Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Chris0321 #12362 üzenetére
Szántani semmiképp.
Ha csak tavasszal akar kezdeni és tud szalmát és trágyát szerezni, akkor most még van idő mélymulcsra is. Kezdésnek Gyulai Iván ökológus videóit javaslom. (YouTube)
A faluban négy mélymulcsos kertről tudok, csodájára járnak a konvencionális kertészkedők és gazdák is. (és már középtávon is kevesebb meló) -
-
válasz
Chris0321 #12236 üzenetére
Attól függ, milyen a helyi rendszer... azért ha 2-3 év múlva kivágják, mert épp olyan van... nekem van írásos engedélyem mindenre, ott nincs változtatás, nincs meggondoltuk magunkat... mert ott lesz egy buszmegálló, vagy bármi, hiszen az engedély a kezemben. Természetesen lehet vele hazardírozni - vélhetően sose foglalkoznak vele majd, de túl sok a rálátás és az előzmény info ami ott van az önkormányzatoknál, tudják mi mikor került oda térképek alapján.
Persze nálam az is játszik, hogy túl nagy a közterület előttem közel 300 m2 - érdekesség nincs közmű, csak egy vezetékes víz a legszélén.Más téma... saroktelek tulajdonos vagyok, 2 másik saroktelek szomszéddal együtt ültettünk kintre növényeket - azonos típusokat javítva a kereszteződés látványát - egyik oldalról már sikerült ellopni egy hortenziát... ezzel is kell számolni. Szerencsére kaptuk a növények jó részét az Önkormányzattól, de így is jó nagy bosszúság...
-
7Sony7
addikt
válasz
Chris0321 #11973 üzenetére
Az a baj, hogy elképzelés sem nagyon van. Annakidején beültettem gyümölcsfákkal, meg füvesítettem. Mostanra a fák egy része tönkrement, cseresznye kiszáradt, került bele magnólia, meg bugás csörgő, egy kis bambusz, szőlő, stb. A fű meg ... a szomszédból átfújja a szél a méteres gaz magjait, rengeteg vakond, erre rákontráz a két kutya, amik végigássák a vakondtúrások között. Van még egy szalonnasütő, ahol előbb be kell temetni a kutya gödröket, ha nem akarom kitörni a bokám. Szóval, ezzel kéne valamit kezdeni, nem túl sok pénzből, viszonylag gondozásmentesen.
-
Brandynew
őstag
válasz
Chris0321 #11873 üzenetére
Köszi! És akkor ez hogy néz ki a gyakorlatban, ráhúzok egy max. 9 méteres locsolótömlőt, aminek a másik végét belógatom a kútba?
Tök menő lenne, ha tudnál csinálni egy hangfelvételt mondjuk 2 méter távolságra tőle
@csƵ: én is olyat ismerek, ami nagyon hangos. Ahol volt dolgom ilyen kivitelő szivattyúval, az egy nagy, több ezer négyzetméteres kert, ott nyilván nem volt zavaró, de most egy kis családi háznál, közeli szomszédok mellett használnám.
-
User_2
tag
válasz
Chris0321 #11710 üzenetére
szintén,
erre létezik megoldás:
- egykezes sarló: nekem még nem működött arra, amire mondják, hogy jó.
- egykezes kézi olló
a, szinte mindig elromlik ésvagy eltörik, jellemzően hitvány ipari tervezés és kivitelezés
b, úgy néz ki mint a birkanyíró olló, de nem az, hanem fűnyró olló. a szétrozsdált antik annyiba kerül, mint az új edzett acél késbetétes , kb 3-5e ft
- és van a kétkezes sövényvágó olló, ami simán használható fűszegély nyírásra is.ez utóbbi a jobb.
-
Dorian
félisten
válasz
Chris0321 #11697 üzenetére
Nekem úgy 12 évesen jött elő, mint terheléses asztma. Tesiórán futáskor elkezdtem fulladni. Aztan kiderült, h brutal allergia is. Szedtem rá gyógyszert, és a óvatos voltam a futkozással úgy rendben volt.
Aztan 18 évesen máshova költöztem ott nem kellett gyógyszert szednem és az asztmatikus dolgok is elmúltak húszon 1-2 évesen, nem is szedtem semmit, csak ha szülőkhöz hazamentem. Korabban a parlagfű latványától is taknyom-nyálam összefolyt, meg viszketett minden, aztan meg simogathattam vele az arcom is akár.
Mióta 40 évesen kölykök vannak újra előjött, de csak éjjeli orrdugulás meg par hapci szinten. -
totron
addikt
válasz
Chris0321 #11691 üzenetére
Hagyjuk a gyógyszereket, károsak. Nekem például szomatikus alapon volt; megszűnt az adott érzelmi fennforgás, egyből szinte teljesen eltűnt. Vagy ha 1-2 napot bent vagyok és utána kimegyek van minden bajom, kell 1 nap akklimatizálódás. A szervezetet szoktassuk/érzelmieket szüntessük meg, ne gyógyszerekkel bohóckodjunk! (Ha csak nem nagyon muszáj, de ez nem az a kategória.)
A felvetésre reagálva, nem teljesen értem mi a cél.
-
-
-
válasz
Chris0321 #11422 üzenetére
Tehát úgy érted, hogy a murva és a járda közé, illetve ahol jelenleg a murva van abból lenyesni egy részt a járda felől fáknak?
Volt ásott kút, a murván láthatsz egy világosabb foltot, ott volt, be lett temetve mert részben beomlott és nagyon rossz volt a hozama, 1-200 liter után csak a sár jött. -
válasz
Chris0321 #11419 üzenetére
Köszi a választ!
Igen a lombhullató fáknál ami fel erül, hogy az árnyékolandó célterülettől milyen mesze ültessem!
Ha a ház falát szeretném elárnyékolni és az oldalsó fűsávba ültetek akkor 10-15-20 méter magas fák kellenek.
Ugyan így a hátsó kertben ha a kerítéshez közel ültetek akkor évtized(ek)ben lehet mérni mire beárnyékolják a 20x22 métert -
shteer
titán
válasz
Chris0321 #11126 üzenetére
nekem is van 2 körtém és mindkettő nehezen indult meg - igaz még csak 2. szezonjukat töltik a gyümölcsösben de idén produkáltak először értékelhető növekedést
selyemakácból 3
egyik már virágzott tavaly és idén is hozza - az a durva, hogy mind élettelennek tűnő pálca volt ültetéskor
-
-
válasz
Chris0321 #11004 üzenetére
Napi szinten locsolunk most is a kútból egy kisebb szivattyúval, nem igazán csökken a vízszint (havonta szoktam mérni), igaz, nem sokat locsolunk, a nagyobb szivattyú a nagyobb nyomás miatt kellene, mert a jelenlegi szivattyú nem tud meghajtani pörgő-forgő locsolókat. Több vizet tehát nem tervezünk kivenni napi szinten, csak jó lenne, ha az adott mennyiségű víz nem 1 óra alatt jönne fel, hanem mondjuk 15 perc alatt. Ilyen egyszerűbb kútszivattyúkat nézek, mint ez pl.: Calpeda 4SDFM 16/6EC
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #10919 üzenetére
Értem , nekem öreg bokorjaim is vannak , még szegény megboldogúlt nagyapám ültette és ő már 1992 óta nincs , még egy öreg sárga barack fám van amit ő ültetett és egy nagy vihar vagy 12 éve ketté törte , le galyaztam a megmaradt részt , hogy ki veszem , és el lett hanyaglova , és tavasszal gyönyörűen megindult és azóta is meg van , most jó moniliás lett , majd csinálok rólla egy képet !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #10909 üzenetére
Akkor azzal baj van , ha le rágták a libák a haját akkor attól , ha nem akkor más nyavajája van !
De ha van több bokrod , bujtass le ágat a föld alá , be temeted földel, úgy , hogy a vége ki legyen , én ezt ősszel , vagy kora tavasszal csináltam és meg gyökeresedik , másik évben le vágod és át lehet ültetni ! Így lehet szaporítani ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #10903 üzenetére
Ha le rágták a haját akkor igen de nállam is tönkrement tavaj és tavaj előtt is két bokor de nem az egéssz az egyiknek fele, a másiknak háromnegyede , egyik napról a másikra fonnyadt a levele és szépen levelestől ki száradt ! Szerintem valami betegség , de ősszel hajtottam le galyakat a föld alá , szépen ki hajtottak és megtövesedtek , most szépek nem láttam bajt náluk !
-
válasz
Chris0321 #10626 üzenetére
Nálunk hálistennek lustábbak az emberek, de tavaly nyáron volt olyan, hogy vagy 3-4barom egyszerre bőgette a 110decibeles csodáját, amikor a nejemnek online konferenciahíváson kellett volna lennie. Nyomi 100négyzetméterekre "természetesen" böszme benzines szörnyeket kell venni, hadd bőgjön. "csendes környék" jeligére...
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #10624 üzenetére
Én is pont így csinálom , láncfűrész , fűkasza , permetező, leteszem őket ősszel és tavasszal gond nélkül indul minden , a láncfűrész jó tizen éves !
A beönté használhat akkor is ha a membránok le ragadtak , a beöntéstől be indul és meg indulhat a gép .
Én most indulok be rántani és le kaszálom a két udvart
Holnap meg a kertet ! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Chris0321 #10510 üzenetére
Az illóolajok kinyírják őket 1-3 ezrelék koncentrációval Silwet Star tapadásfokozóval. Ott sem mindegyik, a narancs és fahéj olaj, amit biztosan nem bírnak. Mi most narancs olajozunk kb. 1 ezrelékkel, de eddig inkább csak arrébb mennek úgy tűnik. Majd növelem a dózist, ha ez nem elég.
-
ncc1701
veterán
válasz
Chris0321 #10356 üzenetére
Szép dolog, amit írsz. A valóság ezzel szemben az, h idővel megfenyeget az ilyen, h rendőrségre megy, és feljelent zaklatásért. Te meg szla hiányában semmivel nem tudod bizonyítani, h ásott neked egy kutat. Megverni ugye nem verheted meg elvileg. A kör bezárul, elkönyveled, h kidobtál x ft-ot.
-
Rive
veterán
válasz
Chris0321 #10350 üzenetére
A dolog olcsóba' úgy működik, hogy becsövezik valamivel, de sokszor sárgával, néha akár szürkével: a csövet réselés helyett házilag fúrják valamilyenre: a csöveket egymáshoz vagy rögzitik valami rendes módon, vagy se: bevégelik vagy se: raknak rá kívül hálót vagy se: rendes kavicsot kap vagy se: vízzáró rétegnél kap lezárást vagy se ...
Amilyen történetek ebben a műfajban vannak, az valami rém.
És amilyen pénzszűkében vannak az emberek, akár két megyével odébbról is hívnak kútfúrót, mert huszassal olcsóbbra vállalta.
Szóval de, sajnos - mindent lehet -
tomazin
veterán
válasz
Chris0321 #10310 üzenetére
A kutban nem is, mert ott van annyi fold,h elvezesse a rezgest. Bar lehet medenceben azert volt katasztrofa, mert hozzaert a foldhoz es nem uszott.
Megint nekiestem tegnap es nem talaltam olyat ami alul szivna be a vizet. Azaz, de sok van, amik uszokapcsolosak, de azok meg nem fernek be ibcbe, azaz csak ezek johetnek szoba.
Amugy az ara miatt terelsz inkabb a buvarszivattyu iranyaba? -
tomazin
veterán
válasz
Chris0321 #10306 üzenetére
Ment a vacila,h melyik legyen:
Tizenparert a femhazas buvar, de ahhoz meg vennem kell egy uj slagot is, mert amik van rovidek (ehhez meg jo), igy kb arban ugyanott vagyok.
A buvar olyan frekit ad ki magabol ami miatt a gyerek kirohan a vilagbol.
Emellett a medencet konnyebb leszivni ezzel.A kut jelenleg nem prio, csak beirtam, hatha minimalis rakoltessel van arra is megfelelo. Locsolasi tippet koszi
-
LógaGéza
veterán
válasz
Chris0321 #10296 üzenetére
Mindig van a szivattyúházban víz, azt megnézem minden bekapcsolás előtt. Minden csatlakozási pontot megtekertem teflon szalaggal, a belső meneteseknél meg van gumigyűrű is ha jól rémlik.
A vízszint 6 méteren van, a cső 8 méter hosszú, a kút 12 méter mély, vagyis ha nem tekeredett fel a cső, akkor bele kéne érnie.
Utólag belegondolva lehet jobb lett volna egy búvárszivattyú, de annyi infót tudtam a kútról, hogy 6m a vízszint kb, így a 8 méteres szivattyú jó opciónak tűnt - valamint akciós volt -
H-Zol
senior tag
-
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
válasz
Chris0321 #10023 üzenetére
Köszi a válaszokat.
#10018 hiperFizikus: igen, ez már megtörtént, vannak hasznos "unboxing", "first start" videók
#10019 totron, #10021 eldoble: köszi a választ, most már értem (sajna pont a lényeget és a miértet hagyják ki a leírásból
).
Ez a kés, nem azt a kést jelenti sztem, itt egy kép róla, használati útmutató 19. oldal alja:
Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy ez miféle "kés" és mire való?#10022 H-Zol: szinte biztos vagyok benne, hogy ennél a modellnél nem áll vissza automatikusan ez a csappantyú. A videó (02:25) alapján és a használati útmutató alapján is ez egy manuális tekerentyű, legalábbis a 28. oldal alján ezt "Az első begyújtást követően" szekciónál.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #10025 üzenetére
Nem , nem kell vissza nyomni , de a permetezőm ilyen újszerű, tavaly vettem és ki permeteztem belölle újra töltöm a motor meleg de ha nem teszem az első fokozatra az istené nem indul be , de ezt mutatták , és mondták is az üzletben , mert ott is be lett indítva !
A láncfűrészem régebbi annak csak ki meg be van és kész nincs két fokozat azt csak ha hideg akkor használom , de utánna rántom és megy , és a fukaszám is az Kawasaki de azon is csak egy fokozat van ! -
eldoble
aktív tag
válasz
Chris0321 #9509 üzenetére
Igen, azt még lehet érdemes megpróbálni, csak még nagyon nem tudta a kolléga, hogy igazán mit szeretne, de ha körvonalazódik neki, akkor érdemes konzultálni szakival (bár tudod, nálam kissé fekete listán vannak, de a te jó tapasztalatod enyhíti a haragomat feléjük, már, hogy egyáltalán linkeltem a honlapjukat azt is neked köszönhetik ).
-
Dorian
félisten
válasz
Chris0321 #9474 üzenetére
2 körtefát ültettem 3 éve (Bosc Kobak és Clapp kedveltje), eddig füvön voltak, annyi vizet kaptak amivel a locsoló a füvet öntözte. Mostantól veteményesben lesznek, majd amit az kap a csepegtetőtől, annyi víz jut nekik. Clapp idén már nagyon virágzik, a másik viszon csak a leveleit növeszti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest