Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
Zájec, Te nézted már az OCZ ramokat 1900on? Milyen időzítéssel mennek, illetve mekkora fesz kell neki?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hát szerintem is felesleges ezekhez az i7. Játékra meg bőven megteszi ma még egy két magos is. Persze ha kell a feeling
Esetleg ha érdekel egy komplett i7-es rendszer (profilomban) akkor szólj mert eladóvá vált
Pont a kihasználatlanság miatt. És nagyon kell egy notira a pénz már ki is néztem egyet, csak hát a pénz hiány
-
katt777
félisten
ASRock kiadott egy OCDNA nevő kis programocskát, amellyel windows alól kimenthetjük v. betölthetjük mindhárom bios profilt, no és persze innentől lehet csereberélni is, ha valakinek hasonló hardvere, működő beállítása van.
-
Zájec
veterán
(#14751) gYaLo :: megnézném 0.85v.al mit megy , ha már igy emlitettem
de nem fog menni mivel nemtudok Vcore-ban a VID alá menni.. ezzel a lappal, és a Biostar-al sem ,mivel a Foxconn is meg a Biostar is olyan hogy a hozzáadandó Vcore-t állitod ,a mit a VID-hez ad hozzá...a VID ugye szorzónként csökken kb.0.05v-t ha fentröl indulsz (*21) , de kisebb szorzóknál már kevesebb is lehet ez a lépcsöérték... ..
megnéztem *12 , a legkisebb szorzón ,, azon 0.94v jön ki.. ....
(#14752) Lauda :: 1.37v körül kapott... amúgy miért nem
?(#14765) HSM :: szerintem is,, ez csak a lap környezetét méri,, ennél az NB , a fetek melegebbek is lehetnek jóval ... pláne az NB...
szóval ezt a "system" hömérséklet mindig ilyen 35fok körül van mindenkinél.. (átlagban) -
Erdei88
veterán
Első neki futásra ez sikerült.
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem, ASUS-omon volt ilyen, illetve ezen is van Standby, de csak S1 módban (nem tudom, kifelejtették-e a biosból, de nem találom ott az állítási lehetőséget, talán majd később). Az tény, hogy hasonló, de van "regular" módja is, illetve ez tényleg lekapcsolja a gépet, nem villog a power jelző led (így nem zavaró éjjel).
Azt mindjárt megnézem, hogy akkor mit lép, ha aktiválom a W7 partíciót, hogy átmenjek oda.
-
katt777
félisten
-
Erdei88
veterán
Végre elmondhatom, hogy csatlakoztam a topikhoz. Tuningot, még nem tudok mutatni mert nem a végleges 920am van, de azért ezzel is megpróbálkozok.
Egyenlőre még ismerkedek a biosszal, mert nagyon szokatlan a P45 után
-
katt777
félisten
Inkább a kisebb feszeken stabil beállításokat választom, mert ha azt nézem, hol pirosodik be a bios, akár szénné is égethetném a cuccomat. Lehet, hogy nem, de tutira nem fogom letesztelni. Más lapnál se nagyon tudni többet hőmérő nélkül, és ez alig több, mint feleannyi volt, mint a P6T Dlx v2.
front3r: A Corsair-rel lehet, jobban jársz, mint én az OCZ-kkel, mert azok nagyon kihegyezettek, de nem nehéz a 4GHz-et belőni. Elsőre majd a 191X21 beállítást javaslom, ami a táblázatomban van, a 20(21)x200-nál több fesz. is kellhet, amit én 212+ alatt, most meg gyári hűtővel nem tudok megnézni. De ha kikísérletezed, akkor előre is kösz. Ha a gyári fesz alatt akarsz maradni, akkor 3.5GHz körül tudsz elérni, alap órajelet (2.8GHz) meg megkapod stabilan bőven 1V alatt. Remélem, te is elégedett leszel vele, mint mindazok, akik ilyet vettek, akár a bemutatóm előtt, akár utána.
-
ATtIs_80
tag
Sziasztok!
Friss Asus R2 Extreme tulaj vagyok ezért még ismerkedek a lappal és a számomra rendkívül részletes Biosával is (eddig Giga lapom volt, az kicsit egyszerűbbnek tűnt!). Van néhány dolog, ami számomra még nem tiszta, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Első nekifutásra a lapnál a feszültségbeállításokban adódtak problémáim. Azt szeretném elérni, hogy ne ingadozzon a feszültség annyira, amennyire most teszi. Mindezt teszi úgy, hogy kikapcsolatm a Biosban a C1E-t, a CPU TM-et és C-STATE-t és bekapcsolt LLC mellett pl. a Bios-ban beállított 1,15V proci feszültségre Prime alatt 1,17-1,18V terhelést jelzett az everest és az LCD poster is. Természetesen alacsonyabb és magasabb feszeknél is ugyanez (kb. +0,01 - 0,02V) volt a helyzet, lefelé nem igazán ingadozott. Mit kellene még beállítanom a Biosban ahhoz, hogy ne legyen ilyen probléma?
Ha esetleg van néhány hasznos tippetek, praktikátok a stabil tuninghoz, azt is szivesen fogadom! A kérdést az alaplap topikjában is feltettem, de gondoltam itt is próbálkozok.
Előre is köszönöm! -
MPowerPH
félisten
Egy erősebb tuninghoz mekkora tápot érdemes beszerezni? Félek, a mostani CM iGreen 500W egy gyenge pont lehet.
Nem vagyok benne biztos, hogy bírja 12v -n a strapát. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Akkor a gyorsulás jelentős része a több ramnak köszönhető.
Én egy Q6600-ast váltottam le, 6GB rammal, és nem estem le a székről a plusszsebességtől. Persze, az igazán CPU-gyilkos progiknál igencsak gyorsult (+50% is akár), de olyat azért jelenleg viszonylag ritkán használok.... -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hamar meg fogod szokni...

(#14774) front3r: 4Ghz-hez kell azért némi tapasztalat szerintem, olyan 3600-3700 viszont easy... A tuningos cikkeket javaslom, első hsz.
Esetleg a tápnak kérdezz utána tápos topikban, nem tudom mennyire megbízhatóak ezek a coolinkek.... A régiek nem voltak problémamentesek....
Amúgy asszem lesz hatás egy 5200+-os AMD után...
(#14777) BMW001:A Q9550-et hány GB rammal használtad? Milyen oprendszerrel?
-
gV
őstag
válasz
Vasinger!
üzenetére
mire használnád? kérdezted a konvertálást ha sokszor konvertálsz akkor i7 a nyerő én pl hétvégén ülök neki 1 19 órásnak (előzetesként csak pár framet csináltam h megtudjam mennyi idő lenne, illetve megnéztem h mekkora a proci kihasználtság: 80% volt) alapórajelen, belegondolni is rossz h régen ez még lehetett volna 2 nap C2D-val
vagy egy másik példa multkor nem 1080p-s videot konvertáltam hanem sima pal felbontásut 5 óra volt 40-50% proci terheléssel, tehát volt még 4 szálam azon játszottam zenét hallgattam stb -
front3r
őstag
Úgy néz ki nekem is meglesz a Core i7 konfigom a jövő héten. Remélem érzek majd gyorsulást a rendszeren az AMD Athlon X2 5200+ után.

Alaplapként az Asrock X58 Extreme-t választottam Katt777 kolléga nagyon pozitív tesztje után, meg persze olcsó is. ASUS-t akartam venni, mondjuk vagy egy P6TD-t, vagy WS Professional-t, de annyival nem jobbak mint ez az alaplap... úgy néz ki.
Corsair XMS3 6GB 1600Mhz-es memória lesz a tri-channelben.
Hűtő egyelőre marad a gyári, jövő hónapban lesz egy Z600-as vétel, meg talán egy CM ház a mostani Codegen helyett. Jelenleg Coolink 550W-os tápom van ami elvileg kiszolgál még hosszú távon, több VGA-ban amúgy sem gondolkodom, felesleges pénz kidobás.
Főleg hogy már alig játszom.Amúgy a 920-as procit elég olcsón sikerült megvennem, mindössze 52k volt bruttóban, itt a HardverAprón, ezért IS szeretem ezt az oldalt.

Szóval fura lesz egy AMD-s rendszer után Intel-re váltani, de a sok teszt, illetve ez az olcsó akciós ár után nem bántam meg szerintem, hogy ezt vettem.
Ha esetleg lenne valami tanácsotok, vagy véleményetek, azt szívesen várom!Szeretném én is elérni a stabil 4Ghz-es álomhatárt... bár nemtom mennyire stabil ez a húzott frekvencia, mik a tapasztalataitok ebben?
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az átlagos fogyi kisebb jóval HT-nélkül. Ha játszol, gyorsul HT nélkül jelenleg minden játék, viszont videókódolásnál, tömörítésnél, renderelésnél, meg ilyesmiknél (amik tudják rendesen használni a 8 szálat) jócskán esik a teljesítmény. Kb. ez a szitu.
(#14769) D1Rect: Igazából ebből hatalmas OFF-vita lesz attól tartok, igazából szerintem válassz olyat, aminek a PCI-e kiosztása megfelelő a terveidnek, szolgáltatásai felszereltsége megfelelő, és a gyártóját megfelelőnek találod. Nagy baj szerintem egyik lappal sincs.
De sajnos teljesen objektív vélemény se nagyon.
(Kevesünknek adatott meg több lapot alaposan kitesztelni.) Amit talán érdemes kiemelni, hogy néhány olcsóbb lap is igen szép eredményre képes.
De majd írnak a fórumtársak is, remélem ésszel.
-
MPowerPH
félisten
HT -t érdemes használni? Olyan 3.6GHz -re szeretném feltornászni a procit állandóra, de HT -vel aggaszt a magas maghő. Fogyi hogy alakul ilyenkor?

-
Sziasztok!
i7-hez milyen alaplap az ajánlott/elmegy/inkább ne?Nem pont ebbe a topiba passzol a legjobban a kérdés, de sztem itt esélyes a korrekt válasz.
-
gV
őstag
válasz
Vasinger!
üzenetére
l2/l3 cache (a memoria vezérlővel kiegészülve) tömöritésnél sokkal jobb mint a C2 megoldása, másban nem ilyen látványos az előnye, hátrányról nem tudok
(ami fura 750 vs 9450 7zipben egál, van értelme a HTT-nek)PH! teszt konvertálás/játék
boot idő javuláshoz meg a legjobb megoldás az ssd (4 magos) procin nem sok mulik
-
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Na, ez így már jól hangzik.
Valszeg sokat segít a gyári hűtő a CPU-foglalat hűvösen tartásában. (Mondjuk fordítva is igaz tud ez lenni, ha a forró levegőt fújja rá...
)Érdekes egy lap az az Asrock... Mondjuk én tuti kikészülnék, ha fogalmam se lenne róla, mi milyen feszeken megy valójában...
Ha már témánál vagyunk, én épp a napokban fogok be szerezni egy Scythe infrás hőmérőt...
Nem olcsó játék, de nagyon kíváncsi vagyok... És akkor nem kel majd tapicskolni az alkatrészeket...
-
katt777
félisten
Hát, azt régóta tudom, hogy az ember ujjánál csak egy igazi hőmérő jobb. Az említett alkatrészeket nem tudom megnézni, mert eladtam a 212+-t (2k bukta volt a tapasztalat
), és a gyári hűtő lefedi őket, viszont hűti is, mert 212+ alatt a lap is melegebb volt (az ugye elfújt fölötte). Ezért is akarok mielőbb egy Z600-at, mert arról lelóg a venti a blokk alá, és szépen hűti az összes olyan alkatrészt is, amelyeken nincs külön hűtés. A memók alá meg odalóg a VGA, de amikor tapogattam, ezek környékén sem éreztem forróságot.
A VDrop-ot illetően: még alapon is 1.3V fölött kell adni VTT-nek, ami irreális lenne, ha valóban ezt a feszt kapná meg. Ált. is mindenhez több fesz kell, mint az ASUS-ban, persze papíron, mert CPU-Z már uazt méri, ezért ebből indultam ki a tuningnál. -
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Ez így már sokkal meggyőzőbb.
A lap szenzorjának nem nagyon szabad hinni, általában a lap egy hűvösebb részére építik be, talán hogy a környezeti levegő hőfokát mérje, vagy nem is tudom... Mindenesetre a legtöbb lapon, ami járt nálam, köszönőviszonyban sem volt a lap kritikus alkatrészeinek hőfokához...
Amúgy az Asrock lapon ezek lennének a kritikus alkatrészek, pláne amit lilával kereteztem... [link] Azok is megállnak 50 fok alatt?
A Giga lapomon az azoknak megfelelő alkatrészek eléggé tudnak melegedni komolyabb tuningra.... (Ahogy legutóbb tesztelgettem: 188Mhz BCLK, 21X CPU-multi, 1,25V Vcore (LOAD) 3Ghz Uncore, 1,335V VQPI, 1500Mhz CL7 ram 1,64V, HT ON, többi alapon, tesztre pedig Linx 4Gb rammal) -
katt777
félisten
válasz
Sárpac
üzenetére
Azonos szérián belül is eltérhet, E8400-ból is voltak hipergagyi példányuk tuningos szempontból, ugyanabból az eresztésből.
Mindenesetre (Zájec!) megcsináltam az 1670MHz-et 3.5GHz-es CPU mellett CL8-ban. 1.480V kellett a QPI-nek, sztem ez az X58X neuralgikus pontja (lásd még: VDrop). Lapmelegedés nincs, 33°C körül marad. Bővítettem a beállítás-táblázatokat is.
Ami érdekes, az az Everest benchmark; több tesztnél is megfigyeltem, hogy amíg az 1. 3 teszt nagyjából azonos szinten fut le, az L3 cache-nél durva eltérések lehetnek. Aztán lefuttatom még 1X, és hol ua. lesz, hol teljesen más.
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudna esetleg egy tesztet, vagy egy kis személyes tapasztalatot mondani, hogy egy i7-es, mondjuk a 920-as processzor mennyivel jobb egy ua. órajellel bíró Q9xx0-es procinál?
Mennyit számít a kevesebb//több L2/L3 cache?Főleg játékokban, különféle konvertálgatás és boot idő szempontból érdekelne.
Igen, a kérdésem összetett, de remélem azért található rá válasz.

-
katt777
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
Ezel a kit-el valakinek van személyes tapasztalata ? [link]
Jövőhét pénteken kerül hozzám, ha valaki tud róla valamit az nyugodtan írhat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
Klasszikus rpg, elég jó, nézd meg mindenképpen! Elder Scrolls és NWN keverék. Nincs is nagy gépigénye GTX260-al alapon elfut max beállítással 1680x1050-ban 8x AA-val. Grafikára NWN 2, csak annál kicsit részletesebb.
Visszakapcsoltam a házhűtést, egyből 10 fokot hűlt a maghő.
mod: off
-
katt777
félisten
Elméletileg igen. Hogy gyakorlatban elindul-e, nem tudom, de lehet, hogy nem, mert a 162-es BCLK-hoz belőtt profilt módosítgattam. Erős a gyanúm egyébként, hogy nem csak a CPU-V dropja nagyobb az ASUS-énál a lapnak, hanem a többi is, mert RAM-nak is picivel több kell, meg úgy fest, VTT-nek is.
Qru: Nem nagyon tudok játékokat kipróbálgatni, meg nem is tudom, ez milyen. Ha autóverseny (nem hiszem), FPS (ezt sem), űrszim, vagy FPS nézetű, Obli-rendszerű kaland (mintha ez rémlene), max. akkor érdekel. Mjad rákeresgélek.
-
ImI87
őstag
Már beröffent az új lapom (P6TD Deluxe)

Tuning csak hétvégén lesz, de akkor megnézem mit tud az új jövevény.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most alapon megy, de azért ne közösítsetek ki!
Szerencsére B3-asat kaptam, pedig ez a legelső kiadás, 07.15-én jött le a sorról.
Remélem lesz v.mi jótékony hatása a tuningra, nincsenek nagy céljaim, 210 BCLK kellene stabil 24/7-re, meg nézek majd próbálok egy full stabil 4,2 GHz-et. Már itt a tél, kicsit megnyitom az ablakot, és akkor már nem fenyeget a 80 fok körüli CPU hőmérséklet. :
-
HSM
félisten
Miért nem hiszed, hogy szériahiba? Megtervezték a karit, terveztek hozzá egy gyártósort, gyártottak pár mintát, szépen letesztelték (verifikálták a mintákat), frankón működött, örültek mint majom a farkának, és indították a tömegtermelést....
Épp ez a trükk, hogy ettől a kis hibától működött a cucc frankón, kutyának nem tűnt fel...
A review-okban se tűnt fel egy árva léleknek se....
És mire egy ilyen hír visszajut a gyártóhoz, addigra már hónapok óta mehetett a gyártás, több 100 000 ilyen kari lehet már a polcokon, usereknél ezzel a hibácskával....
Az ilyet hívják szériahibának... 
-
Zájec
veterán
(#14710) Sárpac : szerintem a tRFC inkábbb a ramórajel fügvénye.. nem az Uncore-é.....
(#14727) katt777 :: klassz
a VTT feszt 1.41v-ról lejebb tudod még venni ? -
ImI87
őstag
Igazad lehet, de kétlem, hogy hibás sorozat lenne.
Mert az OK, hogy van pár100 db, ami véletlenül ilyen lett, de arra kicsi az esély, hogy szerte a neten mindenhova ilyen jutott volna. A haveromé is ilyen, különböző márkájúak.
Ennél a + elemnél megvan a perforáció, tehát tényleg csak le kéne törni óvatosan, de ha nem akadályoz semmit, akkor nem fogom bántani. Még a végén emiatt ugrana a gari.
Természetesen belemegy minden alaplapba, csak a különböző biztonsági reteszeket nem biztos, hogy be lehet zárni/pattintani/ hajtani.
Gigabyte-on rugós pöcök menne pont ennek a darabkának a helyére, és az most nem kattan be nekem.
Sorry az OFF-ért csakhát itt kezdtük el...........
-
-
katt777
félisten
válasz
S.O.S.
üzenetére
Lehet, hogy az EPU-t, vagy valami mást láttál. Mindenesetre míg ezek remekül működtek a P5Q lapommal (-30 és +20% között dolgozott az E8400-am), addig a P6T-n kizárólag lefagyást voltak képesek produkálni, úgyhogy ilyen energiakatarékos megoldást nem is remélhetek. ASRock-hoz van egy energia-takarékos (IES) progi is, de az nem szabályozza a procit, lapot, RAM-okat, stb. sem órajelben, sem fesz-ben. Szóval, ha az EPU-t valahogy be tudod üzemelni, az normál használatra remek lesz, bár persze részletes beállításokat nem hagy az sem, arra van még az AI Suite.
-
S.O.S.
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nincs valami hasonlóan látványos progi ami P6T deluxe lapommal is menne ?
A turbó v tényleg nem sikerült valami jól.

Az Asus honlapján mintha más kinézetű tuning grafikát láttam volna. De lehet ,hogy nem az volt ,de azis lehet ,hogy az újabb lapokhoz már mást adnak?
Üdv :

-
katt777
félisten
válasz
S.O.S.
üzenetére
Bizony!
Örültem is neki az ASUS VTurbo-ja után, amely jószerivel semmire sem jó, ez pl. nagy pozitívum volt a váltásban (mi több, az össze-vissza jelző Everest beállításában is nagy segítségemre volt, viszont az Everestnek meg a P6T-vel nem volt gondja
). Ha egy beállítás nem stabil, nem kell restartolnod a gépet (kivéve persze, ha annyira nem stabil
), szinte az összes feszültséget állíthatod benne, proci, PCI-E frekit és szorzót is. Én mondjuk azt hiányoltam, hogy a RAM-időzítések változtatását nem tudja, de én telhetetlen vagyok.
Persze lehet még olyasmire is alkalmazni, amikor vmi tuningbeállítás annyira penge, hogy teljesen stabil, viszont restart-tal vagy sima boot-tal problémája van, mert akkor beállítod vmi alapszintre a biost, ez meg a rendszer felállása után szépen átkapcsolja, amit kell. Én mondjuk ennyire pöcc tuningot még nem lőttem be a lapon. Az 1. hsz-ben is szereplő cikkemben részletes képek vannak róla, v. honlapomon X58 Extreme bemutatónál.mpierre: Neki volt ideje keresgélni.
Mondjuk akkor trehányság, ha nem lehet beletenni ettől az alaplapba, de erről még mindig nem olvastam sehol. Ha hiba is, egyrészt mire nekem lesz ilyen kártyám, már úgyis kijavítják, másrészt meg az X58X-ben nyugodtan használhatnám így is. -
HSM
félisten
Az komoly, hogy mind ilyen! Nekem úgy fest a dolog, mintha elszúrták volna azt a nyákot megmunkáló gyártósort, és nem törné le azt a nyúlvány-darabot...
Ha megnézel pár nagyfelbontású képet egy 5850-ről [link] vagy egy 5770-ről [link] látszik, hogy az a bizonyos pöcök ugyanúgy szinte tuti, hogy ottvolt, csak "le van törve" gyárilag.... (5870-ről is nagyobb kép: [link])
Ja, és elvileg a refikarikat az AMD gyártatja, mindenki más csak veszi, csomagolja, esetleg szoftvertámogatást ad ehhez ahhoz és eladja. A gyári-refi OC darabokat is az AMD válogatja ki.
-
katt777
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Láttam én azt (Keldor papának is, hogy nem mindenki vak és/vagy hülye, ráadásul több ilyen kapcsos, nem oldalt befogós ASUS lapom is volt), de mint írtam, nem volt ilyen problémáról szó a kártya topicjában. Mondjuk pont az ASUS készítene hibás kártyát a saját lapjába?

-
keIdor
titán
Birom mikor linkelnek egy képet, be van jelölve a lényeg, és többen se vágják mi a probléma.
(ez nem fika akar lenni, csak megjegyeztem)
-
Qru
MODERÁTOR
Köszi srácok este ránézek. Bár fura, hogy lazább időzítéssel ne menne. Azt hittem ha túllazítom az időzítést attól nem lesz instabil csak lassú. De akkor nem így lenne...?!
-
mpierre
veterán
Ajvé. Ha télleg mindegyik Asus ilyen, attól az lehet még a gyártósor hibája is. Pl legyártottak 15.000 db ilyen kártyát. Más gyártók kártyái is rendelkeznek ezzel a nem odaillő alkatrésszel? Ha nem, akkor sanszos, hogy a nyák gyártásakor maradt ott ez a szemét. (Hozzá tartozik, nem tudom, hogy az egész kártyát hűtőstül veszik-e az ATI-tól és csak matricáznak, vagy gyártanak is nyákot.
Így, hogy csak ref hűtős van ezekből.)A rögzítés, illetve főként a slot nem változott. Ezen paraméterek alapján tervezték a kártya csatlakozóját. Önkényesen - úgy tudom - nem változtathatnak. Akkor pedig "gyártási hiba" gyanús.
-
katt777
félisten
ASUS-ban 98-at kapott auto CL7 (de az első 4 időzítést kézzel lőttem be), és úgy OK, volt, ASRock 52-t ad neki, az nem mindig OK. A te lapod mennyire lövi be?
kulerr: Hát bizony nem azonos a 2 lap, a sima Dlx-ra köthetsz gyors vinyókat (korán van még, nem jut eszembe a neve
); sokan éppen ezért veszik meg.ImI87: Remélem, nem veszed ASRock reklámnak, de azon oldalra fordították a csatlakozókat, így minden használható a lapon több VGA-val.

Zájec: Na, tegnap volt érkezésem a 3.5GHz-es tesztet lefuttatni az 1670-es Platinumokkal, ráadásul a kedvedre, x64-en és 4GB RAM-terheléssel:
3.6-ot 1720-as RAM-okkal még nem volt időm megint megpróbálni.
-
ImI87
őstag
Először én is azt hittem, hogy nem sorjázták le rendesen, de mindegyik 5870 ilyen. Gondolkodtam, hogy letöröm, de nem merem.
Szal ez direkt ilen, csak nem tudom, hogy miért. 
mpierre:
Nem arra a túlnyúlásra gondoltam, persze az 1000 éve olyan. Nézd meg jobban a képet, amit linkeltem. Azon magán kinyúláson van még egy pöcök, és aza aza ami akadályozhat néhány alaplapon. PL a mostani UD5-ön sem kattan be a biztonsági retesz, csak úgy simány bele van tolva a lapba. De az ASUS-okon meg rá kell hajtani azt a kallantyút, és mi van akkor, ha emiatt nem is lehet, és nem fog rendesen belemenni?
Lauda: Remélem igazad van.
Úgy néz ki, hogy az én procim jól megy, szal ASUS-ban is jól kéne muzsikálnia. Az nem zavar, ha 1-2 századdal többet kell adni a QPI-nek, csak nehogy horribilis különbségek legyenek. 
-
kulerr
őstag
egyébként szinte egy árban van mindkettő..nem sok értelme van két ugyanolyan tudású lapot ugyanolyan árban de két megnevezésben piacon tartani sztem...tökéletesen elhiszem amit mondasz és meg is köszönöm, meg a honlapjukon én sem látok különbséget, de valaminek azért mégis lennie kell nem?

-
En csak az uncorehoz szolnek, az a procitol fugg. giga csalos annyiban, h elindul olyan instabil beallitasokon is, ahol asus mar nem, de kitesztelt, valoban stabil tuninban szerintem nincs kulonbseg. talan annyi, hogy amit asusban kitesztelsz, az stabil lesz holnap is, giganal ez abszolute nem biztos.
-
HSM
félisten
Ezt a képet láttad? Nálam ezt lövi be a lap automatán 1400-hoz.... [link] Esetleg megpróbálhatod ezeket... ha kell valami infó a beállításról, írj, kibogarászom, ez a 24/7 nálam...
Én anno úgy csináltam, telóval fotó az időzítéses képről, aztán BIOS-ban meg kimazsoláztam, mit hova.... 
-
Qru
MODERÁTOR
Nem hát, de a szärrá lazított auto értékeken sem stabil. Ha kézzel állítok be mindent laza időzítésekre akkor sem ment. pl ezzel sem:
7-7-7-24-40-8-8-15-98-8-22-1T @1,7V proci illetve mindne más alapon, energiatakarékos baromságok off ban.
Szóval itt vmi nem kerek, ezért ha sikerül rávennem magam akkor megy garba. Végülis van még rá 4 évem és 11 hónapom.
Jah és ezek az értékek nem csak az én lapomban nem mennek, hanem Zájec Fox-i lapjában sem. -
HSM
félisten
Hát úgy nem is fog menni 1600@CL7, ha csak a főidőzítéseket adod meg.
Mondjuk az 1400@CL9 elég durva, hogy nem megy, 1500@CL7 UD5-ben simán megy, ha csak a fő időzítéseket lövöm be, 1,6V-on....
Ott nálad tényleg nem klappol valami....
Bár továbbra is tartom, hogy kézzel rá kéne szánnod magad megpróbálni belőni a subtimingeket... Anélkül fogalmad sem lehet róla, mit talál ki a lap....
(Ja, és a giga BIOS-ában a performance enhance-t érdemes a leglassabra vagy standard-ra tenni, mert vagy nem működik, vagy agyatlanul megszorítja az időzítéseket, a sebsség, amit nyersz konvergál a 0-hoz, de cserébe az instabilitás garantált...) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sárpac
üzenetére
Az a bajom, ha nem húzok semmit csak a ramot teszem fel 1600 CL7-re akkor sem megy. Úgy, hogy a mellékidőzítések auton vannak és csak az első 3 értéket adom meg, ahogy a matricán van 7-7-7.
A másik szomorú tény, hogy 1400 CL9 felett szintén elhasal 1,7V mellett is. Attól tartok ezt nem foghatjuk az uncore-ra.
Szóval ha sikerül rávennem magam, hogy két hétig no gép akkor megy garba. De előbb-utóbb bekövetkezik, így 1066 CL9 1T-ben nem igazán villant a kicsike. 
-
ImI87
őstag
válasz
kulerr
üzenetére
Csak ilyen marketinges faszságok, semmi lényeges. De itt van pár infó: [link]
Szerintem semmi kül, csak a amá létező dolgoknak adtak egy új csili-vili nevet (pl Xtreme Design, Xtreme Phase, stb......)Én pont holnap fogok venni egy P6TD Deluxe-ot. Ha minden igaz elviszik az UD5-öt, és ahelyett lesz. De nagyon be vagyok fosva.
"Járt utat a járatlanért........." - nagyon jól megy nálam az UD5 proci 4,2-őn simán használható, Uncore megy 24/7-ben 3600-at 1,30v QPI fesszel. Ez így maximálisan jó, és félek, hpgy az ASUS nehogy gynegébb legyen. Amúgy az Uncore feszigénye a procitól vagy inkább a laptól függ?
Akinek van ASUS P6T(D) Deluxe (V2) lapja, azlégyszi árulja el, hogy egy klasszikus 2 slot-os VGA használata esetén a 2db nem elfordított Sata csati használható, vagy pont betakarja őket a VGA?

És ha v.kinek van 5870-e ezekben a lapokba, akkor a PCI-E csatin lévő "ASUS-féle" rögzítő reteszt lehet használni normálisan, nem akad bele a VGA csatijánál lévő bigyóba?

Erre gondolok:
Korábban egyik VGA-n sem vot ez a plusz pöcök, ez v.mi új dolog. Remélem ettől még be lehet zárni a lapon lévő biztonsági reteszt.
-
kulerr
őstag
Srácok!
tudja valaki konkrétan mi a különbség az ASUS P6T deluxe V2 és az ASUS P6TD Deluxe között??

-
Sárpac
nagyúr
Szerintem nincs baj az OCZ-vel nekem is megy szépen cl8.8.8.20-ban a platinum 1600on 1.58V-on.
Az, hogy cl7ben nem megy OC alatt nem csoda, mivel az uncore sebessége is hatással van a memóra, tehát, hogy magasabb uncoreval is tudja tartani a versenyt nagyobb feszt igényel.
Amire figyelni kell a trfc minél magasabb uncore annál magasabbra kell tenni. pl. nekem most 92 3600as uncore mellett. -
katt777
félisten
Na, köszi a lámpafényt, pont ez volt kicsit zanzás a fejemben (RAM/Uncore).
Na, akkor jól sejtettem, hogy az NB frekvencia nem véletlenül hasonló az Uncore-hoz. Persze kurva érdekes lenne, ha két program ugyanúgy írna ki valamit.

Nem nagyon akarom az egekbe hajtani a procit, úgysincs értelme, inkább a 21x200 érdekelne, valamint a 3.6GHz 1720-as RAM-okkal, mindkettőnek hajszál a híja, de csak nem jön össze.
Napok óta dolgozom egy batár nagy HD4870 requiem-en (honlapomon van, logoutra holnap délben kerül ki), de nagyjából kész, szóval talán már lesz némi időm erre a két "apróságra" is.Qru: Nekem már megyeget 1670-en...
Persze, ha tényleg hibásat fogtál ki, az szívás. -
Cyberpunk
félisten
Hát az szopóka volna
Gondolom itt is lehet valami FSB fal nevezetű dolog a P35-ösömben az E6750-es csak drasztikus fesz emelés után volt hajlandó menni 3,6GHz-en.
De tény hogy 210-ig szépen megy 21xes szorzóval. Vagy csak én nem voltam elég bátor és nem adtam neki eleget. Egyébként nagyjából mekkora értékeket kell belőni e fölött gondolok itt QPI/VTT stb.-re? És a többi speciális fesz ami az almenüben található. Mert azok nálam normal-ra voltak állítva, vagy azokat nem kell bántani? -
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Na igen, de a 3880-as uncore-nál nem a 3880-al meghajható maximális sebességen ment a ram, hanem 1320-on, mivel az a legnagyobb elérhető szorzó.... Nagyon nem mindegy az uncore-nak, hogy milyen gyors ramot kell kiszolgálnia azonos órajelen... Erre próbáltam célozni...
A QPI sebesség meg nem túl izgalmas, valahol 7600 és 4200 között vége lesz, de igazából a max elérhető BCLK-t leszámítva nem sok vizet zavar.... Korábban többen tapasztalták, hogy akkor lesz a legstabilabb a rendszer, ha a QPI órajele magasabb az Uncore-nál. De én azt tapasztaltam, ez procifüggő, a C0-omon megfigyelhető volt, a D0-omnál nem annyira....Figy, szerintem nézd meg a CPU-Z-vel az órajeleket, az nekem még nem hibázott XP/Vista alatt... Kiírja a QPI-t és az uncore-t is. (Uncore--> NB a ram fülön) Ami még elég megbízható, ha kiszámolod a BCLK-beállított arány vagy szorzóból, mennyin ment...
-
katt777
félisten
Ja, úgy más. Mondjuk alapból 1.480-at ad neki a lap, azt inkább visszavenni szoktam. Egyébként tudom növelni, csak nem fog elindulni a gép.
220BCLK-m volt max stabilan, max QPI-m meg 7776, ez 3.3 (220x15) és 3.4 (161x19) GHz-en is. 3.5-ön (172x19) most 7348 van. (Alap beállításokon, azaz 2,.66 és 2.4-en az alap 6400QPI, 3200 UCLK van) Az Uncore 3888 volt max, 220x15-tel.Érdekes amúgy, hogy az OC tuner mást jelez, mint a bios, most pl. 7348QPI-re 5866-ot, 3674 uncore-ra meg 2933-at. Ezt nem igazán értem, ált. is pl. asszam 7776-ra 6400-at írt ki, mintha nem tudna a tuninggal számolni.
Qru: Neked nem lehet RAM drága...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de nem fog menni mivel nemtudok Vcore-ban a VID alá menni.. ezzel a lappal, és a Biostar-al sem ,mivel a Foxconn is meg a Biostar is olyan hogy a hozzáadandó Vcore-t állitod ,a mit a VID-hez ad hozzá...
Aztán lassan meg kell becsülni a jó 920-asokat...

Le is sz.rom, hogy nincs S3 en. tak. mód. 

Azt írtad, hogy másnál sem ment rendesen, akkor mi a kérdés?
A review-okban se tűnt fel egy árva léleknek se....