- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
Tsebacsi #27579 üzenetére
itt be akar menni a hálószobába.
Alapból övé az egész nappali meg gyakorlatilag a hálón kívül az összes helyiség, de ő persze abba az egybe szeretne bemenni, ahová nem lehet
Ezt a hangot halljuk minden reggel a hálószobából, mikor úgy gondolja, hogy már eleget aludtunk -
3L1T3
addikt
válasz
Tsebacsi #27481 üzenetére
Kozben azt olvasom a patkany méreg az több nap is lehet. Ajj nem tudom mi történt! Nagyon sajnálom, azt se tudom így Rickkel mi lesz. Folyamatosan együtt voltak.
Morty tetemét behoztam, hagytam, hogy elbúcsuzzon tőle Rick. Végig szaglászta, lögdöste majd leült mellé és nézett rám. Reggel óta nyávogot kereste. Most pedig valahova elbújt, biztos vagyok benne, hogy tisztában van azzal mi történt vagy mit jelent ez. -
3L1T3
addikt
válasz
Tsebacsi #27479 üzenetére
Nem tudok másra gondolni. Minden szomszédom normális jó fej, de nyilván védekezni próbálnak a kártevők ellen. Hoztak többszőr ide patkányt már kicsi korukban is. Az , hogy azt ők ölték-e meg vagy már halottan találták nem tudom. Mivel külsérelmi nyomot nem találtam a cicuson, ellenben a szája vonyításra állt és úgy állt be nála a merevség, azt feltételezem, hogy fájdalmai voltak és nem fizikai sérülésből.
-
3L1T3
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz
Tsebacsi #27208 üzenetére
A lakast meg nem adtam el, par honapig amiatt is vissza fogok, meg a macskusznak is hozzuk a kajat. Ha rossz borben lesz, elvisszuk. De ugyanaz az epulet, ugyanaz az udvar (sorhazi szomszedunk a neni), ha elutaztunk mindig o etette, a macska birja, bejar az o lakasaba is. Csak nem lesz gond.
-
Astroboy
őstag
válasz
Tsebacsi #27188 üzenetére
Szerintem meg igen, méghozzá nem kicsit, erre utalt a jelzőm. De ezen kár vitázni, hiszen mindenki eldöntheti az alapján amit tapasztal a macskáján. Amúgy nem a mondandóval volt a gondom, hanem a stílussal, sajnos egyre több topikban ezt tapasztalom az újaktól, és irritál.
(Vissza lapoztam, az elmúlt hónapban én vagyok a második akibe beleáll mióta megérkezett köszönés/bemutatkozás nélkül. Egon a vén fogatlan sárkány is jól megkapta múltkor, pedig csórikám csak a felelős állattartásban akart segíteni neki.)
Ez régóta az egyik legjobb kis közösség a PH!-n, ritka a konfrontáció, a sok macska-paparazzi és nevetés mellett azért ha komoly dologról van szó, mindig próbál mindenki segíteni a másiknak amiben és ahogy tud, szóval én meg ezért nem értem, miért kell ezt így... -
szőröscica
addikt
válasz
Tsebacsi #27171 üzenetére
Frissen felújított ház, új bútorokkal, egy élet munkája benne. Nem szeretnék, ha egy macska összekarmolná, stb. Teljesen érthető.
Megbeszéltük a szülőkkel, megpróbáljuk a kennelt és a sétáltatást és bízunk a legjobbakban. Csendes utcába kerül, kicsi a macskapopuláció (a mostani környékünkön sokkal több van), autó is ritkán jár, nincs a szomszéd udvarokban kutya.
-
válasz
Tsebacsi #27114 üzenetére
Akkor meg tuti a venti a baj, nálunk attól fél nagyon (pl a laptop hűtőm hangos, attól mindig fél ha bedugom, de egy idő után megszokja a hangját). A miénk extra halk, valószinűleg ezért sem fél tőle.
PhoenixK: A hámmal nincs baja. Rárakom (nagy nehezen, mert játszani akar vele, de nincs vele baja, ahogy a nyakörvvel sem), felkapom, kiviszem, lerakom, mászkál benne. Ezt sejtettem
csp01: Köszi! Amúgy nekem kell lefogni, vagy az orvos/asszisztens fogja? Azért kérdezem, mert félek hogy kiszabadul, vagy megkapja őket, ha fél, tud agresszív lenni, na meg még kismacska (lélekben, méretben és erőben nem) és sok mindent játéknak néz.
Akkor nálunk szerintem jó ha a szobában marad, max figyelni kell, hogy ne ugráljon magasra (vagy ne essen le). Hordozóba nem piszkít ilyenkor, ha egy éjszakára bent marad, vagy nem nyávog hogy engedd ki? -
válasz
Tsebacsi #27112 üzenetére
Van! Mondjuk nekünk előbb volt indukciós főzőlap, mint a cica
Majd megszokja idővel. Amire viszont figyelj, hogy ha érintős, a macskával be tudja kapcsolni. Mi az elején jártunk úgy, mikor még nem szokta meg hogy tabu az asztal, hogy arra mentem ki reggel, hogy már x órája megy, természetesen fullon....
Szerencsére sérülés nem lett belőle, csak magas számla -
válasz
Tsebacsi #26963 üzenetére
Elkaptam ezt a ****** de az volt amire számítottam, tagad, de azért benyögi, hogy én menjek át lapáttal hozzá macskaszart szedni, holott tudom, hogy az én macskáim szinte sosem mennek hozzá, mert ott anno kutya volt, illetve az előző ott lakó sem kedvelte őket, ugyanúgy kergetve voltak. Télen néztem, a hóban nálunk kismilló macskalábnyom volt, nála egy sem
Amúgy is mindkettő kintre született, mire mi befogadtuk őket már minimum fél évesek voltak (a másik 1 éves kb.), olyankor igen nehéz leszoktatni arról, amire az anyja tanítta. Bent van az alomtálca, a legritkább esetben megy rá az egyik, a másik egyáltalán nem.
(És persze elismerte, hogy direkte áll a vonalra kettőnk között, mert neki nagy területe van, nekem meg kicsit, minek telepítettem zöld sávot bokrokkal. Mert önkormányzati előírás volt, csak én betartottam, az előző szomszéd meg nem)
-
Soderes
senior tag
válasz
Tsebacsi #26982 üzenetére
Ez már este itt nyávog az ajtóba, hogy engedjem be, mert aludna a helyén.
Este kiengedem. Kifigyeltem hol szokott éjjel aludni és csináltam neki egy jó fekhelyet polifoamból és szivacsból. Többieknek is csinálnák, de fogalmam sincs hol alszanak.A főprobléma az ivartalanítás. Ugyanis aki doki ide kijár, avval nem csináltatnám.
A néhai kandúromat is kiakartam. Megérdeklödtem tőle :- Ő itt helyben megcsinálja. 10 perc.
- Hogy mi?
- Kimiskárolom és kész.
- Na nem.Szóval keresnem kell valakit, mert hentes kezébe nem adom.
De nem is értem 2024-ben micsoda dolog ez. -
Soderes
senior tag
válasz
Szerintem az alábbi javasolt dolgokat ne csináld, mert mind rongálás és ő fog téged feljelenteni és elővesznek. Rendörséghez nincs értelme fordulni, mert nem számít semminek.
Tud meg a telefonszámát és éjjel 2-kor hívd fel néhányszor.
Ha őt szorakoztatja ez a viselkedés, akkor téged meg az fog. -
Orlin
addikt
válasz
Ismerős ez a típus felénk is van belőle.
Fizikumodtól függően szájba kell csapkodni.Ezek sajnos csak ebből értenek.
Esetleg Szurkolók az Állatokért Alapítvány. -
Orlin
addikt
-
Akelaus
senior tag
válasz
Tsebacsi #26873 üzenetére
Az se semmi, hogy mikori posztra sikerül bedobni a linkelt cikket. 🤭
Más: amúgy nekem a madarakból van elegem, mert hajnalban a qrva nagy csendben baromi hangosan csiripelnek, plusz még össze is sz.rják az erkélyt. Idegesítenek engem, és a macskát is. Erre nincs valami jogszabály esetleg, hogy a madaraknak hol kell repülni?
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Tsebacsi #26695 üzenetére
Nálunk is megenne többet állandóan méltatlankodik hogy még még... de nem
Én tartom hogy ha azt mondta a doki/menhely ahonnan hoztuk, hogy napi 1x akkor napi 1x és annyit ami rá van írva a dobozra.... Ha mégis nagyon nyávog akkor odarakom elé a száraztápját és veszi a lapot.
De a miénk benti, így kb semmit se csinál, nem rohangál, nem vadászik csak fekszik egész nap, ahhoz nem kell annyi kalória@Orlin: Nálunk a Smilla nem fogyott egyáltalán annak ellenére, hogy a menhelyen pontosan ugyanazt kapta... Valamiért itt már nem ette meg.
-
Orlin
addikt
válasz
Tsebacsi #26697 üzenetére
Hát most úgy csináljuk reggel este egy egész zacskós 85 g Felix délben egy zacskó megfelezve a kettő kisebbnek.Napközben Iams száraz ha éhesek.
Tudom a Felix nem a legjobb,de decemberben vettem csak ezt előtte Feringa volt ect.
Most a Bozita kittent nézegettem nagyon jó az összetétele és szószos amit szeretnek.
Szerintem abból veszek meg a szokásos Iams meg a Simila szárazzal is teszünk egy próbát.
Így is a 4 macsek havi 40 körül van.
Elég költséges "hobbi"... -
3L1T3
addikt
-
erzol
őstag
válasz
Tsebacsi #26510 üzenetére
Pici korában sérült volt mindkét szeme, de a doki hónapokig tartó kezeléssel szinte teljesen rendbehozta.
Ilyen volt a tegnapi műsor...
Szimuláns macska -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tsebacsi #26491 üzenetére
Hát, ma reggel már én is bőgtem. A nemrégen befogadott, Mókusra nagyon hasonlító szürke Cica reggel még mintha evett volna, majd olyan bágyadt volt, jött, dörgölőzött, majd ment a tányérjához, de amit kapott, nem ette. De bújt hozzám, olyan módon, hogy nem akartam érteni, azt hittem baja van és búcsúzik. 😿 Majd vittem másik konzervet, amiből kevés van, és hátha?! A qrva dög, majdnem átharapta a pléh dobozt, úgy ette! 🐱 Odakanalaztam Neki és kimentem az udvarra . . . . 😽
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tsebacsi #26431 üzenetére
Hát, a Zooplusról inkább nem nyilatkozom. A téli kiadású Smilla, ami eddig top volt, kollektíven ott volt hagyva reggel. Szóval onnan passz . . . Vettem elő régebbi Premiere, fressnapf konzervet, egymásra morogtak, úgy ették. Van belőle sok fajta, nálunk a lila, (azt hiszem bárányos) a kedvenc. 😺
Bocs, borjú és marha 😸 -
Orlin
addikt
válasz
Tsebacsi #26359 üzenetére
Nekünk most BOLFO van rajta.
Amúgy nézegettem a Frontline-t ,elég nagy a szórás árban...
Fressnapf Frontline Combo spot-on bolha és kullancs ellen macskáknak 3db:8 999
Petissimo FRONTLINE COMBO RÁCSEPEGTETŐ OLDAT MACSKÁKNAK 3 db: 6 999
Ha nem online rendelem hanem megveszem patikában felénk ott meg még drágább... -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Tsebacsi #26317 üzenetére
Tud más "trükköket" is:
Ha jelzem neki, felül bárhová, ahova mutatom, ha kérem lefekszik (azt is mutatom neki), megtanítottam, hogy behúzott körömmel játsszon, és harapni sem harap már a játék hevében, csak megfogja a szájával a kezed, de nem csíp a húsodba a fogaival. Ezekre sokáig kellett kondicionálni, de már ez az alapértelmezett, és nincs több véres karmolás vagy harapás.
Vannak jópofa bogarai: ha a fejed odabiccented, ő is azt teszi, és összekoccol a fejünk, persze csak óvatosan. Néha még puszit is ad a hajamra. A folyosón mindig nekiszalad, és félúton befékez, majd csúszik egy keveset, ezt is imádja, az ágyon hátára fekve a két mancsát az égnek tartva "kígyótáncol". Ezt nem tudom miért csinálja, de olyankor meg lehet zabálni. Mikor meghallja, hogy a konyhában főzőcskézek, és előveszem a húsvágó deszkát, azonnal ott hegyel, és türelmesen, csendben várja a falatokat. Néha még 2 lábra is áll, mikor nyújtom neki a cafatot, pedig ezt se tanítottam neki.
Új heppje, hogy beleül az ölembe és simogatni kell, ez pár napja jött nála elő.@skroy: Köszönjük
Képzeld, kölyök korában csokibarna volt, egészen világosbarna. Azt hittük olyan marad, de beállt a többi cirmos sorába. -
-
válasz
Tsebacsi #26302 üzenetére
Nálunk is padlófűtés van, lehet tényleg azt nem szeretik.
Az a baj, hogy végtelen ideig tud játszani, nem az a lefáradós típus. Annál a benti macskánál, akire vigyáztam, ott el lehetett ezt játszani, hazaértem melóból, 6-8 között játszottunk elvoltunk, szépen aludt az este. Ő viszont még pici, örökmozgó, még nem olyan könnyű lefárasztani. Marad az egész nap játszás, meg napközben nem hagyom elaludni.
Muszáj sajnos bezárni. Alapvetően decemberbe szerettünk volna cicát, hogy otthon tudjunk vele lenni, megszokja a helyet meg a dolgokat, de el kellett már hoznunk. Így napközben be van zárva ha dolgozunk, hogy ne szedje szét a kanapét amíg oda vagyunk, meg ne romboljon mindent szét a kutyával együtt. Azzal is haladunk már, mikor otthon vagyunk, hasonlóan mint az ágyas sztorivalSzerencsére már csak ez a hét van, utána otthon vagyunk vele egész decemberbe, januárba már esélyesen nem kell bezárni. Érdekes, mert egész jól viselte eddig, viszont a múlthét óta már nyávog ha ott hagyjuk, általában este mikor berakom, meg reggel, mikor már hallja hogy fent vagyunk. Sőt, most már a wc-re sem mehetünk egyedül, mert akkor meg ott nyávog az ajtóba
Még 1 dolog van amit nem tudok hova tenni nála. Eddig minden macskánál, ha megfogtam a farkát (megsimítottam, ilyesmi), akkor rögtön elhúzta, nem szerették. Őt viszont az se érdekli, ha tekergetem a farkát, mikor játszunk akkor cirógatom vele a fejét....Használja rendesen, meg mozog neki rendesen, csak furcsálom, hogy nem annyira "allergiás rá" mint más macska, hogy rögtön elhúzza. Remélem nem érzéketlen neki, de akkor nem is mozgatná, nem?
-
válasz
Tsebacsi #26293 üzenetére
Érdekes amúgy, a miénk is tüsszög. Nem egészen értem a szituációt, mert ő kint még sosem volt, bent meg meleg van, tehát nem fázhatott meg. Esetleg még a porra gondoltam, de szerencsére nem tüsszög egész nap, általában simi után szokott, lehet csak rám allergiás
(Lehet ezt is a kutyától tanulta mint a kéznyalást)
Egyenlőre még nem aggódom túl, nem tüsszög olyan sokat, de ha járunk dokinál azért megemlítem.Más: Halad az ágyas sztori
Már nem kell 50x ledobni az ágyról, csak 20x, sőt, igazából már elég ha felülök vagy csúnyán nézek rá megy le magától. Igazából felugrik, és azzal a lendülettel ugrik is le. Elkezdte végre használni a fekhelyét is. Még a bioritmusával kell kezdeni valamit, mert ha fekszünk egész nap az ágyba, a kutya bent alszik velünk az nem baj, mert ő alszik este is. Tökre örültem, hogy a macska is szépen feküdt bent velünk napközben a helyén, viszont estére olyan bűn rossz lett, hogy kénytelen voltam szokás szerint bezárni, pedig azt hittem meg lesz az áttörés. Azt kell még megszoknom, hogy őt sokkal jobban le kell fárasztani, meg nem szabad hagyni annyit aludni napközben. Legalább már láttam, hogy néha alszik is
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tsebacsi #26293 üzenetére
Neked is ajánlanám a DMGUARDot alapból, nagyot lök az immunrendszeren a Cicáknál. Nálam ha nem eszik, vagy tüsszög egyik valamelyik, kap egy adagot, másnap vasszög is jöhet reggelire, prüszkölés meg eltűnik. A fehér, újabb csomagolás a jobb, annak nincsen íze, és 120ml kiszerelés jobban megéri, 20ezer alatt van, ez nálam egy évre is elég a sok Cicámra.
A hordozót meg hagyd kint, benne puha törülközővel, benne néha jutalomfalattal, bele fog menni. Picit becsukod, majd engedd is ki. Meg fogja szokni hamar, hogy ott nem rossz bent. 😸 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)