price of $699/£549 while the 18-50mm lens kit will retail for $799/£649. It is expected to start shipping in March
Meglátjuk, ha a szokásos 1 USD = 1 EUR áron nézem akkor a kezdő ára nem fog beférni 220-ba a kis kitzoommal. De reménykedjünk..meg kis idővel úgyis lemegy az ára, 800euró az 240k, nem hiszem, hogy sokat kéne várni egy 200k körüli KIT árra. Az nem rossz egy full időjárásálló, DC zoomos, "kompakt" motyóért.
Avanti Roma
-
-
sasa134
addikt
válasz xXxian #11327 üzenetére
"in addition to debuting these new features, the K-S2 has also been fitted with the low-light autofocus capabilities of the Pentax K-5 IIs that will allow it to focus in near darkness.
Read more at: http://www.pentaxforums.com/articles/pentax-news/pentax-k-s2-officially-announced.html#ixzz3RRw5NmGP"
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Deadpapa #11272 üzenetére
De mi a baj?
F(A) üvegek FF üvegek, a teljes képkört ki fogják rajzolni a FF vázon. A DA üvegek meg croppolva használhatók (ezt eddig csak a Sony tudta ha nem tévedek) . Azért ez finoman szólva is baromi jó.
A manuálokat meg sem említem, milyen lesz egy 50 1.7/1.4-et használni (filléres tételek) ezen az új vázon. Vagy 100 2.8-at...Plusz a váz stabis lesz. Biztos velem van a baj, de ez nagyszerű, aminek örülni kell.
Ha dobnàk a tükröt, már most hirdetném a vesém. De lehet az is eljön egyszer.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz fi:zi'k #11266 üzenetére
Mi a baj ezzel a K-S2-vel? Kicsi, de jó fogású váz, wifi, hajtogathato LCD, 2 tárcsa, valószínűleg WR. Szemre alig nagyobb mint egy Pana G6.
A kitobi is kicsi lett, gondolom ezért csak 50ig megy, de DC meg WR. Ez kisebbnek tűnik mint egy 35 2.4. A képét várjuk meg, a 16-85öt is köpködte mindenki előre aztán simán 16-45 képű üveg, egy remek zoom. Persze 2.8-4 jobb lenne.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Hopp, K-S2 rumor + új 18-50(!) DC WR RE kit.
Mokàny kis klassz váznak tűnik!
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
válasz Colonel993 #11232 üzenetére
A Pentax nem gyárt érzékelőt (vagy??) nem hiszem hogy nagy difi lenne a konkurrensekhez képest, persze meglàtjuk mit tud majd a szoftver, algoritmus stb
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest