- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #6244 üzenetére
Bridge korszakomból akarok kitörni, azt tokkal-vonóval eltudnám adni kb. (durván) 150e-ért. Arra még természetesen dobnom kéne pár ezrest, de 210-230 fölé nem nagyon akarok menni. Elvileg természet fotós vagyok (mint sokan mások
), de sokat makrózom. Portré, emberábrázolás, stb nem nagyon érdekel. Olyan nagy tele se kell, nem szándékozok (legalábbis még most) a földön kúszni egy állatért, lessátor, stb... tehát nagy tele se kell.. Középkategóriás obira gondoltam, amivel tudok fényképezni egy kis tájat, egy kis bogarat, egy kis családot
(ilyen van?
)
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #6238 üzenetére
Nikon 18-55mm VR Lens & Nikon 55-200mm VR Lens . Szerinted érdemes ?
-
Zebu
addikt
válasz
Szten Márs #6211 üzenetére
D200.... remélem összejön...
Kiszállni lehetetlen!
-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs #6205 üzenetére
Na ja... ebbe max az elemeket lehet tömni, másra tuti nem jó. Van vmi SD felirat is az oldalán
na persze
akkor már inkább két garnitúra eredeti akku, ennek nem tudom mi az értelme...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #6197 üzenetére
sose okozott ez problémát....
-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs #5936 üzenetére
El sem akartam már engedni
de ez egy másik boltba volt... így kénytelen voltam. A döntést a Canon kit obija döntötte el, hogy az majdnem hogy kuka, alig ér pézt
és a pénztárca meg véges sajnos
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #5719 üzenetére
Ez most egy d3 portrémarkolat nélkül???
Akinek erre futja az úgy is d3-at vesz -
madgie
titán
válasz
Szten Márs #5719 üzenetére
Kétségtelenül gyönyörű, és nagy tudású gépváz... van is egy olyan sanda gyanúm, hogy hamarosan jön a canon 5D utódja
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Szten Márs #5595 üzenetére
nagy és világos kereső alapján kézzel állítva
a világosság már akkor csökkent, amikor az első AF rendszerek megjelentek (mivel attól kezdve félig áteresztő a tükör, nem küld minden fényt a keresőbe), a méretcsökkenés a crop-os vázakkal jött, és az sem tett jót a világosságnak, h pentaprizma helyett olcsóbb tükröket használnak
szóval egy mai, kedvezőbb árú gépen messze sokkal nehezebb a kézi fókuszálás, mint akkoriban
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #5595 üzenetére
van egy "kis" időtáv az AF meg az USM közt....
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #5515 üzenetére
Csak azért kérdezem mert ez sem egy utolsó szempont Nikon vs Canon ügyben.
-
johnjohn
addikt
válasz
Valamennyire lehet, hogy igazad van de az általános tapasztalat elég jó a Nikon kft.-ről, és m ég nem kellett panasztopicot nyitni nekik ,mint a Kamera kft.-nek!
-
válasz
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #5494 üzenetére
mert
milyen legyen?
valami mást? -
kisbergics
tag
válasz
Szten Márs #5347 üzenetére
Én Dékán István: A digitális fényképezésről az alapoktól a szakmai ismeretekig c. könyvét ajánlanám. Neten bele lehet olvasni, "nem zsákbamacska", szerintem hasznos, átfogó olvasmány egy kezdőnek, ami érthetően magyaráz és nem veszik el annyira a részletekben. Én eleinte sokat tanultam belőle.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #5246 üzenetére
Nagyon érdekes a jelenlegi helyzet egyrészt Nikon szvsz megtanulta a leckét és rendesen lebutítja a D90t a D300hoz képest. Másrészt egy 450Dnél jobb vázat kell összehoznia ami a 40Dt is vmennyire kikezdi tehát túl le se mehet.
Én kb egy pentaprizmás, D80 formájú 450Dt várok kb 450D ára + 40Kért.
Canon jó lenne összeszedné magát nem lesz így nagy fejlesztés a D400ban.... minek hova?
-
Flow
senior tag
válasz
Szten Márs #5242 üzenetére
Csak csöndben jegyzem meg, hogy először d3x jön...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Tudod sokan örülnének ha 180k-ért kapnának egy majdnem d300 vázat...
Degeczi: Szerintem is nagyon jó minnőségűek a műanyag nikon vázak, szóval nem a kínai fröccsöntött kategória. Még a d50-el is gyilkolni lehetne.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ami nem is gond - hiszen az égvilágon semmi probléma nincsen a műanyagvázas Nikonok masszívságával, tartósságával
talán még valamennyire védi is a belső alkatrészeket, hiszen kevésbé rideg, jobban elnyelheti az energiát -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5094 üzenetére
Itt nem a mérhető dolgokra gondolok, hanem a nyilván kissé irreális elvárásaimra, amit a drága pénzen vett obiktól várnék, ha nem kapnám azt amit várok tőlük, akkor csalódott lennék, természetesen ismeri az ember, miben, mennyiben jobb a DSLR a többinél, de a hibákat felnagyítva látnám, az erényeket pedig nem venném elég hangsúlyosan figyelembe.
Ha találnék olyan obit, ami sokkal jobb lenne mint a Minoltáé a saját rendszerében, tehát erősebb, nagyobb telét, akkor is elégedettebb lennék, ha nem használnám ki igazán, ha csak ritkán tenném fel a vázra.
Kis magyarázat:
Van egy jó kis olcsó Carena 10x50-es távcsövem, ami könnyű, a táskámban sokszor magammal vittem .Vettem egy 15x70-eset, ami legalább kétszer olyan nehéz, de a képe sokkal jobb, az most jobban tetszik, a szívemnek kedvesebb, bár alig tudom használni a mérete és a súlya miatt./ Kézben alig tartható meg, állványom meg nincs hozzá./
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5090 üzenetére
Attól félek, a képminőségben nem kapnám meg a várt szintet ezeknél, a Pentax induló fényereje 3,5, ami leromlik 6,3-ra, mig a Z2 -nél az objektív 38/2,8 ról indul, a ekv. 380-as végén 3,7 a fényerő. Azt értem, hogy nehezebb kiszolgálni ezt az érzékelőt, mint a Minolta jóval kisebb érzékelőjét, de inkább vadászok valami olcsóbb, de fényerősebb fix telére, hátha sikerül akár feleennyiért is elcsípni egyet. A gyors zoomra meg marad a bridge./persze relatíve gyors, hiszen nem gyűrűs, de a cserénél gyorsabb
/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5079 üzenetére
A K10D -m elpirult a táskájában, ahogy a vallomásodat olvastam.
A zoom azért nagyon hiányzik még nekem. Ahogy a bridge-el ráközelíthettem bármire, szinte kézzel elérhető távolságba hozva a dolgokat....Néha tekerném az kitobin a gyűrűt, de nem megy tovább. Ilyen szabadságot slr-en csak nagyon drága zoomobjektívek adnak csak....
Ezért marad még sokáig meg a bridge is.Grabber: arra érzékenyeknél sokat dob az érzésen a "tömeg" ámult csodálata is, egy komoly DSLR-t még azért sok rendezvényen megnéznek a "népek", gondolva, akinek ilyen gépe van, az tud is....
Persze nem.
-
válasz
Ez nagyon tetszett és maximálisan egyetértek. Bennem is újra felcsillant, milyen k@rva jó ez a DSRL érzés.
-
válasz
Köszi a választ.Sajnos még nem volt alkalmam DSLR lövöldözni nem éreztem még a kompakt és e világ közötti különbséget.Amikor fotózok,mindig hiányzik a komoly gép,vagy ha meglátok valakit fotózni,mindig szeretnék én is készíteni képeket és azon agyalok miként csinálhatnám jobban,mint ő.
Csak most a tanulás miatt nem sok alkalmam van fényképezni,ez már depresszióAmi miatt én a fényképezőgép mellett döntöttem,mert most vehetnék egy számítőgépet is a PIII-as helyére,az a pillanat.Amikor egy kép vissza tudja adni az érzelmet vagy érzést,pláne ha nem csak a fotósnak,hanem másnak is.Örömet szerezve a fotósnak és a fotózottnak.Erre viszont egy kompakt nem képes.
A Sony R1.Pont a két kategória között van.Ezért nem terjedt el.Mert nem közötte kéne lennie hanem mindkettő egyszerre.
-
válasz
Szten Márs #4885 üzenetére
Köszi szépen, már értem mi a helyzet!
-
válasz
Szten Márs #4883 üzenetére
Akkor gyakorlatilag a D40, D40X és a D80 ebből a szempontból nem különbözik, a következő lépcső a D200-nál van?
És miért jobb, ha több van a keresztszenzorból?
-
Flow
senior tag
válasz
Szten Márs #4770 üzenetére
Sőt, van aki már meg is vette..
-
Ijk
nagyúr
válasz
Szten Márs #4760 üzenetére
Elvileg nem lenne nagy probléma, hogy lasabb tele állásban, kevés fényben úgyis az 50 1.8-at tekerem fel a vázra. Ezzel a két obival teljesen jól el lennék, eddig a 70mm az esetek 95%-ban elégnek bizonyult, viszont a 24mm-t nagyon ki tudnám használni.
A 18-70-et már 40k-nál többért el sem tudnám adni, brutális árakon kínálják már az aprón, lehet inkább eltenném a fiókba tartaléknak. (Ennyiért már venni, nem eladni érdemes).
-
válasz
Szten Márs #4755 üzenetére
Így már értem, és ahogy nézem a fényereje is jobb pl a 18-70-nek, mint a 18-55-é.
-
válasz
Szten Márs #4704 üzenetére
Igazatok van, rosszul fogalmaztam. Úgy lett volna helyes, hogy nekem ebben a tartományban nem jelentett volna előnyt a VR, gyak. nem éreztem hiányát. Ez persze még változhat a későbbiekben.
Köszönöm a helyreigazítást és a linkeket az obikkal kapcsolatban!
Ja és még valamit nem értek, illetve nem tudom miért van így. Azt nézegettem, hogy pl. a Nikkor obiknál a 18-55-ös és az 55-200-as szűrőmérete 52mm, a 18-70 és a 18-135-é pedig 67mm. Ez mitől van, illetve mi ennek a jelentősége?
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #4735 üzenetére
Igen, tökéletesen igazad van. Ez még nem történt meg h mind2-t élőbe teljsen megnézegessem (sajnos Madeiran nemtul sok fotós bolt van).
Már a 30D és 40D közti árkülönbséget megértem. Ami továbbra is rejtély számomra hogy mi kerül 80-al többe a 30D-ben mint a D80-ban. -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #4724 üzenetére
Azért irtam ezt, mert ha Canon mellet döntök akkor amellett maradok és Canon bajonett-es lencséket veszek. Aztán kitudja, lehet h a Nikon is beujít valami a D80 felé.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #4730 üzenetére
Anno elég sok 30D VS D80 VS A100 RAW képet nézegettem. Míg a JPG feldolgozás "izlések-pofonok" azaz erősen különbözik addig részletességben pl egy D80 és egy A100 közt ennyi difi van:
[link]
Még az obi miatti difiket is nehéz kiszúrni....
és egy D80 400D közt
[link] aka:"Having removed the camera's image processing from the equation is very revealing, there really is no difference in the underlying images, both ten megapixel sensors (CCD in the D80 and CMOS in the EOS 400D) capturing the same levels of detail. "és akkor legyen egy 30D vs A100 is
[link]
ISO800 felett megfigyelhető fél stop zajbeli difi de kb ennyi.D80ban egyébként elég jól beállítható majd minden, elég jól testre szabható milyen képet is köpjön ki automatice, ha épp vki a vivid, élesített,, tone c, sauration +x, HUE A +-, keményen vagy semennyire zajszűrt képeket akar hát megvan rá a lehetősége, hogy állítgasson.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Szten Márs #4671 üzenetére
igen: nagy lapáttenyerem van, de boltban tapizva meglepően kényelmesnek tűnik a D40
elkerülték azt a hibát, amibe a Canon 350/400 esett, és a markolat még épp elég távol van az obitól ahhoz, h maradjon hely az ujjaknak is
-
Lacika 1
csendes tag
válasz
Szten Márs #4668 üzenetére
Használtan nem vészes az ára.
-
DomTom
csendes tag
válasz
Szten Márs #4642 üzenetére
Köszi a linkeket!
A pixinfo-t szoktam olvasgatni, a többit meg fogom! -
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #4623 üzenetére
Az új 25MPs FF Nikon vázzal Nikon hálistennek kiadja az összes régi legendás fixet természetesen AF-S kivitelben.
No nem mindha én fix rajongó lennék de sok a pixelszámláló errefele is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Szten Márs #4623 üzenetére
ez igaz, még a 85/1.8 is egy nagyon népszerű "motortalan"
valahol rebesgettek is egy új 50-esről - de aztán mégse...ez tényleg arra utalhat, h csak az alsó kategóriában akarják a spórolást maximálni, nem pedig egy rendszerváltás kezdetét jelzi - ami szerintem kár
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #4607 üzenetére
A D80-at 18-135 el gondoltam. A 450D-t pedig 18-55-el. Igen, elég képtelenség bármelyik táborra hallgatni, mert mind2 a másik tábor hibájit sorolja. Ezért a szememnek próbálok hinni. Nemtudom h milyen a D80 KIT árával azonos Canon-ok vanank még.
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #4395 üzenetére
A D 40 X-ben, és a D 60 ban igen, de eredetileg a D 40 és a D 60 volt hasonlítva.Bár lehet, hogy a hátsó LCD tényleg egyforma/?/
-
válasz
Szten Márs #4367 üzenetére
Igazad van, egyetértek. Attól hogy nekem tetszik, még neked nem kell. Fordítva is igaz. Megfér kettőnk álláspontja egymás mellett.
-
válasz
Szten Márs #4358 üzenetére
Tényleg kicsi a gép, a fogása nem rémálomszerű, bár én a canon 350D-t is tudtam használni, de biztos bennem van a hiba és a hozzáállásomban
-
adik
őstag
válasz
Szten Márs #4360 üzenetére
szerintem pedig lehet. Legalábbis nekem már elég sok OLYan és pláne sok ilyen rendszerű gép volt a kezemben, és hát nem nagyon jut eszembe kivétel, hogy a 4/3-nak alacsonyabb zajszintje lett volna... Legutóbb a Pana L10-et, Oly 330-at nyüstöltem, és hát a Pana 800 körül, az Oly meg már 400-nál produkált annyi zajt, mint a K10-em 1600-on, már pedig olyan kor már az sem halk.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #4358 üzenetére
mekkora difi van a 4/3 és APSC zajszintje közt?
Mert ugye a profi széri Olynál nem 2.8 hanem 2 ha csak 1 stop...
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #4262 üzenetére
Én kipróbáltam úgy is, hogy nem a középső, hanem az egyik oldalsó AF mezőbe tettem az izzót, és úgy érezhetően hosszabb záridőt használt; de itt is számított, hogy mekkora területet foglal el a kiégetendő rész (a körte).
Mondjuk nem emlékszem hogy (mindezidáig, életszerű szituban) lett volna komoly bajom a d50 fénymérésével. Borult égbolt estén például a téma jól exponált, és az égbolt ég ki (nem is bánom mert amúgyis fehér vagy világosszürke), ahogy logikusnak is tartom.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #4259 üzenetére
"Nem értem, hogy hogyan kapcsolódik egymáshoz a két dolog, amikor tök ellenkező dolog történt "
Pontosan rátapintottál a lényegre csak hirtelen gondolom nem esett le.Dehogynincs köze csak "ellentétes előjellel".
Matrixon mindha vmi center/spot keverék lenne(az is) a fokuszpontban lévő területet akarja helyesen kiexponálni. Itt a fokuszpontban lévő dolog egy kék gatya ami szépen ki van exponálva. A többi szarrá égetve. -
kutyuska
aktív tag
válasz
Szten Márs #4155 üzenetére
Köszi
Valszeg nem kockáztatom meg.
Karácsonykor használtam utoljára az OFF-os S3-sal. Most már napfényes idők jönnek.
Tudnál vakut ajánlani a D40x-re kimondottan hobbi célra? -
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #4015 üzenetére
Az én fotós szokásaimhoz, elvárásaimhoz nem passzol. (Lásd előző bejegyzésem: "A jó természetesen nem csak optikailag értendő, a szokásaidhoz, elvárásaidhoz kell passzolnia.")
Szerk.: Elgépelés.
-
Flow
senior tag
válasz
Szten Márs #4000 üzenetére
Főleg kedvezmény esetén...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3989 üzenetére
Saját szenzora van D3ban amit a Sony gyárt....
Szerintem tuti jön a 24MPs "studio" Nikon és hozzá jópár új fix. Végülis engem nemzavar.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #3948 üzenetére
Még semmit egyelőre..
De keresem az igazit
Vagyis tudom mit szeretnék, csak kérdés, megéri-e nekem annyiért?
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Szten Márs #3931 üzenetére
Ahogy elnézem, a D60 kapta a néhai D200 szenzorát. Gáz....
Szerencsére még időben eladtam a D200-at. Legalább volt ára, habár így is buktam rajta jócskán....
-
rauschie
senior tag
válasz
majketing.
mod: bár az árához képest még mindíg jó.
mod2: természetesen ahhoz az árhoz képest ahova kerül majd valamikor... -
törölt tag
válasz
A nikonnál nem erőltették halálra magukat...
-
werttzui
addikt
válasz
Túl nagy előrelépés nem történt mondjuk inkább majdnem semmi
-
rauschie
senior tag
válasz
Szten Márs #3888 üzenetére
Ez övön aluli volt
Kicsit régebben, valakinek baj volt a 70-300VR-ével és azt írta h tesztek alapján 200ig hoznia kéne a fent nevezett obi feloldását, de nemnagyon tette, nememlékszem csere lett-e a dologból. 70-300 vr meg amennyire tudom 200ig jól rajzol, felette lágyul.
mod: off
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3774 üzenetére
Igen-igen, ott pont aktuális a kérdés.
(Meg por- és időjárásálló bajonett, távolságskála, stb... szóval nem minden a képközép jó feloldása.
)
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3768 üzenetére
Érdekességként: a felsorolt obik mindegyike AF-S, de nem mind valódi SWM.
-
Kerio
őstag
válasz
Szten Márs #3770 üzenetére
És amugy ér annyit a Pentax "vázstabija" ,mint egy optikában lévő stabilizátor? Tehát a Nikon +stabis obi = Pentax stabis váz+sima obi?
Basszus lehet, hogy először obit veszek? -
Kerio
őstag
válasz
Szten Márs #3768 üzenetére
Nikkor 55-200 AF-S f/4-5.6 54k
Pentax 50 - 200 mm / 4,0 ~ 5,6 ED 53kEgy Pentax kit 120k
Egy Nikon D40 kit 116k -
Kerio
őstag
válasz
Szten Márs #3761 üzenetére
Akkor egy kicsit butaságot mondott az Optiformos embőr..
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3745 üzenetére
szerk: privi lett meg abba is hagytam a témát. egyébként az lehet nem flame hanem személyeskedés.
-
alfa007
tag
válasz
Szten Márs #3745 üzenetére
Na jó tudom, csak kerülget má a frácc.Már napokóta bújom a netet , de nemtaláltam érdemlegeset,muszáj volt kérdeznem.
Köszi szépen,és tényleg elnézést... -
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3740 üzenetére
Persze mint Canon/Nikon user + volt 30D user + Pentax fan márkabuzi vagyok, nem tudom miröl beszélek és csak dicsérem a sajátom és nyomom a flamet. Tökéletes Flamer definició vagyok aszem.
alfa007: Konvertálásra én ezt használom ez gyak bármit bármire átrak [link] vágáshoz nem értek keresd föla video vagos topicot.
-
rauschie
senior tag
válasz
Szten Márs #3707 üzenetére
nemtudom, az a tábla(plus) tényleg elég 'érdekes, a bmw fényszórói, az emberek arca úgyszint.
a baj csak az h fogalmamsincs hogy többi gép mit produkálna hasonló körülmények közt, szimplán nem láttam még elég képet ahhoz hogy kötekedjek
-
Hydra SR
addikt
válasz
1D Mk III tulajok elégtétele
A D80 hibádzó fényméréséért meg a 400D tulajok mosolyoghatnakEgy szó mint száz: Canon-Nikon egykutya ilyen téren. Ugyanúgy elsietik a marketing miatt a tervezést és ugyanaz a végeredménye. Bármelyik kategóriában.
-
Dualon
tag
válasz
Vagy hibás darabot fogtak ki, vagy valamit nagyon elbűtyköltek Nikonnál; azt feltételezni sem merem, hogy nem tudták rendesen használni.
A legvalószínűbbnek az elsőt tartom, a másodikat a legkevésbé. ^^ Számtalan hozzáértő próbálta elég változatos körülmények közt a D3-at, és sehol nem merült fel ilyen jellegű probléma.Mindez persze pusztán elméleti vita, nem hinném, hogy bárkinek itt lenne D3-a.
-
werttzui
addikt
válasz
Valahogy nem szereti a masina a fehér és világossárga színt
Egy gép ami utálja a fényt
Lehet,hogy vámpír? -
drkbl
őstag
válasz
Emlékeim szerint Dare2Live is küzdött a fényméréssel, ha jól emlékszem, fixen expokompenzál. Ez itt ki is volt tárgyalva anno.
-
werttzui
addikt
válasz
Már is elszomorodtam
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #3704 üzenetére
Most már meg van álmaim gépe
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3704 üzenetére
Pixinfo...
-
Flow
senior tag
válasz
Szten Márs #3636 üzenetére
Ha pl beteszek egy manuális kétszerező közgyűrűt, akkor is van élességvisszajelzés?
pardon, az lemaradt, hogy d70s-nél.
-
Batman
őstag
válasz
Szten Márs #3470 üzenetére
Eddigi tapasztalatok, csak magával a felépítéssel lehetnek, annyit még nem használtam.
Massziv kis szerkezet az biztos, elsőre azért kicsit bonyolultnak tűnik meg néhány gomb fura helyen van , de szerintem csak megszokás kérdése.Ha tapasztalt kollégáknak van kedvük valamikor a városban vagy a környéken fotózni, szivesen csatlakoznék és tanulnék tőlük.
üdv
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3436 üzenetére
pl Nem sok 30D user lehet aki még nemhagyta pl magas ISOn a gépét véletlen és emiatt nem vert otthon fejbe a fejét. Evvel szembe Nikonon ott a keresőben.
Najó lehet nem sokan de én pl tuti és nem 1*. -
Badb0y
addikt
válasz
Szten Márs #3436 üzenetére
Nekem tokina 12-24-em lesz és egy sigma 50-500-am. Vakura nincs szükségem, ha lesz, akkor benevezek. De a 4 év alatt 1szer kértem kölcsön vakut. Ez a 2 obi pedig egy árba van mind 2-nél.
VR obik nagyon drágák ahogy néztem, de nagyon nem vonz egyik sem. De természetesen ha a 2 említett fenti obival gond van nikonnál, akkor várom a kritikát.
Canonnak van egy 50mm 1.8-as olcsó obija. "Elég" jó árához képest. Nikonnál is néztem van ilyen obi. Ez is van ilyen minőségű mint canonnál? Mert akkor max még egy olyanra benevezek.
Sokkal jobban "felszerelt" a keresője mint egy canonnak. Sokkal több infót mutat.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Szten Márs #3386 üzenetére
Hát igen, azért nem bánnám ha valaki megdobna egy d300+17-55 obival.
Álom. (ami nem válik valóra) -
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3386 üzenetére
Én is így gondolom, de a fairplay nevében kíváncsi vagyok a bizonyítékaira.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3379 üzenetére
fölös a d300hoz mérni az ugyanaz rawban.
ellenben 40Dhez nem fölös
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3379 üzenetére
D300 tesztképek is vannak az összehasonlítások közt.
-
germanh
senior tag
válasz
Szten Márs #3328 üzenetére
Nekem c2d-m mellett 667@910-et mentek a-data-im.
Többieknek: egyáltalán nem noname ez a márka... -
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #3325 üzenetére
Sz.tem az a-data egy rakás sza.r
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #3325 üzenetére
-
germanh
senior tag
válasz
Szten Márs #3304 üzenetére
Akkor jó. Ha nem változik a helyzet, akkor náluk veszem, remélem minél hamarabb.
-
germanh
senior tag
válasz
Szten Márs #3298 üzenetére
Miért, baj van vele?
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3282 üzenetére
Ezt is megdumáltuk.
-
germanh
senior tag
válasz
Szten Márs #3286 üzenetére
ja az okés, úgy még elmegy
ilyen élményem már van sajna...
edigital 2 hónapra benyelte a gépem tavaly...pont nyáron, tudtam volna ordítani... -
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3279 üzenetére
A kettő nem zárja ki egymást, sőt, nem is pontosítottál. A 77 fok körülbelül korrekt egyébként, Nikon 76 foknak adja meg.
-
Dualon
tag
válasz
Szten Márs #3277 üzenetére
Sőt, 27 mm-nek megfelelő látószög.
-
Sakab
senior tag
válasz
Szten Márs #3193 üzenetére
Akkor úgy mondom h nincs megadva de 100e-re lett tervezve.Legalább is az indexen ezt olvastam még régebben.
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #3109 üzenetére
Holnap még tovább próbálgatom, sajnos hamar besötétedett,úgyhogy nem volt sok időm fotózgatni.Bővebb a menü, rengeteg beállítási lehetőség.Fantasztikus a kereső, a segédrács is világít,szinte mindenhez hozzá lehet férni a gombokkal.Jobb a WB mint az elődökben, pontos és gyorsabb az AF.Jpeg-ben is egész jó, de a szerintem ezt a kategóriát már nem illik csak RAW-ban/NEF/ használni.Adobe Photoshop CS 3 van a PC-men, remek a konvertere.Persze ebben az árkategóriában gondolom mindez természetes, nekem ez az első komolyabb gép amit használok.Később lessznek hozzá jobb obik, de azokat lehet,hogy nekem kell megvenni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3109 üzenetére
csak "gonoszkodom"...
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #3105 üzenetére
NIKON Nikkor AF-S 18-55 mm II f/3.5-5.6 G DX IF ED ,ez a D 40 X kitobija.Sajnos a D 80 csak vázként lett véve, bár az eredmény így sem rossz. Persze torzít nagylátón.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3004 üzenetére
D3ban saját szenzora van.
Hogy mért nem csinál akkor APSCt? Gondolom megbeszélte Sonyval, hogy ő gyárt FFet FF Nikon/Sonyba APSCt meg gyárt Sony Nikon/Sony...ba. Logikus.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #3001 üzenetére
Nikont nem úgy ismerem mint Canont: Ő a semipro/pro szinten nem akar parasztvakítást.
Ha meg D3 a magas ISOja miatt extra siker lesz akkor lehet Nikon gondol egyet és D4nél bizony használható lesz az a kimondani is fura iso12800. és erre én reális sanszot látok....A d300 12mpjét meg ne keverjük ide ott nikon azt használ amit sony adott neki.
btw én drukkolok, hogy Nikon is elbutuljon és 20+mps legyen d5. Akkor marad a D80om.
egyébként mosthogy Canon ül a szar kellős közepén lehet elgondolkodik ezen azon...
-
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2996 üzenetére
Az mindegy, hogy földhöz vágja-e vagy sem, ~50k-val beljebb lesz és ez a lényeg.
-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs #2901 üzenetére
Egyszer mindenkinek ki kellene próbálni egy Sony R 1-et.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #2901 üzenetére
Tehat megint nem vagyunk elorebb..
Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest