Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
inzsellér
üzenetére
A 90-es makró, és a 70-300 nálam is tök jó, sőt a 90-es az egyik kedvencem.
Egyébként megkaptam a szakvéleményt, csak 1-2 dolgot idézek:
"az a rendeltetésszerű használatra alkalmas, műszaki paraméterei a gyár által előírt minőségi tűrésen belül vannak."
"...az ön által kifogásolt front/back fókusz jelenség technikai limitáció, mely az objektív - fényképező párosoknál nagy gyakorisággal észlelhető."
"...az ön által kifogásolt jelenség a fényképezőgép megfelelő beállításával csökkenthető..." -
roonin
tag
válasz
inzsellér
üzenetére
Ez a Pentax obi miben tér el és miért lenne szerinted jobb választás? Az f4 alapján nekem nem tűnik túl jó választásnak.
Köszönöm mindenkinek, aki írt az előző hozzászólásomra és való igaz eléggé különbözik az általam jelölt két objektív. Mivel, utcákon szeretnék épületeket is fényképezni, talán a 17-70 lenne az ideálisabb. Sajnos nem értek túl sokat a témához, ha van valakinek objektívekről valami részletesebb írása szívesen venném.
-
Agent87
aktív tag
válasz
inzsellér
üzenetére
Dieser Verkäufer hat für diesen Artikel Bedingungen festgelegt, die von Käufern zu erfüllen sind.
Sie können aus folgenden Gründen für diesen Artikel nicht bieten bzw. ihn nicht kaufen:
#
Dieser Verkäufer liefert nicht in das Land, in dem sich Ihre bevorzugte Lieferadresse befindet. -
Agent87
aktív tag
-
Agent87
aktív tag
válasz
inzsellér
üzenetére
köszi sajna nekem nd2 nem jó és 3at nem akarok használni hogy elérjem azt a hatást. vadászok tovább.
volt hogy írtam már eladóknak, hogy milyen a szűrő visszaírják hogy persze van nd8-as is de akkor - kérdem én - mérnem írják ki? sztem nem utolsó dolog hogy most nd2 vagy nd8.
amit megmosolyogtam az egyik azt válaszolta, hogy megnézte és hogy nagyon közel van az nd8-ashoz.
-
Agent87
aktív tag
válasz
inzsellér
üzenetére
ha találsz valami infót róla megoszthatnád velem
nem túl sok energiát belefektetett google nyomozásommal nem sikerült amúgy olyan képet találni pl amit ezzel készítettek de kíváncsi lennék.
a rádiós vakukioldóról szintén írhatnál majd tapasztalatokat.edit:
EZ azért meggyőző. mindenesetre biztos jobb mint a semmi. -
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér
üzenetére
Szépestét Tibibácsi

ERről szerintem talán az indexes makró topicban lesznek inkább tapasztalatok, illetve a Lámpák, vakuk, tippek-trükkök ott is lehet aki használt már ilyet.
-
ottkar
addikt
válasz
inzsellér
üzenetére
Kevésbé szereltek le gépeket azok nekik is voltak, inkább a tervezési dokumentációt vitték. Ezért volt pld Industar objektív mert a mappában ipari objektívek voltak és nem fáradtak még az átnevezéssel sem. Oszt később is szereztek dokumentet hiszen a Helios a Voigtlander Heliarjának utánzata.
-
csabors
tag
válasz
inzsellér
üzenetére
Hüha, ez elég elkeserítő... Ezen az oldalon van 1-2 kép, hát elág elkeserítő a minőség. A kitobi tényleg jobbnak tűnik...
Üdv:
-
ottkar
addikt
válasz
inzsellér
üzenetére
Engem még nem vert át az Edigitál pont a tavasszal vettem náluk egy csúcsolcsó optikát Tamron 28-200 Adaptall 2-őt 9990-ért. hát mit mondjak megérte. Igaz hogy én előnyben voltam mert volt bajonettem hozzá, csak egy vasfűrésszel kicsit át kellett alakítani
Optikailag mechanikailag is jó az optika és 77mm hosszúra összecsukódik ami szenzációs a zoomtubusa két részből áll és egymásba tolódva adják a 28mm-t -
Agent87
aktív tag
válasz
inzsellér
üzenetére
még nem volt szerencsém sivatagos helyen járni bár egyszer okvetlen akarok de ha épp nem homokvihar van azér egy 10mp-s obi csere már csak nem okoz annyi gázt hogy telemenjen porral a gép. lehet hogy sivatagban amúgyis belemegy ha cseréled ha nem. nem tudom én inkább cserélném a sivatagban is max vinnék egy körtepumpát
.amúgy nekem ilyen szempontból szerencsém van barátnőm egész jól tolerálja a nyavajás objektív cseréim

-
ottkar
addikt
válasz
inzsellér
üzenetére
Tamron Pentax 18-200/F3.5-6.3 XR Di II LD ASP IF Macro objektív
6 db korrekciós lencsét tartalmaz mindhárom szekvenciából. 100 ezer ft alatti optikákból egy sincs ami megközelítené ezt a korrigáltságot az XR bevonattal együtt. És az SP minősítés a Tamronnál a kiemelt minőségű optikákat jelöli.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér
üzenetére
2 perc létrehozni egyet

A lentebb linkelt slrgear-es tesztben ez a conclusion: "In the meantime, the Sigma and Tamron alternatives are strong contenders, offering similar (if not better, in the case of the Tamron) performance for significantly less money. But for Pentax purists who want to stay loyal to the brand, and want a better-performing kit lens than the 18-55mm, the 17-70mm ƒ/4 becomes a worthy upgrade."
Eddig nem láttam én se tesztet ezzel az obival, valszeg azért nem találtál te se róla ilyen infót, juteszembe, valamikor nincs kedved összefutni, és mondjuk 1 hétvégére odaadnám a Pentax 16-50/2.8 SDM-et, te meg nekem a 17-70-et, és lenne idő nézegetni/próbálgatni őket
Kíváncsi vagyok fényszegényebb környezetben mennyire korlátoz az F4, illetve a gép AF-je hol kezd el bénázni.17-70-re visszatérvé: Én amit még régebben olvastam, hogy viszonylag széles a képminőségbeli különbség az egyes darabok között, de lehet, hogy ez csak a kezdeti darabokra volt igaz, mostanság pedig nincs időm utánaolvasni semminek

-
BiriBum
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér
üzenetére
Freemail-ről küldd, de ne sima csatolásként, hanem "óriáslevél"-ként, akkor lényegében feltölti a file-t ftp-vel a serverükre, és ott tárolja, a címzettnek csak egy linket küld el, ahonnan letöltheti.
17-70/F4 tesztnél ha jól olvasom azt írják felbontásban a Sigma 17-70-el van egy szinten, de az ED-lencse hiánya miatt nagyobb a CA-ja, azt hittem ennél azért jobb ez az obi, de eszerint "csak" az SDM az előnye

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
inzsellér
üzenetére
Nohh, a megoldás annyi, hogy ez nem 100%-os részlet, hanem azon igencsak sokkal túlnagyított. 100%-os méretben azt hiszem teljesen rendben van a kép. Egyébként ilyen képeknél a raw előhívás módja sem mindegy. Élesítés, clarity - már ez a kettő nagyon módosíthatja az eredményt, főleg ez utóbbival lehet ilyen jellegű képeknél kicsit csalni. Bár clarity állítás úgy emlékszem nem volt a CS2 camera rawjában.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
inzsellér
üzenetére
El tudod küldeni az adatlapomon található emailcímre a raw filet?
Én úgy emlékszem, hogy a CS2-höz tartozó legfrisebb camera raw sem kezeli a K20D PEF-jeit, vagyis DNG-ben nyomod a rawokat? Amúgy 12 a legjobb minőség, de azt te magadnak kell beírni, ha csak a maximumot választod ki, valóban 10-eset rak be. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
inzsellér
üzenetére
Ezt gondolom nekem szántad. Köszönöm a kedvességed, de nem hiszem, hogy a nyugati határszélről fölutazok érte Pestre. Ott laknék, akkor lehet élnék a lehetőséggel.
adik: Hát igen, azthiszem a lényegre tapintottál. Azt tudtam hogy fordítva van a kép, de azt már nem tudtam, hogy hogyan, tehát a másik felső sarkot fújogattam legtöbbet...Persze jól körbefújkáltam a szenzort is, elvileg le kellett volna jönni, makacs szennyeződés lehet.

-
johnjohn
addikt
válasz
inzsellér
üzenetére
Ez elég jó ! A patikában kapható körtefecskendővel szemben ez hátul szív, és elől pumpál. Ebben garantáltan nincs síkpor.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
inzsellér
üzenetére
Körtefecskendőt gyógyszertárakban, gyógyászati segédeszköz boltokban kapsz. Én ilyet vettem [link] ennek állítólag az az előnye, hogy szűrő van a szívó oldalon, tehát nem tudsz port a gép belsejébe fújni. Sokan a fürdőszobában cserélnek objektívet, az a legpormentesebb hely a lakásban. Egyébként ne izgulj, vadi új gépek szenzorán is lehet kosz, meg szösz, ha obit cserélgetsz, akkor meg mindenképpen megy bele. Egy-két befúvás lefele fordított gépnél felcsapott tükörrel, aztán lemegy a por.
-
inzsellér
tag
válasz
inzsellér
üzenetére
Nagyon köszönöm, mégis érdemes volt több évtized kihagyás után újra elkezdeni a fényképezést (amihez van egy nagyon jó tanárom is, de ez itt nem a reklám helye). Sajnos körtefecskendőm nincs, tudnál-é segíteni, hogy milyet és hol lehet kapni. Ez a kép közvetelen az obi vásárlás után készült, tehát az érzékelő a lakásban volt kb. 20 másodpercig fedetlen, a porszem mégis belekerült. Ezek után a hideg is kiráz, ha arra gondolok, hogy nemsokára Egyiptomban a sivatagban kell estleg obit cserélni. Tudom erre a célra idálisabb lenne egy Tamron 18-250-es obi, dehát ami mindenre jó, az semmire sem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos tablet topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

3-4FÉ különbség kell, 1 bőven nem elég.