- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
tepenzed #18849 üzenetére
A csap mögött marad benne víz , de ha az a föld alatt van legalább 20-40 centire akkor nem fog szét fagyni, de ha kifujtad a vizet , ( és már nem inditod be a szivattyút ) akkor azt a csapot hagyd nyitva de csak félig , másképp ha fagy , és a golyós csap egész kíván nyitva , víz marad a golyó és a test között és szétrepeszti a fagy a testet , tehát ne nyisd ki egészen csak egy negyedet csavarj rajta !!
Kinti golyós csapokat is mindig úgy kel kinyitni , másképp tavasszal meglepetés van ! -
H-Zol
senior tag
válasz
tepenzed #18845 üzenetére
Szerintem itt ahol be karikáztam
az egy vak dugó, az ki kell csavarni és az univerzális szettben kell legyen valami ami oda bele csavarodik , és mint ahogy " eldoble" kolléga is írja , a mágnes szelepeket egyenként kézzel kinyitni , és vissza zárni , körönként fújd ki őket !
-
eldoble
aktív tag
válasz
tepenzed #18845 üzenetére
A mágnesszelepeket kell egyenként körönként kézi nyitással kinyitni, és 2,5 bar-al (max 3 bar) kell kifúvatni a vizet amíg jön (nyilván a főcsap elzárva, gondolom az a mi a képeden van).
Télire talán nyitva (kézzel egy negyed fordulatra kinyitni) is lehet hagyni a mágnes szelepeket .
Rácsatlakozni a kompresszorral mondjuk egy csapnál, vagy egy erre készített leengedő, kifúvató szelepnél kell, de ilyet nem mutattál sehol, így nem lehet tudni, hol van neked ilyen. -
Csabroncka
addikt
válasz
tepenzed #7011 üzenetére
Azért pár dolgot még kellene tudni! A leírtak alapján hidrofor rendszered van (elvileg). A jelek alapján lehet van rajta szárazon futás védelem is és valószínűleg ha a beállított nyomást a szivattyú X ideig nem éri el, akkor kiold.
Aszály van, a kutak nagy részében bőven 6 méter alatt van a talajvíz, 8-10 méterről pedig a JET szivattyúk már nehezebben érik el a munkapont felső tartományát. -
mauimagic
senior tag
válasz
tepenzed #7011 üzenetére
Simán lehet, hogy van benne motorvédő hőkioldó.
Én tennék be áramláskapcsolót.
Sajnos az aszály miatt a kutad vízhozama rosszabb lehet a megszokottól.
Az én kutamat eddig is csak szakaszosan tudtam használni, kb 200 liter vizet tudok kivenni óránként, ezért egy nagyobb tartályt töltök fel szakaszosan a kútszivattyúval és onnan egy másik szivattyú dolgozik az öntözőrendszerre.
Horror pénz volt kiépíteni, de sajnos úgy tűnik, hosszú távon kifeizetődő lesz. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
tepenzed #5599 üzenetére
Felemelkedett mindennek az ára ,neked kell eldönteni, hogy megéri e ennyiért ilyen egyszerű a legtovább tartható beltéri bonsai ennyiért . Igaz vannak sok százezres kültéri örökzöldek amik sokkal jobban bírják az idő múlását , szóval azokhoz képest még mondható olcsónak is ,de azért nem mindegy ezeknek sem a tartási körülmények és környezet páratartalom stb .
Viszont én mindenképpen személyesesn vennék nem rendelve és kimondottan bonsai kertészetben pl Érden van Marczika Bonsai kertészet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest