Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz MPowerPH #16450 üzenetére

    Írtam, hogy 1.48V-ot. ASRocknál ez messze nem piros, és ha jól rémlik, még az ASUS-ban sem volt az. Alapból egyébként kell neki 1.34V, bármiféle tuning nélkül, kivéve, ha mondjuk csak 1066MHz-en járatom a RAM-okat, akkor elég 1.2V is.
    Inkább a RAM-feszeket nem szerencsés 1.65V- fölé engedni, bár ott is nyilván van valamennyi drop. Mindenesetre anno gond nélkül használtam 4 GHz-en a procit.
    Sajnos fizikailag nem tudom mérni, mennyit kap valójában a VTT. A táblázatban, ha jól látom, VID-től függ, és az enyém valahol 0.10xx környékén volt anno egy régebbi RealTemp szerint, most nem tudom megnézni. Hol lehet?

    Sztem nem baj, hogy i7 topicban a hűtésükről is beszélünk, nagyon is ide illik.

    A +1X szorzó sokat jelent sebességben, ha pl. a RAM-jaid nem nagyon húzhatók, nekem pl. így van meg a 3.4GHz 1620MHz-es RAM-okkal., amúgy 3.24 lenne csak, az meg nem tetszik.

    Qru: Miért ne? Ha IES megy nálam, akkor 0.84-1.27V között szabályozza a procit a lap, utóbbival nem kis melegedést okozva a gyári hűtővel, fix 0.96V-on tehát mindenképpen spórolok. Hogy meddig viheted le, az procitól, laptól, és persze biostól is függhet; célszerű a CPU-Z által jelzett értékből kiindulni. Pl. mind2 lapomban 0.96V-on stabil a 2.8GHz, de az ASUS-ban 0.9685V-ot (ha jól emléxem), az ASRock-ban meg 0.975V-ot kell megadni ehhez a biosban.

    HSM: Nálam RAM-sebességtől függ a szükséges VTT (és nyilván így az uncore is más). 1066-os RAM-okkal elég az 1.2V, de 2166 így az uncore, viszont 1600-ra belőve a RAM-okat, 3200-as Uncore-ral kell az 1.34V-on ("papíron", azaz biosban).

    DroneZ^: 1. hsz-ban, honlapomon, ill. logoutomon olvashatsz még i7 tuningról, valamint szintén találhatsz egy elég terjedelmes táblázatot tesztelt tuningbeállításokkal. Ami a tuningot illeti, ha nem használsz irdatlan CPU-igényes alkalmazásokat (CAD, stb.), akkor célszerűbb az alap órajelet csökkentett feszültségekre belőni, úgy is brutális a proci.

    Qru: Hát, kemény a lapod! ;] Asztem, hogy az enyém 1.27V-ja sok. ASUS csak 1.25V-ig mert elmenni. Sztem nálad is kérdésesek a valós feszültségek, mert az 1.1V nálam a 3.4GHz-hez is elég, annyira gyöngus nem lehet egy i920.

    DroneZ^: Mennyiért kapod? Dehogynem éri meg a HAF932, és ne feledd, hogy ez direkt szellőzésre van kitalálva, az ATCS840-ből erősen hiányzik az oldalsó hűtő, ami nem keveset jelent ám a hűtésnél! (Akár 5-8°C-ot is VGA, alaplap, CPU-hűtésben, ráadásul csöndes!) Én anno 29k-ért vettem, azóta alaposan megdrágult (de legalább kaptam érte ugyanennyit, amikor szükségből meg kellett válnom tőle).

    tom_tol: Ezt tudta a Z600-am is alacsony (1100RPM) fordulatú hűtővel, + 3 23 cm házhűtő 800RPM-en, azaz halkan. A többi ár és ízlés kérdése, ti. hogy abból a pár megfelelő hűtőből melyiket preferálja az ember. Én a 10k alatti ára miatt maradok a Z600 mellett.

    Zájec: tom_tol képmentésén ott vannak a HIGH, azaz a maximum hőértékek, szóval én ezt nem tekinteném csalásnak. ;)

    dime27: Ha megnézed, ezek delta értékek, azaz környezethez mért változások. Persze a Z600-at kihagyták, mindenesetre ha abból indulok ki, hogy az én gépemben, 4GHz-en az 20°C-kal jobban hűtött, mint az itt szereplő Hyper 212+, akkor a többi mehet a sunyiba. :P Nem hájpolni akarom a Z600-at, csak a saját tapasztalatomból indulok ki, jobban örültem volna, ha ott van. Egyébként nem ez az első teszt, amelyből valamiért ( :DDD ) kihagyják.
    Én mindenesetre úgy látom, hogy a személyes tapasztalatok mind 75°C körüli max hőmérsékletekről szólnak a jó i7-hűtők esetében.

    Nem szorzót állíthatsz, hanem QPI-t. Előfordulhat, hogy azt és/vagy az uncore-t lejjebb véve simán megvan a 4GHz. Nézted a táblázatban látható beállításokkal?

    Sárpac: Az a "baj", hogy a max RAM-teljesítmény 4GHz körül jön ki az enyémekből, mert elég gyengén bírják a tuningot. Tehát vagy 3.4GHz (esetleg CL9-ben 3.5), vagy 4-4.2GHz. Ebből anno a 4GHz volt meg stabilan, utóbbit, hűtő híján, nem tudtam még tesztelni, mivel az ASUS lapban el sem indult vele a cucc.

    vhunor: Alapon (2.8GHz) 36.7GFlops-om van, 3.4GHz-en 44.5, 4GHz-en pedig 48.7.

    Akkor ez most hogy van, hogy az előző DX Compute bm-kal 2x olyan gyors volt a CPU, most meg a GPU nem kicsit alázza az i7-et? :F

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák