Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
A Nikontól is csak feljebb van.

Hát, amennyire a fórumokról látom-hallom.

De ami bosszantó, hogy az átfutási idő nagyon hosszú. Még a sima levélként vagy csomagkénnt érkező cuccoknál vmilyen szinten ok, hogy sokáig ülnek rajta a nagy mennyiség miatt. De pl a K-3 nekem express csomagként jött. Ennél ugye garantált a vámolás, de 4 nap alatt itt volt az országban. Az MKP meg tökölt vele 2 hetet.
-
Novics
senior tag
válasz
üzenetére
Kösz-kösz!

Attól tartok az nem mostanában lesz.
Már így is egy kisebb vagyont költöttem, pedig az ősszel még úgy terveztem, hogy az outim kap egyedi festést. 
Szerencsére március 22-én már lesz egy negyedéves vizsgánk, arra már el lehet kezdeni készülni, nem sok időm marad ezen görcsölni. Bár tény, hogy gondoltam rá, hogy egészen hirtelen "megbetegszem" és felmegyek lecsekkolni az obit.
A Lowepro táskámra már nem is tudom mióta várok... 2-3 hete...
Pont kifogtam a kínai újévet a megrendeléssel. 
-
nagyúr
21-e még tényleg jó messze van. Kíméletlen lesz a másfél hét.

Olvastam, hogy írt neked mail, csak gondoltam szólok.
Jó lesz a másik obi tartaléknak, ha majd váltasz 16-50-re és a 16-45 már nem lesz meg.
(#8992) Wa2x_
Szinte ingyen van.
(#8993) hagel
Az inkább vmelyik DA* teléből legyen.
-
Novics
senior tag
válasz
üzenetére
A srác először nekem írt, csak utána tette ki indexen. De egy másik megelőzte, vele 21-én találkozok - mennék én már holnap is, de 21-én lesz suli -, és kipróbálom az obit, oszt ha nincs baja, akkor viszem. (Vagy hozom.
) Ha meg a hirdetőnek nem jön össze üzlet - mivel voltam olyan rendes, hogy mondtam neki, hogy ha valaki vinni akarja, akkor vigye az obiját, mert csak 21-én tudom megmondani, hogy kell e -, akkor 22-én még az övét is meg tudom venni, mert pont a környéken fog járni. Amúgy bajai, az meg nem itt van.
Amúgy nem gondoltam volna, hogy rögtön lesz jelentkező. Éppen csak kiírtam, mondom vesztenivalóm úgysincsen, erre rögtön lett kapás.
Úgy néz ki, hogy lesz egy eladó 18-55 DAL-om.
-
nagyúr
Itt egy másik nagy dög, kicsit nagyobb fényerővel: Tamron SP 60B 300/2,8.

-
nagyúr
De betyárosan néz ki az F*300 ezzel a fehér vázzal.

-
nagyúr
Általánosságban talán a 35mm, mivel elég közel van a kisfilmes 50-hez az ekv. 52,5 miatt.
Bár én szerettem az M50/1.7-et, de sokszor szűk volt. Ezért is választottam az FA43-at többek között.
Nem tudom ugyan milyen gyakran mennek tönkre új obik, vagy épp az említettek milyen hibaaránnyal vannak, de jól hangzik a 2 év. Ha meg számla is kell, akkor nincs kérdés szvsz.

-
jeni
félisten
válasz
üzenetére
üdv
általánosságban a 35mm vagy a 50mm a jobb?
amúgy melyik ad szebb képet,pár sorral mutattok egy webáruházat ahol eddigi legolcsóbban adja és 30000 Ft felett ingyen házhoz jön.
épen az egyik tagtárs árul 50mm/1,8 obit 30000 Ft-ért ,viszont ha a korábban említett weboldalt nézzem akkor 40000 Ft az jobban megérné,lévén vadiúj és 2 év garanciával számlásan adná. -
Novics
senior tag
válasz
üzenetére
Hol érdemes németben kutakodni? Van kint rokony, a postázás sem lenne gond, meg bírom is a nyelvet. Csak nincsen kedvem végigolvasni az összes fórumot, hogy melyiknél van "Hardverapró".
Egy 16-45-öst hajkurászok éppen. Az irányjelzősön - ha már mindenki így hívja - lemaradtam egyről, és most vérszemet kaptam.
-
Wa2x_
veterán
Ha ezt teszem APS-C vázra lesz valami hátránya?
-
yolan
őstag
nem heroin aron AF-os UWA obinak mit ajanlanatok?
-
Wa2x_
veterán
Edigitalban 180e a K-30 18-55 55-300 DAL kit.
-
1501N
tag
válasz
üzenetére
A Tamron 16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD-ből viszont kimaradunk. Bár a 18-200-asról se hallottam túl jókat, szóval nem biztos, hogy baj.
-
nagyúr
Akár jó vétel is lehet.

K-5+18-55 WR 130E-ért -
nagyúr
Új WR teleconverter.
Kicsit erősnek érzem a $600-os árat.
-
nagyúr
Az a két obi 25-30E-et ér optimális esetben.
De a vázért még mindig sokat gondol.(#8953) ateszm
Itthon 155E-ért? Milyen feltételekkel?---
Egyre jobban tetszik a K-3.
Ez kellett volna a K5 után, nem a K5II.
Bár még mindig tartom, hogy kicsit lehetne szélesebb a váz és akkor bal oldalra mehetne 3-5 gomb pluszba, vagy esetleg mást átpakolva oda. Ellenben zajosabbak a képek mint vártam.
-
jeni
félisten
van ilyen is bár van melléje pluszban egy 55-200-s,mondjuk drágábban is adja összességében a vázat
gondolom 30-40 között taksája az obikat egyben
annál én se adnám lejjebb,feltéve ha nagyon megszorulnék anyagilag
-
BiriBum
őstag
válasz
andris1602
üzenetére
Ez a peremes (Canonhoz pl. kell a perem, mert más a bázistávolság és különben nincs végtelen):
-
levy1983
aktív tag
Esetleg K-01-et valaki? Tudom-tudom, nem K-5, de a szenzor megegyezik.
-
-
nagyúr
válasz
Fujis2950
üzenetére
De hogy minek bele egy 24 MP-es szenzor?

Mondjuk annak örülök, hogy vannak új modellek. Remélem megmarad a lendület "Rikóhéknál".
(#8915) sasa134
Áll leejtés nem volt.
Jobb egy kicsit az ergonómia mint a K5IIs esetén. 2.5 hónapja adtam el, így már nem vagyok benne biztos, de talán a gombok is jobbak lettek. A D-pad más textúrát kapott, ami elsőre nagyon tetszik.
Gyorsabb AF, halkabb zár, jobb LV.
Zajban kicsit jobbat vártam, de még ismerkedünk. -
Mondjuk vicc, hogy még csak pletyka és már be van árazva!

-
Fujis2950
tag
jön a pentax K-60 as
http://www.technet.hu/megapixel/20140203/mit_tud_a_legujabb_titkos_tukorreflexes -
BiriBum
őstag
válasz
andris1602
üzenetére
Ezeöccáé jó, csak perem nélkülit vegyél és hagyd rajta az objektíven (a K-bajonettnél cserélgesd, ne az adapternél).
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
Megörököltem egy kifogástalan állapotú m42es Helios 44M 58/2 objektívet, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Még nincs meg a váz, szóval nem tudom kipróbálni,a garázsban "porosodott" egy Zenit slr-en. A másik kérdésem az lenne, hogy megnéztem mennyiért osztogatják az m42-es adaptereket, és az eredeti Pentax 20e
a kínai meg ezeröccá
... azzal is ugyan úgy fog működni? Mire figyeljek ezzel kapcsolatban? Jó lenne, ha tudnám majd használni az obit, mert kaptam hozzá egy közgyűrűsort is 
Köszi előre is -
nagyúr
K-3 inda house

-
Mikisys
őstag
Én Pentax 16-45-öt (újat) szerettem volna venni magamnak, nem sikerült, elfogytak. Később egy kis "plusz" pénzhez jutva, a Sigma 17-70 újabb verzió lett a kiszemelt következő obijelölt.
Nem sikerült, begurultam és rendeltem egy Pentax 17-70-et.
Fix fényerő, kevesebb gond, SDM-motor, zajtalan, gyors.
Nem bántam meg, igen jó objektív, K200D-gépen használom, nekem tökéletesen megfelel.
Zsinóros objektív sapkát tettem rá, könnyebb kezelni.Üdv!
-
1501N
tag
Egy ilyen jó lenne: HD Pentax-DA 18-70mm f/2.8-4.5 AL [IF] DC WR
Csak tartok tőle, hogy ez sem lesz olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A 18-250-et viszont dícsérték akár még jól is sülhet el.
Ez nem androidos?