- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
válasz
#74018560 #45116 üzenetére
Érdemben a tuninghoz nem tudok hozzászólni.
De a saját tapasztalataimat átadnám a pasztázásról, ami kb megegyezik a tiéddel.
Csak én nem szoktam körkörösen mozgatni, egyből rakom rá a hűtőt és húzom is rá a csavarokat.A napokban nagyon sokszor pasztáztam, többször is szétszedtem barátnőm gépét,
mivel le akartam cserélni a W3520-as procit egy X5670-re.
De persze több nap, meg bios frissítés , meg utánajárás után kiderült, hogy a lap nem támogatja a 6 magos procikat, csak a 2-4 magosokat.
De legalább a pasztázás mesterségét kitanultam. Láttam, ha picit többet rakok, már kinyomja a kupak szélére, aztán csak összekenek vele mindent a takarításnál. Teljesen felesleges. Egy kisebb borsószemnyi a kupak közepére. Nem kell sem X alakzat, sem csík formában, simán csak egy pötty. És rakni rá a hűtőt, majd szépen szétterül ahogy rá lesz húzva... -
Remus389
veterán
válasz
#74018560 #44912 üzenetére
Jó nagyjából árában van, mondjuk azt.
165Hz G-Syncs 4K-hoz nyílván mást vesz az ember ahhoz nincs semmilyen videókártya, még a GTX 1080 ti SLI sem elég.
Nekem 1080-as 60hz-es monitorom van, ahhoz elég.
Kicsit gagyibb de nem kell vagyonokat fizetni hogy gép legyen alatta.
-
Remus389
veterán
válasz
#74018560 #44910 üzenetére
Abban jobban szerepel ez tény, de mihez képest a ryzen 3 2200G-hez képest? Az a legvérszegényebb modern CPU.
Jó azt mondom, még mindig elég a 60 fps-hez, de nem olyan impresszív, sokat fogyaszt és árban sem jó.
Csak akkor jó ha van az embernek egy fullos X58-as lapja.
-
-Ben-
veterán
válasz
#74018560 #44769 üzenetére
Ha terveim közt szerepelne, hogy keményen húzzam, akkor nyilván hajlanék a Thermalright irányába. Viszont 90%, hogy sosem fogom húzni, ha pedig mégis, akkor csak nagyon minimálisan. Efféle célra tökéletes az Alpenföhn is. Ráadásul így még lesz hely másnak is a házban, nem foglalja el az egész terepet a hűtőborda....
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44754 üzenetére
400 feletti single-core értéke (passmark 9 szerint 1900 feletti érték) a 4,6 -ra húzott X5677-en kivül ami még van raktáron nálam, az az elfekvő G4560 Pentiumnak van, illetve a fő gépemben lévő i3 7350k-nak - 4,8-ra húzva 505 CPU-Z pötty és 2450 Passmark pötty.
Az összes többi gyengécske, leszámitva a húzott C2D E8500/Xeon E3120 és a XEON X3330/3360/X5450/X5482-t, ezek olyan 360 körüli értékkel birnak - amimég mindig jó, az FX8320e 4,6-ra húzva is csak 285 CPU-Z pontot kapott, Passmarkban pedig 1850 körülit, ugyanakkor az s775/771-es húzott procikkal nagyobb a min. FPS és kisebb mértékűek az FPS droppok.
A következő CPU-al próbáltam még: Athlon II X2 245, Athlon II X3 455, Opteron 1381, ezek még OC-val is karcsúak voltak, csakúgy mint az FX.
Valami azt súgja, hogy nem kicsit "kék" és "zöld" az SC2, eltekintve attól, hogy egy szerintem igencsak összetákolt kódhalmaz.
Még egy kis kiegészités: van olyan Coop map és custom is, ahol a 4,8-ra húzott i7 7700k is letérdel, Dropp 20 FPS-re le.... ebből is látszik, hogy alapvetően a játék motorjának a megoldása a leggyengébb pont.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44752 üzenetére
Játékom szempontjából semmit se jelent, viszonyszámként használom csak én is.
Rápróbáltam a 2 magra, de nincs értelme, +80 MHZ!-el nem vagyok elébb.....
Sőt, hátrébb vagyok, mert drasztikusan csökkent a CPU-Z és Passmark szerinti single-core érték, ami az SC2-nél olyan sokat jelent, mert annak kb egy végtelen teljesitményű CPU lenne elég.
Pedig kombináltam a BCLK-t és a szorzót, 4680 MHZ felett a win már nem tölt be, 4,94 GHZ felett instanst újraindulások BIOS szinten.
Egyébként, az a gyanúm támadt, hogy ennek oka (ugyanigy jártam az FX8320e-vel is) a CPU felépitésében rejlik, nem érdemes magokat letiltani, mert elég szorosan össze vannak "fűzve", és bizonyára vannak megosztott részek is, amit x mag közösen használ és az akkor a leghatékonyabb az összes mag aktiv.
Az egy HT, amit érdemes volt letiltanom.
DDR2:
Akartam volna venni 4*2 GB legalább 1066-osat, vagy 1200-ast, de nagyon csúnya árat mondtak rá... a P5Q+X5450+X5482 nem került annyiba összesen.
Úgyhogy az egyetlen DDR2-es s775-ös tesztlapomba, a P5Q-ba jó lesz a 2*1 GB Geil és 2*1 GB Kingston Hyper X 1066-os ram kit, azok kéznél voltak.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44742 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy egy üresjárat egy Ryzenen feleannyi, mint egy X58-on... 45W szemben majdnem 80-al... [link]
Oké, CPU 8X annyiba kerül... Egy mai aktuális processzort vettél, ami néhol duplaolyan gyors, szemben egy 8 éves CPU-val, ami csak azért ilyen nevetséges olcsó, mert már hullanak ki alóla a lapok, és dobálják ki a szerverekből, mert sokat eszik, és ott nagyon nem mindegy...
(#44743) jokeph: Igen, az SC2 pl. ma is egy hajszálnyival jobban megy HT nélkül.
De nem olyan hűha a különbség, én azt vettem észre, HT-val van egy-két kisebb döccenés, ami nélküle nincs, vagy legalábbis lényegesen ritkábban.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44740 üzenetére
Enyém 222-es BCLK-t tudott (UD5), többet, mint utána az EVGA. De semmi értelme nem volt, mert mégis előbb fogyott el, mint az EVGA, ugyanis utóbbinak erősebb és precízebb VRM-je volt. Így az UD5 megállt 4200-on, míg az EVGA-ban 4300 volt ugyanannak az i7 920-nak a vége.
8 szálra írt játéknál hát, konkrét játék és megvalósítás kérdése, mennyire fogja szeretni a HT-t. Nem biztos, hogy az a két virtuális szál egyáltalán hasznot fog okozni, nem-e pedig kárt. Egy játéknál nagyon fontos a késleltetés, ott pedig ez a virtuális szétosztása a magoknak jelentős gubancokat okozhat.
A linkelt teszt két oldalról is félrevezető. Egyik, hogy a 4,4Ghz ezen a platformon minimum vízhűtést igényel, ha frankón stabilra be akarod lőni, plusz a radiátor elbújhat mögötte. Másfelől rizsa van 8 magos is, itt viszont a 6 a plafon. Rizsán amúgy a CCX felépítés miatt sem feltétlen sportszerű a hatmagost elővenni ez a vén platform ellen.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44730 üzenetére
"és mivel eddig mindent 4-8 szálra "optimalizáltak" bőven elég lesz a 12 szál, amíg nem válik mainsteammé a 16 szál"
Azért azt nem kéne elfelejteni, hogy a HT az csak a CPU utolsó kb. 30%-át tudja előhozni. A maradék 70% előcsalogatásához elég egy 6/12-es procinak 6 szál is, mert akkor a virtuális szálak malmoznak, és a 6 fizikai mag ráveti magát a 6 programszálra, és menni fog mint az ágyúgolyó. Játékokban egyébként akár még előnyösebb is lehet a kikapcsolt HT-s illetve a 6 mag és max 6 szál felosztás, mivel nem tudnak "összeakadni" a programszálak.(#44731) REIT: Nekem volt Giga lapom, X58-UD5. Bitang jószág volt, szerettem. Kb ugyanazt tudja, mint az Asus P6T Deluxe/P6X58D-E.
A Rampage 2-3 viszont ezeknél emlékeim szerint erősebb volt. Ahogy az EVGA X58 SLI-m is. No, meg az EVGA Classified is, bár olyanom sajnos nem volt.
Mondjuk a Rampage 3 ellen a Giga OC lapja ment, az a sárga, az volt még nagyon vad holmi. -
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44733 üzenetére
Ramból DDR2 óta csak a G.SKILL.
Más csak akkor, ha nagyon baráti az ár, de akkor is többnyire minimum OCZ platinum series, Kingston adott tipusai, Crucial BallistiX...
BIOS-hoz még csak annyit, hogy nekem egyébként nagyon tetszenek az AMI Bios-ok, eltalált, kiforrott példányok többnyire. Illetve nagyon jó editorok vannak hozzájuk, könnyü szerkeszteni, moddolt BIOS csinálni - pl. S771-es XEON mikrokódok hozzáadása.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44730 üzenetére
Ez bizony teljesen igy is van.
Érdekes, egyébként pár játéknál (régebbi gamek -2012) ahogy néztem, nem nagyon hatotta meg hogy DDR2-DDR3-DDR4 ram van alatta, meg az se nagyon hogy 800-1333-2133 MHZ-es -e.
Van az a játék, ahol ugyanezen okokból még a gyenge magokból összefércelt FX 8xxx is bőven megfelel, akár egy 1080 mellé is.
(#44731) REIT :
Giga lapom nem nagyon volt, újonnan egy sem.
Használtból van S775-P35 és P43 illetve egy s1151-H170-DDR3-as.
Asus lapokból P4-S478 óta van, S939, AM2/AM2+/AM3, legtöbbje újonnan vett, nem csalódtam bennük, ennyi a magyarázat.
AM3+ ból kakukktojás az MSI.
Járt utat járatlanért el ne hagyj.
A legújabb s1151-Z270-DDR4 az kivétel, mert az Asrock.
- mások sok-sok tapasztalatára épitve.
-
Cingi1979
tag
válasz
#74018560 #44704 üzenetére
Igen!
Az Ebayon TÚRKÁLTAM!
Szerintem korrekt vétel volt!
Az eladó úgy hírdette, hogy nem tudta tesztelni és ezért volt ennyire alacsony a licit.
Úgy érzem itt már valóban megállok mert lassan már boltot nyithatok a 1366-os lapok arzenáljából! Ez az első ASUS 1366-os lapom és nem is akármilyen! NAGYON örülök neki!A teszteket bírja ahogy kell! Volt 1 óra AIDA64 futtattam párszor a LinX, IntelBurn programokat is hiba nélkül. Kipróbáltam a videókártyákat is kezeli az üsszes PC-I foglalat. Jók a sata csatlakozók is. Minden memória foglalat működik. 6x4Gb 1600MHz Kingston Hyper X üzemel benne hiba nélkül! Egy szóval, KORREKT a lap.
-
lamiki
senior tag
válasz
#74018560 #44693 üzenetére
Ilyen mindig volt, és lesz is szép számban. Vagy olyan is, hogy pénze nincs, de tegyem el neki fizetésig, vagy 2-3 hétig, neki tutira kell, ne adjam el másnak, stb. De egy nem volt, aki ezután tényleg megvette volna, sőt olyan sem aki megtette volna, hogy rám ír, hogy bocsi mégsem kell, másra kellett a pénz, add el másnak. Az már csak hab a tortán, ha megrendeli, de csak utánvétellel kell, és mire odaér meggondolja magát, és nem veszi át.
Olyan is van elég sok, hogy küldet véled 5-10 teszt képet, ilyen-olyan fotót a belsejéről. 10-15 üzenetváltás. Tetszik neki, megállapodtok az árban, még abba is bele mész, hogy utánvétellel küldöd, ahogy kéri, hiszen van pár pozitív értékelése. Aztán többet sosem jelentkezik, üzenetedre sem válaszol. Hogy vannak ilyen emberkék összerakva? -
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44666 üzenetére
Nem kell neki sok hely.
Anno a házzal voltam meglőve, a meglévő házaim mind kizárólag max. 120mm-es ventilátor hellyel rendelkeztek, ez meg 140-es, a radiátor felfogatása is.
Eredetiben, ahogy megjött, felcsavarozva a vallatópadra, Xeon E5540 CPU, gyári kialakitású hűtővel:
Itt már az X5677-es XEON-al, CM NEPTON 140 XL felszerelve:
-
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44672 üzenetére
De az megvan, hogy a legtöbb normális játékban van olyan opció, hogy felskálázás.
Nekem is 1080p@60Hz monitorom van, mégis mentek a játékok 4K-ra skálázva. Sokkal szebb is, láthatóan. Oda kell a VGA, meg a CPU is.
Szóval ki lehet használni bőven...
Ezért ment nekem 4600MHz-en. De mivel ugye megszabadultam az 1080Ti VGAktól, ezért az órajel is feleslegessé vált. -
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44664 üzenetére
Igen, ez 140-es ventilátor.
2000-es fordulat a vége, na ott már nekem is hangos.
Mondjuk, azt csak IBT/LinX páros alatt sikerült produkálni eddig.
Fentebb rosszul irtam, a radiátoron lévő az 1000 körül forog, a másik ventije hűti a VRM-Északi/déli hidat telibe, az megy 1400 körül.
Majd holnap megnézem őket, ez a cégnél van lerakva.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44657 üzenetére
Ez igy is van. Bár nekem csak azért van fenn viz, mert megmaradt az FX konfigból.
A pumpa gyakorlatilag hangtalan, másik csatira kötöttem, igy nem forog 7000-et, hanem csak 5400 körül, teljes fordulaton valóban van egy jellegzetes magas hangja, bár engem nem zavart sosem.
A radiátor ventilátora is le van szabályozva 1400-ra, nem vészes.
,
Ha bekerül a házba, megkapja a radiátor a hátsó házventit, az nagyon halk, és kivülről is szabályozható egy egységgel 3 fokozatban. -
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44655 üzenetére
Azt hiszem, maradok a játékvizemnél, az mellett annyi hely marad, hogy teniszezni is lehet.
Közben beújitottam egy USB3-as bővitőkártyára, 2 port hátra, meg rá tudom dugni a házam USB3-as front paneli csatlakozóját, igy működni fog a ház két front USB3-as portja is.
Faja kis kártya, AXAGON PCEU-232V 2 + 2X USB3.0, megy rá egy s-ata segédtáp, nagyon jól tölti a rádugott eszközöket.
W10 felismerte, települt, működik.
A turbót én is nézegettem, vicces, de mind a 4 magon felment.
(Xeon X5677)
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44652 üzenetére
Nekem ezekkel a nagy batárokkal (pl. HR02, NH-D14) csak az a bajom, hogy mindent elfednek az alaplapon, tehát a VRM, memóriák hűtésének eléggé betesznek. Járt még nagyonrégen nálam egy Mugen 2, de inkább be se szereltem, mikor láttam élőben mekkora, egyből ment fel apróra....
Én inkább a 12-es ventilátorokhoz való, sima, nem túl nagy, sok hőcsöves toronyhűtők barátja vagyok (mint pl. a Matterhorn is), azok már bőven elég nagyok, hogy igen halkan is elvezessenek 100-150W hőt, de nem olyan batárok, hogy ehhez komplett beterítsék a gép belsejét.
-
törölt tag
válasz
#74018560 #44642 üzenetére
Próbálgattam ezt a turbo dolgot, ha az ember úgy lövi be, hogy step1-el a kiszemelt órajelen menjen (pl 19x 200 + 111122-vel, akkor 4000-en fog menni allcore és ha valami nagyon egyszálas, akkor 4200-ön megy 1 mag) Ezt azért találtam örvendetesnek, mert a 4GHz-es allcore feszen tudja "ingyen" a plusz turbot az 1 magra...
Talált garas kategóriaEgyel több indok beszerezni egy E5649-et, tökéletes szorzókkal rendelkezik, kíváncsi vagyok hogy kevésbé melegedne-e
Kár h pont nyaralni megyek 2 hét múlva
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44511 üzenetére
Mivel úgy tűnik, hogy 1,4V kell a 133Mhz-hez, lehet nem szereti a magas szorzót. Ugyanakkor 160-180-as BCLK még tuti stabil, de ahhoz már lehet kisebb szorzót beállítani, és hátha akkor közelebb kerülsz az 1,3V igényhez. 200-as BCLK-t már nem minden CPU szereti, illetve nem mindig 100% stabil, és minek karcolni a határokat, ha van még szorzó is amivel lehet játszani. 160-180Mhz BCLK körül általában a ramoknak is találni megfelelő szorzót.
Meg érdemes a "ramhibás" lapon végignézni alaposan a CPU foglalatot (adott esetben megnézni, melyik lábak tartoznak a nem működő slothoz) megnézni a PCB-t, nincs-e sérülés a CPU és RAM foglalatok között, megnézni a ram foglalatot is alaposabban, nincs-e összekócolva benne pár láb, én ilyesmiket néznék először.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44509 üzenetére
Keresnék valami közteset, valahol 160-180Mhz BCLK magasságában.
(#44508) REIT: Az a baj, pl. görbe lábaknál ha vissza is görbíted a helyére, amikor rárakod a procit már nem biztos, hogy jó lesz a kontakt, mégha elsőre nem is biztos, hogy látszik a bibi... Ha ledarálta valami a rezet a PCB-ről, azt se feltétlen javítja meg egy tisztítás....
Viszont pl. a memóriánál nagyon nem is lehet máshol a gond, mert gyakorlatilag a lap csak fizikai csatlakozást biztosít a CPU és a ramok között, tehát ha a CPU és RAM más lapokban jól működik, akkor nem X58 szériahiba meg hasonló helyeken kell keresni a baj forrását.... -
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44502 üzenetére
Ugyanez volt az UD7-el nálam. Az első két ramslot-ot sehogy nem tudtam életre kelteni. Tehát a tri-channelnek lőttek. Próbáltam mindenféle procival, rammal, hűtővel...
Esetleg kérdezd meg a korábbi tulajt, hogy nála ment-e mind.
Kérdeztem az eladót is, ő 8GB rammal használta, neki jó volt. Aha csehszlovák szöveg. Hibás hoki. El is adtam. Azóta se keresek...
Sabertooth, elsőnek kérdez, aztán kukáz.
Egyébként próbáld egy rammal, bármelyik slotban, esetleg különböző CPUval, a hűtőt ne húzd olyan szorosra.Sajnos ez az egyik hátrányuk az 1366-os lapoknak, hogy a nagy meleg miatt, mindig a ramok szívják meg... meg ugye láttunk már nem egy olyan lapot, aminek az első PCI-E slotja sem volt 100%-os.
-
-
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44450 üzenetére
Nem tudom, de ma hoztam haza egy laptopot, volt egy kis gondja, hát nagyon keresnem kellett a helyet, hogy hova tudom letenni. Végülis a földön nem volt neki hely, ezért egy felállított dobozon volt.
Kitapétázhatnám a szobát hardverekkel
12 alaplap (Striker 2 Extreme-ből kettő van, az egyik már ebayen van eladáson) - 12 processzor, köztük egy QX9770 is, dobozos E8600 stb. (9x775, 3x 1366) - 6 videokártya (3x 8800Ultra meg az apraja...) - vagy 50-60GB ram (DDR2 (1200MHz-es DDR2 ) és DDR3 vegyesen) 5-6 CPU hűtő (CM V8, NH-D14 - Thermalright Copper - Arctic Cooling Freezer - gyári Intel hűtők, Prolimatech - Alpenföhn Groß'clockner, a teljes vízhűtés jelenleg csak CPU blokkal) vagy 4 tápegység, 4 SSD ...stb.
...és közöm nincsen az informatikához. Csak hobby.Mondjuk most autót akarok majd venni, lehetőleg idén, lehet hogy eladom az egész pakkot a francba.
Majd írok egy blogot, lefotózva mindent, bár sok mindent nem tudok mesélni róluk. Tetszenek és kész.
-
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44437 üzenetére
Mondtam, hogy mindennap 2-3 alkalommal végigböngészem az újonnan feltett 775 és 1366-os alaplapokat.
Gondolkodtam rajta, már napokkal ezelőtt, de nem dobozos.
De azért van egy kilátásban nekem is, licites, dobozos, ebayen, még 5 nap van hátra. Biztosan 100EUR körül végez, vagy inkább felette, de kivárom. -
core i7
addikt
válasz
#74018560 #44440 üzenetére
Igen keresek fizura
Nem ártana a SATA3 és USB3
Elsőnek x79 eset kerestem sandy-e vel de rájöttem hogy elég ez a rendszer. Meg azt megtudtam hogy sabertooth USB 3 SATA3. Azt hittem lga 1366 ban csak SATA2 USB 2 létezik
Meg most nézem gigabytenak volt még ilyen lapja de hátul kevés az USB portja
Láttam egy sabertoothot fent de első PCI-e je vel van valami
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44367 üzenetére
A Sabertooth a csúcsot képviseli természetesen, TUF lap, azaz minőségi komponensekből normálisan összerakva, OC-ban is a felső kategória.
Én is néztem már korábban, csak azt nem értettem (az eladó sem), hogy az elsődleges pci-e slot miért x8-on megy x16 helyett..... a vga amivel használja az x16 sávos (nem mindegyik VGA használ x16 sávot, vannak amik csak x8 sávot használnak - pl. ilyen az RX 550, RX 460 Radeon VGA-k).
-
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44334 üzenetére
Egy DivX film nem nagyon hozza lázba a CPU-t. Van böngészős játékom, oda meg kevés, ezért GPUval kell tolni.
GTA5-öt játszom, meg most visszatettem a BF1-et, de sok a 12 szál nekik... vagy alacsony az órajel.
De mivel a játék csak kb napi 1-1.5óra ezért a Windowsos energiatakarékosság is be van kapcsolva, 1.6GHz.
Játéknál 3.3.
De már gondolkodom rajta, hogy feljebb veszem a szorzót, mondjuk 2-3-al. Bár kétlem, hogy a GTX1060 különösebben igényelné, bekapcsolt vsync-kel, 60Hz-es monitornál. Az sem megy nagyon 1000MHz fölé, pedig 2075-ös is volt használva.Talán így nem eszi meg a nadrágom a villanyszámla.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44312 üzenetére
"Amint látni hűtési teljesítményben az Alpen nem tudja felvenni a versenyt a H75-el, hiába a nagy hűtőfelület, a víz és a két ventis megoldás egyszerűen jóval hatékonyabb. Ezért 4GHz-hez nem is tudnám ajánlani."
Én azért ezzel vitatkoznék. Nálam 4,05Ghz-en, 1,28V LLC-vel 4GB-os very high IBT-vel sem ment a legmelegebb mag sem Tjmax -15 fok fölé, 25 fokos szobában a gyári egyszem 1500rpm-es ventivel. X5660, hat maggal. Ez így teljesen oké hőfok szvsz.
Ugyanakkor ha reálisan nézed, ekkora terhelést az életben nem fog kapni, normál használatnál jóval hűvösebb fog maradni. -
törölt tag
válasz
update:
NVS ventivel egész jól hűthető vagy a táp fölé rakva (60 fok). Viszont a rendszer meghülyült, amikor 2 VGA volt bent.... így végül úgy döntöttem átkerül a "tartalék gépbe, amit kb sose kapcsolok be, de legalább ott is adott már a sok monitor meghajtása egyszerre
A GF1070-ra azért is szükségem lett mert kijött valami favágós játék (), amit ki kellett próbálnom
Alpenről leszedtem a ventit és most messziről fújatom, úgy h az NB, RAM-ok és a VGA is kapjon belőle. 3200-ön elboldogult vele a favágásom közben
(70 fok)
Az igazi az lenne ha kijönne már az új GeForce széria és rendesen levizezni az egészet egy 280-as blokkal
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pöpec lett !
Gratula.
Picit hangoltam az X5677-en, ez lett belőle (a turbo-t kiváncsiságból egyelőre nem deaktiváltam, a szorzó sem fix, energiagazdálkodások bekapcsolva) egyelőre:
Nálam a CPU hűtéséért egy Cooler Master NEPTON 140 XL a felelős, egész jól birja.
(#44313) Cingi1979: Aztaaaaaaa, ez nagyon odaver....
Teszt mikor lesz, milyen CPU-val ?
Ez a lap kiván egy W3680/3690-et.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44248 üzenetére
A mostani E5540 12-20 szorzóval bir + a turbo.
Fix 20*200-ra belőttem (energia gazdálkodás opciók engedélyezve), turbo letiltva, Vcore belőve 1,28Volt-ra. (hibaszűrés céljából), már most jobban megy mint az FX8320e-m 4,4 GHZ-re húzva, multi-core kb. ugyanaz, single-core durván elhúz.
Jelenleg az egymagos teljesitményre gyúrok elsősorban.
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44216 üzenetére
Ez nekem eléggé időzítés problémának tűnik. De a lényeg, hogy megoldódott.
Szerintem nem is az a baj, hogy esetleg megadja magát. Egy jó minőségű lap, normális gazdánál nagyon sokáig bírhatja, ezekben volt anyag még bőven. A probléma inkább az, hogy 60 000-et ha kiadsz csak a lapért, már lehet mire kész lesz a gép kicsit többért már jobb/modernebb holmi is kijöhetett volna. No, meg minek adtál ennyit ki érte, amikor 40 000-ért vannak teljesen príma tuningképességű deszkák már.
UD5, P6X58D, meg tuti akadna még, most ez a kettő ugrott be, ilyeneket használtam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged