- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #21444 üzenetére
Akkor ez egy igen jó C0. De igen, pl. C0-ást érdemes 930-asra cserélni.
jeni: 6 mag mi a frászkarikának?
Ha napi 2 órát full loadban megy mind a 6, akkor megéri a plusz 130k. Egyéb esetben csak pénzkidobás... Egy időben én is gobndolkoztam, hogy talán kipróbálom. Most, hogy a szervóm megint elszállt az ilyen gondolatokat el kellett hesegetnem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #21433 üzenetére
Nálam bebizonyosodott, hogy van előnye, mivel a 930-as-t 24/7 tudnám 4,4Ghz-n használni(mondjuk fölösleges, de anno az E8400-asomat is 4,7GHz-n nyúztam, akkor ezt miért ne használnám ki
), míg az előző 920-asnak már a 4,2GHz is nehézkes volt, valszeg a BCLK miatt. És nem az alaplap tehetett róla, hanem a proci sajnos. Pedig jó kis darab volt a 920-asom is, de valamiért 4,2Ghz fölött nem vitézkedett. Nah, és nem beszélve az Uncore részről, ami sokkal jobb a 930-asoknál. Ide jöhet a 2Ghz-s ram is akár, és még csak az ajánlott VTT feszt túl se léptem. Melegedés szempontjából is ez a helyzet.
Szóval az én tapasztalataim alapján jobb választás egy 930, mint egy 920, árban már nem biztos, 16k van a kettő között asszem. Ezeket úgy mondom, hogy volt 2db 920-asom, és 4db 930-asom.
Nekem megérte a csere anno, 14k-t dobtam rá, és kaptam dobozt hűtővel, és 3 év garit. Meg kellemesen átlagos procit. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
pincehely #21406 üzenetére
A témához visszatérve kíváncsiságból kipróbáltam egy röpke teszt erejéig mennyire melegszik fel nálam Cm690-ben a cucc 3.8-on.
Jó lenne egy HAF és ha már akciós, akkor inkább 932. de azt hiszem most egyenlőre nem fog rá összejönni a "kedvem". Meg aztán a 690 sem régi. Hőfokokban szerintem még nem szégyenkezhet, ami inkább inspirálna a cserére az a tágasabb hely. Kűlcsínyt illetően, nekem tetszik a 690 is.Szóval Cm690, i7 920 @3,8 ház tetején 2db 14cm 900rpm, ház oldalán 1db 14cm 900rpm, elől 12cm gyári, hátul 12cm ~1500körül járatva. Hűtő NDH14, szoba hőmérséklet 24 fok (tetőszint)
Szerintem ez még elmegy, talána nyári kánikulában is. A ventik szabályzón vannak, szóval ha nem Linx-et futtatok, letekerem őket 600fordulat környékére és akkor teljesen hangtalan szinte.
AirBooms: Látod nálam is mekkorát droppol felfelé a R2E? A proci elvileg 1,112V-on tudja a 3,8-at, de képtelen voltam normálisan belőni. A + dropp mértéki 0.04V
A hangkártyáddal mi a gond? A feltelepítés először nálam sem ment, de aztán utánaolvastam a lap topicjában és sikerült megoldani. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #21415 üzenetére
Wow, az jó lenne!
Majd írok akkor hétvége körül ha addig nem írsz.
mod:
Air: Jaja, ezért írtam hogy biztos nem az elem mert az nem ilyen hibát produkál(na). Hát nekem ha ilyen "vakfolt"-om van akkor kiszed újra összerak szokott lenni. Meg egy pucolás közben term. Sűrített levegős és/vagy porszívós megoldás.
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #21416 üzenetére
Nem. Azzal a lappal teljesen más gondok voltak, de nyilvánosan nem szeretnék erről nyilatkozni - bár az eladó visszavette tőlem a lapot korrekten, s azóta megjavíttatta és használja (csak nem vagyok felhatalmazva, hogy erről írjak). Utána került hozzám egy másik R2E, annak a B1 slotja nem szerette a ramjaimat (többfélével is próbáltam). A mostaninak elvileg semmi baja - amúgy meg nincs rá gari (illetve külföldi van rá). Különben is elég már a garikból és lapcsereberékből... Már égnek áll a hajam. Szerintem valami tök egyszerű dolog lesz... Csak rá kell jönni... Én még azt is el tudom képzelni, hogy a 1802-es bios csinálja ezt.
Zárlatok meg már nincsenek. A hangkariról meg el tudom képzelni, hogy simán gagyi, s ilyen... Ma vagy holnap, kipróbálom a lapot egy másik hangkártyával. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #21410 üzenetére
Banyek a perforált takarólemezed milyen jól jött vona pedig... Megvettem volna akkor a szabályozódat is. Na mind1 már.
mod:
AirBooms: Biztos nem maradt vhol rövidzár? Eléggé gyanús... Ha az elem lenne sz@r, akkor indulna simán csak def. beállításokkal. Ugye az elem csak azért kell, hogy a profilok, meg a beállítások ne vesszenek el, ha áramtalanítod a szajrét.
-
-Gabesz-
senior tag
-
EkSYS
senior tag
válasz
pincehely #21268 üzenetére
Hi!
Nem tudom a "kezdő" szó feltünt ha nem akkor kiemelném újra.
Bar jonehany teszt azt mutatta hogy a tri es dual csenel kozott azert nem egetvero a kulonbseg. (Vagy jol atvertek engem azokkal a tesztekkel.)ad. 2. azert hulyen nezett volna ki ha azt irom hogy kezdo tuningos vagyok es 5Ghz-ig akarok tuningolni? ugye?
amugy mennyiert adod a Xilence-t?
-
katt777
félisten
válasz
pincehely #20844 üzenetére
Ez nem gyártó specifikus, a P6T Deluxe-omnál ue. volt. A procit is másnak ismerte fel (akkor még ált. C0 volt kapható, de az enyém már D0 lett), ha jól rémlik, a RAM-okat meg kb. 8000MHz-esnek (de király lett volna
). De attól a rendszer még elindult, és stabilitási gondja sem volt, másképp fel sem tudtam volna tenni az OS-t, hogy letöltsem a friss bios-t.
-
Integra
titán
válasz
pincehely #20802 üzenetére
köszi mindnekinek
nem az volt a baj, hogy nem fér be, mert tudtam, hogy befog, sokat olvastam utána a dolgoknak, az volt a szopoda, hogy sorrendben berakni, kilegózni mit mikor és hova tegyek, hogy a végén a helyé legyen törésmentesen a kábel, semmi se feszüljön és a levegő is meglegyen.. de asszem egész jó lett. szörnyen gyors.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #20700 üzenetére
Nálam a GFlops az ilyen, minden frekin alacsonyabb. Ez több dolog miatt is lehet. 3x1Gb memória, 32bit-es oprendszer, és a jelenlegi OP is rottyon van. De mint kiderült, pl. Cinebench alatt ez a lemaradás nem jön elő.
Feszek természetesen kimértek, gondolom a VTT érdekel, az 1.351v.Most nézek egy Uncore-t is.
-
HSM
félisten
válasz
pincehely #20584 üzenetére
Ez így szerintem értelmetlen.... 3Ghz-es procihoz semmi szükség 1600-as ramokra, feleslegesen eszi az áramot az uncore-al együtt, tehát alapjaiban borítja az energiatakarékossági törekvést....
Én inkább valami 21*150-et ajánlanék, 1200-as CL6 ramokkal. 2400-as uncore-al.
Szerintem energiatakarékosabb és még gyorsabb is lenne, kivéve everest bencs és winrar...
A szorzóállítást meg ki lehet váltani BIOS-profilokkal tökéletesen. Még kevesebb kattintással, gyorsabban is müxik. -
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #20519 üzenetére
Lehetséges, de bé se bútúl a renccer.
Egyszer elbambultam egy tuningot, belőttem 10× a ramot, de a qpi-t nem emeltem 20×-ra. A gép meg nem indult, csak közölte, hogy usgyi a biosba, mert overclock hiba van, tegyek rendet. Ezt eljátszottam cirka 5×, már ott voltam, hogy szétszedem a gépem, mire rájöttem. Na azóta nem csattant a kezem akkorát a homlokom, mint akkor...
Az elhangzott mondatszerkezetet sem vetném a bitek közé, mert simán kitiltanának minden létező fórumról. Egy életre.
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #20509 üzenetére
Gigában szabadon állíthatod a ramórajelet és az uncore-t? Nincs összekapcsolva a kettő? Nekem egy 200-as bclk-hoz 1200, 1600 és 2000-es ramórajel áll rendelkezésre (meg magasabbak, de azok ugye eleve kilőve). Na, az 1600-hoz választhatok akár 3200, 3400, 3600, 3800, 4000, stb. uncore-t. De ha a 2000-et állítom be, ott 4000-es uncore-tól indul a lista felfelé, vagyis ez a legkisebb. Tehát te hogy tudsz beállítani főleg 1600 feletti ramórajeleket?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #20454 üzenetére
Jah, akkor a pasztás elmélet (most itt) megbukott ha rögtön reboot után jött a változás. A hőfok javulás/majd romlás azért lineáris és sokkal lassabb a le/felfutása mint hogy 2 restart között pár fokot javuljon.
Amúgy azt tudja vki, hogy itt is csak a Tjmax-tól való távolságot méri-e a proc mint anno a Core2 érában? Mert akkor idle hőfokokat közel sem biztos, hogy pontosan méri be. Core2-nél ez volt a szitu. Született is cikk róla...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #20451 üzenetére
Ez fizikailag nemigen lehetséges. Mérési hiba lehet (attól függ hány fok eltérés van) és/vagy: Mennyi ideje van rajta a Corator a procin? Ugyanis a paszták folyamatosan vesztenek a viszkozitásukból. Na már most kis idő elteltével - lévén, hogy veszítenek a viszkozitásukból - ami rövid távon hasznos, mert a vivőanyag/folyadék elpárolgásával javul a hőátadás. Nyilván egy idő után viszont annyira kiszárad hogy már ront a hatásfokon (ezért javasolt pár évenként újrapasztázni a procit, bár minket ez nem érint a'szem.
).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #20411 üzenetére
Nem biztos, Corator nagyon jó hűtő, bírja az. Egy próbát megér szvsz, nincs veszteni valód. ha nagyon melegszik (80+) akkor meg lekapcsod a stres-test-et és kész.
BMW001: Az szép... Kár, hogy az enyémen nincs mérési pont. megnézném az enyém is mit feszel össze-vissza.
katt777: Hát komolyan bánom, hogy nem Asrockot vettem. Jó a Giga de nem tud többet annyival mint amennyivel többe került. Persze a procim se egy tuning császár de akkor is... Legalább olcsóbban lennék ugyanott.
A lapra költött plusz lóvából meg vettem volna 1866-os ramot. Mind1, legközelebb jobban utána járok.
-
Sefi84
senior tag
válasz
pincehely #20298 üzenetére
Hány darab venti ment rajta és mennyin?
Nekem 43 fok 950RPM és 40 fok 1100RPM és 1300RPM mellett 38 fok között van idle-ben a Mugennel és ha rátolom a Scythe 3000RPM akkor már közelítek a tiedhez csak azt nem lehet bírni hanggal!4000Mhz-nél 3800-as uncore, Vcore 1.21V, QPI pedig 1.31V mellett!
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #20156 üzenetére
QPI/VTT
AirBooms: 1.34v a QPI fesz, nézd meg. Abban viszont igazad van, hogy a 1.216v az nem átlagos, hanem átlagon felüli. De azért van pár 920-as, ami 1.2v alatt is tudja ezt. Persze azok egyike se tudja a 4Ghz-s Uncore-t. Azon én is megvagyok lepődve, mert nem találkoztam még ehhez hasonló i7-el. Azért jó lenne egy LinX teszt.
Sefi84: A True jóval komolyabb hűtő, mint a Mugen 2. Nálam 15C különbség volt, de gyanítom hogy sikerült rosszul felcsavaroznom a Mugen-t, így nem tekinthető reálisnak az eredmény. De egy 8C akkor is lazán van a két hűtő között.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #20110 üzenetére
Q6600-ról váltottam, az 1,45V-on ment, ahhoz képest HT nélkül kevesebb HT-vel több hőt termel. Szóval vegyes a dolog részemről. Igaz, ebben az is benne van, hogy az LGA1366 lefogatóm gyengébb minőségű mnt az LGA775-ös volt a TRU-hoz. Igazság szerint szét kéne kapnom és betenni egy alátétet a lefogató meg a hűtő közé, mert így hiába van becsavarva teljesen a csavar, elforog a hűtő a procin.
Meg állítólag a csiszolt talp nem az igaz i7 mellé a kisebb magméret miatt, jobb a gyári domború felület. Ugye Q6600-nak nagyobb a magmérete, ott meg pont a csiszolt talp hozott (nálam pl -5 fokot). De csak emiatt nem cserélek hűtőt, nem vok annyira elvetemült mint Henk.Ha így lenne, már egy Corator DS dorombolna az i7-emen.
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #20137 üzenetére
Nem is kell, amikor már a közelében jársz a jó megoldásnak, akkor kell. Amúgy még mindig jobb, mint fél napokat vagy 24 órát futtatni a Prime-ot...
Amúgy viszont ha ő azt állítja, hogy ezen a feszen stabil a procija, akkor nyugodtan nyomhatna egy 25 körös LinX-et - na erre már jó egy ilyen teszt. Ha lefut ezekkel a beállításokkal, szerintem kap néhány szép ajánlatot a procijára...
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #20129 üzenetére
Hát a CPU-Z szerint be van kapcsolva...
(#20127) Sefi84: én nem froclizni szeretnélek, s elhiszem, hogy nem érdekel a LinX, de csak a megnyugtatásunkért nem futatnál le 20-25 kört belőle ezekkel a beállításokkal? Ugyanis, ha ez így lefutna, akkor tudnánk, hogy valami eszméletlen jó procid van! A szerkezetnek meg nem ártana, hiszen, elvileg elég kis feszültségeket kap, s nem is nagyon melegedne - ha jól látom... Mert egy kör a LinX-ből az nem jelent semmit.
-
Integra
titán
válasz
pincehely #20101 üzenetére
hogy melegedni, mint a tied?
rev.c és 3db 120p venti, a hűtő pont légcsatornában lesz. azért ennek elég jól megkéne hűtenie a történetet, még 3.8-on is. ráadásul a ház tetejében ott a 20 centis gyárkémény is.
nem lehet, hogy a házad nem szellőzik rendesen?
miket mérsz?amúgy ami a vicc:
d0-s 920 - 224 euro
d0-s 950 - 499 euro
most erre mit lehet mondani? -
Osiris
őstag
válasz
pincehely #19867 üzenetére
Köszi!
Meg fogom nézni mit ír kékhalálkor, de sajnos elég gyorsan újraindul utána. Hol lehet a win-ben beállítani, hogy ne induljon újra automatikusan ilyenkor?
Illetve ahogy írtam, biztos, hogy a QPI-nek és a BCLK-nak kell több feszt adnom, mert a proci és a ram ennél sokkal többet bír, illetve a többi érték (ram, uncore) 4GHz-nél a beállításaimmal, a stabil kitesztelt beállításoknál alacsonyabb beállításokat kap (az arányok is jók).
Elsősorban arról kéne nekem most info, hogy az asrock x58 extreme biosábana BCLK és QPI stabilizáláshoz melyik feszeket kell állítani? -
katt777
félisten
válasz
pincehely #19826 üzenetére
Nálam a TurboV minimális emeléssel is szarrá fagyasztotta a rendszert, és a P5Q-val ellentétben az EPU sem működött normálisan. Persze lehet, hogy ez is az OCZ-k miatt volt, mert látom, hogy másoknál működik. Ha lesz megint ASUS lapom, majd kísérletezek vele megint.
LackoMester: Akkor már inkább az EPU, az szépen szabályoz saját maga, nem kell profilozgatni. P5Q-ban 1.4-3.6GHz között szépen vezérelte az E8400-at. Ezért is voltam csalódott i7-tel.
Nekem high-end lapok közül az MSI K9A Platinum volt totális szívás.Qru:
Sárpac: GB...
HSM: Anno 500X mondtuk el, hogy DDR2-ből senki ne vegyen CL6-os Kmaxokat (aki megvette, megérdemelte), OCZ-ből meg nem Platinumod van. A Dominatorok nálam anno a gyári 1066MHz-en sem voltak stabilak semmi CL-ben, rohantam vissza az 1154-et biztosan tudó Kmaxokért a boltba.
HoReSz1975: Ha bevitted volna a gépet...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19723 üzenetére
Na az korrekt. Legutóbb 21x177 1,36V-al teszteltem de ugye nekem az kellett hogy fűtsön mert hűtőteszt volt. Majd keresek vmi érdemi beállítást ami közel van az 1600-hoz. Sztem ezt a 19x200-at bepróbálom, vhol 205-210 között fekszik meg a szajrém bclk terén legalábbis anéztem ilyen alacsony szorzós magas biciklis tesztet és 205-ön baba volt 210 felett viszont összef0sta magát a system.
Mpierre: Ööö... megalománia?!
Ha 47-be elvinnék a C0 OEM 920-am (szeptemberig garis) akkor +5kt nekem megérne egy 940-es.
Lehet este meg is hirdetem.
katt777: Finoman szólva engem sem győzött meg az OCZ Platinum CL7. Bár én eleve gyári hibás darabot fogtam ki. 1400 fölött még CL9-ben sem volt stabil. Zájec lapjában is néztük anno ott is elvérzett ugyan így, rövid úton.
Na gariba ment is vissza de akkor már - olvasva többek vergődését - nem ragaszkodtam hozzá. Így lett Corsair, igaz csak CL8-as de sokkal kevésbé melegszik és megy. XMP-s is ráadásul. Nem mintha nem tudnék tuningolni de lustaság fél egészség ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fűnyíró topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Villanyszerelés
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Eredeti játékok OFF topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest