Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
szerintetek mit érdemesebb manapság megvenni?
egy i7 920at használtban, vagy egy pretested i5 750-et újan? árban szinte ugyanott lennék.
előre is kösz a válaszokat!1ver (újonnan)
lap Giga P55 UD3
cpu i5 750
ram G.Skill ripjaws 1600 CL7 2X2Gb2ver (használt)
lap giga EX58 UD3R
cpu i7 920 CO
ram csx 2X1Gb 1333Mhz ez a közeljövőben fejlesztésre kerülmind a két félkonfigot 100k környékén tudnám megvenni (az i7et talán egy tizessel kevesebbért...)
-
-
gV
őstag
válasz
vhunor
üzenetére
nem semmi
az az érdekes most h bekapcsoltam a HTT-t nekem magasabb feszel ugyanakkorára teszi a fogyasztást [link] (HTT kikapcsolva kb 21W)most ugye hiába tré amit a lap ír, mind2 Gene
vagy fogyiban kiegyenlítödik a magasabb vides C0 az alacsony vides D0-val? (bár még korántsem biztos h stabil lenne nálam így és 1-2 tized + fesz azt már borulhat az egész, de ez nem biztos 0.944V-on Turbot is bekapcsolva fogyaszt 28W-ot) -
vhunor
őstag
Asszem ezt a procit rakhatnám be a notebookomba
. Kb. 2 hete használom így mert mostanában elég ez a teljesítmény is, ennél lejjebb nem tudok menni mert ez a bios minimum ami adható. -
gV
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
sztem igen, mivel vannak 920-ak amik 1.2V-on viszik pl a 4GHz-et másnak meg kicsit több kell valamelyiknek kevesebb, szal valamennyi fesz különbség jelentkezhet auton is már akár alap órajelen is
am a legjobb ha manual beállítják a feszt, nekem 1.25xV-ot ad auton alapórajelen turboval és hht-vel load, idle meg 1.xxxV, közben elég neki load 0.944V amit manual miatt idleben csak 0.936V-ra vesz vissza (sztem elég lenne oda a minimálisan adható 0.850V is), de még mindig nyerek sok fokot és W-ot
más:
htt, turbo offot most probálgatom (bios 0.925V) cpu-z 0.920V úgytűnik elég neki (bios 0.900V-nál be se bootolt) -
Oliverda
félisten
Ufff...akkor ez rendesen meg van kavarva. Valami alap értéket csak tartalmaz mindegyik CPU....
"Egyik lapban 1,3V-ot lőtt be alapfesznek, másik deszkában ugyan ez a proci 1,256V-ot kapott."
Gondolom olyan is van hogy ugyanabban a lapban AUTO beállítások mellett eltérő VID-et állapít meg különböző (pl. 920as) procik esetében a BIOS.
-
Oliverda
félisten
Üdv
Két kérdésem lenne.
Az i7-es procik dobozán (még) rajta van a VID érték?
Ezeknél a prociknál a Core Temp a CPU gyári VID értékét jelzi ki vagy azt amit a BIOS-ban beállít az ember?
-
gV
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
3,2GHz-hez sztem nem szükséges 2000-es ram, helyedben annak az árának a feléből vennék mezei 3*2gb 1333-at
-
mpierre
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Már alapfeszre gondoltál? Azon, ha szerencséd van 4GHz-t is vinni fogja, ha nem, akkor 3,6-3,8GHz körül.
Hmm, a tápot nem tudom. Ha tuningolva akarod használni (4GHz környéke+egy-két vga), akkor megérné egy csere, alapon bőven elviszi. De biztos, ami biztos kérdezz rá a tápos topikban.
P4-ről váltani sima ügy. Azt is egyszerű volt húzni, ezt még könnyebb. Csak kapaszkodj az asztalba...
-
tupacamaru
veterán
Urak!
Úgy néz ki hogy összejött a dudva az új gépezetre. Azt kérdezném hogy jó lesz-e így?
ASUS P6T Deluxe V2
Intel Corei7 Quad I7-920 D0
6 GB/2000 GEIL Ultra Series CL9
EKL Alpenföhn Nordwand CPU-CoolerMindez megtámogatva egy Enermax 485-ös táppal, ami van. Elég lesz a táp még egy komoly videó kareszhez vagy cserélnem kell azt is nagyibbra? Csak annyi tuningot szeretnék esetleg ami alap órajelen megy. Ez kb mennyi MHz? Még biztos lesznek hülye kérdéseim mert P4-ről váltok.

-
Bagira01
veterán
válasz
Uzmany
üzenetére
Nem nálam van a cumó, eladtam, és most azzal találom magam szembe, h hibásnak vélik. Holnap elhozom tesztre, de sztem az lesz a gond, szerencse h még megvannak az ocz ramjaim

(#15972) tom_tol: Az h single channel itt gondolom nem számít. El nem tudom képzelni, h beszart volna
Nálam nem csinált ilyet 
-
Uzmany
őstag
Nálatok mennyi a QPI/VTT fesz?
Nekem EasyTune6 szerint 1.175V -
Bagira01
veterán
Lenne, egy olyan kérdésem, h egy ilyen eredménynek mi lehet az oka, illetve ez. Létezik, h az l3 cache hibás?
-
Tody56
aktív tag
Zájec: Közben kiderítettem, hogy miért volt magas a késleltetés a tuning után.
A C-state megdobja szépen a mem olvasást, de a késleltetésre nincs jó hatással. Ha kikapcsolom egyből leesik 45-ről kb 38-39-re. -
HSM
félisten
Hát,semmit nem tudok a dologról sajnos biztosan.... A #15921-esben teljesen egyetértek veled, a 222-es BCLK architektúrális limit, a QPI max 4Ghz-re van tervezve, afölött full összeesik, bár azért fura, hogy ilyen hirtelen... A dolog az időzítésben lehet elásva, 4Ghz-en odaér az adat időben, 4ghz felett nem, és kiesik az egész a szinkronból, megszűnik a kommunikáció a proci és a külvilág között. Ezen a fesz sem segít.
A hiányzó QPI szorzó pedig szerintem 2 dolog miatt hiányzik: 1. dolog, hogy nem volt rá szüség, nincs olyan proci, ami gyárilag használná. I7 36-on megy, néhány Xeon W55xx 44-en, néhány 48-on. 2. dolog szerintem kis szivatás, mivel hogy tuninghoz sokszor nagyon jól jönne, főleg kisebb BCLK mellé, vagy hogy magasabban tartsuk a qpi-t, mint az Uncore-t, de még 4000 alatt. Technikailag nem látom akadályát, amiért ki kellett hagyni a 40-est.
(#15964) Uzmany: Az auto fesz veszélyes játék, a lap annyit ad, amennyit jónak lát. Akkor is, ha horrorisztikus feszt lát jónak.... (És volt rá jópár példa, hogy így történt....) A referencia-feszek viszont maradhatnak auto-n, de asszem normalon is jók lesznek.
-
Uzmany
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
köszönöm, próbálkozom egy kicsit vele.
van különbség az auto v. nornal között? én a feszeket mindig beállitom manuálisan. -
Zájec
veterán
HSM :: (#15921) , (#15922)-re semmi válasz...

valami rejtélyes felvetés ? -
Nippon
őstag
Megvan az összes cucc, megjött a hétfőre várt Apogee Xt blokk is, szóval megpróbálom ma összedobni a gépet.
A proci FPO-ja: 3942A526 remélem alacsony a VID-es...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Erdei88
üzenetére
Egyelőre még csak OEM hűtőm van a procin, így nem mertem 3.2 fölé nyomni. Prime95 így is 80 fokig izzasztja. Januárra tolódott a hűtőm: Alpenföhn Nordwand
Elsősorban nem tunningra vettem, csak úgy gondoltam ha már áldozok rá, akkor a jobbakat veszem.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Hidd el, ez nagyon nagy szám nekem a döglött OCZ CL7 és 4 heti garis várakozás után.

Azt sajnálom, hogy meg lettem rövidítve mert CL7 helyett CL8-as ramom lett egy valag lóvéért, de már nem érdekel csak működjön ez a vacak. Köznapi felhasználásnál úgy sem veszed észre, hogy CL8 vagy 7. Everest bench-re meg úgy is hamar ráun az ember.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod:
Jah, megnézem. Azt néztem alapon 8-8-8-20 1T-re állítja magát, de akkor megkapja a 8-8-8-20 1T-t 1600-on is.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is ugyan ilyen Dominator ramjaim vannak teljesen megvagyok velük elégedve

Nekem simán viszi az 1680MHz-et CL8-ban sőt 1800-on is sikerült bootoltatnom bár a Linx alatt elhasalt. De 1,65V-nál többet nem vagyok hajlandó neki adni e fölött lehet hogy stabil lenne csak nem akarom kinyírni a procimat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam sem melegednek abszolút teljesen jó ez a hűtés rajtuk.Mekkora órajelen próbáltad alap
Vagy tuning? -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Optimális esetben, léghűtéssel milyen maximum mhz-t lehet kihozni a 920-ból 7/24-re?
-
Tody56
aktív tag
Próbáld meg 1.5 volton kíváncsiságból.
Volt anno ilyenem pár napig, és 1.5v-n ment a legjobban. 1.65 felett, sehogy sem ment
Sok Low voltage ram rosszul reagál a fesz növelésre.
Egyébként az enyém 1680-at ment cl8-ban. 1800-at viszont nem sikerült elérnem cl9-ben sem. Szerintem csak pekkem volt. -
Qru
MODERÁTOR
Probléma megoldva. QPI fesz volt neki kevés. Most 1,64V QPI 1,35V és Linx-ben lement 5 kör, nekem ennyi elég első körben.
Maga a modulok éppen csak langyosak. OCZ ilyenkor már rég izzott, nem tudom a DHX előnye vagy csak a jóval nagyobb borda miatt de nem melegszik. Megnyugodtam.
mod: Jah és a borda koronáján lévő extra "radiátoros" bordarész pont egy fél újjnyit lóg bele a venti elé, szépen átszellőzteti a proci hűtő ventijének szívóhatása. Nagyon baba.

-
MPowerPH
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Az jó, TRU-val nyomom én is (noha nekem nem Extrem hanem a sima változat van), teljesen elégedett vagyok vele. Igaz nálam a talp polír sokat dobott a dolgon (kb -5 fok, cikkem a logout-on). Lehet nálad se ártana... Illetve G4ga fórumtárssal csináltunk TRUE black vs TRU tesztet, arra is vethetsz egy pillantást. Akkor 3,8GHz-es Q6600-al teszteltük a vasakat.
Érdemes nagy légszállítású ventit ráakasztanod, a sűrű lamelázottsága miatt ha jól átszellőzteted hűt mint az állat. -
MPowerPH
félisten
Nah, megjött az új hűtőm. Szépen fel is varázsoltam nagy nehézségek árán.
MX3 -as pasztát kaptam, MX2 -est rendeltem ami szép és jó, mert nyertem 1300Ft -ot, de MX3 nagyon rosszul dolgozható. És most jön a csattanó. Az új hűtővel 3.8GHz@1.2v alatt a proci magok 60C -re mennek fel LinX alatt. Délelőtt próbáltam a Mugen 2-vel, akkor egészen 85C -ig ment föl az egyik mag, a másik meg csak 78C -ig. Szóval valami ott nem stimmelt a felfogatással se.
Most már kezdődhet a tuning.
És nem véletlenül voltak nekem gyanúsak a hőmérsékletek...éreztem, hogy valami nem stimmel. -
Nippon
őstag
Megjött az X58M, holnap megkapom a Mushkin Redline-t és a D0-át, hétfőn pedig remélhetőleg megérkezik az Apogee XT. Remélem be tudom majd lőni faszán

-
Qru
MODERÁTOR
Skacok megjött a csere Corsair ramom, ma rám telefonáltak hnap érte is megyek. Kíváncsi vok mit kapok az OCZ Platinum helyett...

-
HSM
félisten
válasz
front3r
üzenetére
A 4GHZ-hez sokmindennek kell klappolnia... A 3,8Ghz előtte kötelező lépés.
(Még az se mindig könnyű...) Nem biztos, hogy a lap hibája amúgy... Szerintem kifoghattál egy közepes procit, közepes lapban ez már 80%*80% az már csak 64%....
De amúgy vannak 920-ak, amikkel lehetetlen a 4Ghz stabilan... De valami más anomália is lehet, lehet más szorzókkal, valami full idióta beállítással elindulna... -
front3r
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Áhhh, én nem vagyok képes elérni a 4Ghz-et stabilan. Szerintem az alaplapom a ludas, viszont stabil 3,4 Ghz-en, meg még lehet 3,6-on is, de 3,8-4Ghz-et nem tudom belőni, akár mit csinálok. Hibázik LinX-nél a 2. körben már....
Gyanakodtam a memóriára, de nem hiszem el hogy nem bírja, mert akkor miért megy 3620 Mhz-en most szépen 3,4 Ghz-el? Az alaplapra gyanakszom. Más valaki?Lehet tényleg nem volt jó vétel ez a lap, bár Katt777-nek tök jól megy, de biztos rossz darabot fogtam ki. Azzal meg nem vihetem vissza hogy bocs már, de nem megy 4Ghz-en a Core i7-em.

-
Zájec
veterán
igen az , mivel nem kell bajlódni 4db másik fesszel , hanem csak 2-vel...
kiesik a 2 cpu ref , az mch és az mch ref feszek a p45-böl......
marad a vcore és a qpi/vtt ....annyira azért nem finnyás
azt már tudjuk hogy a *20 az elektromos jelzörejek miatt , többet kér mint amennyit más beállitáson. adsz neki 0.03-0.05v aztán megy az is..
de ha meg nem akkor kimarad.. van 190bclk vagy 210bclk is akár a 4ghz-hez, például. magával meg a 200-s bclk-al meg nincs gond...de azért van finnyás része
pédául :
maga a 222bclk-s és 4000-s qpi-link határolta szakadék ...(
)addig meg semmit nem kér szinte..
de ilyet hogy 222-n még a stabilitás teszt is lefut , de utána semmi,, nuku..223

csak pcie-mhz drasztikus növelésével lehet még kicsit pumpálni , azt is valid-ra, szóval az ilyen 230-240 körüli bclk-at 24/7-re elfelejthetö... 220 a plafon kb..
de nincs jelentösége úgy a bclk nagyságának , mint a p45-ben az fsb-nek..
tök mindegy hogy 180-n vagy 210bclk-n járatom... a végsö CPU mhz a lényeg és az Uncore.. -
HSM
félisten
Fantáziaszegény? kapsz helyette egy olyan finnyás valamit, ami tele van megmagyarázhatatlan, és érthetetlen dolgokkal... Pl. a "rejtélyes" 20-as szorzó, a mumus 200-as BCLK, a bizonyos kombinációkban működő/nemműködő szorzók.... Azért van itt felderítenivaló bőven...
Ja, és kihagytam volna, hogy ezek minden prociál máshogy vannak? 
-
Zájec
veterán
-
Erdei88
veterán
CHIPman, Vhunor, Sárpac, lehet rossz jelet használtam, vagy rosszul fogalmaztam, és nem tudtam jól érzékeltetni az iróniát.

Sárpac szépen megy az i7ed, 1-2 tesztet, beállítást, mutathatnál Nekem is
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Az i7-ek elvileg a VTT-re érzékenyek.
A Vcore nem fáj nekik ilyen magasságokban...
CSak győzzed hűteni 1,4V-on... Vagy inkább a lapodat....
(kis vides procival 180-200W áramfelvétel powa...
)
Amúgy a legtutibb módszer, ha BIOS-ban nem nagyon mész 1,45V fölé, és nem kapcsolod be a Loadline calibration-t.... Akkor nagy bajt nem csinálhatsz neki... -
-
ndave92
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
24/7? o.O nem fog hamarabb elszállni ha ennyin járatom éjjel nappal? ^^
-
Nippon
őstag
Értem, akkor passz vagy Redline vagy valami Patriot lesz. Az a Patriot Viper II amit az Ipon-ban árulnak, nincs is a gyártó honlapja szerint.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen egeret válasszak?
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem semmi
. Kb. 2 hete használom így mert mostanában elég ez a teljesítmény is, ennél lejjebb nem tudok menni mert ez a bios minimum ami adható.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mi a csoda lehet ezzel? OCZ-vel legalább win bejött csak a Linx fagyott, ezzel meg a win-ig se jutok el. Jah CL8 2T-ben 1,68V-al. 

(Még az se mindig könnyű...) Nem biztos, hogy a lap hibája amúgy... Szerintem kifoghattál egy közepes procit, közepes lapban ez már 80%*80% az már csak 64%....
De amúgy vannak 920-ak, amikkel lehetetlen a 4Ghz stabilan... De valami más anomália is lehet, lehet más szorzókkal, valami full idióta beállítással elindulna...