- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cybertrone
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #28606 üzenetére
Szerintem is. Én annyi pluszt adtam hozzá, hogy az uncore-t 21× szorzóra raktam, így a proci és az uncore órajele megegyezett (3360MHz). Sajnos nekem ehhez 1,2V kellett, mert ez alatt néha kifagyott a LinX.
Laraxior: Nos? Füstjelek? Megvan a proci? Elindult a masina?
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #28592 üzenetére
Ez így van, ha van 2000MHz-s ramod. Az enyém "csak" 1600MHz-s, igaz tuning ram, mert 1800MHz-ig bírja gyári időzítésen (eddig néztem csak...
). Aki pedig egy kis plusz feszt is beválal - én nem - az 2000MHz fölé is kergetheti. [link] De lehet, hogy ki fogom próbálni.
chaplin: Néztem is, de aztán a 17× alapszorzó miatt, én X5650-től kerestem Xeont. Az L5640-t nagyon meg kell cibálni, hogy értelmes sebessége legyen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #28519 üzenetére
Most fut a LinX, a régebbieket direkt nem linkeltem be , tudtam, hogy gyanúsan alacsony a GFlops.
mod: akkor az interneten fent lévő eredmények nagy része kuka, ott mindenhol alacsony GFlops van.
mod2: Most dobta el magát.
Mondjuk ezt vártam, a magas Uncore még jobban ráterhel együtt a QPI-vel.
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #28287 üzenetére
TRUE + Noiseblocker black silent xlp. Amúgy fixen 160MHz biciklin szaladgál a proci, így nem is kell ekkora hűtés rá.
Cybertrone: Gondolkodtam vizen, csak annyit érnék el vele, hogy hűsebb lenne a prockó, meg amit vizezek, de az alaplap jelentős része megfőne, tehát megint kell a ventillátor. Szóval ugyanott vagyok. Szélzaj.
Aztán az árával se vagyok kibékülve... Na jó ezt hagyjuk, mert most néztem ki magamnak a Lian Li egyik házikóját...
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #28285 üzenetére
Az oké, ha csak az órajelre megyek és nem nézek stabilitást. Stabilan 207MHz-t tudtam kihozni a lapból. Itt már a 90°C-ba is belenyaltak a magok egy 10 körös linX teszt alatt... Hozzátartozik, hogy 1,25625V a 920-am "vid"-je és a 4,0GHz+-hoz már 1,4375V kell biosból, cserébe 3,8GHz-ig elmegy alapfeszen.
-
HSM
félisten
válasz
pincehely #26817 üzenetére
CL9-es modulok... Haggyadmár... Nekem ez lenne a minimum: [G.Skill F3-12800CL7D-8GBRH] 42K....
Airbooms: "Nincs tovább, az út vége. Az SB meg csak most indul."
Azt ne felejtsd el, hogy az SB se tudjuk, meddig fog jutni. Mint középkategóriás foglalat, nem biztos, hogy jön bele a 2600K-nál erősebb proci valaha is. Nézd csak meg pl. a P55-öt. Kijöttek a Lynnfield-ek, egy évre rá foglalat kuka. Erősebb procik majd a s2011-be jönnek szvsz. Pszichiáter helyett azt kéne eldöntened, hogy mit akarsz. Mindig a legjobbat, és folyamatosan nyeled a bukót pénzügyileg, vagy egy gazdaságos cuccot, jó áron, amivel aztán elleszel egy darabig.Én a fél gépedet kb. lecserélném, és vennék belőle valami költséghatékonyabb X58-at vagy P67-et, ha a pénz számítana...
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #26734 üzenetére
A PH-n mostanában 60 és 75k között láttam. Én nem a legolcsóbbat vettem meg - fő a biztos eladó, a gari, meg ilyenek! Összesen egy hetet használták. Zsír!
Amúgy az Intel X25-M 80GB SSD-m kb. 5-10 százalékkal gyorsabb ezzel a lappal, mint az EVGA-val volt... Ugyanaz a driver, ACHI mód, stb.
-
AirBooms
addikt
-
cut
aktív tag
válasz
pincehely #26643 üzenetére
a quad chaneles memoria biztos jo lesz majd... x68 nál
de egy évig még biztos maradok az i7 nél... (vagy is a 6 magnál)
mondjuk én mindig várok egy pár honapot miután valami uj dolog kijön, megnézem teszeket, valahol kiprobálom és majd utánna vágok bele... de lehet , hogy ez fél év is... -
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #25454 üzenetére
Kell rá nyomni egy Hyper PI-t, és egy Prime-ot is, Blend-el. Ha azon is átmegy, akkor már csak egy valami. Rendes alkalmazásban kell kipróbálni, mit megy. Pl. Cinebench alkalmas erre. Ha ott sem szerepel jól, akkor rossz a beállítás, ha igen, akkor rendben van.
Én a LinX GFlops értékeire nem alapoznék, mert össze-vissza írogat. -
i are robot
senior tag
válasz
pincehely #25111 üzenetére
De a 1366-os Xeonok között is van több generáció, az x5650 az meg az újabbak közé tartozik (32nm), és még ott is gond lehet, hogy megy-e vagy sem. Amúgy megkérdezhetem, hogy miért kérdés ez az egész, van egy ilyen lapod, és tudnál bele jóáras Xeont szerezni, vagy hogy?
Mert amúgy egy 980X is kb ugyanazt tudja, szóval ha olyan lapba rakod, ami nem használja ki a Xeon előnyeit, akkor szvsz felesleges, bár tény, hogy árban kb ugyanott van a kettő.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #24839 üzenetére
"Szerintem a jobban sikerült példányokat felcimkézik 950-nek, a kevésbé jól sikerülteket, meg 920-nak."
Ez nem teljesen így van. Egy bizonyos kereslet szintig igen de mivel az olcsóbb termékekre nagyobb a kereslet (árérzékenység) azért egy bizonyos fokú kereslet után kénytelenek a "jobbnak" titulált procikat amik mennének 950/975 stb órajelen is 920-asnak adni, mert úgy tudják eladni. Már pedig inkább a kisebb profit, minthogy rajtuk rohadjon a sok i7-es.
Szóval attól hogy 920/930-at veszel közel sem biztos, hogy rosszabb mint egy 950-es tuningot tekintve.
Sztem tök felesleges 950-et venni mert semmire nem garancia igazából.
Jó, van nagyobb szorzód de sok értelme van ha az L3 cache meg a Uncore/qpi tetű lassú (ugye minden rendszer sebességét a leglassabb elem sebessége határoz meg úm botleneck efektus). Egyszerű szorzóemeléses tuning-tól nem táltosodik meg a vas igazán csak ha bclk-t (is) emelsz mellé. Viszont annyira nem mennek ezek, hogy magas bclk + magas szorzót is elviseljék stabilan. Vagy ha mégis nem tudod léggel meghűteni.
De ez csak az én véleményem, szóval szvsz szigorúan. -
HSM
félisten
válasz
pincehely #24839 üzenetére
Teljesen így van, ahogy írod. Némileg ez is magyarázza, miért van kezdetben viszonylag több, jó példány az olcsóbb szegmensben, mivel a komolyabb szerver-verziókat rendszerint az asztali bevezetés után kezdik felfuttatni, és mivel ugye oda mennek mindig a legeslegjobb csipek, ezért az első pár hónap után egyre kevesebb a jó/olcsó példány. Az is közrejátszik, hogy a gyártás elején még nehezebben tudják megmondani, hogy a wafer melyik részére került csip mire lesz alkalmas, tehát ezért is "bennfelejtődik" pár jobb darab. Ne felejtsük el a hírértékét sem a dolognak, ha az első pár hónapban jól hírül megy, hogy ez egy jóféle tuningbajnok széria, aztán mikor viszik, mint a cukrot, lehet teríteni a kevésbé jól sikerült darabokat, tehát némi szándékosság is lehet a dologban. Amúgy a gyártósorokat folyamatosan finomhangolják picit, az alapanyag sem mindig 1000% ugyanaz, ezért is van a bizonyos FPO, ami azonosítja az adott szériákat. Jól megfigyelhető, hogy az összes Xeon viszonylag kevés FPO alá esik, tehát kevés féle, de nagyon eltalált szériából vannak. Azok a nagyon jól sikerült FPO-k. Ezen kívül tudják egyenként is tesztelni a csipeket, de csak egy nagyon alapvető funkcionális tesztel csinálnak, ahol megállapítanak bizonyos elektromos tulajdonságokat, valamint az adott waferhelyen készült procikat is nyilvántartják, statisztikát készítenek, így még le sem jött a gyártósorról, már tudják, mire számíthatnak az adott darabtól. Ezen folyamatok alapján kapja meg, hogy I7 920, 950, 975, Xeon W3540, E5504, X5570, vagy L5540 lesz-e belőle, hogy csak pár érdekesebb példányt említsek....
Van még két ok, amiért az Intelnek érdekében állhat gyengébb 950-eket kiadni. Az egyik, hogy a magasabb gyári órajel miatt kisebb szivárgási áramú, kevésbé melegedő, kisebb áramfelvételű csipnek kell lennie, ami általában nem olyan jól tuningolható, ellenben kellemesen hűvös és kevesebbet fogyaszt. Másik ok, hogy az Intelnek érdekében áll eladni a drágább, extrém modelleket is, tehát valahogy fenn kell tartani egy mesterséges szakadékot, hogy az extrém is jobban fogyjon. Ha a 950-ek túl jók lennének, ráadásul azokkal jóval könnyebb tuningolni is a lazább szorzó kötések miatt, azok jobban veszélyeztetnék a 975-öst, mint egy "behatárolt" 920 vagy 930, tehát az Intelnek ha már nagyon jól megy a gyártás, érdemsebb talán a kisebb modellszám mögé rejteni pár nagyon jólsikerült, de 975-nek vagy Xeonnak nem eladható (akár kereslet, akár valamely tuninghoz kevéssé fontos minőségi paraméter miatt).
Remélem azért nagyjából érthető volt, igyekeztem azért a lényegre koncentrálni.(#24840) DeathAdder: Nem az a kérdés, hogy egy 975 jobb-e, mint egy 920, hanem hogy mennyivel és milyen körülmények között. Mert hiába tudna folyékony nitrogén alatt a 975 6Ghz-et, a 920 meg csak 5-öt, ha levegővel hűtve, ahogy használni fogod, a különbség 4,5Ghz szemben 4,2-vel... Árban meg 200% plussz ~7% sebességért....
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #23176 üzenetére
Pl: Ja, csak nem 425-ös Kingston ssd-t venne belőle, hanem egy 10k-val többe kerülőt... Vagy nem 40GB-t, hanem 64GB-t... Soroljam még....?
Azé 10k-ért elég jó pendrive-t kapna....
subaruwrc: Minden tiszteletem a Tiéd, de kérlek alásan, hogy hoztál ki a giga lapból ennyi biciklit? Vagy az is kapott LN2-t?
-
-Ben-
veterán
válasz
pincehely #23179 üzenetére
hát mindenképp jobban járna vele, mert 10 k mégis 10 k. ha csak házventilátort vesz belőle, vagy csicsákat, akkor is több értelme van, mert ennek aztán semmi értelme. Vagy 920, vagy 930, de ő tudja... ha a pénztárca bírja, akkor vegyen 975 -öt vagy 980 -at
az még jobb.
de szvsz, ha ennyire csak játék orientált akkor xbox
és ha még vesz mellé egy erősebb Quad konfigot akkor sem lesz egy i7 konfig áránál
(amúgy csak vicc, de....)
-
Bandrish
csendes tag
válasz
pincehely #23009 üzenetére
1.35-ön nekem is 3700Mhz környékén hasal el, de nem is megy feljebb akármennyi feszt kap, pedig megkapta az 1,5-öt is (érdekes ha a biosban bekapcsolom az X.M.P profilt, akkor az 1.4-et ad neki, ennyit az inteles 1.35-ös határról) és akkor se volt stabil (bár nálam a stabil most éppen prime+LinX+Mafia2Bench egyszerre
) max. 3800mhz-es Uncore-val!
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
pincehely #23005 üzenetére
léggel 1.6v már eléggé a vége, felette csak nitroval van értelme menni
mindennapra én az 1.45v vtt-t még biztonságosnak tartom, nekem superpi 32m stabil 4ghz uncorehoz 1.495-1.515v vtt kell biosból állítva
a ram időzítés csak minimális mértékben befolyásolja a szükséges vtt-t , jobban függ a ram ic től -
Sefi84
senior tag
válasz
pincehely #23007 üzenetére
Hát nekem elég jól bírja az uncore, de 1.45V-ig sem stabil 4000Mhz többet meg nem adok neki pedig 1.35V megvan stabilan az 1950/3900Mhz mem/uncore páros.
Én már lemondtam róla a mindennapokra 1.21V 1600CL7/3200Mhz bőven elég!
Ja és érdekesség 160-as bicikli mellett nem stabil cl7 csak 200-as mellett és visszaosztva, a QPI meg hiába 3600Mhz akkor is elég neki az 1.21V -
Mrdevil
addikt
válasz
pincehely #22984 üzenetére
Most kölcsönben van nálam unokatesóm 1866-os egy darab 2gigás memoja,amíg az enyémet cserélik,mert úgy néz ki hibás volt az egyik OCZ gold 1600-os modul a háromból.Gondoltam felteszem 1860-ra a ramját,a procimat meg hagyom 3.5-ön mint eddig,de hoppá ekkor nézem az uncore már közel 3700-nél van(persze ehhez emelnem kellett volna a qpi/vtt feszen,de inkább vissza raktam a ramokat kb 1600-ra).Ez így elég gáz,nem is értem ha mondjuk 2000-es vagy 2200-es ramok lennének azokat hogyan lehetne kihajtani,ezzel a procival.
-
Comedian
csendes tag
válasz
pincehely #22980 üzenetére
Igen a QPI VTT feszeket is auto-n hagytam.
A dolog érdekessége, hogy ha megemeltem a kezdeti 1,175V-ról 1,215-re akkor is ugyan az volt a baja. Kifagyott a "CPU frekvencia mérése"-nél. Pedig ahhoz hozzá sincs nyúlva. Se a voltokkal nincs babrálva se semmivel. Elképzelhető hogy több fesz kellene a QPI VTT-nek?
Esetleg program hiba lehet?
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
pincehely #22873 üzenetére
lol, azért ott kicsit jobbak a feszek...
Nekem 1,275V a defaultés azon megy 3780mhz-t
biosban tegnap kapott már 1,42-t is mégsem ment a 4ghz.
4,2 ről meg álmodni sem merek.AirBooms: ha nem is vérbeli, de elég komoly tuningosnak tartottam/tom magam, eddig minden korábbi platformon ami járt nálam, adtam a cuccnak rendesen.
nem fogok sírva lefeküdni ha nem lesz6 meg a 4ghz, mert totál alapon is elég a jelenlegi igényeimnek, csakhát nem ehhez szoktam(de nem is zólthatok, direkt ártatlan procit vettem) Majd ha megunom vadászok valami überparaszt 920-at
tom_tol: nem ragaszkodok kolléga, csak b@ssza a csőröm.
Köszönöm mindenkinek a supportot, türelmet!
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
pincehely #22870 üzenetére
Thx!
Sajnos ez volt a sejtésem.
az a baj, hogyha kikapcsolom az energiagazdálkodást, akkor hiába van bekapcsolva a CPU Turbo, marad 20X a szorzó.
21-es szorzót nem enged manuálisan beállítani, csak önmagától turboval.AirBooms: nemtom mi lehet a gáz, lehet én bénázok. Tudom, hogy van ilyen proci, de akkoris fura. alappn szépen húzható 180-as bclk-val, itt még a HT-t is bírja simán.
Viszont 1-1 Mhz a bclk-ra pluszba, és tolnom kell a Voltokat a pofájába...
Átnézegettem a beállításokat, de nem tűnik úgy, hogy valamit elfelejtettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iOS alkalmazások
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kuponkunyeráló
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest