Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
Valahol érthetetlen a doki hozzáállása, mert nagyon sok helyen már így végzik a műtétet. A Cicáknak is sokkal komfortosabb, nagyon hamar, és szinte nyom nélkül gyógyul. Garfield Molly hercegnőm is így készült, a műtét utáni órában még kába volt, de másnap már rohangált, és se ruha, se tölcsér, csak a kosztól kellett óvni, pár napig bent volt:
(pont öt éve, 2020 március) -
Uu, az mondjuk tényleg nem jó. A miénk szerencsére ezt nem tanulta el (meg sose használom a gombját szóval ellesni se tudta). Cserébe valamiért kiszedi a szárazat a tálból és berejti alá. Fogalmam sincs miért, elég sokat kap enni, szóval az "elrakom roszabb idökre" nem kéne hogy opció legyen. Múltkor vettem észre, amikor a tálat már a szoba tulsó végére eltolta és látom hogy falatozgat a helyéröl.
-
Akelaus
senior tag
Az biztos, hogy sok mindent megtanulnak.
Nálam pl. ügyesen megtanulta ha nem ébredek fel arra, hogy ül és bámul a fejembe éjjel, akkor kaparni kell az erkélyajtón az üveget.
Ha valami csoda folytán arra sem ébredek meg, jön a fotel oldalán a karomélezés(csodásan néz ki), aztán repül is fel mellém, hogy ébren vagyok, vagy nem.
Még ilyenkor is van újabb teszt, nekitolja a jéghideg orrát az orromnak. Na erre már tuti az ébredés.
Reggel pedig úgy nézek ki, hogy tiszta macskaszőr a fejem -
PH 5.5
aktív tag
-
PeL
addikt
A mienké is ugyanezeket csinálja amiket a hozzászólásod második felében leírtál
Imádja a bújócskát, van hogy megyek ki innivalóért a szobából és már látom hogy szalad valamelyik bútorhoz lesállásba és várja hogy "vadásszuk egymást"
Mikor közel érek és épphogy meglát, teljesen ki vannak tágulva a pupillái, ilyenkor mindig felugrik felém egy hangos "mrrr" kíséretében és elszalad az asztal alá, majd mikor visszafelé elsétálnék az asztal mellett rögtön ugrik a lábamra.
-
Freddy76
addikt
Köszönöm, hogy foglalkoztok velük. A Balatonnál ez sajnos ismert probléma, a nyaralóövezetekben sok a macska. Egész nyáron kapnak enni, odaszoknak, nem vadásznak, ősszel pedig hirtelen olyanok lesznek ezek a városrészek, mintha egy rejtélyes vírus írtotta volna ki az embereket úgy, hogy csak macskák maradnak. És itt sajnos vadászni sem nagyon tudnak, nincs mire.
-
Akelaus
senior tag
Nálam is dől jobbra balra, keresi a hidegebb helyeket a padlón, de!
ha kinyitom az erkélyajtót, az első aki kihúz, majd lefekszik a napra.
Fekete macskának különösen jó lehet, de valamiért őt nem zavarja. Amikor megunja keres egy árnyékosabb helyet, és ott fetreng, a 33-39 fokban. Amikor én megunom, hogy kint van, akkor pedig harcolnom kell vele hogy jöjjön már be a 30 fokos szobába.
Ha megy a ventilátor, elkerüli inkább. Képes ebben a rohadt melegben is mellém lefeküdni, hogy melegítsük egymást.
És pl. most a kartondobozában héderel. Nem értem én ezt a macskát. -
Amióta felszerelték a légkondit, azóta Berci hófehér házi macskám lett a légkondi kedvence, például ma reggel 9-kor kapcsoltam be a légkondit, máris odaszaladt ahol beltéri van, ott legyezett kb. fél óra hosszán.
Tehát mégegyszer írom, hogy mindenképpen fel kell szerelni a légkondit.
-
-
Freddy76
addikt
Nekünk háromlábú cicánk van. Hasonló a sztori, nem akartunk második cicát (azaz a feleségem nem akart), de aztán ott volt ez a törpe a három lábával esélytelenként. Befogadtuk, és különleges kötődésünk hozzá. Nem szeretjük jobban vagy kevésbé, mint Tappancsot, de valahányszor ránézek ahogy áll a három lábán és néz a nagy szemeivel, mindig picit összeszorul a mellkasom, és az jut eszembe, hogy helyesen cselekedtünk.
-
wwenigma
Jómunkásember
"Most tervezzük ivartalanítani, attól valószínűleg nyugodtabb lesz, de ennél nem lesz nehéz nyugodtabbnak lenni"
Mi is így voltunk vele de szerintem max annyi történt hogy nem durvult tovább a cicó. Néha megtámad minket játékból, lesben áll és megpaskol két manccsal majd elszalad illetve harapdál időnként - simán csak ül az ember az ágyon, odajön megharap és elszalad.
Meg elkezd harapdálni, aztán nyalogatni.
Szerencsére nem teljes erőből teszi, max látszik ahol a foga megnyomja a bőrt. Aztán meg itt alszik a cipősön, mostanában szokott ide:
-
Biztosan jóval kíméletesebb ez a módszer.
Nálunk a műtét után hazaérve a kisasszony még kaba volt. Eltelt kb 2 óra utána már elkapni sem lehetett. Ugrált mászott, mintha semmi sem történt volna. Gallér nem volt rajta, de nem piszkálta a sebét. Varratszedéskor elég nehéz volt rávenni hogy a macska hordozóba belemenjen. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Nekünk a Bella cicánkat szerintem így ivartalanították, a hasán volt egy 1-2 cm-es kis vágás, amit szövetragasztóval zártak le, így varratszedésre sem kellett menni. Nem kell gallért sem viselnie.
A műtét után kb 2 órával már hazavihettük. Aznap az altatástól kicsit kába volt, de másnap már figyelnünk kellett, hogy ne nagyon ugráljon még. -
Háát igen.
Hétköznap reggel azért áldom a kütyüt, amikor kómásan 6-kor nem a nyávogásra kelek, nem botlok fel benne négyszer mire a tálkáját lerakom...
Meg, így neki is megvan a napi rutinja. Nincs az, hogy este későn érünk haza, ő meg addig éhezik...1-1 napokat van hogy kibackel csak ezzel, de ha hoszabb időre is megyünk nyaralni, akkor is könyebb, hogy a szomszéd/rokon nem csak napi 1x este ad neki enni, hanem napközbe is tud rágcsálni.
Most arra fogunk átállni lassan, hogy megpróbálom a reggeli rutinját kitolni, hogy olyan 8 fele szokja meg a kaját, hátha akkor addig alszik.
Szarul érzem magam, hogy minden este rázárom a szobaajtót, de egyszerűen nem lehet őt elviselni éjszaka. Próbálom mindig kitolni, hogy minnél tovább velünk legyen este kaja után is, de ha elalszok, mindig megbánom, mert éjszaka többször felkelt. Mindent IS lever mindenhonnan, felborogatja az összes kukát, beleeszik mindenbe, felborít minden vizes tálat-poharat, majd ha már mindent tönkretett, akkor elkezd minket b@szogatni az ágyba. Ha berakom a szobájába, akkor meg fogja magát, befekszik az ágyába, és alszik, ahogy kell. Reggel mondjuk kicsit korán kel, olyan 5-fél 6 fele, de elkezd játszani, aztán csak akkor kezd el nyávogni, mikor már megunta a játékait ésvagy éhes.
Itatónk is van, de az nem vált be, de csak egyéni problem miatt. Mivel maine coon, imádja a vizet, ezért ha folyamatosan kering a víz az itatóba akkor az összeset kipacsálja a mancsával és belefekszik. Ha nem kering csak áll egy tálka tetején, azt meg kikaparja a mancsával. Kutyánál se vált be, mert locsolónak képzeli, ezért kiissza az összeset, 10p-ként kellett kiengedni pisilni.
Egyébként ezt is ajánlom, mert halk, sok víz fér bele (tán 3-4l), van benne vízszűrő is, könnyen takarítható, szerintem az egyik legjobb (már azok közül, amit láttam ismerősöknél). -
Mutatom:
Joserát evett belőle, de most olyan Concept for life tápja van, amit meg se próbálok belerakni, mert túl nagy bele, vagy nem olyan alakú. De aztán lehet belepróbálom, hátha
Hát, ha bent tv-zünk a hálóba a macskával, akkor amint meghallja a kajaszórást, szalad mint a bolond enni. Napközben nem zavaró, meg konkrétan erre még szerintem nem kelltem fel (na jó, talán egyszer).
Nálunk az a baj, hogy a macska egy külön szobába alszik. Nyávog azért is, ha felkel és éhes, de azért is, ha kap az adagolóból kaját, mert ezt "emberi beavatkozásnak" érzékeli, és azthiszi fent vagyunk, csak szivatjuk és nem engedjük ki. Ezért inkább nem kap korán reggelit, mert ha netán este későn rakjuk be aludni, akkor reggel ő is a kajaszórásra kelne fel. Ezért ha nyávogásra kelek fel, csak az éjjeli szekrényig nyúlok, adok neki enni, azzal még elmolyol egy darabig, van esélyem fél órára visszaaludni.
Hazamegyek lövök videót a hangjáról -
Nekem Xiaomis van, karácsonyra kapta a macsek
Megbízható, egyszer kell rálőni a hálózatra (az is pofonegyszerű), onnantól stabil.
Ha hoszabb időre megyünk el, akkor a macsek megy át az albiba, kb 2 percet ha igénybe vesz az, hogy átlőjem az ottani hálózatra. (ott a napi száraz adagját ez oldja meg, rokonok meg este mennek konzervet osztani).
Bőven időben jelez, ha már fogyóban van belőle a kaja, onnantól még kb. 2-3 napnyi adag van benne (persze az attól függ, mennyit adsz neki egy nap). 5g-os pontossággal szór.
Bármennyi napi schedule-t fel tudsz venni, mikor és mennyit szórjon.
Mindene mágneses, egészen kicsivé szét lehet szedni, a tálka fém, könnyen tisztítható, sőt, asszem 30(?) naponta szét is kell szedni takarítani, szól érte a kütyü.
Nem tudja belőle a macsek kiszedni a kaját sehogy, az enyém próbálkozott vele az elején
Elvileg megy elemről is, azt nem próbáltam.
2 negatívuma van: Nem minden fajta táp típust lehet belerakni. Pl a miénk most olyat eszik, amit nem fogad be. A másik, hogy amikor esik a fém tálkába a kaja, azt az egész lakásba lehet hallani, ezért mi hétvégére a reggeli automatikus kaját kikapcsoljuk, mert felkelünk rá, hiába van 2 szobával odébb.
Első etetőm, nem tudom a többi milyen, de nekünk bevált. -
bul07
nagyúr
Szerk
Hopp kimaradt az utolsó két sorGyógyszer
Én régen Ovarid 5 mg fogamzásgátlót használtam, bár ennek van nem egy nagyon súlyos mellékhatásaVagy innen másolom[link]A macska ivarzásának a megelőzésére alkalmas a DEPO PROMONE injekció is, amely medroxiprogeszteron-acetátot, egy szintetikus hormont tartalmaz. Ezt csak az ivari működés elkezdődése előtt lehet elkezdeni alkalmazni, a bőr alá fecskendezve. Ez fiatal állatoknál még nem alkalmazható. A ciklusok gyakoriságától függően 3-4 havonta ismételhető a kezelő állatorvos utasítása szerin -
Freddy76
addikt
Ami az utazást illeti: ilyenkor jobb, ha ketten vannak, és van kivel bandázni, de elvan a cica egyedül is pár napot. Mi ilyenkor mindig megkérünk valakit (általában testvért vagy egy ismerős hölgyet, aki sok ismerősünknél vigyáz gyerekekre), hogy naponta egyszer hosszabb időre jöjjön, adjon neki enni, és játsszon vele.
-
Freddy76
addikt
Szia,
Majd javítanak, ha tévedek, de a macskák hajlamosak gyorsabban felejteni, mint pl. a kutyák. Nem hinném, hogy a testvérével annyira hiányoznának egymásnak. Az tény, hogy ha tüzel, és nem lehet ivartalanítani, akkor ne vigyétek vissza, mert újabb kiscica (esetleg sérülés) lesz. Utána viszont már annyi idő eltelik, hogy talán jobban fog kötődni hozzátok.
A másik lényeges körülmény a fogyatékossága. Bár a macska sokat tud kompenzálni a többi érzékszervével, ő hátránnyal indul a kinti életben a fél szeme miatt. Neki egész biztosan biztonságosabb lesz bent, mint kint. Azt sem tudhatjuk, hogy a társa hogyan viszonyul majd hozzá ennyi idő elteltével úgy, hogy ő fél szemmel érkezik.
Így én arra voksolnék, hogy maradjon nálatok, úgyis kötődik hozzátok már, és ti is hozzá.
Az otthon maradt tesó pedig kaphat társat, hiszen "macskához jutni roppant egyszerű".
Azt meg már én teszem hozzá, hogy macska nélkül lehet élni, de nincs értelme.
-
lufi7
aktív tag
„Valószínűleg nem voltak mind az öten testvérek, mert 2-2 cica eléggé máshogy is nézett ki, és máshogy is viselkedett. ”
Ettől még lehetnek tesók. A mi két macskánk is ég és föld. Az egyik egyik rövid szőrű fekete-fehér, a másik fekete hosszú szőrű. A természetükről pedig ne is beszéljünk. Bocikára akár csomót is köthetsz, a tesójára nem igazán.
Bocinak egy valószínűleg kerítés baleset következtében (Bízom benne, hogy baleset volt. ) bal hátsó lábának alsó felét amputálni kellett.
Kb. három hónapig bent volt a lakásban. Ö rosszabbul viselte már a vége felé mint mi. Aztán „lapátra” tettük.Köszöni jól van azóta is. Egy pozitívuma lett a dolognak. Szerencsére nem nagyon láttam tekeregni azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi haladó szinten
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Bluering Libra irodai forgószék
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest