- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most ebbe nem akarok bele menni, de hogy lehet user error, egy alapon feltelepitett msdn sp2-es vistanal? Csak a driverek voltak fent, telepitem fel az et6-ot a rebootnal meg kekhalal kernel hibaval. Hol itt az user error szerinted?
Cyberpunk: Hat tenyleg nem, kab 100-szor tettem fel, de mindig csak szoptam vele.
-
-
Sárpac
nagyúr
Én néztem 3800 uncore mellett nekem kisebb másolást hozott a memre mint 3600on így hanyagolom is, mert felesleges.
Nemcsak az uncore sebességtől függ a memó sebessége hanem a round trip latencytől is.
Minél magasabb az uncore annál magasabb a latency is azonos beállításon.
Cl8-as 1866-os ramot kell keresned különben ugyan ott leszel mint 1600on szvsz max az írás több lesz pár száz ponttal.Nem tom nálatok mi ez az ibt mizéria nálam ilyet sose csinál pedig win7 64bittel tolom.
-
szacsee
nagyúr
Ne 20-as szorzón próbáld ki, hanem pl 19-en.
Turbo.. ON-OFF is nézd meg.
Ha GPS széria a táp, akkor másikkal is nézzétek meg (Giga lapok néha nagyon nem szeretik).
Elemkivevős cmos reset is próbáld... sokszor ettől is "megjavul" a lap... elemtartó érintkezőket áramtalanított állapotban /2-3 perc után 2-3 mp-re zárd össze.. -
Zájec
veterán
probáld meg a te ramoddal mitcsinál , csakúgy mégis, a kiváncsiságból
vagy pedig 2db-al...sniper elite ::
ha valaki elmagyarázná..
mod::
Imi87 :: "Meg nem a rammal van gond, "a lap kizárt , 200bclk-ig mennie kell.. a proci is kizárt , ilyen nincs hogy enyinél megadja magát,, lehetetlen... igy nem marad más mint a ram ...
-
Gtrial
csendes tag
Nekem is dominatorom van, nem írtad, hogy C8 vagy C9 sorozat?
Nekem a C8, és 1.64V alatt semmi tuningot nem bír, de felfelé1.64V-al is max 1640MHz-ig húzható.táp szerintem jó amit írtál, nekem Cheaftech 380W-os van, GT9600TOP VGA-val és megy (lsd feljebb). Azért persze most ki fogom cserélni, iztos ami biztos (ez köpi a legmelegebbet)
-
Sárpac
nagyúr
CPU everest szerint meg 53C fokos nah ezt adja össze valaki!
Én is úgy látom, hogy ugyan úgy mint a yorknak egy kalap sz@r a szenzora vagy a coretemp és a realtemp mér rosszul.
Olvastam egy helyen, hogy core i7-nek elvileg 90C a Tjmaxa ha úgy állítom be a realtempet akkor már egészen jók a hőfokok(-10). -
Gtrial
csendes tag
Beállítgattam amiket írtál, és lám, műxik
legalábbis elindul, akár 4GHz-en is.
A bajom, hogy ha hajtom LinX-el, 5-6 kör után vagy megáll hibával, vagy egyszerűen kékhalál...
Fentebb olvasgattam tápfelvételi értékekről, lehet hogy az okozza, hogy csak 400W-os a tápom? (gyári Cheaftech SH01-es ház, eredeti táppal).Enkóderrel hajtva kibírja, de az ugye nem hajtja ki teljesen:
5let?
-
Ne viccelj mar, miert ne lenne ertelme?
Ki mondta, hogy 24/7 1000mhz-en 4000-es uncore-al kell hasznalni? Arrol nem is beszelve, hogy ezeket a ramokat nem a hetkoznapi i7-es lapokban kell hajtani, ott semmi ertelme. Nem veletlen kernek sokkal kevesebb qpi feszt a komolyabb lapok.
-
sniper elite
senior tag
Nagyon nem merem használni 1866-on átlagos napi 12-14 óra gépezéshez, 1600-an megy ilyenkor! legkevesebb qpi nálam 1.45 kell hozzá hogy stabil legyen! Próbáltam 2000MHz-re húzni de oda valami iszonyat kell már... Uncore automatikusan 3733-on megy igen! Ha esetleg veszel szerintem ne használd 1866-on átlag dolgokhoz mert ahogy megkérdeztem az egyik szakértő barátomat, hamar tönkre mehet és akkor gariban állhat hetekig! Szóval játékokhoz 1600MHz bőven elég, tesztekhez szükséges 1866 vagy a fölött!
-
Dashes
őstag
Core i7 tuning útmutató by ImI87
-
Sárpac
nagyúr
Ebben igazad van 100%-ig hiszen alacsonyabb feszen nagyobb ampert kell felvennie ugyan azon teljesítmény leadásához így kisebb viden hasonlóan melegszik mint az 0.1V nagyobb vides cpu. Csak ugye a meleg mellett a fő gátló tényező tuningkor a nagy fesz az átütés miatt és ebben előnye van a kis vidnek.
-
Zájec
veterán
-
tthomasso
tag
-
Acor
aktív tag
Rendben a víz az tényleg nem tökéletes bár nálam úgy működik!
A Giga táp csak szerinted nem jó, járj utána mit tud... Aztán Corsair hát akkor már inkább az új generációs Enermax ami már támogatja az I7-est...
Egyébként kell akkora GTX280 miatt!!És No problem mindenkinek lehet saját véleménye és tanulhat más kárán is
-
törölt tag
Ohh, igen... A RAM-os dolgot el is felejtettem. De ha nem 1 helyről akar beszerezni dolgokat, vegyen inkább Thermalright Ultra 120 Extreme-t, és kész... Pénz az van rá, amint látjuk, úgyhogy azzal nincs gond.. U120E simán belefér, és azt legalább telenyomathatja ventivel. Mugen 2 meg üresben akkora mint egy dög...
-
mpierre
veterán
Hát nem tudom. Nálam tegnap este a biztosítékot verte ki a true 120 rögzítése. Gőzöm se volt meddig húzzam a csavart, aztán az egyik rugó beugrott a leszorító lyukba. Végül is fent van, aztán mentem aludni.
Na oda még egy 5 ft-os érmét? Polírozással csak nem faragnak le belőle 1,5-2,0 mm-t? -
-
Lap az csere, bar kjo, de ehhez mar keves nekem.
Azt majd meglatod (meg en is
), de ha van egy jobb lapod, nem kell annyira szetfeszelni mindent a gyorsabb cuccert.
Prociban gondolkodtam 950/975-on is, de lebeszeltek rola es en bizom benne. Veszek 1-2 D0-t es kitesztelem a jobbat. Eddig ez a terv, hogy mi lesz belole, meg en se tudom.
BR4D: Hat nem.....szvsz ontsd le benzinnel es gyujtsd meg azt a katrocot....
-
törölt tag
"Mivel ha 920-as procid van, és a ramot akarod húzni, akkor a valamirevaló procituningnak lőttek. És ugyanez igaz fordítva is.
"
Ezzel nem igazán értek egyet. 200 BCLK, aztán 2400 MHz-ig lehet húzni a RAM-ot... Procit meg 4.2 GHz-ig. Ha meg lősz több BCLK-t, akkor meg lehet 4.4 GHz, etc... RAM-okat akkor is be tudod rendesen állítani.
Bár ha most arra gondoltál, hogy 1600 MHz RAM órajelnél maradsz, és mondjuk 1700-1750-re akarsz menni, akkor a procit tényleg nem igen lehet tuningolni... De ilyen alapon szorzólockmentes procit kell venni, mert az megéri -
törölt tag
Teljesen egyetértek, de az utolsó mondatod elárulja azt, hogy miért nem vesz ilyet a nép.
Nem is értem, miért drágábbak ennyivel. Pénzéhes csicskuszok
Miért nem lehet az árakat úgy megszabni, hogy 920 [70k], 950 [90k-100k], 975 [130k-140k]
Sokkal jobb lenne, szerintem az Intelnek is...Lauda: Akkor inkább vegyen bátorságot, és feszelje szét a lapot, nyomasson neki 4000 MHz Uncore-t, aztán akkor már a memória se dob rajta olyan hű de sokat.
-
keIdor
titán
Mint SSD tulaj csak ajánlani tudom az SSD-t. 2 hete azt hittem elleszek a Raptorral, aztán SSD-s gép elé ültem, majd váltottam én is egyből! Sokkal többet nyertem ezen, mintha egy i7-et vettem volna 5x annyi pénzért... olvasásban 2x gyorsabb az MLC, majdnem 4x gyorsabb az SLC, tehát nagyon nincs miről beszélni, rendszervinyónak nagyon jó! Hihetetlen gyors lett az egész! Írás-ban alig veri a Raptort, de legalább ennek semmi hangja nincs, amíg a Raptor életem egyik leghangosabb vinyója volt. Néha már úgy éreztem, mintha fúrnák az agyamat... GTX-295-öt sincs értelme eladni ha már megvan... főleg nem generáció váltás előtt..
-
HSM
félisten
Hát ez nagyon ízlés kérdése... Nekem pl full bejön, hogy így van elrendezve, mert 1 VGA-val és 1 PCI hangkarival pont kényelmesen beférnék, P6T DLX-al viszont pont nem.
És ha nagyon kell az alsó PCIe még mindig szabad. Az elvetemültebbek pedig így akár 3 duplaslotos VGA-t is bele tudnak gyömöszölni, bár a legalsó necces picit.... Az meg a VGA baja, hogy tervezéskor gondoltak-e erre az elrendezésre (kap-e majd levegőt a felső kari). Pl. az NV GTX-eken (G92, GT200) azért van a hűtő hátulján a kis bevágás, hogy SLI-be kötve is kapjon a felső kari elég levegőt. [link]
Atinál nem tudom, marad-e elég hely....(#7052) Keldor papa:Az Extreme lockmentes procik mellett ez a nagy BCLK-hajkurászás nekem kicsit ilyen "szegény ember vízzel főz" feeling..
Normál használatra meg elég a 200-al kényelmesen elérhető 4200Mhz, maximalistáknak pedig akár 210-220 is meglehet, ami már 4400-4600Mhz
.... Ennél meg aztán kevés tud többet hétköznapi körülmények között, még a D0-ok közül is. Amúgy meg 220-as BCLK felett már csak bencsekre jó az adott beállítás, a QPI link max 4ghz-ig jó, márpedig az 222-es BCLK-ban maximizálja a dolgokat, mivel 36 a minimum szorzó jelenleg. Afölött már mindenképp hazárdírozás a dolog, szóval nincs sok értelme, hacsaknem a szórakozás....
-
keIdor
titán
Jó a Gigabyte, de lássuk be... csak 24/7-re... én is ezt venném, mert a 24/7-en kívüli tuning hidegen hagy... meg ezeken a lapokon sok extra is van és nem vészes az ára... de akinek több kell, annak a Gigabyte lapjait, és az Asus P6T/Deluxe, Rampage II Extreme-t messziről el kell kerülnie, mert Bench/Extreme tuningra mindegyik rossz választás... persze itt most 210BLCK felett értem ezt... ha jól láttam már 250BLCK-t is elérték, szóval a procikban még sok van, csak ezekkel a lapokkal nem lehet elérni.
-
keIdor
titán
24/7-re elég egy Gigabyte, de ő nem mindig 24/7-ez, szóval neki akár meg is érheti...
Zájec: Én annyira nem követem az X58 alaplapokat, de az új EVGA butított lapjain még nem gondolkoztál? Van azaz LE... nem tűnik az se rossznak. Vagy ott van a DFi, Te azzal a sok beállítással jól ellenél.
Nem a T8 akármire gondolok, hanem a T6-ra.
sniper elite: Azon csodálkozom, hogy annyi pénz mellett még mindig léggel hűtesz! Tessék vizezni!
Egy minőségi víz, egy hozzáértő ember összerakásával a büdös életben nem fog ereszteni... Budapesten nagyon sok "vízszakértő" van kérd a segítségüket...
-
Zájec
veterán
elégnek elég a 4.2-4.4ghz is
mondtam mire kellene , csak egy körre a mark körül ..
hát annyira nem vészes az evga lap... az M3 BMW is drága.. mégis megveszik..
de a gene jó lenne.. fetebb irtam miért is...
(#7033) Lauda :: akkor ezek az elsö szériás X58-ak ennyit mennek...
de mondom , semmi gond ha ad valaki egy x22 szorzot....
-
Zájec
veterán
assziszed én tesztelgetek... most jöttem haza egy 12órás müszak után..
saccra tudom nagyjából ,, mere hányméter... egyenlöre ez van
miért mennek 1.5v 1600-t a ramjaid ?
Lauda:: megszakad mégse megy... ebböl könnyen lapcsere lesz (részemröl)...
az EVGA túl drága
,, más lesz ha lesz... az ázusszz új "törpe-boszorkánya"
azt nézegetem... lehet hogy elcsábulok....teszik az fekete lap
most próbáltam de semmi,, pedig bevetettem egy-két dolgot.....
mindenféla xart, de semmi... 220-bclk-nál már
-
Zájec
veterán
köszi
ez egy darabig marad.. pont 5 hónapot ment nálam a C1-s
"Látom nálad is megvan a 7 század drop........"
igen , de az a max. amit benyal... mert 0.05v és 0.07v között ingadozik..
nálad meg 0.07v és 0.09v között... lehet hogy van egy 0.02v -s külömség..a mugen2 a TRUE-hoz képest azért nem 2x akkora...
egy kicsit hüsosabb oldald a mugen2 az annyi... mindakettö egy batár nagy hütö..
"KB meddig lehet elmenni a lappal úgy, hogy full stabil legyen?"
ezt kéne most megnézni neked is , meddig birja...
-
törölt tag
Egyértelmű volt nekem eddig is, hogy a RAM fogja vissza a tuningot... Általában amikor rossz a gép, mindig a RAM-al van gebasz. Vagy BSOD /dump physical memory/, vagy error...
Ha nem Blend-et nyomok, nem igen szokott error-ozni, ha rossz a gép.
Viszont hogyha Blend-et nyomok, általában azonnal... -
Szép eredmények, thx a listát!
Na mondom kipróbálom a 3800-at ilyen feszekkel, de látom, hogy load 1.184v
, inkább mégse. Én még bios 1.25v llc on-al is kapok a pofámba egy rebootot prime alatt. Mindjárt elindítok egy tesztet 1.26v-al, talán az meglesz stabilan.
Keldor papa:
-
Ez általában a C0-nál is így van, a 3800 még szépen megy, aztán a 4 gigához (főleg a 20x200) már drasztikusan be kell avatkozni a feszekbe. Nekem a 20x200 meg sincs stabilan, mert 1.45 felett nem voltam hajlandó adni neki, a 21x191 az ment szépen, de ott meg a ramok nincsenek rendesen kihajtva, ezért mindenképp 200-as bclk kell.
Nem tudom amúgy, hogy van-e értelme 3800-on hajtani 24/7, de valszeg én is azon fogom. -
gV
őstag
na akkor ide is Core i5/Lynnfield előzetes: [link]
nincs nagy különbség teljesítményben a Core i7-hez képestOverlocker: PCIe vezérlő lesz benne, viszont a tuning így is kérdéses mivel a turbo boostal sokall magasabb az órajel emelkedés mint a Bloomfieldnél, nekem az jön le ebből h majd evvel megmagyarázzák miért nincs tuning ezeknél
-
Remélem azért megmarad az i7 előnyeiből valami, ami valóban ki is jön a mindennapi használatban.......
Jobb nem lesz az a proci, tehát nagyon nincs miért aggódnod.
Amúgy én is azon gondolkodom, hogy veszek pár D0-át és kitesztelem őket, a legjobbat megtartom a többit meg eladom a francba. Csak egy gond van, magamat ismerve ez 10 évbe telne.
-
sniper elite
senior tag
965 miatt rákérdeztem hogy mi lesz a garanciával, azt mondta egy beszállító hogy ő úgy tudja a garancia papíron meglévő dátumig kötelező kicserélniük a hibás terméket! Vagy adni helyette egy árban megegyező de másmilyen fajta procit! De szerintem sunyiban még legyártanak majd pár ezret direkt ez miatt hogy legyen garanciális procikra cserelehetőség! 920-ra is ez érvényes szerintem!
-
-
törölt tag
Nyugi, nekem is Gigabyte alaplapom van, de maximálisan egyetértek veled.
Gigabyte-nak nagyon változtatni kéne az ET6-on.
Lassan indul, és ronda. Viszont sokkal több infot mutat, szinte mindent... Ez viszont jó benne.
Bár nem lennék benne biztos, hogy nincsenek hozzá skinek. -
ATtIs_80
tag
Köszi az infót!
A Mugen 2 valóban több helyet foglal és szép tágas házikót kíván, ami részemről rendben is van, de a ventillátor elhelyezése így is okozott némi fejtörést!A Thermalright méreténél és hatásfokánál fogva keltette fel a figyelmemet, de elsősorban azért gondolkoztam a váltáson,mert szeretnék a jelenleginél jobb hőmérsékleteket elérni! Lehet, hogy ebből a szempontból ezek szerint mégsem lenne túl jó döntés a váltás!??...
Jelenleg jól szellőztett házban Mugen 2 -vel: i7 920 C0/C1 3,9GHz idle 1,328V-on 41 fok; full load 1,296V-on 71 fok! -
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest