- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
-
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #5512 üzenetére
Konkrétan mire gondolsz? Eddígi tapasztalatom szerint korrekt, hozzáértő, precíz szervíznek tűnik, csak Nikonnal foglalkoznak,viszont csak a Magyar Nikon hivatalos forgalmazók által eladott termékekre van garancia, ingyenes szenzortisztítás, stb."Világgarancia", és egyéb humbug felejthető.
-
Flow
senior tag
válasz
BLOODSHOT #5400 üzenetére
A d200 is CCD és mindegyik gép dx.
"Arra hogy közel 2x annyi mint a 40D és szeirntem nem fogsz vele 2x jobb képet csinálni..."
Meséld már el, milyen az a "2x jobb kép"?! MEg azt is légyszíves, hogy miért lenne egyenes arányosság a gépek árai és az általuk készíthető képek között...
Megjegyzem nem biztos, hogy a gép teszi a fotóst... -
coolsound
csendes tag
-
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #5358 üzenetére
Valóban nem nagyon lehet könyvből tanulni - ugyanakkor mások munkáinak, mások kreativitásának, látásmódjának megismerése előmozdíthatja hogy ezek a tulajdonságok kialakuljanak az illető tanoncban. Abból is lehet tanulni, hogy "hú ez jó, én is szeretnék ilyesmit", és abból is, hogy "na ilyet nem akarok"...
Volt egy évfolyamtársam, aki nem volt híján látásmódnak, észre is vették ezt mások is (pályázatokon), de beiratkozott egy (művészeti) képzésre, és nem bánta meg, a látásmódja - saját bevallása szerint - nagyon sokat változott, fejlődött. Meg is lett az eredménye, pl. OKM ösztöndíj formájában...
(mondom ezt persze úgy hogy egy csomó képét nem értem, de amiket értek, azok baromi jók) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BLOODSHOT #5358 üzenetére
Nem a kreativitást kell tanulni, hanem azt, hogy ne a géppel kísérletezve sikerüljön valamit csinálni, amire utólag ráhúzható valami, hanem ha valamit elképzelsz, azt meg is tudd valósítani.
Vannak itt is kötelező dolgok, mint mondjuk a tornában. Mindenkinek van kedvenc területe nyilván, de kell időnként portrét is csinálni, adódhat olyan feladat, lehetőség, bár a portré csak egy terület. Sok más is van, ami időnként egyszerűen kikerülhetetlen.
Az irodalomból vett analógiával, tanulhatunk írni Mikszáthtól, Tolkientől, Stephen Kingtől, vagy "Blogger 117 turbo"-tól, én inkább a neves írókat választom. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BLOODSHOT #5354 üzenetére
Biztosan igazad van, de azért hogyan fotóznál ha nem napfényes műanyagszerű képeket kellene csinálnod /ne sértődj meg, ez szubjektív vélemény, nem ítélet/, hanem például valakiről korrekt, jellemet is bemutató portrét. De a fotózásnak sok olyan ága van, amiről itt a fórumon szó sem esik soha.
Ennyi képből, hogyan választod ki azokat a képeket, amelyekből tanulni is lehet?Ilyen mennyiség esetén a minőség átlaga a hobbifotó alsó szélét közelíti. Ha valaki tanulni is akar, amihez persze elsősorban az kell, hogy ne higgye magáról, hogy a csúcson van, komoly fotósok galériáit is nézze meg a neten, ,ha már a papíralapú anyagok ilyen nehezen hozzáférhetőek.
A képek kinyomtatva, de főleg előhíva nem ugyanazt mutatják mint a monitorokon, amiken például a színek eleve nem ugyanúgy jelennek meg mindenkinél /és ekkor még finom voltam/.
A fotózás technikai része pedig egy szakma, amit nehezebb elsajátítani önképzéssel, a fotómegosztó oldalakon pedig -véleményem szerint- szinte lehetetlen. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #5239 üzenetére
Emm...
Ha a Nikon D4-el egyidőben jelentenék be az EOS 500D-t akkor az EOS 500D-nek is fémvázas, full frames gépnek kéne lennie? Szóval ez a logika nem találó most ide.
Más kategória az 5D, meg a D80, nincs értelme összehasonlítani őket, mint ahogy az utódaikat sem. És nem is fogják befolyásolni egymás specifikációját.Amúgy, ha szabad kicsit kitörnöm az óvatos fogalmazás keretéből: szvsz mérget vehetsz arra, hogy a D80 utódja műanyagvázas lesz
Egyszerűen azon okból, hogy meglegyenek a lépcsőfokok a D60-tól a D300-ig illetve D3-ig. Ha fémvázas lenne, akkor a D90 - D300 lépcső nagyon eltűnne, nem lenne logikus lépés és aligha hiszem hogy meglépnének egy ilyet.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #5235 üzenetére
Tudni nem lehet semmit, annyi valószínűsíthető, hogy műanyagvázra épülő gép lesz, a D80-hoz hasonlóan. Sokan remélik és valójában igen valószínű, hogy a 12 megapixeles Sony CMOS lesz benne, ami a D300-ban is van. Várható érkezésről abszolúte csak pletykák vannak, ezek nyár vége felé teszik a várható érkezést.
Namost innen semmit nem kell készpénznek venni. Majd kiderül, amint bejelentik
Ijk:
A D80 2006. augusztusában jelent meg. Egy hónappal korábban, mint a Pentax K10D. Annak meg már ugye itt az utódja... -
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #5210 üzenetére
Sztem vegyél mindjárt d3-at, annál kevésbé zajos gépet nem igen találsz a piacon.
Nem értek meg egyes embereket... Tudom, hogy a pixelszintű képminőség is tényező a fotózásban, de egyeseknek már igen magas igényei vannak. Nemtudom, lehet én vagyok igénytelen, de én még a d50-el is elégedett vagyok, és nem ugrom ki az ablakon ha néha zajos iso1600-at használok.
Egyébként megfigyeltem, hogy sok ember a józan ésszel pont ellentétesen gondolkodik. A fontossági sorrend egy dslr-nél kb: váz < vaku+ kellékek< obi< komolyabb tudás. No ezt leginkább mindenki pont az ellenkező irányból kezdi begyűjteni. Tudom gép nélkül nincs tudás, na de akkor is. -
válasz
BLOODSHOT #5210 üzenetére
Ez a kompaktos vonal nem kell ide szerintem, mert senki sem beszélt kompaktokról.. Másrészt az nem volt nekem világos, hogy egyszer azt írod, hogy csak CMOS, mert a CCD zajos, a másik topikban meg a CMOS-t tartod zajosnak.
Egyébként ISO800-ig a D80 is tökéletes, nem igazán értem a problémád.
-
válasz
BLOODSHOT #5186 üzenetére
Te is érdekeseket írogatsz ám. Itt aszondod, hogy csak CMOS, mert az nem annyira zajos. A 40D topikban, meg ezt:
"Én is nagyon rá voltam feszülve a 40D-re. Ami érdekes h ISO 800-on már zajos (még mielőtt valaki belekötne kb kismillió példa van még flickr-en), amit nem értek."
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #5194 üzenetére
hát van, aki akár 9 expót is ellő egy szép HDR képhez...
(valamiért a páratlan darabszámot kedvelik - talán mert ott vagy egy középhelyzet, ami alá és fölé is ugyanannyival lépnek)szerintem igazán nagy dinamikánál megkerülhetetlen, a RAW-nak közel nincs akkora játéktere
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #5183 üzenetére
szerintem is fölösleges ez alapján dönteni...
két kép közül Exif nélkül nem mondod meg melyik készült CCD-vel, melyik CMOS-al - míg pl egy kamera felhasználói felületével folyamatosan szembesülsz, az általad hozzáférhető obiválaszték (ismerősök, filmes korszakból maradt) is erős szempont lehet
-
j.bravo
addikt
válasz
BLOODSHOT #5183 üzenetére
...és mi is a baj a ccd-vel...?
Hacsak nem arra a fél stopnyi zaj-előnyre gondolsz, amivel 30d vagy 40d esetén beljebb vagy... de akkor azt mondd
Ha a LiveView hiányzik, akkor perpill csak d300. Sokan kíváncsiak lennénk egy esetleges D90-re vagy D80s-re; persze.
Hogy X márka Y váza a másik rendszer Z váza alatt vagy felett van-e, az valóban egy másik topikba valóJa, az egyébként sanszos hogy ha idén jön ki bármelyik, akkor idén még számottevően drágább lesz a 40d-nél. Gondolom én, persze tévedhetek.
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #4736 üzenetére
Az, hogy dupla annyi képet készít 1 másodperc alatt és majdnem dupla annyit is bír egymás után elmenteni. Nem műanyagból van hanem fémből. 100000 expóra tervezték a zárszerkezetét. 1/250 a vakuszinkron ideje 1/200 helyett. 1/8000 1/4000 helyett. Tud opcionálisan wifit kezelni. És van rajta PC csatlakozó.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Az a helyzet, hogy nem látod át nagyon-nagyon a témát. (és még mindig vázban gondolkodsz ahelyett, hogy xy ftd van ezt és ezt akarsz fotózni és ahoz választanál szetet.)
30D előnye pl a fémház az 5fps és az 1/8000 és a....
D80 előnye.... de ezeket inkább nem sorolom mert akkor felteszed a kérdést mért kerül.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Más kategória. BMW 5 vs. Mercedes B osztály újabb típus kb. . Csak itt jobban összeérnek a típusok, hosszabb a kifutási idő, meg készleten is maradhat a régebbiből.
A vázak megjelenéskori árát kell ilyenkor figyelembe venni. Azonkívül olyan jellemzőket, amit a leírásokból, pláne az elnagyoltakból eleve kihagynak. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #4734 üzenetére
Nem teljesen értem ez hogy jön az én hozzászólásomhoz
Niylván ha Canon mellett döntessz, akkor Canon bajonettre rátekerhető lencséket veszel, ha Nikon mellett, akkor meg az arra menőket.
Én arra akartam célozni, ha nagyon pixelszámolgatós képminőséget akarsz, akkor az objektív fontosabb, mint a váz, az érzékelő ugyanis csak azt tudja visszaadni, amit az objektív rárajzol. Így egy jó obipark ilyen szempontból sokkal fontosabb, mint az, hogy most D80-at veszel vagy 30D-t, vagy beújít váz terén a Nikon a D80 felé, vagy nem újít be. Ezért kérdezte Dtomi, hogy milyen objektíveket tervezel az elkövetkezendő pár évben venni. (Amire egyébként én is kiváncsi vagyok)
Ez az egyik fele a dolgoknak. A másik fele a dolognak az, hogy ha ezt hobbiként csnálod, akkor egy hobbi valahol arról szól, hgoy élvezzük amit csinálunk. Ehhez fényképezős hobbinál az kell, hogy szeresd kézbe venni azt a fényképezőt, jó legyen számodra az ergonómiája/hasznáhatósága, meg fene tudja még milyen szubjektív dolgai. Ehhez pedig az kell, hogy kézbefogda kinézett gépeket, egyet-kettőt kattogtass velük és egyből jobban kikristályosodik melyik is kell neked.
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #4721 üzenetére
Képminőségben jobb a 400D a D80-nál meg kell, hogy nyugtassalak. Legalábbis részletességben
"Azért a 400D-nél elég egyértelműben komolyabb váz a D80. De nem is a 400D szintjéről beszélünk most."
De ha ezt belátod akkor gondolom azt is hogy a 80D pedig nem a 30-40D szintje hanem egy középkategória mint a D200 vagy a D300. sajnos snkit nem ismerek aki komoly tapasztalatokkal rendelkezne az itt leírt gépekről.
-
Dtomi
őstag
válasz
BLOODSHOT #4713 üzenetére
30D azért teljesen egyértelműen jobb a D80-nál. Ez olyan mintha a D200 vagy 30D re kérdeznél. Nem is volt egy árkategória soha a két gép, a 30D másfélszer annyiba került bejelentéskor mint a D80. Képminőség szempontjából a 400D is jobb a D80-nál szolgáltatásaiban viszont a D80 a jobb. Ha csak a vázat vesszük figyelembe magnézium/műanyag.
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4717 üzenetére
Nincs olyan, hogy egyértelműen jobb. Igények vannak és azoknak leginkább megfelelő fényképezőgép rendszerek. És/Mert rendszerint van egy össz költségvetés amiböl ki kell hozni egy vázat meg rá kezdésnek min 2obit + nagyon ajánlott egy vaku is + táska + memkártya + körtefecskendő + mikroszálas kendő + ....
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4604 üzenetére
És itt melyik kép "iszonyat zajos"?
Mutasd kérlek!
Az ok, hogy iso1600on vagy zajtszürsz vagy fekete dolgokon/sötétben ott van de melyik fényképezőgépnél nincs így?Szinhűség egy nagyon izlések és pofonok kérdés, d80 alapbol azt adja ami a valóság entry level canon meg hajlamos "marketingesíteni" a szineket. És ez egy olyan terület ahol ott a menüben kiválaszthatod mit akarsz, ha canon féle marketing szint akarsz Nikonon akkor bekapcsolod a kenrockwell modot: (vivid+1 saturation+2 ha jól sejtem) és gondolom canonon is ki lehet lőni a marketingszineket.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #4611 üzenetére
Mire? Vannak előnyei, meg hátrányai. Kb, amit felsoroltam. A Nikonnál a jobb kereső, két vezérlőtárcsa, Canonnál a liveview. Olyanokról, hogy most ez hogy moirézik, milyen zajra, hogy adja vissza a színeket, meg mennyire hangosan csámcsogva eszik tepertőspogácsát igen nehéz nyilatkozni, bár a színvisszaadásról szvsz nincs is értelme, többek között a már említett okból. Meg a 450D-ről annyira részletes teszt még nincs is kinnt.
Ezen túl meg abszolúte nem ez fogja meghatározni, hogy milyen képeket leszel képes lőni.
A legegyszerűbb módszer az, hogy elmész egy üzletbe, ahol ki tudod próbálni mindkettőt (pl Duna Pláza Saturn, amint megérkezik oda a 450D, de lehet már ott is van), kattintgatsz mindkettővel párat, ismerkedsz a gépekkel. Szvsz egy vázban sokkal többet számít, hogy könnyen (gombok elhelyezkedése, kézreesése) és örömmel (ergonómia, kereső) tudd kezelni, kézbe venni, mint azt sokan gondolnák. Képminőségben nem lesznek megdöbbentő különbségek, döntő részben azt is az objektív fogja meghatározni, nem pedig a váz.És ha sokáig a kitobival akarod használni, akkor gondold meg, hogy a nagy átfogás, vagy a képstabi ér-e neked többet. Ezt viszont csak te tudhatod.
Terapeuta:
Ha tovább akar fejleszteni mitől lenne jobb a Canon? -
Terapeuta
őstag
válasz
BLOODSHOT #4609 üzenetére
Azzal, hogy kimondtad azt, hogy sport, valóban magasabb elvárásoknak kell a gépnek megfelelni. Elég macerás. Én azt mondom, hogy kezdetben meg sem fogod tudni venni azt a cuccot, ami erre valóban alkalmas lenne (80-200/2.8
De
Én azt mondom, hogy ha tudod, hogy tovább fogod fejleszteni a cuccod, és a pénz is számít, akkor én a canonnál maradnék...
Ellenkező esetben nikon, bár akkor lehet hogy a pentax is jácchatna -
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #4604 üzenetére
Szerintem hülyeség ez a Canon vs Nikonosdi. Kategórikusan kijelenteni, hogy a Canon vagy a Nikon jobb meg pláne. Nem csak generel, hanem színhűségre meg zajszűrésre is. (Nem beszélve arról, hogy ha szűrni kell, akkor az már nem jó)
Tényleg az igaz, hogy nem jobb, vagy roszabb, hanem más. Na meg a színhűség is egy olyan dolog, hogy hogy dolgozod fel a RAW fileokat. Már ha RAW-ban fotózol, ha nem az megint más.
Nem ezen áll, vagy bukik a dolog. A D80-on két vezérlőtárcsa van (ráadásul máshol mint a Canonon), pentaprizmás kereső, nagyobb váz, a 450D-nél meg ott van a liveview.
Milyen objektívekkel vennéd?
Ha kitobival, akkor a D80-é ultrahangos élességállítású, jó optikai minőségű, 70, vagy 135mm véggel, attól függ melyiket választod, a 70-es felépítésében is igen jó, de a 135-ös sem rossz, igazi normális fókuszgyűrűvel mindkettő. A 450D-jé is remek optikai minőségű, sőt még képstabilizátor is van benne, de fókuszgyűrű helyett az obi elején lévő kis bizbaszt kell tekergetni, iszonyat kényelmetlen és szinte lehetetlen vele pontosan belőni kézzel a fókuszt szvsz és egyéb téren is alul marad felépítésében a Nikon D80 kitobijaival szemben.
Más objektíveket akarsz? Mennyi pénzért, milyet? Ha ez megvan meg kell nézni melyik márkára milyen lehetőségek vannak, hogy tudsz építkezni. Ha vaku kell, vagy géphez csatlakoztatható rotációs kapa, akkor is ugyanez a helyzet.És a legfontosabb tanács: ne hallgass azokra, akik a Canont, vagy a nikont fikázzák a másik ellenében.
Egyébként miért csak Nikon meg Canon jöhet szóba? Van még pár gyártó.
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4581 üzenetére
Vki így reagált rá: "Ne vezessük félre az érdeklődőket." Én is így gondolom.
és lehet van 1%nyi dolog eset amikor D60 jobb pl kis méret kell de 99%bana D80 a jobb.Sportfotózás egy nagyon speciális terület, kezdésnek jó lehet a 18-135 de késöbb nagyon hiányozni fog, erős késztetés fogsz érezni egy fényerős 80-200 2.8ra ez tuti.
-
drkbl
őstag
válasz
Ebben a D40/D40x bemutatóban van némi hasonlítás a D80-al is. Amúgy meg hogy gondolhatod, hogy az alsókategória valaha is lenyomhatná a régi középkategóriás sztárt
Kevésbé hajlamos a moiré-ra az új szűrővel, részletet áldoz zajért cserében, kevesebb AF pont, azokon viszont azonos teljesítmény, mátrix mérés egyenletesebb, kicsit jobb jpeg - röviden összefoglalva. -
Allien
veterán
válasz
Mé ne lehettne?
Csak, nagyon keresni kell. A nagyobb LCD méret, vagy, akinek kell élőkép, még ha nem is annyira tökéletessen használható, kisebb méret, és súly, kicsivel gyorsabb sorozatfelvétel, több pixel, igaz, CMOS, nem CCD. Lehet, hogy ilyen apróságok miatt mondhatja, hogy Neki jobb. Habár...
Ja, és ami nagyon fontos, végre SD kártyás, ami azért újdonság a Canon táborban, ha jól tudom. -
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4572 üzenetére
Canonnál nagyon nincs megfelelője, illetve a Nikon D80/D200/D300 és a Canon 30D/40D kb egy kategóriába esik tehát ezek a gépek kb megfelelői, de irgalmatlan átfedések, keveredések vannak. pl egy D80 sok szempontbol sokal jobb gép mint egy nálánál sokkal drágább 40D és vica versa és egy 30D meg pár szempontbol sokkal jobb gép mint egy nálánál sokkal drágább D200 és vica....
A D300 mindennél jobb.Nagyon izlések és pofonok kérdése ez a Canon vagy Nikon dolog én csak annyit javaslok, hogy ha lehet akkor ne a legolcsobb D40/D60/400D/450D kategóriából válassz vázat, a D80+18-135 pl egy kitünő induló választás.
Canonbol sajnos ilyet így nemtudok 30/40Dhez: Nincs ilyen nagy átfogásu kitjük. -
törölt tag
válasz
BLOODSHOT #4572 üzenetére
[OFF]A D 80-nak egyébként mi a Canon-os "megfelelője"?
Nincs ilyen szvsz, a most kifutó 30D valahol a D80 és a D200 között helyezkedik. Fotopestnél be tudod szerezni 180k-ért, máshol 210k körül.
Ha S5700-at használsz, akkor nagyjából tudod milyen gyutáv-zónákat használsz leginkább. Érdemes ez alapján is körbejárni egy-egy rendszert, hogy egy adott fókuszú fix vagy adott átfogású zoom obit milyen minőségben és árban tudsz beszerezni egy adott vázhoz.[/OFF]
szerk.: offba raktam
-
Stitch
őstag
válasz
BLOODSHOT #4566 üzenetére
Hello!
Ha komolyan gondolod a dolgot és a közeljövőben bővítenél, akkor az alapzoom-on kívül szükséged lesz egy makróobjektívre és minimum egy telezoomra. Makróobi nem gond, kitűnő third-party gyártmányok vannak mindkettő bajonettre. Viszont "olcsóbb", gyári telezoom-ja csak a Canonnak van, cserébe csúnya, fehér.
(láttam megbízható forrásból 112e-ért Canon EF 70-200/4-et, szerintem ennél jobb vételt nehéz taláni..)
Ha viszont egy objektívvel leszel sokáig, akkor szerintem a d80+18-135 kombó a nyerő.
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4566 üzenetére
A D80 inkább 160K körül van, ennyiért hihetetlen bestbuy.
Szerintem te a D80+18-135KITet nézhetted ez van 230K körül, ez egy elég nagy átfogású príma obi amivel kezdőként évekig el lehet lenni.
szvsz, hogy ha teheted semmiképp se absz "entry level" gépet vegyél azaz ne Nikon 40D/60D, Canon 400/450D.
-
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #4564 üzenetére
Ha úgy állsz anyagilag, mindenképpen a D 80, a három közül a legjobb. A Canon is van olyan jó, de ergonomiailag alulmarad.Itt egy oldal.Lehet, hogy már ismered, ha nem olvasgass.
Itt egy másik obikról.
Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingatlanos topic!
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest