- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz
flash- #33024 üzenetére
Tuning esetén mivel P=U*U/R szóval a feszültség emelés hatására négyzetesen, az órajel emelés hatására kb lineárisan nő a fogyasztás, ezért számolhatsz kb olyan 170-200W-al, függ attól hogy mekkora feszemelés kell neki a stabil 3800 MHz-hez.
Nálam i7 930-al, alapfesz: 1,152, alapórajel 2800 MHz, HT on gyári adat: 130W
1,2V-al üresjárat 1,26V megy 3800 MHz-en (19x200), HT on így kb(1,2/1,152)*(1,2/1,152)*(3800/2800)=1,085*1,357=1,4726 szorosára nőtt a fogyasztás az kb 190W
Hát ezért kell neki jó hűtő!
Mugen 2 nyáron 26 fokos szobában Linx alatt 80 fok környékén tartja, télen 20 fokos szobában meg 70 fok környékén. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
flash- #33027 üzenetére
Nem. Messze nem
szóval húzhatod nyugodtan, jó hűtőd van, akár 4ghz-en is járathatod HT-vel (19 vagy 21-es szorzóval ajánlott)..ahhoz 1,2-1,3 volt közt fog várhatóan kérni. Volt olyanom és 100% terhelésen volt max 70 fokos vele a proci
de ez tesztprogram alatt..a játékok 50%-nál jobban nem igazán fogják megenni a procid, minél nagyobb felbontásba játszol, magas részletességgel ez annál inkább igaz. Ugyanakkor az is igaz hogy hiába a 4ghz, egyik játék sem kéri, nem fogod látni az előnyét, hacsak nem pakolod tele a gépedet 2-3 csúcskártyával
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
flash- #33024 üzenetére
Terhelve 4ghz-en HTval 1,26 volton ha jól csal az emlékezetem 160 wattot mértem üresjárati fogyasztáshoz képest +ba, Linx alatt..HT nélkül ez kb 120 watt volt.
Ha D0-ás akkor 3800at 1,2 volt körül kell tudnia, inkább alatta. Ott még érezhetően kevesebbet fogyaszt, én most 3500-on járatom HT off 1,1 volton és nem mértem ugyan, de megmerném kockáztatni hogy max a felét eszi a 4ghz-es HT-s tuninghoz képest a hőfokok alapjánMire használnád ? játékok alatt sosem fogod tudni teljesen leterhelni.
-
MPowerPH
félisten
-
Cybertrone
veterán
válasz
flash- #30936 üzenetére
Annyira lehet tuningolni amennyire kiismerted, meg amennyire képes! Mugennel nyáron 4.4.2ghz talán jól hűtött házban... Nem egy tuning vadállatok amúgy tisztelet a kivételnek!
Mellesleg az enermax táp faszántos, és minőségi, de egy 425-ös már kicsit szerintem kicsinek bizonyul... 200w-ot számolhatol nyugodtan a procira, és akkor a ramok , vga, hdd... szvsz add el és vegyél valami 600-650-es tápot! -
Zoo123
senior tag
válasz
flash- #30196 üzenetére
Nekem egy Asrock alaplapban i7 930 Scythe Mugen 2 vel (rev. B) alapfeszen viszi a 3,6 GHz-et, kis feszemeléssel 4,2-n is bebootol de nem stabil, Prime95-re azonnali kékhalált dob.
Mondjuk komolyabban nem állítgattam, csak BIOS automata OC-t használtam, lehet manuális OC-vel lehetne 4,2-n vagy legalább 4GHz környékén stabilizálni, de még bele kell tanulnom.Ja igen a hőmérséklet:
Gyári hűtővel alapfeszen és órajelen idle 55 fok, terhelve 78 fok, -ha a VGA is befűt akkor 80!-
, 21 fokos szobában, úgyhogy a gyári hűtőt azonnal lecseréltem a Mugen 2-re.
Komolyan mondom: életveszélyes a gyári hűtő, használata SENKINEK nem javasolt!Mugen 2-vel minden alapon idle 40 fok terhelve 74 fok egy régi, rosszul szellőző házban, ha leszedem az oldallapot akkor nem megy 66 fok fölé.
Ami viszont érdekes, hogy ha tuningolom akkor sem lesz melegebb csak pár fokkal:
alapfeszen (1,152 V) 3,6 GHz-en idle 42 fok, terhelve beáll 67-77 fokra attól függ leveszem-e az oldallapot.
Úgy érzem kéne vennem egy új házat... -
mpierre
veterán
válasz
flash- #23376 üzenetére
Lehet fordítva rákötni, de ahhoz már farigcsálni kell a csatlakozókat, vagy kalapáccsal a helyükre ütni...
Bár az utóbbi esetben a deszkából, meg a csatlakozókból nem sok marad. A tényleges válasz: Nem.
ΩМΞGΔЯΞD: Egy húzott 920; 930 minimum130 watt hőt fejleszt. Ezt kell elvezetni. A BT egy 2005-ös hűtő, nem biztos, hogy nem állná meg a helyét, de vannak kétségeim... húzott q6600 esetén se mutatott túl jó teljesítményt terhelés alatt.
-
pzske
aktív tag
-
-
katt777
félisten
válasz
flash- #14695 üzenetére
ASRockról és ASUS-ról szinte csak jót tudok mondani, ezekből persze az ASRock X58 Extreme a jó választás, asszem 37k körül már megkapod. Nem csak stabil, tuningolható is, és nálam, úgy fest, a lap hűtése jobb az ASUS P6T dlx-nál, mert 4GHz-en túráztatva a procit sem emelkedett 42°C fölé.
HSM: Hát nálam eddig a QPI és/vagy az Uncore csökkentése segített, de megpróbálhatom emelni a QPI-t. Más beállításokkal egyébként (lásd: táblázat), magasabb uncore-ral sincs baja a lapnak, szóval szerintem összefogtak ezek az OCZ RAM-okkal.
Azt mondod, Uncore inkább 1/3-a legyen a QPI-nek, ne a fele? Így nem nagyon néztem eddig, de majd megnézem a kis táblázatomban, hogy is volt jó. -
katt777
félisten
válasz
flash- #13193 üzenetére
Miért akarsz ilyen VGA-val gagyi képet?
Feltolsz mindent (AA-t is) maximumra, aztán hadd szóljon!
(Én is azt teszem egy szerény 4870-nel, ha netán kell, akkor árnyékokat butítok, meg Crysisben AA-t és fizikát, de hát az nV karikra van kitalálva.) Ha leveszed a grafikát, úgy jársz, mint a tesztben: CPU limites leszel.
...
Na, baszki, jó, hogy kísérletképpen feltettem megint a TurboV-t. Nézem, mi a francnak vannak a RAM-ok 1.8V-on, ráadásul kékkel, azaz még csak nem is szól, hogy veszélyes. Na, biosban a RAM-okat le 1066-ra, hátha, és máris 1.65V az auto érték (mondjuk TurboV tuning így is csak 150MHz-ig nem akasztotta ki a gépet). De beállítani csak 1.64V-ot lehet, vagy 1.66-ot. RAM-ot vissza 1600-ra, CL7 marad, de fixáltam a feszt 1.64V-on, Lynx-et még nem volt időm futtatni. No de ha nem bírja, akkor mi van? Cseréltethetem a RAM-okat, hogy gyárilag megadott feszültségen nem stabilak a gyárilag megadott 1600MHz-en, a gyárilag megadott időzítésekkel?
Amúgy szép, hogy az 1.8V semmi gondot nem okozott a cuccnak. Talán akkor mégis jelent valamit a QVL, azaz hogy az ott szereplő cuccok nyugodtan mehetnek bele? -
katt777
félisten
válasz
flash- #13190 üzenetére
Felejtsd el az ilyen teszteket, FC2 40FPS-t sem produkál i7-tel, legalábbis 4870-nel, és még nem is maximum grafikán. Nézd meg a honlapomon/logouton a 4870 & i920 teszeket, ott látszik, hogy azonos beállításokkal alig pár %-ot hoz az i7 az újabb technológiának és a DDR3-nak köszönhetően az E8400-on (miközben mind2 alap órajelen kihajtja a karit), ami meg egy 40FPS-es minimummal futó progi esetén kemény pár tized FPS (80FPS esetén persze akár 0.5-0.7FPS os lehet
). Ergo kimondottan játékra erős 2 magos proci elég egy erős VGA alatt (E8400 alap feszen visz 3.6GHz-et, ami nagy eséllyel 5870-nek is elég).
Az említett teszt célja nyilván az volt, hogy az i7 erejét demonstrálják egy szándékosan CPU-limites beállítást kiválasztva. Hosszú távra természetesen mindenképpen jobb egy i7 (annak ellenére mondom, hogy van egy eladó E8400-am).
Bahama: Fixre állított szorzónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged