- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
GreatGodzi #28064 üzenetére
Hát az fura...
Nem kéne neki... Mondjuk nekem csak pár hétig ment 21*191-en a gép, de semmi parája nem volt. Most is vígan tudok 210-es BCLK-val is tesztelni, nem fagy, pedig az Intel vezérlőn van minden winyóm, két WD BALCK Raid0-ban, egy adatwinyó, meg egy ODD társaságában.
24/7 nálam 176-os BCLK, és tuti minden.
Amúgy a 200-as BCLk tud fura dolgokat prezentálni, 210 körül is csinálta nálad? -
bim
veterán
válasz
GreatGodzi #28064 üzenetére
Ez 200 felett van vagy milyen blck felett fagy?
-
Laraxior
titán
válasz
GreatGodzi #27980 üzenetére
igazából HT On-nal olyan mindegy mennyi feszen tudja a 4.5-4.6GHz-et az csak Vantage alá kell egy-két óra erejéig... úgyis HTOFF használom
úgy meg ha tudja a 4.3-at már előrébb vagyok,mint a másik 920al
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
GreatGodzi #27980 üzenetére
Nálam tökéletes a 21*182.
-
katt777
félisten
válasz
GreatGodzi #18272 üzenetére
Te írtad a demoralizálást, nem én.
Szóval a te bajod.
Jössz ide, lefikázod az i7-et, aztán kihúzol a vitából, amikor páran bebizonyítják, hogy tévedsz, mert te nem tudod bizonyítani, amiket állítottál. Részemről ki is hagylak a hsz-okból.
-
katt777
félisten
válasz
GreatGodzi #18250 üzenetére
Alapon is elég egy E8400 akár egy HD5870-hez, ha nem gagyi grafikát használ az ember, viszont az i7 kihajtási szintje jóval magasabb. Nézd meg az 5. HD4870 tesztemben, mind2 féle eredményt fogsz látni (pl. 3X graf. teljesítményt i7-tel E8400-zal szemben). Nem feltétlenül ostobaság megbikázni a VGA-t egy i7-tel. Az meg végképp marhaság, hogy teljesítményben a bloomfield procik ne vágnának oda a wolfiknak, v. bármi másnak. DC/TC-t illetően haver AMD-s konfigjából tudok kiindulni, az DDR2 szintet tud 1600MHZ-es DDR3 RAM-okkal.
A villanyszámlára érdekes hivatkozni, különösen annak tekintetében, hogy 0.94V-on elszaladgál egy i7 2.8GHz-en.
Mindamellett kedvező lehetőség híján nekem is még E8400+P5Q-m lenne.
Szerinted kit tudsz ebben a topicban demoralizálni?Egyikünk sem azért vett i7-et, mert hű de ár-érték arányos cucc!
(Pedig de.)
Mi ez a hülyeség a 16XPCI-E slotról is? Nem egy olyan ember volt VGA-topicokban, akiknek meghibásodott a lapjuk, és csak 8X módban ment a VGA-juk, egyből tűnt is el a teljesítmény.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
GreatGodzi #18257 üzenetére
Nekem más a véleményem.
Nem a tesztek alapján mondom, hanem magam teszteltem végig mindent, amire kiváncsi voltan.
Persze a konkrét értékek csak az én konfigjaimra érvényesek, de nagyjából egybevágnak a neten olvasható tesztekkel.Szerintem nálad valami generál probléma lehet a rendszeredben, ha az I7-ed nem érzed/méred jóval gyorsabbnak, mint a korábbi C2D-t.
A pénzről:
A P45-UD3 + Q9550 + DDR2@1066 cuccom 80K-ért adtam el 1 évesen.
A P55-UD4 + i7-860 + DDR3@1833 konfigot pedig 130K-ért vettem (új számlás)
valószinüleg ezt is leváltom 1 év múlva hasonló kondiciókkal.A különbözet 50K, az havi 4166 Forint, azaz naponta 137 forintért használok egy gyorsabb rendszert.
Nekem megéri a napi 137 forintot az i7- Egy csoki többe kerül, vagy egy 2 decis kóla.
Van 2 db SSD-m, azt nem kell fejleszteni pár évig, az is megérte a beruházást, pedig több volt mint az i7 váltás. (2 évre számolva napi 200Ft.)
VGA vonalon sokkal többet áldozok, pedig azt alig használom.
Na az már tényleg súrolja a hűlyeség határát. Ki se merem számolni.... -
Cyberpunk
félisten
válasz
Az tény hogy ezek a procik tudnak kajálni, de egy alulfeszes tuningal kordában lehet tartani. Pláne ha alapórajelen hajtja az ember minimum feszen akkor nem fog sokkal többet kajálni mint egy C2D...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
GreatGodzi #18253 üzenetére
Q9550-ről váltottam I7-860-ra
Szerintem azonos órajelen (HT-nélkül!!) kb 30% "erősebb" az i7-860.
Ez szintetikus tesztekben jól látszik, játékok alatt már csak 10-25% fps nyereséget ad, de ez nyilván VGA fűggő is.Alapórajelen nem melegszik és nem fogyaszt többet mint a C2Q.
Nem egy kategória a C2 arhitektúrával, legfeljebb érzelmi alapon lehet egyenlőség jelet vonni.Legkedvesebb procim egy 631-es, ami lazán 5Ghz felett ment vizzel. (talán léggel is)
De ettől még nem jöbb mint az i7. -
fsb1000
nagyúr
válasz
hehe... én a nőkkel vagyok igy.
Elsőre mindig azt gondolom, ilyenre nem adok ki pénzt, azt mégis.Tulajdonképpen jó lenne egy csőmellű, kalácsképű veszekedős fajta is, majd ha sokallom a parfümszámlát downgrédelek egyet.
GreatGodzi: Lefogadom, hogy a P4/C2D váltás idején nagyon hasonló gondolataid lehettek, csak akkor még aC2D-t tartottad feleslegesnek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GreatGodzi #18217 üzenetére
Én is kikapcsoltam. 1V-al küldöm alapon. Amire kell elég egyelőre így is.
-
viktor82
őstag
válasz
GreatGodzi #18213 üzenetére
Ezen ne csodálkozzál,jóval nagyobb proci az 1366-os és több hőt termel!
-
viktor82
őstag
válasz
GreatGodzi #18206 üzenetére
Az ok,hogy olyan terhelést nem lehet elérni,de ki kell tesztelni a procit és ahhoz viszont kell a linx!nekem vizzel 69,70 fokosak a magok!
-
katt777
félisten
válasz
GreatGodzi #18192 üzenetére
Az úgy is remek szerintem. Alacsonyabb BCLK=kevesebb fesz.
Erdei88: A raktár-ürítésre gondoltam, ill. hogy bagóért beszerezhető, és ehhez képest jó áron eladható. Mindeközben meg 1866-os és 2000-es RAM-okkal is hiba nélkül üzemelnek i7 konfigok. Persze, ha valaki eszetlenül túlhajtja a cuccát, tök mindegy, milyen alkatrész volt benne.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
GreatGodzi #18182 üzenetére
Az i5-nél sztem egyáltalán nem problémás a 200bclk, a procik döntő többsége tudja.
A 860-asok és felette már úgy tudom kisebb százalékban tudják.Erdei88: Ez egy fontos hír, ennek fényéban csak ésszel szabad állítgatni a biosban a dolgokat, illetve minden új konfignál célszerű alaposan átnézni az auto beállításokat.
-
HSM
félisten
válasz
GreatGodzi #18182 üzenetére
Nekem 222-es BCLK-val is megbízhatóan ment az UD5.... Azonkívül 210-en is használtam pár hétig, hibamentesen. Szerintem procitól és laptól is függ.
Az EVGA-m pl. nem tud 222-t stabilan, 15 perc után csontrafagyott, ugyanazzal a procival. 210-en az is vígan szalad, stabilan....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Hobby rádiós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest