- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
-
-
DroneZ^
őstag
válasz
MPowerPH #17137 üzenetére
Na megvan a turpisság. EIST Disabled. Előző lapomnál nemkellett kilőni ahoz hogy szorzót állítsak
Na most megvan minden szorzó
180x20=3600 autofesz.
ram: 1800mhz 1,5V
QPI/VTT autofeszBekapcsolt EIST-tal nem lehet tunningolni?
Mert így üresjáratban is végig 3600mhz-en fog járni szegény
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16853 üzenetére
Szívesen. Ez a legkevesebb (és legtöbb), amit tehetek érted.
dime27: Én 15X220-ig teszteltem anno, de az végig stabil volt. Följebb nem néztem, leginkább azért, mert egy 21x162-vel sokkal kevesebbet fogyaszt a gép, ráadásul még a szorzó-szabályozás is megmarad. Tesztnek persze jó, ha kipróbálja az ember, a legjobb meg az lenne, ha mondjuk stabilan menne egy 21X220 (vagy legalább 20X), hiszen akkor OK a takarékosság is (relatíve).
Van 1.53.1 CPU-Z, lehet nézni, megmaradnak-e a MegaGigaHz-ek.
(Az 1.53 jelölés ellenére már 1.53.1)
Qru: Már a Nero Vision-nek nem mindegy, hogy 4x65%-on, vagy 6x65%-on megy, mert vannak ilyen rafinált progik, hogy 4 szálon sem foglalnak több erőforrást, így 8-on erősen javul a teljesítményük, ami egy összeszerkesztett videofilm kódolásánál a kódolási idő 30-40%-os csökkenését is eredményezheti, mindemellett nem kell tuning a sebességhez, ergo ez több megtakarítást jelent.
tom_tol: Csak nyomj egy LinX-et, majd meglátod, miről beszéltem. Nézek oda, aztán azt látom a CPU-Z ablakban, hogy 8GHz-en megy a proci, de volt 151X szorzóm is.
(W7 alatt volt x64 CPU-Z.
Qru: Ezt bírom az i7 tulajokban
, azt mondják, á, elég nekem a 3.8GHz, otthon meg egész álló nap próbálják stabilizálni a 4GHz-et.
Akkor miért nem elég egy laza, alulfeszelt 3.4-3.6GHz?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #16842 üzenetére
Hnap rem lesz időm kicsit szórakozni ezzel és akkor megnézem mit megy végre, mert én is kíváncsi vagyok rá...
katt777: Jah én is, de még a hűtők beszerzése folyamatban van.
Nem néztem hogy a HT mennyit melegít a dolgon, pusztán fogyasztáscsökkentési célből lőttem ki. Meg azért is mert amúgy sem használok most olyan progit ami gyorsulna a +4 száltól.
Majd megnézem, Linx-el tesztelve mit bír a kicsike max bclk-ra.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16848 üzenetére
Hát, ha a leglassabb RAM-beállítással is 1600 már (bár az sem biztos, hogy tutira jó, hiszen hiába ua. a RAM órajel, ha a proci magasabb sebességen megy, már magasabb fesz kell neki), akkor marad a QPI/Uncore, az még lejjebb veszi a RAM-ot is. Pl. az 1600-as RAM-om csak 1333-on megy, ha lejjebb veszen az uncore-t.
tom_tol: Pedig az 1.53-assal én már 8, 17, és 24GHz-et is elértem 0.96V-tal, előbbiekről CPU-Z képmentésem is van!
-
tom_tol
addikt
válasz
MPowerPH #16839 üzenetére
érdekes dolog ez a bclk
ma kicsit nézegettem és nem egyértelmű hogy melyik a hunyó lap vagy cpu
nekem bios 222 bclk-ig semmi gondom (ez csak biosban 222 monitor progik csak 221-k látják) felette jön a zavar
némi trükközéssel eljutottam 225-ig, és ez a vége
ami érdekes hogy kizárólag 108 pcie frekin és 1,7v pcie feszültséggel volt hajlandó megcsinálni sem alatta sem felette nem ment -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #16839 üzenetére
Nem, a végét még nem kerestem meg. 21x160-anra belőttem, ott nem is zabál annyira és a 1600-os ramomhoz jöhet a 10x szorzó.
Bár most nem igazán kell a telejsítménye, alapon megy turbo-val 1V-on. HT és LLC off-al. Így gond nélkül le is kapcsolhattam a házhűtést. Csak a táp ventije pörög ami nem sok vizet zavar, mert a Corsair tápok ventije híresen alulvezérelt, meg a TRU-n pörög egy 1800rpm-el a 12-es YS venti. Így a vga a leghangosabb, mert annak a ventijét tuning miatt 65-70%-on pörgetem. -
Qru
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16830 üzenetére
mpierre fórumtársnak volt lap-limites tapasztalata, ha gondolod, kérdezz nála rá... [link]
Elszomorító? 222BCLK az elvi maximum, amit normál körülméynek között (üzemi hőfok léggel) tud a cucc, a QPI-link miatt.... Az elvi maximum 95%-át tudja, ha megy a 210-es BCLK... Igazából azt nem értem, mit várnál el a rendszertől?
No, meg minek...
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16820 üzenetére
Hmm.. Annyiból fura a dolog, mert nálam anno, mikor a C0 procim ütközött BCLK-wall-ba, akkor a 206-on stabil, 207-en no boot volt. Mikor a D0-t próbálgattam, 210-en ment, 215 körül bizonytalankodott, fagyott, de boot, meg windóz bejött. Aztán friss BIOS-al 222-es BCLK-ig megy a cucc... Sajnos BCLK limites lapom nem volt, ott mi történik...
(Ja, de, végülis... 223-as BCLK-n nálam is kakukk van, be se POST-ol....
)
Lehet, a Te lapodhoz még nem adták ki ezt a BIOS-t.... (Az enyémhez is még csak bétaként van...) -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16815 üzenetére
Mintha azt mondtad volna, hogy az előző prociddal 220-ig ment a móka... Akkor viszont sanszos, hogy a proci limites... Hogy lesz "vége a dalnak"? 211-en stabil, 212-n el se indul, vagy van egy 2-3Mhz-es BCLK tartomány bizonytalankodással?
A legfrisebb BIOS-od van fenn? nekem UD5-el a legfrisebb BIOS-al 222 is megy, pedig korábban 215-nél már nem volt stabil.... -
Szatesz
őstag
válasz
MPowerPH #16700 üzenetére
Hát most igy sikerült stabilizalni...4ghzn 1.13v ....4200 1.23v......4300 1.28v......4410 1.32v ....Ez mind LinX Stabil eredmeny...Jobban melegszik mint az elozo de csak 2-3 fokkal ez lehet az is hogy elég meleg van nalam..Most veszek uj hutopasztat hatha azzal jobblessz..Vizzel hutom 4410 en LinX közben 74-75 fokig ment fel...
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16644 üzenetére
Áhh már 1.344et állítottam neki de nekem is vannak ilyen laphibáim amiket a lentebb iró irt de egy más memo subtimingbeállítás megoldotta eddig pl 4ghznél 21x191en a memó 1528on megy kb ott ha 6-7-6-20at állítok neki csak 4gb rammal indul el ha 7-8-720at lövök be akkor indul egyből szal lehet nem is a proci a ludas hanem a lap rakoncátlankodik most próbálok neki nyomni egy magasabb bclkt mondjuk 19x200at de azt már nem fogom tudni megmagyarázni ha azt meg bírni fogja 1.34V vttvel meg minimum beállításokkal
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16623 üzenetére
Na beállítottam valami hasonlót, mint ami nekem van... Igaz, én Win7 64 bit alól vagyok, de ez 32 bites progiknál elvileg inkább hátrány, márpedig a Linx 32 bitre állítva futott. Így kaptam 50Gflopsot 4Ghz-en...
[link] A hőfokaim kicsit magasak, egy darab szerencsétlen Coolink SWIF 1600-on édeskevés 150W TDP-vel szmben, alig szellőzteti át a BARAM-ot...
Pedig több van ebben a hűtőben...
(#16625) Nippon: CL6 High speed DDR3&HT OFF in Linx action! Szép!
-
XoZ
aktív tag
válasz
MPowerPH #16598 üzenetére
Ha jól tudom, a turbo mód úgy működik, hogy csak akkor engedi a +1 szorzót, ha a processzor fogyasztása nem lépi át a gyári TDP-t (130W). Viszont megnéztem az alaplapod könyvét, és ott elvileg lehet állítani a turbo módhoz tartozó áram és fogyasztás limitet a CPU Feature menüben TDP és TDC Limit néven.
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16601 üzenetére
Nagyon kevésnek tűnik a Gflops...
Nálam ennyi 4gigán... [link] Mindjárt megnézem a friss Linx-el mi a helyzet, de elvileg az újnak inkább gyorsulnia kéne...
(#16615) Nippon: Igen, ettől könnyen lehet.
Szerk: Nálam még picit gyorsabb is az újabb, igaz, 32biten picit kevesebb, 3-4 Gflops-al, 3,675Ghz-en, HT OFF...
-
Zájec
veterán
válasz
MPowerPH #16598 üzenetére
végülis ha úgy nézzük akkor tényleg a lapgyártók jöttek ki jól a maguk szempontjából.... Ők úgy látták hogy az intel kicsit bonyolitja a dolgukat, ezért leegyszerüsitve a dolgot, kidobták úgy a lapokat, ahogy ezt könnyebb volt nekik megoldani...
szerintem is megbeszéltük, itt a vége...
már csak azért is mert jön a nagy szakálas és mindeféle paragrafusokat vág a fejünkhöz...az hogy a teszt közben váltogatja, az sajna igy van...
nagyobb terhelésnél valamikor visszaveszi magát , ezért le vált *20-ra...
pláne a Foxconn lapoknál mert ott ugy a feature-ok közt van a Turbo boost, nem pedig külön állitható ...de tök jó mert a feszt is leveszi olyankor....
én is pislogtam amikor elöször láttam, de aztán tudatosult hogy ez normális..az hogy mennyi a Gflops, az a memoktól is függ... mennyire vannak beállitva, és mekkora mennyiséget tesztelsz belöle.... neked 3gb-d van, neked biztos nem fog annyit mutatni mint aki 6gb-al tesztel.....
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16450 üzenetére
Írtam, hogy 1.48V-ot. ASRocknál ez messze nem piros, és ha jól rémlik, még az ASUS-ban sem volt az. Alapból egyébként kell neki 1.34V, bármiféle tuning nélkül, kivéve, ha mondjuk csak 1066MHz-en járatom a RAM-okat, akkor elég 1.2V is.
Inkább a RAM-feszeket nem szerencsés 1.65V- fölé engedni, bár ott is nyilván van valamennyi drop. Mindenesetre anno gond nélkül használtam 4 GHz-en a procit.
Sajnos fizikailag nem tudom mérni, mennyit kap valójában a VTT. A táblázatban, ha jól látom, VID-től függ, és az enyém valahol 0.10xx környékén volt anno egy régebbi RealTemp szerint, most nem tudom megnézni. Hol lehet?Sztem nem baj, hogy i7 topicban a hűtésükről is beszélünk, nagyon is ide illik.
A +1X szorzó sokat jelent sebességben, ha pl. a RAM-jaid nem nagyon húzhatók, nekem pl. így van meg a 3.4GHz 1620MHz-es RAM-okkal., amúgy 3.24 lenne csak, az meg nem tetszik.
Qru: Miért ne? Ha IES megy nálam, akkor 0.84-1.27V között szabályozza a procit a lap, utóbbival nem kis melegedést okozva a gyári hűtővel, fix 0.96V-on tehát mindenképpen spórolok. Hogy meddig viheted le, az procitól, laptól, és persze biostól is függhet; célszerű a CPU-Z által jelzett értékből kiindulni. Pl. mind2 lapomban 0.96V-on stabil a 2.8GHz, de az ASUS-ban 0.9685V-ot (ha jól emléxem), az ASRock-ban meg 0.975V-ot kell megadni ehhez a biosban.
HSM: Nálam RAM-sebességtől függ a szükséges VTT (és nyilván így az uncore is más). 1066-os RAM-okkal elég az 1.2V, de 2166 így az uncore, viszont 1600-ra belőve a RAM-okat, 3200-as Uncore-ral kell az 1.34V-on ("papíron", azaz biosban).
DroneZ^: 1. hsz-ban, honlapomon, ill. logoutomon olvashatsz még i7 tuningról, valamint szintén találhatsz egy elég terjedelmes táblázatot tesztelt tuningbeállításokkal. Ami a tuningot illeti, ha nem használsz irdatlan CPU-igényes alkalmazásokat (CAD, stb.), akkor célszerűbb az alap órajelet csökkentett feszültségekre belőni, úgy is brutális a proci.
Qru: Hát, kemény a lapod!
Asztem, hogy az enyém 1.27V-ja sok. ASUS csak 1.25V-ig mert elmenni. Sztem nálad is kérdésesek a valós feszültségek, mert az 1.1V nálam a 3.4GHz-hez is elég, annyira gyöngus nem lehet egy i920.
DroneZ^: Mennyiért kapod? Dehogynem éri meg a HAF932, és ne feledd, hogy ez direkt szellőzésre van kitalálva, az ATCS840-ből erősen hiányzik az oldalsó hűtő, ami nem keveset jelent ám a hűtésnél! (Akár 5-8°C-ot is VGA, alaplap, CPU-hűtésben, ráadásul csöndes!) Én anno 29k-ért vettem, azóta alaposan megdrágult (de legalább kaptam érte ugyanennyit, amikor szükségből meg kellett válnom tőle).
tom_tol: Ezt tudta a Z600-am is alacsony (1100RPM) fordulatú hűtővel, + 3 23 cm házhűtő 800RPM-en, azaz halkan. A többi ár és ízlés kérdése, ti. hogy abból a pár megfelelő hűtőből melyiket preferálja az ember. Én a 10k alatti ára miatt maradok a Z600 mellett.
Zájec: tom_tol képmentésén ott vannak a HIGH, azaz a maximum hőértékek, szóval én ezt nem tekinteném csalásnak.
dime27: Ha megnézed, ezek delta értékek, azaz környezethez mért változások. Persze a Z600-at kihagyták, mindenesetre ha abból indulok ki, hogy az én gépemben, 4GHz-en az 20°C-kal jobban hűtött, mint az itt szereplő Hyper 212+, akkor a többi mehet a sunyiba.
Nem hájpolni akarom a Z600-at, csak a saját tapasztalatomból indulok ki, jobban örültem volna, ha ott van. Egyébként nem ez az első teszt, amelyből valamiért (
) kihagyják.
Én mindenesetre úgy látom, hogy a személyes tapasztalatok mind 75°C körüli max hőmérsékletekről szólnak a jó i7-hűtők esetében.Nem szorzót állíthatsz, hanem QPI-t. Előfordulhat, hogy azt és/vagy az uncore-t lejjebb véve simán megvan a 4GHz. Nézted a táblázatban látható beállításokkal?
Sárpac: Az a "baj", hogy a max RAM-teljesítmény 4GHz körül jön ki az enyémekből, mert elég gyengén bírják a tuningot. Tehát vagy 3.4GHz (esetleg CL9-ben 3.5), vagy 4-4.2GHz. Ebből anno a 4GHz volt meg stabilan, utóbbit, hűtő híján, nem tudtam még tesztelni, mivel az ASUS lapban el sem indult vele a cucc.
vhunor: Alapon (2.8GHz) 36.7GFlops-om van, 3.4GHz-en 44.5, 4GHz-en pedig 48.7.
Akkor ez most hogy van, hogy az előző DX Compute bm-kal 2x olyan gyors volt a CPU, most meg a GPU nem kicsit alázza az i7-et?
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16518 üzenetére
Ok legközelebb próbálok vagy át lehet jönni a milyen cpu hűtőt vegyek forumba és ott fightolhatunk
Batár házhoz batár hűtő való ahogy a milyen házat vegyek forumban már megkaptam h tégla ronda batár stb a haf-932es no problem én tudom h jól döntöttem mikor megvettem mert magamnak vettem nem másoknak h tetszen én csak leirtam a +iv véleményeimet vele kapcsolatban h hátha másnak is kedvet csinálok a vásárhoz...
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16507 üzenetére
Biztos lesz anno nekem is bejött a True Black meg a Megashadow is bejön de Prolima esetében azért az durva h a sima 16k körül van a fekete meg lassan 21k irreálisan sok érte abbol a különbségből már inkább veszek két jóféle ventit a simára és push-pullban nyomatom én legalábbis ezt az utat választottam két nf-p-12es rá és ugy hűt ahogy hűt amiket linkeltem amik sztem nem rosszak a nagy cpu fesz ellenére de mégse egy 3000en forgó ultra kaze...
-
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16489 üzenetére
Hát akkor menj és szaladj Velorex-X-et venni
Csak sajna ugy nem lehet megállapítani internetes tesztekből se h mit tud h teljesen más procikat használnak különböző tesztekben egyik user házban teszteli másik alaplapos dobozára kidobott rendszerben akkor egyik 24 fokon teszteli másik 18 fokra lehűtött szobában...ez igy nem összehasonlítás minimum azt kéne csinálni h pl két haf-932ben megnézni a csúcshűtőkkel 24 fokos szobában ugyanazon alaplappal ill ramokkal peg egy darab procival(d0 i920) és ugyanazzal/ugyanazokkal a ventikkel h mi az ábra...Én igy csinálnám az ziher és akkor nem lennének a userek se félretájékoztatva tegnap pl néztem ha 18 fokra lehűtöm a szobámat 3.8ghzen nálam is csak 62-65 fokos maghőmérsékletek vannak simán kitehettem volna én is ugy a linx tesztemet de minek ha ezzel becsapnám a usereket meg persze főleg becsapom önmagamat,ettől függetlenül én azt mondom h eddig ez a Prolima a legjobb hűtőm de leszögezem a teljesítményéhez nagymértékben hozzájárul a haf-932es kuckó!
-
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #16375 üzenetére
Ez nem igaz nekem van/volt mind a kettő a Truexnek kell egy 38mmes venti h kihozza az erejét a prolinak elég egy 1300on forgó venti is lehet h kevesebb helyet foglal most nálad a Truex de a te cpu foglalatod közelebb van a memofoglalatokhoz a Flaming Blade ilyen lap ezért nem is választottam azt mert nálam is belogott volna a venti a memofoglalatok fölé az asrock lapomnál ilyen veszély nem állt fenn-jah és ez most nem istenítés volt hanem tény!Méricskéltem vásárlás előtt rendesen!
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #16329 üzenetére
Hát úgy a Z600 is OK-s, stress-tesztek alatt már kevésbé. Pl. 1100RPM ventivel 75°C köré melegedett 4GHz körül a proci, de hétköznapi, akár még CPU-igényes alkalmazások alatt is lazán elvolt 55°C alatt. Az árából kiindulva a TRUE-nak stress-teszt alatt 11RPM ventivel 50°C, hétköznapi használatban meg 37°C alatt kellene maradnia. Erősen kétlem, hogy ezt tudná.
4GHz-nek sem sok értelmét látom egyébként (azért eddig letesztelem a procit), alap órajelen is bőven sok mindenre az i920. Már van több, 4 magot rendesen használó játék, de 2.8GHz-en sem megy a CPU-m terhelése 54% fölé. Video-konvertálás meg így is max. 20 perc egy teljes filmnél, és szintén nem terhelődnek maxra a magok. Szóval a tuning egyelőre merő szórakozás.
2 év múlva talán lesz olyan VGA, amelyhez kell egy 4GHz-es i7.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
MPowerPH #16239 üzenetére
Végre nálam is itt pihen az Ultra Kaze 3000rpm-es venti.
Holnap jön a TRUE, de lehet addig rádobom a vendetta2-re megnézni hogy mennyivel javulnak a hőfokok.
Meg kíváncsi vagyok a hangjára eddig csak a 2k-s rpm-es társával találkoztam Subarunál annak is volt légszállítása rendesen. -
Zájec
veterán
válasz
MPowerPH #16210 üzenetére
"Rájöttem, hogy felesleges a linX, meg a prime small is. Innentől csak Blend tesztet fogok nyomatni."
rossz meglátás.. ! igazából a blend csak 1.5gb-t tesztel..
és utána jön az hogy a blend alatt megy de LinX alatt nem,mert az kimutatja a hibát.....
core i7-t LinX-al jó tesztelnia ventid ilyenkor 3000-n pörög ?
(#16234) Nippon :: most nézem : tRFC :: 113
a cl6-hoz
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16222 üzenetére
Hát nem tudom mit vársz egy I7-től, de sajnos kevés tud 4ghz felett, alacsony fesszel menni.... Szerintem egy egészséges közép a procid, nincs különösebb baja.
Ellenben nagyon szép hűvös 4gigán is, ezt is számold bele a képletbe...
(Az enyém pl. alacsonyabb feszen is melegebb...
4-4,2Ghz-en már nagyon eldurvul a feszigény, fogyasztás, melegedés.... )
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16220 üzenetére
Mondjuk ja, a lapodhoz képest nincs meghajtva a cucc, aláírom.
(De amúgy nem mondtam, hogy spiccen járatod...)
A minimumfesszel vigyázz, ha alaposan kitesztelted, mi a minimum, legalább 0,03V-0,05V-ot érdemes ráhagyni a stabil beállításra..... Ez többéves tapasztalat... -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #16217 üzenetére
Szerintem meg pont 24/7-re kell a legalaposabban tesztelni a proci, a legszélsőségesebb körülmények között. (Ha jót akarsz magadnak.) Nincs annál bosszantóbb, mikor +3 fokkal melegebb lesz a szobádban, és nem érted, miért fagy össze-vissza minden programod.... És ez csak egy buta példa volt...
Én inkább beraktam 3675-re, 1400@CL7 rammal, 2800 uncore-ra, így nem kell aggódnom az élettartamok miatt, mégis kellő biztonsági tartalékokat tudok bennehagyni a feszültségekben (1,2V Vcore LOAD, 1,27V VTT, 1,58V RAM) hűvös, halk hűtésű gépben is megy, és alig lassabb, mintha kihúznám határra.... Ja, és jóval kevesebbet fogyaszt, és beton stabil.... (Már több, mint 3 hónapja)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
MPowerPH #16212 üzenetére
Csak így tovább, a hőfokokon nagyon csodálkozok.
Egy fpo-t tudsz esetleg mondani meg egy vid-et ?
Nálam bios-ban vid 1,256v.
Én még nem tudtam 4gigán stabilitást nézni csak belőttem de 2napja megy így lassan hiba nélkül (grid , dirt2 , cod2 , cod4 , Aion ) egyik játék se tudta 65 fok főlé melegíteni. -
gabipaci
őstag
válasz
MPowerPH #15693 üzenetére
szerk: bocsesz, újat akartam, nem választ.
Hi, az normális, hogy everest terhelés alatt a CPU és a magok hőmérséklete között 15fok van?
A magok a melegebbek. Cpu 60 , magok 70-75.
Amúgy 3,8-ra húztam a procit.
Ha lejjebb veszem a feszültséget (cpu) ugyanígy melegedni fog? -
Henk
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #15636 üzenetére
Azt kibányásztam, majd vissza. Sajna ezen túl vagyok.
Ellenben az újabb fejlemények:
Bekapcsolás -> 100%-on pörgő ventik -> Force Reset gomb megnyom egyszer, vagy kétszer (érdekes egy ficsőr a Foxconn lapon, de most csuda hasznos
) -> majd simán csippanik, postol, bebutul. Ezek után bios frissítést is kapott az alaplap. Majd próbálkoztam a sima indítással. Persze megint a force reset gombbal tudtam indulásra bírni a lapot.
Időközben átnéztem a dolgokat a biosban, meg win alatt everestel. 8-9-9-24-x-x-x-x-re lövi be a ramokat, mind 1066 MHz-en, mind 1333 MHz-en, mind 1600 MHz-en. Az spd szerint 1066-on tudna 7-7-7-x-et, 1333-on tudna 9-9-9-24-et, míg 1600-hoz nincs érték.
Lehet, hogy az a baj, hogy túl szűkre veszi 1333-on a ramot? Mivel ezen hajtanám a Ramokat. (Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy tegnap is akkor dobta el magát, amikor átállítottam a ramot 1333-ra.) Ezt még postolás előtt ellenőrzi le, vagy utána?
Végül is megvan a bút, de egy picit kényelmetlen folyton az alaplapon nyomogatni a gombot, ráadásul rendelésre készült a gép.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #15562 üzenetére
Eléggé felülfeszel ez a lap mindent, jobb ha leveszem én is kézzel. Persze csak akkor majd ha visszajönnek az 1600-as OCZ-im a gariból.
mod:
vhunor: Nálam is visszaveszi a feszt rendesen csak a VID-nek 1,3V-ot olvas ki a lap. Az meg feleslegesen sok alap órajelhez. 1,2-1,1V bőven elég lenne az alap 2,8GHz-hez.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #15554 üzenetére
Kíváncsi leszek az eredményekre. Amúgy a 4870 egy nagy zabagép még üresben, ha nincs szabályozva. Nekem bár 90-es van, az is alapból +40-45W-al (!!! , mért érték, nem tipp/kamu) eszik többet, mint ha ügyesen leszabályozom. Ennyi a diffi a gyári 240/975Mhz 0,925V és a kézzel belőtt 100/225Mhz 0,925V között, hála elsősorban az alapból fullon hajtott GDDR5-nek...
Pedig a 4890 gyári adat szerint "csak" 60W üresben, szemben a 4870 gyári 90W-jával....
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #15547 üzenetére
Ha a játék kevesebb, mint 4 szálat támogat, akkor akár lassíthat is, én kikapcsoltam.
Így amúgy már világos. Mondjuk nyugodtan leviheted kézzel 12-es szorzóra, bőven elég lesz.... Az Atomos nettopom is vígan elvan 1,6Gz-en, pedig az finoman szólva is gyengébb clock-to-clock, ja és egymagos+ht...
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #15541 üzenetére
Az a baj, hogy I7-nél főleg a lapok kajálják az áramot... (komoly csipszet, erős VRM, rengeteg extra vezérlő) A CPU alapórajelen, 4 maggal is 8W alatt elvan üresben, 1-2 szálon terhelve max 15-35W-ból.... Ahogy belőtted, nem akarok hülyeséget mondani, de max 10-30W lehet, 100% terhelve... De amúgy így nem veszi lejjebb a szorzót 12-re? Mert nálam 12*133 alapon üresben, és olyan 0,95V körül...
-
HSM
félisten
-
válasz
MPowerPH #15005 üzenetére
Ha normálisan össze van rakva akkor nem lehte gond a szállítás.
Én is elég sokat hurcolászom, és eddig a radi is kint volt a ház tetején illetve a noise iso tartály is a ház hátuljára kivülre volt felfogatva a ventinél.
Eddig sose volt semmi gond. Az új házban meg ezután se lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged