- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic V2 - origami
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
válasz vishy92 #5842 üzenetére
Vesporigo: Minden jó ha a vége jó
vishy92: Volt hasonló problémám, az az egér miatt volt. Az egér mozgatására a hangszórókábel "összeszedte a jelet", emiatt sistergő-ciripelő hang keletkezett. Valamennyit segített amikor amennyire lehet elszeparáltam a többi vezetéktől és alufóliával "leszigeteltem" a bűnös egérkábelt.
-
Killer01
őstag
válasz Leavemealone #5758 üzenetére
Szívesen
-
Killer01
őstag
válasz Leavemealone #5755 üzenetére
nem pont ilyen giga lapom van, de ezerszer frissítettem már gond nélkül oda-vissza bios-okat Ha nincs közben áramszünet nagy baj nem lehet (szóval viharban inkább ne próbáld)
-
Killer01
őstag
válasz Leavemealone #5753 üzenetére
Frissíts nyugodtan, ha nem tetszik az új kinézet (bios külsőt is változtatták) visszarakod a régit.Funkcióra elég sok újdonság van F5-höz képest.
-
Killer01
őstag
válasz Winnie The P #5705 üzenetére
Próbáld meg az "eszköz speciális beállításai" fülön kikapcsolni a "Az első és hátsó kimeneti eszközöket egyszerre két különböző hangforrás lejátszására állítja" opciót.
-
Killer01
őstag
válasz seusokincs #5568 üzenetére
a lapod jelenleg a F22g bios-nál tart, én biztos kipróbálnám. BIOS vagy valami más cseréje után a lap egy olyan RAM-profilt állít be AUTO-módban, amivel az a RAM nem fog menni ez nem tudom mennyire valós, de a random kékhalálok és a "nem megy" nekem nem egy kategória.
-
Killer01
őstag
válasz modflow #5504 üzenetére
Gigabyte App Center és a Bios setup app. Én sosem használtam, frissítéshez a pendrive-ot biztonságosabbnak érzem, ennek menetét már leírták a fórumban:
Fat32-es pendrive-ra felmásolod a kicsomagolt BIOS fájlt, induláskor belépsz a Bios-ba, ott F8 (Q-Flash) és megkeresed a pendrive-on a fájlt, majd Enter. Első körben leellenőrzi a fájlt majd rákérdez, hogy akkor mehet-e a frissítés. Enter és csak várni kell a folyamat végére majd restart.
Frissítés előtt mindenképpen de utána is érdemes nyomni egy Default setting-et a biosban. -
Killer01
őstag
válasz Photrik ^^ #5493 üzenetére
Gigabyte ficsőr, sokszor találkoztam ezzel de még senki nem tudta megmondani mitől van
-
Killer01
őstag
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5396 üzenetére
Feltoltam a legfrissebb bios-t tegnap, egyenlőre nincs negatív tapasztalatom.. sőt, kevesebb core fesz kell a 4,5 gigához mint a régi bios-al
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5396 üzenetére
ok, ha lesz 1-2 szabad órám felpattintom a bios-t (mivel tuningoltan használom a rendszert kell időt szánnom az új bios korlátainak a megismerésére )
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5393 üzenetére
Ezt értem, de miért vagyok védve a Meltdown-tól ha nem fríssítettem biost? Vagy azt win update/víruskergető is kivédi?
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5391 üzenetére
-
Killer01
őstag
válasz Kam1kaze #5203 üzenetére
Nah, picit álljunk meg. Az SX8000 az NVMe ssd, brutális teljesítménnyel (ennek a hátulütője a magasabb hőmérséklet). Az SX930 szabvány Sata 6Gb/s ssd... A kettő nem igazán egy kategória
Inkább az a kérdés kell-e neked az NVMe gyorsasága (hajlandó vagy-e megfizetni), vagy sem.
Egyébként én NVMe ssd-t használok, megspékelve pár kisméretű hűtőbordával és mindjárt nincs probléma a melegedéssel -
Killer01
őstag
válasz IstvánLászló #5110 üzenetére
Z170 és Z270 vonalon még fejlődtek, pláne bios terén.
-
Killer01
őstag
válasz Walter_White #5107 üzenetére
Giga a legjobbak között van alaplapok terén.... az Aorus mostani Gaming vonal.
-
Killer01
őstag
válasz Ace Ventura #5094 üzenetére
Ez nálad valami win 10 feature lesz Pro vagy Home?
-
Killer01
őstag
válasz Ace Ventura #5091 üzenetére
Ez érdekes... bios-ban minden "felébresztési" opció ki van kapcsolva (bill-egér-lan)?
-
Killer01
őstag
válasz Kecskemétila #5088 üzenetére
Jobb lenne ha másik táppal próbálnátok, csak hogy a táphiba is ki legyen zárva. Egyébként hogyan fagy ki? Simán idle alatt vagy terhelés hatására? képhibák vannak előtte? Win elindul?
Ace: Csak win 10 alatt van ez a jelenség, win 7 alatt működik rendesen, jól értem?
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz Kecskemétila #5083 üzenetére
Esetleg 2 ilyen átalakító és nem kell másik gép: [link]
-
Killer01
őstag
válasz maxika2004 #5075 üzenetére
Ez a deszka egy low end matx mutatvány, én i5-nél nagyobb procit bele se raknék. A proci táp ellátásáért felelős alkatrészek nincsenek hűtve, illetve kevés is a fázis....
Lelked rajta, én nem várnék sokat tőle.Az user manual 2 deszka leírását tartalmazza, a Z verzió is ebben van... Nézz be a bios-ba, nem hiszem hogy minden opció a rendelkezésedre áll amit az Z deszka tud.
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz maxika2004 #5072 üzenetére
H77 chipset nem tuningra van, a Z77-et keress ha tuningolni szeretnél.
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5042 üzenetére
Nem frissítünk bios-t win alól. Még Gigánál sem A win futása miatt jóval nagyobb a hibalehetőség.
-
Killer01
őstag
Hi,
azt tudja valaki mit kell beállítanom, hogy előlapi füles bedugása esetén a hátra csatlakoztatott hangfalak ne szóljanak? Jelenleg mindkettőn jön a hang... Z170X-Gaming7 az alaplap. -
Killer01
őstag
válasz egymegegy1 #4936 üzenetére
Elvileg nem, bios frissítés hibajavításokat vagy micro kód és kompatibilitási update-eket tartalmaz. Ettől függetlenül felraknám, volt akinél kevesebb core fesz-el beérte új bios-nál.
-
Killer01
őstag
válasz egymegegy1 #4934 üzenetére
A kérdésedet nem igazán tudtam értelmezni... Azt gyanítod, a régebbi bios miatt "nem ad le" megfelelő teljesítményt a procid? Vagy a lehetséges nagyobb tuning képességek miatt kérdezed? A Watt mérés Aida-ban -vagy bármi másban- sok minden csak nem mérvadó, a szoftveres mérés nem mérés... Stresszteszt alatt mutatta ezt az értéket? Mennyi volt ekkor a hőmérséklet?
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #4928 üzenetére
Azt látod mit ad a procinak a lap alapból, abból kell visszalépkedni ha adaptív móddal csinálod... Vagy kezded valahol 1,1 körül és vagy kékhalál vagy nem
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #4922 üzenetére
Sajna ki kell tesztelned, mindegyik procinak más a core fesz-e. Ha nem akarsz időt szánni rá/nem akarsz belemélyedni a témába a többi feszt hagyhatod, nagy problémát nem okozol.
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #4920 üzenetére
Auto-n eléggé túlfeszeli mindegyik lap a procit, érdemes kicsit szórakozni vele ideálisabb állapotot találni (kevesebb fesz-kevesebb melegedés). A többi bios beállítás rajtad múlik, mire van szükséged és mire nincs..
-
Killer01
őstag
válasz IstvánLászló #4893 üzenetére
Amit keresel az nem létezik Az FA bios az, amit ehhez a laphoz kiadtak. Ha van korábbi verzió, az kiadás nélküli -csak gyári, még bétának sem nevezhető- bios verzió, amiből az FA született. Ez max a Gigabyte valamelyik mérnökének lehet meg
-
Killer01
őstag
válasz IstvánLászló #4887 üzenetére
Szia, a lapodhoz én 1 db Bios-t látok ami ráadásul first release, FA megnevezéssel fut. Ennél korábbi szvsz nincs, de későbbi sem.... mit keresel pontosan és mi van a lapodon?
-
Killer01
őstag
válasz Don.Corleone #4845 üzenetére
Hát ezt elég nehéz megmondani, te tudod mire van szükséged Javaslom szedd le az összeset és nézd meg melyik mire jó és mennyire jön be. Ha nem tetszik gyalu... ha meg konzervatív beállítottságú vagy, akkor hagyd a fakkba az egészet
-
-
Killer01
őstag
válasz enginev3.0 #4823 üzenetére
Ha jól tudom van deszka ahol képes mindkét "üzemmódra" a foglalat, ezt bios-ban lehet állítani. Ha ilyen nincs nálad, keress egy 3 pines foglalatot, talán azt is be tudod az igényednek megfelelően konfigurálni.
-
Killer01
őstag
válasz enginev3.0 #4821 üzenetére
A foglalat 4 pin-es? Akkor ez a gond. Ha a venti 3 vezetékes, akkor fesz-el lehet szabályozni PWM-el nem.
-
Killer01
őstag
Giga topikban vagyunk + a 97-es sorozat nagyon jól sikerült -véleményem szerint- a Gigának...
Ebből a listából én ezt választanám: GA-Z97X-Gaming 3
ASUS Z97-PRO GAMER jó deszka, de szokásosan túlárazva a'la Asus. Giga vonalon -feljebb is írtam- ezek bitang jó deszkák: Z97X-UD5H; Z97X-UD3H nem "gamer" csicsások, de tudják amit kell, megérik az árukat. -
Killer01
őstag
válasz Ryder62 #4801 üzenetére
Részemről ezt: GA-Z170X-UD5
Feltéve, ha lehet kapni... az elődjével (Z97X-UD5H) Haswell vonalon nagyon elégedett voltam/vagyok, sajna mikor Skylake alá kerestem ezt nem lehetett kapni, így Z170X-Gaming 7 lett (ez is király lap, de nekem túl csicsás). Esetleg a kistesót is nézd meg, ez se gyenge lap: GA-Z170X-UD3.[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Sziasztok,
help kéne: Z170X-G7 alaplapnál van mód belépni cmos reset után bios-ba csak wireless billentyűzettel?
Az istennek sem sikerül akármelyik usb portba is dugom a vevőt, vezetékes billentyűzet meg nincs itthon
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON! Alkuképes!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest