- Google Pixel topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Hát nézd, mindenkinek másra van igénye. Én is magamból indulok ki, én főleg tájképeket és portrékat szeretk fényképezni, pl. sportfotózás abszolút kizárva. Azért azt te is belátod, hogy a takonylabda miatt azért nem kéne csúcsgépet venni, mert azt akár 20x is ledobod, hogy le tudd kapni.
Még egy profinak is elég jelenleg egy d300, sztem minden területen megállja a helyét, még akár műtermi fotózáshoz is. (Bár jobb helyeken úgyis középformátumot használnak)
Számomra a D50-ben ha le kéne cserélni vmit, akkor a nagyobb lcd, és nagyobb kereső kellene (dejó lenne egy D3-as méretű kereső). -
Ijk
nagyúr
Benne van az 1 millában a marketing, a minőségi anyagok és összeszerelés, a full-frame érzékelő, és nem utolsó sorban a fejlesztés ára maga a profit mellett. A consumer gépeken nem sokmindent kell fejlszteni, lehet azonnal tömeggyártani. Sok-e az 1 milla egy vázért? Természetesen mi soknak találjuk, de amíg nem te szabod ezeket az árakat, leginkább beletörődni tudsz. Mellesleg megkérdem, 400k-ért vennél D3-at?
Egyébként, ahogy leírták az előttem lévők is ez már nem hobby kategória. A felsőkategóriás vázakban olyan funkciók vannak beépítve, amit sok hobbyfotós nem igazán használna ki, munkához viszont annál szükségesebb. Pl. ilyen a sorozatfelvétel. Tegye fel a kezét aki nap mint nap kihasználná a D3 sorozatát.
-
Hydra SR
addikt
Persze, hogy lehet. Sőt, ha felmerült benned, hogy mi kerül 1 millióba egy gépvázon, akkor kifejezetten a beugrószint való neked. Ezt most véletlenül sem rosszindulatból vagy leszólásból mondom. Hobbi célra hobbigépet, milliókat költsön az a cuccára, aki kihasználja és kitermeli, amit az tud és amibe kerül. Ezek a gépek javarészt arra valók, hogy extrém körülmények között is meg tudj vele oldani mindent, mert a hobbifotóssal ellentétben a profi nem mondhatja, hogy ezt most nem tudom lefotózni, fotózok mást, ha egyszer azt rendelték meg tőle sok-sok pénzért.
(az én felszerelésem is beugrószintű, az objektíveim meg javarészt filléres régi manuális objektívek. Amíg nem keresek vele komoly összegeket és meg tudok oldani ezekkel többnyire mindent, addig nem is költök rá többet.) -
Hydra SR
addikt
Az, hogy rendes anyagból készül, nincs benne letiltva semmi szándékosan, hogy vegyél följebbi kategóriát, dupla akkora szenzora van, dupla akkora a sorozatlövési sebessége, öt-tízszer akkora az élettartama, négyszer akkora a színmélysége, nyolcszor olyan gyors(ak) a képfeldolgozó processzora(i), beépített portrémarkolat stb. stb. meg minden ami ezekkel jár.
A kérdés lehetne az is, hogy mi kerül 3 millió Ft-ba egy obin, amihez még fényképező sincsDe ha gondolod, mutatok neked drágább gépvázat is obi nélkül
-
Zola007
veterán
A kitben igen, csak megjegyeztem, hogy ha mellé szeretnél vmi mást, akkor ilyeneket nézegess.
Mert már d40-nél véget ért az af-motor beépítés és a többi hozzászólásodból nekem nem jött le a tapasztaltság (elnézést, ha tévedtem)És igen, a kitobi vr-es, de ha akarsz netán később vmi mást is, pl 200-300 mm-ig elmenni, akkor ott már erősen ajánlott, viszont árban is megmutatkozik, de jócskán.
De ezt már az "azonnali" topicban vázolgattam, persze ha van lóvé...Mint az előttem szólók is ecsetelték, szükséged van egyáltalán dslrre?
-
Zola007
veterán
Szűrő az obifüggő, méretre és hogy mennyire ne vegyen le a minőségből (kitobinál elég egy átlagos is), mondjuk hamából azért tudnak elég szarokat alkotni, ami csak ront a minőségen és a ráírt fícsört is alig hozza.
d60-ra AF-motoros obikat nézegess, mert azt továbbra is kihagyták a vázból, de ha szereted a manuált, akkor a régiek is mehetnek.
makroobit sigmából nézegess
UV-ból vmi normálisat
Kirakatra polár, de az is 40-50 fokos szögben jó hatásfokú. -
Flow
senior tag
Nekem az amerikai ebayen fellelhető boltok kínálataival az a gondom, hogy általában egységcsomagokat árulnak (csomó sok kis hülyeséget is adnak az alaphozu), ami miatt csak még macerásabba postázás, többe kerül, feleslegesen venném meg a 3. táskát, második állványt, olyat is kifizetek, amire nincs szükségem stb...
Ez olyan, kb, hogy ugyan annyit fizetsz, de a gariért cserébe (gagyi)állványt, meg memókarit, stb kapsz.
-
Allien
veterán
Hát, fotóztál Te már manuális beállitásokkal??? Szívessen oda adom a gépemet pár képig, oszt megőszülsz, az tutibizti!
pl. most voltam a Balaton-on, a Kékszalag vitorlásverseny idején, a déli parton. A gépem néha sikeressen fókuszált a tulpartra, néha meg nem. No, mondom, manuálfókusz, full végtelen. Majdnem földhöz vágtam ezt a szemetet!!!Mert a végtelen az NEM végtelen nála, mintha két végtelen lenne, egy kb. ~100 méterre lévő végtelen, meg a tényleges végtelen. Persze, mondanom se kell, hogy a panoráma készitéshez pont nem sikerült jól eltalálni, és a kis lcd-n meg nem látszik annyira a külömbség. Ergo, teljessen igaza van az ismerősödnek, hogy ilyen gépet vesz, bár, én nem ezt venném, de ez most mindegy. Viszont, a D40 legalább a kezdőknek próbál segíteni az lcd-n ''mutatja'' mit csinál éppen a ''fotós''.
-
Szten Márs
nagyúr
Hát én ezt nem hiszem el
Te most teszteled, hogy mit bírnak az emberek itt a forumon, vagy komolyan csinálod?
1, Könyörgöm, ha írásban kommunikálsz, akkor ne random betűket szórj egymás mögé, hanem írj. Magyarul. Vagy angolul. Vagy bármilyen nyelven, de legalább legyen írásnak nevezhető. Olyan nagy kérés ez?
2, Manuálba néha lehet fókuszt állítani kompaktokon, de ahol lehet is nem éppen űberkirály. Próbáltál már manual fókuszt bridge gépen? Vagy horribile dictu zsebkompakton? Nem éppen túl használható és kellemes... Sehol nincs egy DSLR-hez
De itt nem is a manuális fókuszon van a lényeg, hanem az autófókuszon. Egí DSLR autófókusza nagyságrendekkel gyorsabb, mint egy bármilyen kompakté, és itt pont ez volt a lényeg. Csak nem sikerült megértened.
Úgyhogy ahelyett, hogy másokat lenézel és kiröhögsz a hátuk mögött nem ártana, ha inkább te néznél utána kicsit az alapoknak, mert így magadat járatod le. Ja és tanulj meg írni, az sem fog a károdra várni.
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
Nem, a sima D40 olcsóbb, az x drágább.
Amúgy mi ez a 22-50-es obi? Erről még nem hallottam.
Abszolút meg tudom érteni, minek venne bridge-t, ha lassúnak tartja a fókuszt, és azért akar váltani, mert nem akar együtt élni a shutter lag-gal. Nem tudom mi ezen olyan nevetséges... -
Bandus99
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest