- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
Jó lenne A-s. Néha a feleségem is használja a gépet s nem biztos hogy manuálisan be tudna állítani mindent. Nem azért mert buta, hanem mert pl. le akarja kapni gyorsan valamelyik gyerkőczöt.
Amennyire tudom (javítsatok ki ha tévedek) A-s obinál csak a fókusz manuális. Rekesz / záridő mehet automatikusan (auto módban is akár).
-
BiriBum
őstag
Vázszigetelés: tutira por- és cseppálló. Plusz WR objektívekkel az egész rendszer az.
Érzékelő: 10 Mpx Sony
A jpg motor a vájtszeműek szerint lehetne jobb is, nekem teljesen megfelelt. A beállításokat (szín, élesítés stb) többnyire alapon hagytam. ACR-konverterrel előhívott RAW képek brutálisan jók, sokkal többet ki lehet hozni belőlük, mint a belső jpg-gel.
Általánosságban a képzaj eléggé alacsony. -
BiriBum
őstag
Azért ez nem annyira ideális, mint gondoljátok. Ez nem factory refurbished, hanem seller refurbished, azaz maga az eladó szedegette szét és rakta össze. Ki tudja, hogy mi baja volt és mit kókányolt vele az ürge.
Már régebben is mondtam neked, hogy A1.7-est vegyél, ha jót akarsz. Szerintem jobb a képe, mint az új 1.4-esnek és vázról lehet rekeszt állítani. Kb 20k-ért megkapod.
További jó ár-érték arányú obi a 35/2.4. Szerintem a látószöge barátibb, mint az ötveneseké. -
jeni
félisten
Üdv.
Az F1,4-s obikat mindig arany árban mérték és mérik attól függetlenül,hogy mi van ráírva,legyen az Pentax,Chinon,Tamron,Sigma,stb...
Legfőképpen ha régi obikról vannak szó,amik sosem fognak újra gyártatni,főleg,hogy tiszta üvegből és fémből vannak.U.i: a 105000 Ft-os F 1,4 Pentax 50mm új obiban sem üveg van már. De lehet,hogy már nem is fémből van,talán csak a bajonett része ami fém.
-
gabor_01
senior tag
Mint ahogy a vakuk topikban írtam: Nem tenném a vázra.
Exakt választ senki sem tud, mivel amióta digi váza van a Pentaxnak, soha hivatalosan arra nem volt utalás, hogy mennyit bír a váz. Az ISO szabvány szerint 24V-ot kéne tudnia, mégse rak rá senki 6V-osnál nagyobb vakut. A Pentax régi vakui sem adtak ki 6V-nál többet...
Optikai kioldóval lehet csak használni. De csak akkor, ha vázra raksz egy nem P-TTL-es vakut, vagy a beépített vakuval indítod manuál módban (nem P-TTL), úgy, hogy egy manuális obi van a vázon.
Rádiós kioldó is bejöhet a képbe, ha ismert a feszültségtűrése. Én nem ismerek ilyet jelenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged