- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
Elsőre... nagyon fura a D60 után. Főleg úgy, hogy azt 4 évig nyúztam, azért elég jól ráidomult a kezem. Ez sokkal szögletesebb. A fogása sokkal stabilabb, több hely van az ember kezének. Összességében elég masszívnak tűnik
A hétvégén majd többet tudok mondani. Holnap veszek hozzá egy Pentax-A 50 1,7-et, aztán azzal majd jól megnyúzom. Most szoft. tech. vizsgára kéne tanulnom. -
BiriBum
őstag
Két obi.
Az anyagiakat is figyelembe véve egyetértek az előttem szólóval, azaz 18-55 és 55-300.
A Tamron 18-200 gyenge, a Pentax/Tamron 18-250, amit ugye a Pentaxnak is a Tamron gyárt, az egyetlen normálisnak mondható superzoom.A 18-135-öt nem ajánlom - eszetlen drága és nem jó.
-
Novics
senior tag
Nikon D60-ról váltanék Pentaxra, mivel a kiszemelt D7000-nél akár 50 ezerrel olcsóbban megkapom, és az összevetés alapján semmivel sem rosszabb. K-30 vagy K-50? Az összehasonlítás alapján csak annyi a különbség, hogy az 50-es egy évvel újabb kiadás, és magasabb ISO értékig lehet tolni, de például a DXO teszten a Low light performance-uk szinte megegyezik. (Mondjuk nem egészen értem, hogy ezt hogyan is kell értelmezni.
Úgy gondolom a képzajhoz van valami köze és minél magasabb annál jobb. De hogy mi is ez...?
) Az 50-es mégis 30 ezerrel többe kerül. A kérdés azt hiszem adott. Megér annyival többet?
Kitben csak 10 ezerrel több, annyit gondolom megér még a DAL-os obi is, nem? Később egy 17-50 Tamront szeretnék. Legalábbis Nikonon még úgy volt, nem tudom, hogy van e Pentaxra alternatívája. (Az objektíves topicban is ott van az ajánlott obik között.) -
Zozzant
addikt
Nekem jelenleg 2db FA obim van: 50/1.4 és 135/2.8, de volt 28-200 is ami kompromisszumokkal vállalható kicsit rekeszelve de úgy már nagyon fény kell neki. A 24-90 ritka cucc és jó ára is van, helyette tamron 28-75 van, nálam elsődleges szempont, hogy tudjam filmes vázon (MZ3) is használni és fényerős legyen, a többi nem lényeg
Másnak más a fontossági sorrend. Az FA PRIME obikat ne felejtsük el, gondolom ezeket használják bőven.
-
yolan
őstag
Eddig 3-at vettem ebay-ről és tucatnyi más obit is. Korrekt leirás, valós fénykép és jó értékelés mindenkép előny, én ezekre alapoztam, eddig (koppkopp) nem vertek át, azt kaptam amit vártam.
Mondjuk ha belefutsz olyan obiba amit visszaküldenél, persze véd a rendszer, de mig mo-ról visszaküldöd, na az drága és macerás mulatság. -
xXxian
senior tag
Nos, nem csapkodja a tükröt csak 2 esetben:
-LV módban vagy, menü be / kilépéskor
-Ha bármilyen módból Movie módba kapcsolsz vagy vissza.
Szvsz utóbbi teljesen normális, előbbire nem vágom mi szükség one.
X
Edit: focus peaking akármit csinálok sem olyan mint a bemutató videón. Ok, megint esete van, s kitobi (1/3,5-5,6)...
-
_csocso_
senior tag
Az AF-es 1,7 az FA-50 olyan 45-50 körül van használtan ebay-en, néha itt is előfordul, érdemes böngészni az index Pentax topicot. Nekem manuális van az olyan 10-12k. K, M, A manuális, DA FA obik AF-esek.
Itt egy egész jó összefoglaló az obikról, egyszerűbb böngészni mint a pentaxforumot, táblázatba van szedve stb. -
_csocso_
senior tag
Nekem M50 1,7 van szerintem ár érték arányban verhetetlen, nagyon éles képe van erős fényben talán kicsit túl szaturált, nyitva is éles. Az 1,4-et pedig rekeszelni kell, hogy éles legyen, és drágább is. Talán több lamellája van ( nem tudom jól írom-e ) szebb a bokehja, bár ez is ízlés kérdése.
-
_csocso_
senior tag
Van viszont third party szállítótól 85mm 1,4 obi. Igaz, hogy manuális de állítólag egész jó, használtan meg még olcsóbb, bár ez sem túl gyakori obi. Walimex / Samyang
-
BEE
addikt
Újabb verzió.
Hogy aztán mi a difi,
arról mesélnek ezt is, meg azt is a nagy orosz hómezőkön...A 44M-4-et azért írom, mert nekem is olyan volt. És bevált.
Képileg azért nem lehet köztük nagy difi.
Egyedül a K bajonettes verziónál láttam, hogy valami barnás bevonata van,
és ez meglátszott a vele készült képeken.BEE
-
fi:zi'k
nagyúr
Ha olcsón akarsz jót, akkor M50/1.7 vagy kicsit drágábban A50/1.7. Az 1.4-est úgy is le fogod rekeszelni.
Portrézni hogy szeretnél? Egész alakos vagy csak fej? Utóbbi esetben érdemes lenne keresni egy 85-ös vagy 100-as obit, mert az 50-esnek már érezhető torzítása lesz.60E-ig, ha találsz egy jó Tamron 17-50 2.8-at, akkor csapja le rá. Csak meg kell nézni alaposan, mert sok front- vagy back-fókuszos van. Esetleg kicsit fentebb Pentax 17-70 F4.
-
nagyúr
Ami olcsó az értelemszerűen manuális, jobb esetben A-s, tehát vázról tudsz rekeszelni.
Az AF-es ami ennyiért belefér emlékeim szerint, az csak gyengébb zoom, ráadásul csak jó esetben érik el az 1:2-es leképezést.
Tamronnak, Sigmának és persze a Pentaxnak van fix macró obija, de ezek 100E körül mennek még használtan is.
Nem tudom mennyire akarod belelovalni magad, de első körben manuális verziót javasolnék, mondjuk A50/2.8 macro vagy A100/4 macro obikat. Esetleg ha el tudsz csípni FA obikat. -
-
Ahogy ismerlek - neked nem fog sok gondot jelenteni a cucc. Marhára fogod élvezni. Amit fejben látsz, azt kell kikeverned. Ennyi.
Manualt nézd meg a géphez, tanuld meg mi hol van - vonj párhuzamot a mobillal - amit használsz és máris témánál vagyunk!
A témákat érted, nem kell tanulni. A fókusz mauális obinál úgy is csak élesebb lesz. -
nagyúr
Lehetne már.
Hát, jelenesetben nem biztos, hogy igazat adok. Nagyon sokat lehet rajta fogni, ha jó/kiváló állapotú használt fotós cuccot veszel.
Nem rég vásároltam be (lásd a cuccoknál), tudom miről beszélek.
(#8362) Wa2x_
A T(ime)v, A(parture)v, S(ensitivity)v prioritási módok. -
Nixon18
senior tag
Így van. És két tárcsás. Ami kezdőként a kipróbálásnál is meggyőzött, hogy van értelme.
Na meg kezdő is vagyok és csak hobbi lesz. Ha meg fejlődni szeretnék, akkor kicsit később lesz új obi, mert egy-két hónappal esetleg tovább kellene spórolni. Az meg az én szintemen nem nagy valami szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged