Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #27943 üzenetére
Jó kis lap az,csak meg kell tanulni a Foxconn logikáját.
Jobban el voltam vele mint az R3E-vel,csak akkor még nem szerette a 980X-et. -
Cybertrone
veterán
válasz
FoBCRaistlin #27945 üzenetére
Persze hogy nem mondtad nem is arra értettem, csak elég régóta ismerem, jópár gépet húzott már hülyére, csak nem hagyta auton
-
Cybertrone
veterán
válasz
FoBCRaistlin #27943 üzenetére
Azért Lara nem annyira buta szerintem hogy pont a ramfeszt autón hagyja...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22971 üzenetére
Jaja a sráci is lézerezik meg faterja (ővé a cucc) múltkor bevitt a pultba, ahonnan csinálja, elég komoly egy ilyen szajré. De hát ez az árán is látszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22969 üzenetére
Szerencsére nem az én szajrém. Azt hitte a tulaj, hogy a proci de az másik lapba bepróbálva szaladt rendesen. A bios-ig jutott, ott aztán fagyi és ezek után már nem is "csippant be" a cucc. Szóval kizárásos alapon a lap. Még ha nem is lett volna hűtés a procin ennyi idő alatt nem főtt volna meg, no meg ott a hővédelem is... Főleg, hogy tuti a hűtő felét tette rá a prockóra. Ennyi idő alatt még pára sem képződhetett szóval lehet csak véletlen egybeesés.
Am a lézert (amivel a dizsiben csinálják a látványt) hűtő elem lett kiszedve és azzal próbálta a srác. -
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22966 üzenetére
Azért egy vékony dupla raditól nem is kell csodát várni, amikor lecseréltem a triplára és megérkezett, leesett az állam a TT után. Amúgy a pumpára és blokkra nem lehet panasz.
De nem összehasonlítható egy Mora 2-vel
Amúgy Neked tényleg Nexxos XP-d van, vagy csak elfelejtetted átírni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22966 üzenetére
Hehe, most néztem az adatlapján... Az semmivel sem jobb egy korrekt léghűtésnél.
7végén pont egy Peltier elemes prochűtéses teszt lett volna erre nem megdöglött a deszka a szajré alalt?!
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22943 üzenetére
Mod, semmi, késő van már...
Egy 4gigára majd rápróbálhatnál olyan feszen ahol stabil kíváncsi vagyok mit mutatnak a hőfokok mer ezek idáig bitang jók nem tudom , hogy bírod én már megküldtem volna a cuccot.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22941 üzenetére
Fesz? Látom ahogy rácsavartál a ventikre egyből jobbak lettek a hőfokok azt hozzá teszem nálam is csendes módba voltak a képen, de mondjuk sokat nem számít akkor is csak egy tripla radi.
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22939 üzenetére
küggyééééé kéééépet
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22936 üzenetére
Most ez mi alap eredmény?
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22934 üzenetére
na küggyé má bios fotókat azt segítek, mer rossz nézni a szenvedésed
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22932 üzenetére
Most mi van Thermal Status mind OK.
Simán így hagyom 24/7-re játékok alatt úgyse megy 80 fok közelébe még bc 2 alatt se.
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22906 üzenetére
Igenis, adj neki!
A vízhűtésedért pedig baromira irigyellek, nagyon jó cucc, még így, ezzel a blokkal együtt is.Az enyém talán csak egy hajszálnyival jobb (hatékonyabb), mint egy jóféle léghűtés...
Már majdnem megfordult a fejemben, hogy cseréljük el a vizünket a procijainkkal együtt - de aztán elhessegettem ezt a gondolatot...
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22910 üzenetére
3év garit nem ugrasztom el úgy ahogy qru is írta főleg nem egy ilyen rossz szériáról, semmi értelme kb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22910 üzenetére
Az a baj, hogy akkor bukó a gari.
mod:
Aprópopó, most szomorkásan konstatáltam hogy az enyém már nem garis.
Te jó ég, 1 éve i7-en élek. Szegény én...
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22908 üzenetére
A proci kupakja a szar mer már vettem backplatet+Mx2 pasztát javult is kb 5 fokot, de még így se olyan hőfokokat mutat mint kéne egy vízhűtéstől(lehet a blokk se az igazi), egy jobb lég többet tud...a vga meg ahogy írtam is nagyon jó.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22897 üzenetére
Nálam szar a blokk/felfogatás azért ennyi sajnos, de nem fogok venni rá másikat mivel ilyen szarul megy a proci nem érdemel jobbat.
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22904 üzenetére
Ilyen hűtéssel tessék möghajtani, mint zinger a varrógépet.
Asszem még nem akadt olyan proci itt a topikban, ami ne menne így, vagy úgy 4,0+GHz-t.
Ha meg nem megy rakd be a hűtőgépbe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22901 üzenetére
Jaja, ne sz@rozz, toljad neki a delejt meg hűtést is és kész.
-
ffodi
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22901 üzenetére
Hát ez tetszik, miszter overvolt.
De most komolyan ne sajnáld neki, ha már így megszopatott hogy nem megy.
-
ffodi
veterán
válasz
Nem tudom mitől félsz. Amikor volt a giga P55 verseny még AC freezer7 hűtőm volt, és az IBT alatt szépen 100 fokon ment a proci folyamatosan, és nem kozmált oda(jó ez i5, de akkor is hasonló). Kapott már 1,6V-ot is 4700+MHz-en léggel, és semmi gáz, sőt a ram is kapott már 1,8V-ot i5-be, és az i7-be is, tesztre nem kell fosni.
Szerintem adj neki nyugodtan, ha nem megy, ilyen alacsony hőfok és fesz még bemelegítésre se jó, ahogy subaruwrc írta.
-
subaruwrc
félisten
válasz
1,42V-al is max 62 fok volt a cucc. ..!..
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22886 üzenetére
meg lehet próbálni, ha leterheled úgyis lefagy vagy rebootol
ma nekem is elgurult egyszer a gyógyszer
4473mhz 4c/8t 06 cpu test at 1.5v on air
failed ..
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22876 üzenetére
No para.
Nálam 1,4375V-tal volt meg a 4,0GHz, és ugyanezen a feszen vitte a 4,2GHz-t is. 216MHz bicikli volt a max, amit próbáltam. Bébútult, oszt megnéztem milyen szép a 19×216MHz kiírva és restart. (a 21× nem mertem megkockáztatni, szerintem ahhoz még kellett volna egy-két lépcsőnyi fesz.)
Tényleg mi a max V a procinak? Elfeledtem...Bakker, öregszem....
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22876 üzenetére
Kb hasonló procink van nálam a 3.8 1.26-al megy a 4giga meg 1.38-al.
Törődj bele, vagy cseréld le...
-
tom_tol
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22872 üzenetére
ha nem ragaszkodnál a 4 Ghz-hez
19x200 egész normális 24/7-re
-
AirBooms
addikt
válasz
Ami jó egy vérbeli tuningosnak a BloodRage-ben, az nem biztos, hogy kényelmes mindennapi használatra. Ez egy ilyen lap. Persze, ha egyszer megtalálod majd a jó beállításokat, akkor együtt lehet vele élni - a tudat pedig megmarad, hogy egy nem mindenapi deszkád van.
Amúgy igaza van Pincehelynek, nálam is volt egy olyan "kilenchuszas", aminek a 3800-hoz bőven 1,2 V alatti feszültség kellett, de még 1,32 V-on sem tudtam stabilizálni HTon 4 GHz-en. S ez D0-ás volt!
Az tény, hogy szinte minden D0-ásban benne van a 4 GHz, de szerintem ami könnyen elérhető velük, az a 3,8 GHz. S ez lég- vagy vízhűtéstől független. -
pincehely
addikt
válasz
Nugi, az én procim is pont ilyen.
3800mhz-hez kell neki 1.18750V.
4000mhz-hez 1.26500V
4200mhz-hez 1.35V -
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22869 üzenetére
Elöbbi. De menni kell a 200x20-nak is, csak lehet, hogy több fesszel.
-
pincehely
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22869 üzenetére
Előbbi.
Két dolog miatt: Egyrészt a 21-es szorzó stabilabb általánosságban, mint a 20-as. Másrészt kevesebb BCLK-t is könnyebb elérni. -
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22858 üzenetére
aha
megy 4c/8t is de minek ha nem kell?
így jobban ki tudom maxolni a qpi-tSeifi84
thx te nem nyomod?
Qru
ja tisztában vagyok vele, nem is szoktam tesztelni se annyival, csak a 2000 cl6-hoz kellett annyi -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22861 üzenetére
Jaja, akkor vmi fesz gondja lesz vagy túl magas uncore stb. Elég összetett és "háklis" dolog az i7 tuning.
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22855 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. Sajnos nekem nem ennyire egyszerű az eset - bár most hála istennek, stabilan jónak tűnik a foglalat, ezért megvan mind a 6 GB-m
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22833 üzenetére
Nem, ilyet nem állítok, hogy másik lapban más a VID-je egy procinak, mert erről fogalmam sincs. Inkább arra gondoltam, hogy a BlooDrage lehet, hogy nem a VID értéket határozza meg, amikor a legkisebb feszültséget megadja, ami még beállítható. De lehet, hogy ez is hülyeség. Talán erről gombcomp okosabbat tud mondani.
A CPU-Z a memória fülön látja a többi rammodult is? Vagy ha indítasz CD-ről egy memtest 4.00-át (ezzel bootolsz be), akkor megvan mind a három modul? Mert ha igen, akkor az vagy a procifoglalat hibája (lehet, hogy egy-két láb elhajlott), vagy csak ugyanolyan érzékeny a procifoglalatod, mint a Rampage II Extremeké. Én ha pl. egy kicsit erősebben teszem fel a vízhűtés blokkját (jobban meghúzom a csavarokat), akkor csak 4 GB-t használ a 6-ból, de a CPU-Z látja mind a három modult, s a ramok is tri-channelben mennek. Csak a használható mennyiség lesz kevesebb. Próbáld meg úgy, hogy csak éppen, hogy megfogatod a CPU blokkot, tehát csak érintkezzen a proci felületével. Amíg belépsz a biosba, addig nem dolgozza agyon magát a proci, így is lesz elég hűtésed. Ott meg meg tudod nézni, mennyi ram van meg.
-
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22837 üzenetére
A kolléga megelőzött,de nem kell rögtön megijedni.
RAMfesz kevés,QPI kevés.
RAMfreki sok,bizonytalan tuning beállítások.
Amikor ilyet tapasztalok alapbeállítások (BIOS),és kezdek mindent
az elejéről.Nálam már volt proci kontakthiba,hibás RAMmodul,
semmin sem csodálkozok,jobb a "kályhától" kezdeni.Ez az I7 platform sajnos.. -
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22837 üzenetére
Kevés qpi fesz.
Kevés ram fesz, bár ezt kizárnám.
Ha kezdetek óta így van, akkor kosz a slotban, döglött ram, ennek is kis esélyt adok.Szerk: Hol tartasz tuningban?
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22826 üzenetére
Abban a lapban nálam minden procinak magas volt a VID-je, vagyis a legkisebb beállítható feszültség. Na pl. ezért sem kedveltem meg ezt a lapot annyira, mert pl. nem lehet benne alulfeszelni a procit, vagyis a VID-jénél kisebb értéken hajtani... De ezzel most tényleg nem beszólni akartam...
mpierre: a CPU-Z hol írja ki a VID-et? Vagy ti mivel nézitek?
-
TTomax
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22826 üzenetére
Bios lehet nekem is annyi....
CPU-Z-t írtam idle...
Hogy ezekböl nincs két egyforma vides az biztos...
Én igazából akkor csodálkoztam amikor a mugen2 hozzám esö vége is meleg volt...
Vízzel mondjuk ilyen gond nincs a dupla radi megbirkózik vele,de nem volt olcsó ez a megoldás... -
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22812 üzenetére
A +350mv sok is lehet,de egy-két teszt erejéig bőven belefér,
főleg ha vízed van.Egyes XMP profil pl. kapásból átállítja a QPI-t +140mV-ra,
és ezt mindennapi használatra.
"CPU VTT (uncore) = QPI fesz?" valószínü,mivel más hasonló fesz.állítási
lehetőség nincs. -
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22810 üzenetére
A CPU VTT (Uncore) fesz az,csak itt úgy állítod,hogy +120mv..+135mv stb.
"The next setting we need to adjust is the CPU VTT (Uncore) Voltage. This voltage helps stabalize our overclock at higher Bclocks. It is adjustable in increments of +10mV and you need to set it at +350/360mV. We can leave the memory timings alone for now as they should be well below default settings." -
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22808 üzenetére
Ha jól emlékszem itt megtalálod,csak nem így hívják.
-
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22806 üzenetére
Have a nice party night! - mondja a bölcs orosz.
A tuning megvár! -
gombcomp
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22803 üzenetére
Ha rám is hallgatsz akkor SetFSB ami neked kell!
A feszeket BIOS-ból lövöd be,de a frekiemelés mehet a progiból.
Ezt a chipet állítsd be : ICS9LPRS139AKLF a legördülőben,
sokkal használhatóbb ez a progi mint a "saját" cuccok.
Ha a gyárival állítod át akkor átállítja a a BIOS-ban is.
A SetFSB csak oprendszer szinten állít,
és a következő betöltéskor már ismét a BIOS számít.
Az AegisPanel Win7 esetében egy kalap sz@r!
(.....és itt vagyunk neked mi is!) -
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22801 üzenetére
Support? Kérem szépen a windows 7, mint olyan még nem ismert... Eszik, vagy isszák?
(win pistát ismerik, én is ebből indultam ki.
)
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22799 üzenetére
Nem fogja. Tapasztalat. Csak le kell szedni, mert minden indulásnál közli, hogy nem tudott betöltődni...
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22797 üzenetére
Jelenleg én is így védekezem(-nék) ellene. Csak egy havernál van a gép, aki egy cseppet antitálentum. Még nem sikerült megértetnem vele, hogyan töltheti vissza a profilt. Messze lakik és az nem megoldás, hogy minden ilyen alkalommal elballagjak hozzá...
64 biten nem tudom.
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22786 üzenetére
én is alapon használom mert tényleg elég mindenhova, csak tesztelés közben hajtom amennyit bír
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22792 üzenetére
Itt érdemes nézelődnöd, de a keresett progit itt nem találtam. Csak rajta van azon a fránya CD-n...
-
mpierre
veterán
válasz
Aegispanel-t keress. Az a monitorozója. Egy hibája van, hogy nekem annó w7 32 bitre nem volt hajlandó települni. Boot-nál fagyott a rendszer, miután felerőszakoltam rá. Nézz szét itt, hátha van újabb.
Szerk: Ahogy elnézem a w7-en még mindig nem műxik. Ha sikerül életre keltened írd már le hogyan kell...
(Mondjuk én szívok ezzel a lappal, időnként meghülyül és mindent visszarak alapra. Lehet, hogy az A4Tech egér bill kombóval van gondja...)
-
AirBooms
addikt
válasz
Hát pedig vagy onnan installáltam, vagy letöltöttem a Foxconn oldaláról (ez utóbbi kevésbé valószínű).
Szerk: Mellesleg nem éppen a legegyszerűbb lapot választottad kezdésnek, de azért ne ijedj meg, nagyon jó kis lap az! Előbb-utóbb sikerül belőni!
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22790 üzenetére
Elvileg a lapod telepítő CD-jén (DVDjén) rajta van az a progi, amivel windowsban is tudod állítani a feszültségeket, stb. Na ezzel meg tudod nézni, mennyi a valós qpi, cpu, stb. fesz. Nekem legalábbis így rémlik.
Csak nem gombcombtól vetted a lapod, mert akkor ugyanez volt nálam is egy próbára... -
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22786 üzenetére
A Foxconnál úgy tudod megnézni, mennyi a qpi-d, ha a monitorozó progijával (nem emlékszem már a nevére) a windows alatt meglesed, hogy éppen mi az aktuális feszültség. Ezeke után ki tudod kalkulálni, hogy mennyit kell adnod mondjuk az 1,35-höz. Sajnos már nem emlékszem, mennyi volt ez plusz millivoltban... (többek között ez nem tetszett ebben a lapban - mostanság kipróbáltam egy Giga UD7-et is, hát az is kezelhetőbb volt nekem, megrögzött Asus-osnak...)
Lehet, hogy a Foxconn is "megeszi" alapból a 21-es szorzót, már nem emlékszem. Ha mégsem, akkor kapcsold be a Turbo-t.
Ha magas a VID-ed, attól még nem elérhetetlen a 4GHz, legalább nem annyira melegszik a procid - bár látom, elég komoly vízhűtésed van! Én megpróbálnám! -
LackoMester
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22778 üzenetére
Azért van ez a fórum, h. segítsunk egymásnak, szerintem teljesen OK minden. Meg kell jegyeznem nagyon ügyes emberkék gyüjtőhelye ez a fórum.
Csak így tovább. -
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22782 üzenetére
Nem, a hülye én voltam...
Hát, a Foxconn biosa teljesen más, nem rég volt nálam egy ugyanolyan lap, mint a tiéd - eléggé tuningra kihegyezett lap, sok, számomra alattomos dolgora kell figyelni. A Turbo opció pl. ki van kapcsolva a procinál?
Mondjuk szerintem, ha feljebb akarsz menni órajelben, akkor valószínűleg feszültségeket kell emelned.
Ha az uncore 3200-nál nem nagyobb, akkor egészen biztosan elég a qpi/vtt-nek 1,3 V-nál kisebb feszültség. 3600-hoz már szerintem alapból lődd be a maximum 1,35 V-ot - legfeljebb majd visszaveszel. De sajnos még az is előállhat, hogy a procid nem bírja a 3600-as uncore-t. Mindenképp 3200-zal próbálkozz először, s ezzel menjél feljebb proci órajelben. -
pincehely
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22782 üzenetére
Elsősorban a processzorfeszen kívül a következőket állítsd be:
QPI VTT: 1,35V
Dram: 1.65VBCLK: 190
Processzor szorzó: 21X= 3990mhz
Ramszorzó:8X=1520mhz
Uncore szorzó: 16X=3040mhzVan még egy szoró aminek nem jut eszembe a neve. de következő beállítási értékek lehetségesek: slow mode,33X,44X,48X, na itt a 33X-t állítsd be.
Ez egy jól használható 4ghz-es beállítás, amit könnyű elérni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22780 üzenetére
21-es cpu szorzóval
bár a memória / uncore növelése talán mindennapos felhasználásra többet ér mert pörgősebb lesz a rendszer, viszont kevesebb plusz hővel jár szval én az uncore / ramot tolnám mondjuk 1600/3600 ig. az még kényelmesen kivitelezhető szerintemkérdésektől nem kell parázni bár én inkább sokat szoktam olvasni mielőtt kérdezek , de ezzel sincs semmi gond
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22780 üzenetére
Szerintem annak idején én is sokakat kiborítottam itt a hülye kérdéseimmel...
Szerk: Vagy talán még mostanában is?
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22770 üzenetére
cpuz memory fül / nb frequency
welcome in topic
-
troly
tag
válasz
FoBCRaistlin #22774 üzenetére
Az nem rossz.
Csak ha visszakapcsolod kevesebb lesz a Gflops értéked.
De akkor már döcög a szekér. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #22768 üzenetére
Közben visszakapcsoltam a HT-t. Simán lefut a LinX így is. A hőmérséklet max 60fok.
-
pincehely
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22768 üzenetére
Uncore mennyin megy?
QPI VTT-nek mekkora feszt adtál? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22766 üzenetére
Az jó! Én is tuningszűzet vettem de az enyém nem nagy durranás. Elpöfög, amire kell így is bőven sok. Amikor vettem még +10k-volt a D0 felára, annyit meg nem ért meg sztem. Főleg, hogy az sem garancia, hogy jól fog menni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22760 üzenetére
Az kemény az én C0-om is akörül mozog.
De legalább jók vagyunk alapfeszes tunigban.
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22742 üzenetére
Szerintem amire te használod a géped, arra nem kell a HT, mint itt többen is írták, inkább konvertáláshoz, tömörítéshez jó. Na ha most néha kitömörítesz nény rar vagy zip fájlt, hát azért van kraft a natív négy magban is, de a többi alkalmzaásod (amiket 98 százalékban használsz) inkább gyorsulnak egy picit. A géped kevesebbet eszik, kevesebb hőt termel és ugyanahhoz a proci órajelhez némileg kevesebb feszültség is elég tuningnál. Alapon csak a hőmérsékleted és a fogyasztásod fog csökkenni. Netezésnél, alap windows-os tevékenységeknél semmit nem fogsz érezni, ha kikapcsolod a HT-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22754 üzenetére
Sok játék pont hogy lassul a HT-től. Ugye ez csak virtuálisan 8 szál, amúgy natívan 4 szálad van. Sok esetben, mivel egy mag kezel 2 szálat csak lassít, mert mind a kattő a másikra vár, hogy befejezze az adott utasítást. Ez akár lag-ig is fajulhat.
Jellemezően a régebbi illetve a nem jól párhuzamosított játékoknál jön elő. Ahol meg elég lenne "csak" 4 mag ott meg kevesebb fps-ed lesz.Én pl HT offal tolom, alapon turbo-val 1V-on. Egyrészt mer jó pár W-al kevesebbet eszik másrészt meg amire én használom arra elég bőven elég így is (net + régebbi játékok).
-
troly
tag
válasz
FoBCRaistlin #22751 üzenetére
Osztom pincehely kolléga érveit.
Én nem tuningolok mert nekem az nem kell. Én bekapcsolva használom van ahol jó a játékoknál lehet nem jó néhol én keveset játszok.
Én tömörítek meg kódolok is, ott számít mert néztem ki-be kapcsolva is és ami használta annál tényleg előny. de szerintem próbáld ki és meglátod az a legtisztább.
(Amúgy a 4 magban is van elég kraft.) -
gera021
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #22751 üzenetére
sziasztok...
na kész a gépem! tuningoltam (i7-930) a 212+-al 22*160=3520, 1600as ramokkal rampage ii extreme lappal...., birja simán intelburn test ment sokáig és 67 fok volt a legtöbb...., sztem igy nézve nem rossz...elég is ez a tuning...
-
pincehely
addikt
válasz
Olyan alkalmazásokhoz "kell" a HT, ami profitál a 8 szálból.
Az általad említett programok nagy része pont nem ilyen.
Videokonvertlálás, sok tömörítés.-Itt érdemes használni.
A jáékok teljesítményére inkább teljesítménycsökkenéssel hat, mind javulással.
Szerintem ne kapcsold be, nélküle kevesebb fesszel, kisebb hőtermeléssel használhatod a gépet.
Az operációs rendszer nem lesz rugalmasabb, semmilyen változást nem vennél észre.
A LinX is lényegesen kisebb értékeket mutat, ha HT be van kapcsolva.
Összefoglalva: Ha nagy teljesítmény kell, kapcsold ki, ha többszálas alkalmazásokat futtatsz rendszeresen akkor kapcsold be. -
Cybertrone
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22748 üzenetére
Mik az elképzelések amugy? tuning szint moddolás esetleg bla bla érdekelne!
-
Cybertrone
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22746 üzenetére
Enermax, Corsair, Seasonic... i7-es rendszerhez elég lehet belőlük egy 450-es, mert minőségről beszélünk, egy Fsp szerintem már nembírta volna a tempót! Mindazonálltal egy minőségi tápnak sem jó ha a maximális hatásfok közelében használja az ember hetekig honapokig!
-
Cybertrone
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22744 üzenetére
Látom az adatlapbol, hogy 450-es kis Corsair tápod van, szerintem még elég, egyenlőre, bár én már legalább egy 650-es-re bíznám a rendszert, és akár mehet a ht!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Szerintem jó ha be van kapcsolva... Rugalmasabb a proci on HT-val mint OFF-al, én ugy vettem észre! A HD videózás inkább terheli a vga-t (nVIDIA esetében a cuda ready lejáccoprogik aktivan használlják a gpu-t ezálltal kímélve a procit, ATI-nál pedig csak ugy használlja, és kevésbé a procit) Dekódolásnál, DLNA-nál szerintem jo ha van a medis szerohoz is jo, magyarul jo! Gamekhez, az ami aktivan használ 4 magot még elég kevés, de van..., namost + rugalmasságot kapsz HT-val, mivel akkor 8 szálon oszlik el a teljesítmény, nézd meg nyugodtan monitorozd csak ki, és frankon látod majd mind a 8 szál használódott igaz csak 10-20%-on, de mégsem 4 szál 50-60%-on, szerintem nem mind1! A + melegedés, és fogyasztás szerintem elhenyagolható, mert akinek ilyen rendszere van annak nem a fogyasztás volt a szempont hanem a teljesítmény.
Remélem segítettem!
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22739 üzenetére
Ez teljesen órajel- és feszültségfüggő, de HTon többet zabál (több hő is keletkezik).
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22346 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy nem a jobbak közül való... De alapfeszen sokáig elmegy...
(Sajna ez azzal is járhat, hogy 4,0+GHz-hez 1,4V körül fog kérni...
Nálam ez a helyzet. "vid": 1,25625V)
Pincehely: Akkor még jól is elsülhet, kérdés bírja-e 1800MHz cl7-et.
-
tom_tol
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22343 üzenetére
mi is a vid ?
alapon bios érték vagy cpu-z ?
nekem 920 1,2v , 930 1,15v biosAirBooms csak a rog lapok monitorozzák a fesz. értékeket de azok sem pontosak
én elég sokat keresgéltem a P6T széria mérőpontjait illetően de sajnos semmi használhatót nem találtam
próbálhatnál 1800c9 ram mellett 3600 uncoret csak kivánciságbólmás
érdekes a qpi/uncore viszonya
nézegettem egy 930-t és 133 bclk-n 1600-a ramok mellett 3200 uncore 1,2v-l is linx illetve hyperpi stabil
200 bclk-n már 1.3 v kell neki -
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22319 üzenetére
poénból megküldeném nitroval is azt a kis bestiát
megérné csak nincs alá jó lapom -
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22314 üzenetére
kár azért a prociért de legalább nyugis nyugdíjas évei lesznek
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22312 üzenetére
ha 1.9v-ot is kaphatnának akkor i7 ben nem fognak jól menni csak szólok
-
ffodi
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22309 üzenetére
Úgy, hogy a ram XMP profiljában az adott órajelhez 1,7V tartozik. Lődd be 1,65V-ra menni fog az szerintem úgy is.
Milyen ramokat is vettél most?
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22309 üzenetére
úgy hogy az intel spec bolondbiztos a valóságban meg semmi baja nem lesz 1.7v-os ramfesztől
van nem egy olyan ram aminek az xmp profiljába 1.6/1.7v qpi fesz van... -
szki
őstag
válasz
FoBCRaistlin #22254 üzenetére
Hello Kolléga!
Kíváncsian várom az eredményeket. Különösen a ram tuning miatt
Jó tesztelgetést! Ütős cucc lett! -
katt777
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22264 üzenetére
Ja, ha valaki nem Oblivionozik, Metro2033-ról v. ST : CoP-ról nem is szólva. Mondjuk Obli-t pill. pihentetem, M-t végigkínlódtam, CoP-ról meg még nem tudtam eldönteni, hogy az vmi értelemmel bíró játék-e, vagy csak barangolni kell benne gyalogosan a végtelenbe, amíg el nem pusztít egy kitörés.
-
Mrdevil
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22260 üzenetére
Pont mostanában kellene nekem is megnézni mit megy a cucc.Egyenlőre nem visz rá a lélek.(meg aztán jó vagyok így egyenlőre 3ghz-en).De azért izgat milyen proci/mem is ez.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22260 üzenetére
Na akkor hajrá!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22258 üzenetére
Első körben elég ha Imi87 útmutatóját elolvasod a logout-on. [link] a lényeg benne van, a finomhangolással meg úgy kb végtelen ideig el lehet szórakázni.
-
katt777
félisten
válasz
Olvasgasd a topicot, rengeteg választ kapsz a kérdésedre, de a jelzett hőfokok elfogadhatóak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nyugi, 80 fokig bőven jó vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged