Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
addikt
válasz
prtvlogan
üzenetére
a csatlakozókról kapard le a barnás cuccot és ahol még látsz ráfolyva. Nekem is ez lett a hiba, ez a barna megolvadt ragasztó vagy mi megkeményedett az idő folyamán és így vezeti az áramot, emiatt zárlatot is okozhat. Próbáld ki, pár perc, és lehet megjavul nálad is, nálam is ez volt a probléma, megjavult kis kapargatás után
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Látom, még aktív a topik, meglepett, hogy ennyien használják/használták a Genius 5.1 szetteket 🙂
Nekem egy Genius SW-5.1 Home Theatre rendszerem van (kb. 2004 körül vettem). Tavaly nyáron egy áramszünet után a következő hibát produkálja:
Bekapcsolás után azonnal folyamatos búgó/zúgó hang hallható a hangerőtől teljesen független (nullára tekerve is) de csak akkor, ha hangszóró van hozzá csatlakoztatva, a mélynyomót magában (csatlakoztatott hangszoró nélkül) bekapcsolva nincs hang.
Szétszedtem, és a barnás molex csatlakozón kívűl mást nem igazán vettem észre, nekem legalábbis szemre rendben lévőnek tűnik.
Felvettem a hangot és csináltam pár képet is (nem lettek tökéletesek, de talán segítenek).
A kérdésem: Találkozott már valaki hasonló hibával? Megérheti még javíttatni, vagy gazdasági totálkár kategória?
Nem vagyok nagy forrasztó guru, de ha van esély egy egyszerűbb javításra (pl. a molex csatlakozó cseréje/forrasztása), akkor lehet belevágnék, de komolyabb szétszedés, mérés precíz forrasztás már nem az én asztalom!
Köszi előre is!
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
tutis
addikt
Sziasztok! elnézést hogy nem túrom végig a topikot. Genius SW-HF 5.1 5000-em van, imádom, de sajnos van néhány apróbb baja. A hangerő gomb motorosan már nem tekerődik vissza kikapcsoláskor, manuálisan kell letekerni nullára. Illetve a hátsó hangszórók hajlamosak némák maradni, holott van rajta egy 5.1 decoder, arról kapja az 5.1 jelet, mégis előfordul hogy a hátsó hangszórók nem a legtutibbak. Iletve lehet a külső decoder is problémás lehet, mivel tv-től optikain jön oda a jel, és néha át kell kapcsolnom 2.0 és vissza 5.1-re, és akkor lesz jó a hang, addig mintha nem menne minden hangszóró. De sokszor csak 2.1-be szól, vagy akár az egyik hátsó hangszóró nem szól csak, szóval vegyes a kép...fel lehet ezt a hangfalat újítani esetleg? imádom a mai napig, nem válnék meg tőle..
-
Terek
tag
válasz
TomBond
üzenetére
Akkor ez tényleg gyártó specifikus probléma
Nálam is van,hogy bekapcsolom aztán szól.Eltelik egy kis idő vagy következő bekapcsolásnál már megint halkan szól
Ismerős mondta,hogy ilyenkor valami elenged a hő hatására.
Alternatívát én is nézegettem de nemigazán van sajna
Vagy a 6000-es Genius vagy a Logitech Z906 ami picit húzósabb árban ami 100k-ért behúzható 
-
TomBond
aktív tag
Köszi a választ! Igazából nekem is így van (vagy nem szól, vagy szól csak nagyon halkan, és amikor teszteltem, volt, hogy a bal hátsó sem szólt, de aztán az valamitől megjavult)
Szóval akkor ez ilyen, mondjuk 17 éve van használva.
Tud valaki ajánlani valami jó alternatívát? -
Terek
tag
válasz
TomBond
üzenetére
Ezek szerint ez egy ilyen gyártó jellegű probléma
Nekem 4500-as van és már kb fél éve buheráljuk a villanyos ismerőssel de ugyanúgy nem szól/halkan szól a rear csatorna
Vándorol így vagy a bal vagy a jobb hangszóró csinálja
Konkrétan szinte már minden kondi ki lett rajta cserélve,ic-k is.Még egyszer rámegyünk vele(konkrétan a panel már nem visel el több forrasztást) és akkor még lesz rajta cserélve PT2258 és yg4558.Ha ezek sem segítenek akkor valószínűleg kuka és újat kell venni.Azt,hogy ezt ki vállalja el neked arrafelé az passz,de nem akarlak elszomorítani mikor én neki kezdtem nem egy ezzel foglalkozó illető mondta,hogy felejtsem el mert baromi macerás és sok idő és csak a fanatikusok foglalkoznak ilyennel
Szóval lehet jobban jársz ha veszel egy újat
-
TomBond
aktív tag
Van egy ilyen hangszórókészletem (5005), ami már 17 éves, de nagyon szeretem. A napokban vettem észre, hogy a bal első hangszóróm nem szól. Lenne valami szerviz aki foglalkozik vele Szolnokon?
-
fonok87
aktív tag
Szerencsére majdnem ugyanaz a lábak kiosztása. Az egyik képen látszik, hogy ennek két sor érintkező van a "föld" / közös csatlakozáson (képen COM-mal jelölve, az 1-esek). Nekem egyszerű volt, lecsíptem azt a sort amelyik útban volt és szerencsére a mellette lévő az, aminek meg a helyére kellett mennie a PCB-n, szóval csak ónnal át kellett kötnöm két egymás melletti vezetőt. Kimérni "vakon" nem könnyű, mert az egyes csatornák potméterei közt vagy végtelen az ellenállás, vagy nem, nekem úgy sikerült hogy előbb kinyomoztam melyik pin hova megy, hol kell 0 vagy "∞" ellenállás két pont közt. Ha szétszedted és van fényképed a NYÁKról akkor könnyebb lesz segíteni, feltéve h ugyanolyan mint az enéym

-
fonok87
aktív tag
Üdv urak!
Az én Genius szettem idén tölti be a 21. életévét. Sajnos 5-6 éve már dobozban pihent a megrecsegősödött potméter miatt. Egyáltalán nem lepődtem meg hogy 3 perc alkatrész-guglizás után ehhez a topichoz érkeztem... megint
Azon belül is ez a hozzászólás volt reménykeltő, mert ebből úgy tűnt 1:1 beépíthető és kész. Már egyszer kiástam az internetből, hogy van alkatérsz, csak ezt meg azt a lábat kell átkötni, egyszerű... aha, én meg is forrasztok bármit, csak nem értek hozzá, évekig nem mertem belekezdeni se, mert féltem hogy elrontom a kedvenc hangfalamat. Hát így most eljött a pillanat
Ez az alkatrész se működött rögtön, végül egy estét meg egy délelőttöt csücsültem fölötte a multiméterrel, de meglett. Egy láb volt amit máshogy kellett kötni mint az eredetit.
Most működik. 

szerk.: azt hiszem 3500-as sorozatú, de nem biztos, mert a hátulján a matricán semmi típusszám nincs, csak hogy SW 5.1 Home Theater
-
Terek
tag
válasz
Hujikolp
üzenetére
Köszi a választ.
Hu sok információ a felét se értem
Kiegészítésként a trafónak csináltam házat(teteje nyitott egy bakelit darabbal húzattam le a trafót) 3mm-es vaslemezből a mágnesesség miatt.
Én megfigyeltem a folyamatot meg beszereztem ami kell hozzá.Ismerős csinálta a beavatkozást.
Kondikat úgykell elképzelni,hogy 4700v25 helyett ment bele 10000-es,3300-asok helyett 4700,10-esek helyett meg 1000-esek.
Melegedéssel nincs gond mert kapott hátulra egy nagy darab lamellás alumínium bordát.Kézrátételre kellemesen langyos.Kirajzolgattam és tervben van egy nagyobb,egész szabad területet lefedő alumínium kivágatása. -
Szia!
Búgás mentesítéshez: a graetz híd elemeire tegyél kb 47nF kondikat, így szűrni tudod egy picit a diódák kapcsolási tranzienseit (régi trükk, persze szkóppal jobban lehet megmondani mekkora kellene). Minden egyes graetz diódára párhuzamosan.
Maga a búgás a trafóból IS jön, ahogy a fluxus átmágnesezi a fémet, fizikai deformáció lép fel. Apró, de ládában erősödik. Tedd gumitalpra, hogy az nyeljen el rezgést, csavar körül is legyen gumi elnyelő ( ez macera)Amikor elhalkul, nézd meg a hőmérsékletét az IC-nek jól átadja-e a hőt!
Ha a tápja beesik, az is lehet probléma.A túlzott kondizás nem jó, mert bekapcsoláskor nagy áramot vehet fel, rossz esetben valahol eléghet a vezető.
Ha lehalkul a rendszer, akkor lehet, túl lett vezérelve a bemenő előerősítő, vagy végfok. Ezt leginkább oszcilloszkóppal lehet megvizsgálni. Pl vágja e valahol a kimenetet.
A rossz rear csatornánál végig kell menni a tagokon szkóppal. Csatornaváltó, előerősítő, hangerőváltó, végerősítő, impedancia. Valahol el kell vesszen a jel. A tápok terhelésnél mennyire ingadozik? Az alpaneleken kábellel átvitt táp után milyet mérsz?
Van-e valahol Zéner tápkör? Forrósodik e, munkapontja milyen, feszültsége milyen. -
Terek
tag
Hello.
Van nekem egy Genius HF 4500 II típusú erősítőm. Picit(de lehet eléggé) megvan már buherálva különböző okok miatt
Eredetileg olyan szinten vérzett,hogy nagyon búgott(sajnálatos 50HZ) és a rear csatorna egyik bemenete halkan szólt.
A tuning részletei : Kapott egy új 17+17V trafót(éppenhogycsak befért
) , a kondik nagy része cserélve lett,van amik jócskán nagyobbra a véletlenek elkerülése végétt és kapott 3db 7265-ös IC-t és a mély hangszóró ki lett cserélve egy komolyabbra.
Végeredmény,hogy a brutál búgás megszűnt(de sajna még valamennyi van) és a rear csatorna vérző tagja vagy szól rendesen vagy lehalkul. Meg van még egy rejtélyes anomália,hogy ha elindítok +ban valami hangot a meglévőre(mondjuk egyik zenét a másikra) akkor elhalkul az egész aztán visszahangosodik.
Mit lehetne még megoperálni benne,hogy a meglévő bajok megszűnjenek? -
Ste
addikt
Sziasztok,
most tettem fel a hardverapróra egy potméter cserélt SW HF 5.1 3600-at gyári állapotban [link]
Privátban tudtok érdeklődni.Az adminoknak pedig köszönöm ha a HSZ maradhat!
-
Kb 2-3 éve kaptam valakitől (szerintem innen) egy Genius 5000-es 5.1-et. A hiba a rossz poti volt és hogy nem adott életjelet. A processzora ment tönkre, persze program nélkül nem sokat lehetne vele kezdeni. Ráadásul a csatornaváltó és a hanegrő vezérlő IC is digitálisan vezérlett.
Mivel megtaláltam a 2 IC adatlapját és hozzá tartozó API-t is a neten, így írtam hát én hozzá egy vezérlő programot!
Rendeltem bele egy potit is, kicseréltem.
Eléggé sokat dolgoztam vele, hogy működjön, de jelentem: szinte kész van
Mivel nem volt hozzá távirányító, így rendeltem egy valami egyszerűt ali-ról, az még úton van. Addig is a 3600-as távirányítóját programoztam meg neki. Így megy a ki-be kapcsolás és a hangerő állítás és a némítás is.Pár extra, hogy ha a motor minimumra vagy maximumra tekeri a potit, akkor a LED-je elkezd villogni és megáll. Amolyan vizuális visszajelzés, hogy végálláson van. Nem erőlteti.
A LED világítások kikapcsolhatóak most már. A forrás váltása gombbal, ha újra meg lett nyomva, így működés közben nem világít.
Soros portra képes kiírni a jelenlegi állapotokat, csatornát, távirányító érzékelést, csatorna váltást, hangerőt stb.
Képes lehetne soros portról is csatornát váltani, de ezt még nem kódoltam le.
-
aelod
veterán
Sziasztok! Van egy 3600as 5.1es genius hangszettem és annak a hátulján van egy fuse gomb vagy tekerő nem tudom. Ahogy takarítottam eltekeredett és most nem szól a bal oldali hangszóró. Hiába tekergetem nem szólal meg. Be kell nyomni és úgy tekerni. Most már vissza sem ugrik...
Elbasztam? Tud valaki megoldást rá? -
Szia!
Röviden nem. Ha van időd, tudásod, türelmed és némi ráfordítandó kp, akkor lehet.
Valószínűleg a végfok kiment, cserés. A tápkörben is lehet zárlat, zener szokott elmenni, ellenállás. A trafóban is van biztosíték így kicsit macera azt javítani, de megoldható. Potiból lehet venni másikat, akkor kicsit át kell alakítani a pcb-t.
Eléggé analóg a rendszer, így lehet javítani.
2 van nálam javításon, egyiknél a mikrovezérlő ment tönkre, azt egy arduinoval helyettesítettem. Az már ad hangot meg lehet vezérelni, vagy még a flash memóriát kell hozzá tennem, hogy meg is jegyezze a beállításokat. A másiknak még nem is láttam neki időszűke miatt... -
Tony21
tag
Sziasztok!
Szülőknél padláson megtaláltam a rég elfeledett Genius 5.1-es rendszert (típusa passz, nincsen rajta szám, csak hogy Home Theater, meg négy gombos a távirányítója).
Kipróbáltam (anno működött), de csak az egyik első csatorna szól, a másik piszok halkan, az összes többi (hátsók, közép, mély) néma.
Érdemes ezzel foglalkozni? -
pajibá
tag
Sziasztok! Megtörtént a trafóbam a két bizti csere. Bekapcs, és jött a bűz kifelé belőle. Két IC-t, és természetesen a biztiket is, kinyomta.
Tehát akit érdekel annak eladó lenne a doboz trafó nélkül, két hátsó kis dobozokkal, és az egy center dobozzal. Képeket később teszek fel róluk. 7 ezer pénzre gondoltam.(Kábelek, távvezérlő is megvan. Az utóbbi nem működik csak egy irányban!) -
Zsocó
aktív tag
Találtál kábelt, vagy bekötési rajzot?
Nálam Creative Sound Blaster Audigy RX hangkártyámmal 5.1-ben a center helyett a sub szól, a bal hátsó hangszóró helyett pedig a center.
Alis Mini DIN 9P Connecting kábel (kék, zöld, piros, 3 tűs Jack).
Szerintem is kábel hiba, de nem tudom a helyes sorrendet a bekötésben. -
Zsocó
aktív tag
Van egy Genius SW-HF 3600 5.1 Home Theatre hangfalrendszerem.
Rendeltem hozzá egy Mini DIN 9P Connecting kábelt (kék, zöld, piros, 3 tűs Jack).
A problémám az, hogy a Creative Sound Blaster Audigy RX hangkártyámmal 5.1-ben a center helyett a sub szól, a bal hátsó hangszóró helyett pedig a center.
Win10 és Win11 alatt is ugyan ez a jelenség.
Valaki találkozott már ilyennel?
A válaszokat előre is köszönöm. -
szia!
[link]
a trafóban van 1 biztosíték, azt kell csak kicserélni.
ellenőrizd, hogy a végfok nem lett-e zárlatos!a trafó szétszedés, biztosíték kiműtés az új állapot után:

Készítettem egy biztosíték tartót. Ha bármikor ismét tönkremenne, akkor könnyű lesz a csere
Régi bizti 2 x 3.15A, én most 2 x 4A-ost tettem bele.
-
pajibá
tag
Sziasztok! Valakinek egy SW 5.1 5000 mélynyomója feleslegbe nincs véletlenül?
A trafója szált el az enyémnek. Köszi! -
soniqz
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinél elfekvőben egy GENIUS SW-HF 5.1. 6000-hez távirányító?
Vagy valami alternatív tipp?
Köszi! -
DooDoo21
csendes tag
Üdv,
Genius SW-HF 5.1 4000-es szettet mentettünk meg a társasházban az enyészettől, úgy tűnik annyi baja van, hogy az egyik hangszóró nem szól (azon a kábelen sem, amin másik igen, így tuti a hangszórónak van baja). Tud bárki esetleg ajánlani egy helyettesítő hangszórót? Vagy valami helyet, ahol olcsón lehet venni külön ilyen hangszórókat?
Esetleg javítási tippek?
Köszönöm! -
Tézé81
tag
Üdv! Mondjuk én elengedtem az enyémet, de van egy ilyen kerülő lehetőség (én nem próbálkoztam): https://www.youtube.com/watch?v=CZdzhWP9gmA
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Ugyanez a problémám, cserélnem kellene a potmétert. Van olyan típus, ami jó bele?
-
Ste
addikt
válasz
Hujikolp
üzenetére
Sziasztok,
van egy gyengélkedő SW 3600-os erősítőm ahol a 6 csatornás potméter adta meg magát.
Ha jól tudom nem minden alkatrész elérhető már a korábbi javítási leírásból, így érdeklődnék, hogy ennek a javításnak van 2024-es alkatrészekre elérhető változata?a segítségetek előre is köszönöm!
üdv, István -
G4ga
őstag
Sziasztok,
esetleg valaki tudja honnét lehetne 9pin 3 jack kábelt szerezni ht szetthez. Ali-ról rendeltem, de a rear hangszórók rosszul vannak bekötve, mert a sub szól helyettük.
a front és a center okés, de a rear sajnos nem jó.
mivel 1ezer párszáz forint, az is megteheti ha valakinek van megfelelő bekötési rajza.
megpróbálom szét vágni a csatit és bekötni megfelelően.
segítségeteket előre is köszönöm.
-
jubilleum
senior tag
sikerült rá jönni hogy mi volt a baja? Mert az enyémnek is pont az a tünete hogy jobb első csatornából nem jön ki hang. Próbáltam már másik vezetékkel, másik hangszóróval, másik forrásból, de mindig ugyan az a tünet hogy a jobb elsőből nem jön hang
-
desigo
senior tag
Aki szeretne vele foglalkozni egy nagy tábla csokiért vihetni

[link] -
tibor1981
csendes tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy honnan lehet szerzni, motoros potmétert egy genius sw-hf5.1 5000 -hez?Ez esetleg jó?
https://www.conrad.hu/hu/p/motoros-forgo-potmeter-sztereo-6-mm-es-tengely-d-log-10-k-max-50-v-ac-alps-rk16816mg-10kdx6-442068.html?refresh=true -
janston
aktív tag
Sziasztok,
Milyen kábelt kellene vennem, hogy az 5050-es nem v2-es rendszeremet összekössem a TV-vel? Vagy hogyan érdemes összekötni?
Biztos volt már ilyen kérdés, de hirtelen nem találom
-
Whysperer
addikt
Srácok tudnátok abban tippet adni,hogy a genius sw 5.1 5000 -es SUBjat,hogy tudom aktivban egy Pioneer pioneer VSX 324 -ra kötni?

-
senki66
senior tag
Üdv aki erre jár,
Jó ideje használom viszonylag megelégedéssel a 6000-est, igazából egy bajom van vele, hogy a filmekben a dialógusokat nehezen érteni. Viszont lenne egy kérdésem, van két brutál nagy régi, de alig használt Videoton DC 2002 hangszóróm, ezeket tenném be a frontok helyére, de sajnos ezek 4 Ohmosak. Olvastam itt a topikban, hogy ellenállással bekötve lehetne őket használni, de nem tudom ezt pontosan hogyan kell megcsinálni, illetve milyen ellenállást kellene vennem hozzá. Ha valaki fel tudna ezzel kapcsolatban okosítanai azt megköszönném. -
lajoosh
csendes tag
Lehet hülye kérdés, de inkább megkérdezem mielőtt megszivatom magam...
Mi történik / mi baj lehet, ha egy genius sw-hf 5.1 5000-esen mindkét 5.1 csatornás bemenetre, tehát a 3db jack dugós kábelre és a 6db RCA csatlakozóra is rá kötök egy-egy különböző forrást? Én esetemben TV az RCA csatikra és egy PC a jack csatikra. Szabad ilyet csinálni? Sérülhet valami?
Értelem szerüen nem egyszerre szertném ráküldeni mindkét jelforrást, de előfordulhat, hogy beszólal rá mindkettő egyszerre, véletlenűl.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
csui83
tag
Pukkan-pattan egyet a rendszer amikor kikapcsolom hatul a fokapcsoloval, ez miert van? Ez hiba vagy ilyen? (3600-as)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Filmvilág
- Milyen házat vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- BestBuy topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- További aktív témák...
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálam is van,hogy bekapcsolom aztán szól.Eltelik egy kis idő vagy következő bekapcsolásnál már megint halkan szól
Ismerős mondta,hogy ilyenkor valami elenged a hő hatására.

Ez az alkatrész se működött rögtön, végül egy estét meg egy délelőttöt csücsültem fölötte a multiméterrel, de meglett. Egy láb volt amit máshogy kellett kötni mint az eredetit.
Most működik.
Kiegészítésként a trafónak csináltam házat(teteje nyitott egy bakelit darabbal húzattam le a trafót) 3mm-es vaslemezből a mágnesesség miatt.
) , a kondik nagy része cserélve lett,van amik jócskán nagyobbra a véletlenek elkerülése végétt és kapott 3db 7265-ös IC-t és a mély hangszóró ki lett cserélve egy komolyabbra.